راه ترقی

آخرين مطالب

طراحی سامانه پوشش دهی لایه‌های کربن شبه الماسی دانش

طراحی سامانه پوشش دهی لایه‌های کربن شبه الماسی
  بزرگنمايي:

راه ترقی- ابوطالب مرادی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فناوری پلاسمای تریتا در خصوص فعالیت های این شرکت و دستاوردهای آن گفت: به علت پیش زمینه فنی که در مهندسی برق داشتم و مبحث بین رشته‌ای که فناوری پلاسما دارد، توانستم بسیاری از وسایلی را که این فناوری برای کاربردی شدن در صنعت نیاز دارد بسازم. در ادامه با توجه به حمایت‌هایی که معاونت علمی ریاست جمهوری از شرکت‌های دانش بنیان داشت، موفق شدیم گواهی دانش بنیان را برای چند محصول دریافت کنیم.

وی در تبیین محصولات این مجموعه به رابطه مستقیم پیشرفت کشور با میزان سرمایه‌گذاری در حوزه علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: یکی از فیلدهای فناورانه که می تواند کشور را پیشرفته کند، حوزه پلاسما است. پلاسما، حالت چهارم ماده است که خواص بسیار منحصر به فردی دارد و در زمینه‌های مختلف مانند الکترونیک، اپتیک، صنایع دارویی، کشاورزی و پزشکی کاربردهای جذاب و منحصر به فردی دارد.

استریل کردن پودر موادغذایی در عین حفظ کیفیت

وی به فعالیت‌های متنوع این شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: در حوزه صنایع غذایی با استفاده از سامانه‌ای که در اختیار داشتیم پودر مواد غذایی را طوری استریل کردیم که روش های مرسوم دیگر مانند کاهش نوترون یا اشعه فرابنفش نمی‌توانستند در عین حفظ کیفیت غذا، شرایط استریل سازی و کاهش بار میکروبی را فراهم کنند. در واقع با بهره‌گیری از فناوری‌ای که در اختیار داشتیم، موفق شدیم پودری که در صنایع دارویی و صنایع غذایی استفاده می‌شود را استریل کنیم.

این فعال حوزه دانش بنیان افزود: حوزه دیگری که در آن موفقیت کسب کردیم، سلول‌های خورشیدی است؛ به این ترتیب که در سامانه پلاسما ماکروویو سطح خلاء توانستیم بازدهی سلول‌های خورشیدی را افزایش دهیم و همچنین زمان مورد نیاز برای تولید این سلول‌ها را کاهش دهیم.

مرادی حوزه دیگر فعالیت این مجموعه را چاپ و بسته بندی اعلام و تصریح کرد: قوطی های مرتبط با صنایع مختلف را با دستگاه هایی که در شرکت تولید کرده‌ایم به گونه‌ای پردازش شده که چسبندگی برچسب‌ها روی آن‌ها بهبود پیدا کند و این توانمندی را بیابیم که روی پلیمرهای ارزان قیمتT چاپ بسیار باکیفیتی را داشته باشیم.

وی پردازش بذرهای گیاهان در داخل محیط پلاسما را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد و یادآور شد: با استفاده از دستگاه‌هایی که در داخل مجموعه خود توسعه داده‌ایم، سرعت رشد و جوانه زنی گیاهان مختلف افزایش بسیار زیادی یافته است. این موضوع موجب آب بری کمتر، کاهش هزینه های تولید و افزایش تولید محصولات گیاهی می شود.

مدیرعامل شرکت فناوری پلاسمای تریتا در مورد سامانه پوشش دهی لایه های کربن شبه الماسی گفت: الماس یکی از گران بهاترین و سخت ترین مواد موجود در طبیعت است و این ماده با بازار حدود 90 میلیارد دلاری کاربردهای بسیار مختلفی در صنعت دارد؛ علاوه بر کاربردهای زینتی و جواهرآلات، در قطعات صنعتی که تحت شرایط بسیار سختی قرار دارند و ممکن است به دلیل شرایط محیطی، سایش و فرسایش زیادی پیدا کنند، الماس پوشش دهی می شود. همچنین در سایر حوزه‌ها مانند سنسورها و بسیاری از مباحث اپتیکی نیاز به محیط الماس وجود دارد.

مرادی با بیان اینکه الماس در طبیعت بسیار محدود است و برای تولید آن نیاز به شرایطی مانند دمای بالا، فشار بالا و زمان زیاد وجود دارد، خاطرنشان کرد: از همین رو نیاز به روش هایی داریم که بتوانیم برای رفع نیاز، الماس را در آزمایشگاه رشد دهیم. یکی از سامانه هایی که می تواند شکل های مختلف الماس را روی سطوح گوناگون ایجاد کند، محیط پلاسما است.

اعطای تسهیلات به پوشش دهی لایه های کربن شبه الماسی

وی همچنین گفت: با توجه به توانمندی و دانش فنی که در مجموعه خود در اختیار داریم، تلاش کردیم با دریافت حمایت از بخش‌های مختلف ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم معاونت علمی ریاست جمهوری، این سامانه را توسعه دهیم. همچنین با پیگیری‌های انجام شده توسط این معاونت توانستیم برای ساخت این سامانه که تحت عنوان پوشش‌دهی لایه‌های کربن شبه الماسی است، تسهیلات دریافت کنیم.

مرادی، سختی لایه‌های شبه الماسی را به دلیل وجود نانوالماس و شبکه کریستالی الماس‌گونه داخل آن‌ها شبیه به الماس ارزیابی کرد و گفت: مزیت دیگری هم که دارند این است که سایش آنها نزدیک به صفر است؛ یعنی علاوه بر اینکه سختی بالایی دارند، از میزان سایش پایین هم برخوردارند.

به گفته این فعال حوزه دانش بنیان، این لایه‌های شبه الماسی در حوزه‌های مختلف مثل حوزه باتری‌های لیتیومی و افزایش طول عمر این باتری‌ها، اپتیک (برای پنجره های فروسرخ) و حوزه تجهیزات صنعتی که برای ابزارهای برش و تراش این لایه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این لایه می‌تواند روی ایمپلنت‌های پزشکی و ابزارهای جراحی، مورد استفاده قرار بگیرد.

استفاده از پلاسمای ماکروویو تحت خلا جهت رشد بلور الماس

مرادی درخصوص پلاسمای ماکروویو تحت خلاء نیز توضیح داد: این پلاسما یکی از پربازده‌ترین و چگال‌ترین پلاسماهایی است که در سیستم صنعتی وجود دارد که عموما برای رشد بلور الماس استفاده می شود. اما حوزه جدیدی که الماس می تواند آینده را شکل دهد، حوزه فن‌آوری‌های کوانتومی است؛ این فن‌آوری می‌تواند کمک کند محاسباتی که صدها سال زمان نیاز دارد، طی مدت کوتاهی انجام شود و در حوزه‌های سنسوری نیز در حال ایجاد یک انقلاب است. الماس به دلیل مشخصات منحصر به فرد کوانتومی خود یکی از اصلی‌ترین کاندیداها برای توسعه در مسیر این کاربرد است.

وی تاکید کرد: همچنین در صورت حمایت کافی از این دستگاه تحت خلاء که گواهی دانش بنیان آن هم اخذ شده، می توانیم از آن در حوزه رشد بلور الماس روی سطوح مختلف استفاده کنیم. در حال حاضر در دانشگاه تهران نمونه ای از آن برای کاربردهای حوزه‌های میکرومکانیکال و بیولوژی مستقر شده و یکی از آینده‌دارترین سامانه‌هایی خواهد بود که ما در شرکت خود توسعه داده‌ایم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/784445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سازوکار مجلس برای تخفیف مالیاتی مودیان خوداظهار

آخرین جزئیات برگزاری مجمع شرکت‌های استانی سهام عدالت

چالش‌های تامین قطعات یدکی خودروهای مونتاژی

اجازه مجلس به دولت برای کاهش حقوق گمرکی واردات دارو و کالاهای اساسی

کارت زرد شرکت گاز به 3 سازمان اداری

پیش بینی قیمت طلا و سکه 12 آذر 1403

موقعیت خطرناک گل زنی برای لیورپول که توپ را از روی خط دروازه برگشت دادند

چهل و پنجمین پنالتی صلاح، تیر خلاص به تیم پپ

گل دوم لیورپول توسط صلاح از روی نقطه پنالتی در دقیقه 78

اشتباه مهلک فن‌دایک و تک به تکی که کلهر از دیبروینه گرفت

کری‌خوانی پپ گواردیولا در واکنش به شعار هواداران لیورپول

تداوم روزهای سیاه گواردیولا؛ شش باخت در هفت بازی

رخ به رخ با مسن‌ترین خارجی‌های لیگ!

کنایه عادل فردوسی‌ پور به ترجمه فارسی واژه کلین‌شیت و مهر و موم

پرسپولیس شکست الشرطه را تمرین کرد

آنچلوتی: دوباره روحیه پیدا کردیم و می‌جنگیم

ربیعی: زمان زیادی نداریم؛ دولت به‌تنهایی نمی‌تواند مسیر را طی کند

تصاویر ارسالی آمنه‌سادات ذبیح‌پور از وضعیت میدانی شهر دمشق

آیت الله اراکی: اگر تکفیری‌ها در سوریه موفق شوند، به ایران هم خواهند رسید

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: پیروزی روسیه، ایران را جسور می‌کند

عراقچی در دیدار با اسد: سوریه بر گروه‌های تروریستی غلبه خواهد کرد

سفیر ایران وارد لبنان شد

عراقچی: روحیه رئیس‌جمهور سوریه تحسین برانگیز است

بازگشت کیمیایی و فرمان‌آرا با فیلم های جدید

حرکت جالب یوسف تیموری در کنسرت رضا صادقی

بازیگر جوان در پی سقوط از کوه درگذشت

در قسمت آخر «خواب و بیدار» چه اتفاقی خواهد افتاد؟

نماهنگ «ایران من» با صدای احسان معصومی

موسیقی متن «آخرین سامورایی» ساخته هانس زیمر

قتل داماد؛ نتیجه درگیری خانوادگی در نهاوند

ماجرای فرونشست زمین در اتوبان شهید باکری چه بود؟

موفقیت ایران در کنترل بیماری ایدز چه میزان بوده است؟

اطلاعیه سازمان ملی استاندارد ایران درباره ماکارونی

درگیری طایفه ای عجیب در ایرانشهر؛ آمبولانس حامل مصدوم به رگبار بسته ‌شد

توضیحات دادستان یاسوج درباره پرونده تعرض به یک دختر جوان

موفقیت متخصصان کشور در تجاری سازی فناوری تولید بذر‌های مقاوم

دانشمندان آلزایمر را درون یک ظرف ریختند!

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

«تابوت سرگردان» برای بار سوم سر از کتابفروشی‌ها درآورد

پرداخت 500 میلیارد ریال مپنا به سهام عدالت طی روزهای آینده

تعیین سازوکاری برای رفع زیان انباشته شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو در سال 1404

چرا صف وام ازدواج و فرزند کوتاه نمیشود؟

استاد دانشگاه: خودروسازان 250 همت زیان انباشته دارند

بیت کوین رایگان تنها با ثبت نام در صرافی او ام پی فینکس

خضریان: کمیسیون اصل نود به موضوع واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان ورود کند

مالیات بر املاک لوکس در سال 1404 تعیین شد

نقشه قبلی برای 85 درصد وام‌های بانکی

ضربه پنالتی و گل اول رئال مادرید توسط بلینگام

گل دوم رئال مادرید به ختافه با ضربه زیبای امباپه

دو محروم روی دست آموریم برای دیدار بزرگ!