راه ترقی

آخرين مطالب

طراحی سامانه پوشش دهی لایه‌های کربن شبه الماسی دانش

طراحی سامانه پوشش دهی لایه‌های کربن شبه الماسی
  بزرگنمايي:

راه ترقی- ابوطالب مرادی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فناوری پلاسمای تریتا در خصوص فعالیت های این شرکت و دستاوردهای آن گفت: به علت پیش زمینه فنی که در مهندسی برق داشتم و مبحث بین رشته‌ای که فناوری پلاسما دارد، توانستم بسیاری از وسایلی را که این فناوری برای کاربردی شدن در صنعت نیاز دارد بسازم. در ادامه با توجه به حمایت‌هایی که معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکت‌های دانش بنیان داشت، موفق شدیم گواهی دانش بنیان را برای چند محصول دریافت کنیم.

وی در تبیین محصولات این مجموعه به رابطه مستقیم پیشرفت کشور با میزان سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: یکی از فیلدهای فناورانه که می تواند کشور را پیشرفته کند، حوزه پلاسما است. پلاسما، حالت چهارم ماده است که خواص بسیار منحصر به فردی دارد و در زمینه‌های مختلف مانند الکترونیک، اپتیک، صنایع دارویی، کشاورزی و پزشکی کاربردهای جذاب و منحصر به فردی دارد.

استریل کردن پودر موادغذایی در عین حفظ کیفیت

وی به فعالیت‌های متنوع این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه صنایع غذایی با استفاده از سامانه‌ای که در اختیار داشتیم پودر مواد غذایی را طوری استریل کردیم که روش های مرسوم دیگر مانند کاهش نوترون یا اشعه فرابنفش نمی‌توانستند در عین حفظ کیفیت غذا، شرایط استریل سازی و کاهش بار میکروبی را فراهم کنند. در واقع با بهره‌گیری از فناوری‌ای که در اختیار داشتیم، موفق شدیم پودری که در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده می‌شود را استریل کنیم.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود: حوزه دیگری که در آن موفقیت کسب کردیم، سلول‌های خورشیدی است؛ به این ترتیب که در سامانه پلاسما ماکروویو سطح خلاء توانستیم بازدهی سلول‌های خورشیدی را افزایش دهیم و همچنین زمان مورد نیاز برای تولید این سلول‌ها را کاهش دهیم.

مرادی حوزه دیگر فعالیت این مجموعه را چاپ و بسته بندی اعلام و تصریح کرد: قوطی های مرتبط با صنایع مختلف را با دستگاه هایی که در شرکت تولید کرده‌ایم به گونه‌ای پردازش شده که چسبندگی برچسب‌ها روی آن‌ها بهبود پیدا کند و این توانمندی را بیابیم که روی پلیمرهای ارزان قیمتT چاپ بسیار باکیفیتی را داشته باشیم.

وی پردازش بذرهای گیاهان در داخل محیط پلاسما را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد و یادآور شد: با استفاده از دستگاه‌هایی که در داخل مجموعه خود توسعه داده‌ایم، سرعت رشد و جوانه زنی گیاهان مختلف افزایش بسیار زیادی یافته است. این موضوع موجب آب بری کمتر، کاهش هزینه های تولید و افزایش تولید محصولات گیاهی می شود.

مدیرعامل شرکت فناوری پلاسمای تریتا در مورد سامانه پوشش دهی لایه های کربن شبه الماسی گفت: الماس یکی از گران بهاترین و سخت ترین مواد موجود در طبیعت است و این ماده با بازار حدود 90 میلیارد دلاری کاربردهای بسیار مختلفی در صنعت دارد؛ علاوه بر کاربردهای زینتی و جواهرآلات، در قطعات صنعتی که تحت شرایط بسیار سختی قرار دارند و ممکن است به دلیل شرایط محیطی، سایش و فرسایش زیادی پیدا کنند، الماس پوشش دهی می شود. همچنین در سایر حوزه‌ها مانند سنسورها و بسیاری از مباحث اپتیکی نیاز به محیط الماس وجود دارد.

مرادی با بیان اینکه الماس در طبیعت بسیار محدود است و برای تولید آن نیاز به شرایطی مانند دمای بالا، فشار بالا و زمان زیاد وجود دارد، خاطرنشان کرد: از همین رو نیاز به روش هایی داریم که بتوانیم برای رفع نیاز، الماس را در آزمایشگاه رشد دهیم. یکی از سامانه هایی که می تواند شکل های مختلف الماس را روی سطوح گوناگون ایجاد کند، محیط پلاسما است.

اعطای تسهیلات به پوشش دهی لایه های کربن شبه الماسی

وی همچنین گفت: با توجه به توانمندی و دانش فنی که در مجموعه خود در اختیار داریم، تلاش کردیم با دریافت حمایت از بخش‌های مختلف ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم معاونت علمی ریاست جمهوری، این سامانه را توسعه دهیم. همچنین با پیگیری‌های انجام شده توسط این معاونت توانستیم برای ساخت این سامانه که تحت عنوان پوشش‌دهی لایه‌های کربن شبه الماسی است، تسهیلات دریافت کنیم.

مرادی، سختی لایه‌های شبه الماسی را به دلیل وجود نانوالماس و شبکه کریستالی الماس‌گونه داخل آن‌ها شبیه به الماس ارزیابی کرد و گفت: مزیت دیگری هم که دارند این است که سایش آنها نزدیک به صفر است؛ یعنی علاوه بر اینکه سختی بالایی دارند، از میزان سایش پایین هم برخوردارند.

به گفته این فعال حوزه دانش بنیان، این لایه‌های شبه الماسی در حوزه‌های مختلف مثل حوزه باتری‌های لیتیومی و افزایش طول عمر این باتری‌ها، اپتیک (برای پنجره های فروسرخ) و حوزه تجهیزات صنعتی که برای ابزارهای برش و تراش این لایه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این لایه می‌تواند روی ایمپلنت‌های پزشکی و ابزارهای جراحی، مورد استفاده قرار بگیرد.

استفاده از پلاسمای ماکروویو تحت خلا جهت رشد بلور الماس

مرادی درخصوص پلاسمای ماکروویو تحت خلاء نیز توضیح داد: این پلاسما یکی از پربازده‌ترین و چگال‌ترین پلاسماهایی است که در سیستم صنعتی وجود دارد که عموما برای رشد بلور الماس استفاده می شود. اما حوزه جدیدی که الماس می تواند آینده را شکل دهد، حوزه فن‌آوری‌های کوانتومی است؛ این فن‌آوری می‌تواند کمک کند محاسباتی که صدها سال زمان نیاز دارد، طی مدت کوتاهی انجام شود و در حوزه‌های سنسوری نیز در حال ایجاد یک انقلاب است. الماس به دلیل مشخصات منحصر به فرد کوانتومی خود یکی از اصلی‌ترین کاندیداها برای توسعه در مسیر این کاربرد است.

وی تاکید کرد: همچنین در صورت حمایت کافی از این دستگاه تحت خلاء که گواهی دانش بنیان آن هم اخذ شده، می توانیم از آن در حوزه رشد بلور الماس روی سطوح مختلف استفاده کنیم. در حال حاضر در دانشگاه تهران نمونه ای از آن برای کاربردهای حوزه‌های میکرومکانیکال و بیولوژی مستقر شده و یکی از آینده‌دارترین سامانه‌هایی خواهد بود که ما در شرکت خود توسعه داده‌ایم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/784445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مترو پرند افتتاح شد

سرفاصله حرکت قطارها در ایستگاه مترو پرند/ مطالعات برای احداث متروی غرب استان تهران و پردیس در دست انجام است

سرفاصله حرکت قطارها در ایستگاه پرند/ طول خطوط متروی تهران در دو سال گذشته 46 کیلومتر افزایش یافت

مادر شهیدان والامقام «زندیه» به لقاءالله پیوست

همایش پیروان ولایت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان برگزار شد

برگزاری یادواره شهدای عملیات بستان در شهر بادوله شهرستان دشتی با حضور نماینده ولی فقیه در استان

ورزشکاران و جانبازان نخاعی استان گلستان تقدیر شدند

پیکر مطهر هشت شهید تازه تفحص مدافع حرم در مشهد تشییع شد

ظرفیت مادران و همسران شهدا در امر عفاف و حجاب جاذبه ایجاد می‌کند

طرح من شهردارم 2 در منطقه یک آغاز شد

منطقه 11 موفق به کسب مقام برتر در طرح‌های مسجدمحوری بانوان شد

آغاز پذیرش مسافر در ایستگاه مترو پرند از فردا

تکمیل مترو پرند در مدت کوتاه حاصل کار و تفکر جهادی است

پرونده طولانی‌ترین خط مترو کشور بسته شد/ احتمال واگذاری پروژه مترو ورامین به شهرداری تهران

بسیج، بازوی قوی نظام در روزهای سخت است

بنیاد نقش نظارتی در اجرای قوانین حوزه ایثارگران دارد

وزیر کشور: نمی‌توانیم در اختیارات هیات‌های نظارت دخالت کنیم

انتظار 18 ساله مردم به سر آمد

صادق‌الوعد بودن دولت برای مردم نشاط ایجاد می‌کند

4 هزار و 380 واحد مسکن مهر در شهر جدید پرند به بهره‌برداری رسید

مدیر تیم‌های ملی کاراته معرفی شد

آیا می‌توان از سیاهچاله به عنوان منبع انرژی اتمی استفاده کرد؟

از عوامل اجرایی ساخت ایستگاه متروی پرند تقدیر شد

مجلس یازدهم و تلاش‌ برای ارتقاء جایگاه ایثارگران

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «فرهاد»

برق مانند مایع در فلزات عجیب جریان می‌یابد

پرواز 9 شرکت هواپیمایی از پایانه جدید فرودگاهی کیش

تهیه و تدوین خط مشی عمومی حوزه اجتماعی و فرهنگی کیش

آشنایی با یک دنیای باشکوه

اصلاح ساختار مدیریتی؛ مهمترین گام برای رفع ناترازی صندوق‌ها/مصوبه‌ای با ابهامات زیاد

«ناترازی» گاز و بنزین نتیجه سرمایه‌گذاری نکردن دولت‌های گذشته است

باقری: ایران شریک قابل اتکای آفریقا در برقراری امنیت پایدار است

مترو پرند با همت شهرداری تهران، قرارگاه خاتم و استانداری تهران احداث شد

ادای احترام فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدای همدان

متروی تهران پس از 18 سال به پرند رسید/ زاکانی: شهرداری برای تکمیل پروژه 800 میلیارد تومان هزینه کرد

از همه مسئولان می‌خواهم برای امیدواری مردم و تکمیل پروژه‌های ناتمام تلاش کنند/ تقدیر از شهرداری تهران برای توسعه مترو

مترو پرند برای یک هفته رایگان شد

چرا بازار خودرو در پاییز امسال آرام است؟

رفع ایرادات شورای نگهبان به قانون عفاف و حجاب، شاید سال آینده/ لایحه بودجه در اولویت است

حضور روحانی در انتخابات خبرگان بازی برد-برد است؛ چه صلاحیتش تایید شود چه نشود

رکورد تازه برای وزن نوزاد متولدشده در مشهد؛ گفت وگو با پزشکی که نوزاد 7کیلویی را به دنیا آورد

عصبانیت شدید حسین شریعتمداری از عدم تصویب نهایی قانون عفاف و حجاب /زنان و دختران به حال خود رها شده اند

استقبال 27 میلیون نفر از طرح کالابرگ الکترونیکی/ پنجره واحد حمایتی در کشور به بهره‌برداری می‌رسد/ افزایش سن بازنشستگی در راستای پایداری صندوق‌هاست

پدر شهیدان والامقام «فرهاد» آسمانی شد

اولین سمپوزیوم بین‌المللی PTSD مزمن در جانبازان برگزار شد

انعقاد 22 قرارداد فناورانه به ارزش 800 میلیارد تومان در هلدینگ صنایع عمومی شستا

مدیریّت شهری شهروندان اوتیسمی را خانواده خود می‌داند

جلسه حل مشکلات جامعه شاهد و ایثارگر با حضور استاندار و مدیرکل بنیاد بوشهر

ذره‌بین| آغاز به کار پروژه احداث خانه کشتی شهدای شمیران نو در منطقه 4

اجرای عملیات لوله‌گذاری آبرسانی فضای سبز در برخی بوستان‌های منطقه 5