راه ترقی

آخرين مطالب

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار هم می‌تواند افتتاحش کند نوشتارها

مهاجری: رئیسی پروژه‌هایی را افتتاح می‌کند که یک بخشدار  هم می‌تواند افتتاحش کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| دولت سیزدهم با وعده‌ها و قول‌های بسیاری روی کار آمد و حداقل انتظار جریان حامی و هوادار دولت این بود که سیدابراهیم رئیسی و دولتمردانش بتوانند به آنچه گفته‌اند و وعده داده‌اند، عمل کنند. به همین جهت نیز تمام امکانات از حمایت‌های بی‌بدیل حاکمیت گرفته تا مجلس و... بسیج شدند تا دولت رئیسی بتواند طی این 4 سال موفقیتی حاصل کند و به اهدافی که از پیش تعیین و ترسیم شده، دست یابند. حتی موافق‌ترین مجلس بعد از انقلاب نیز با دولت رئیسی همراه شد تا به جامعه و جریان مقابل بفهمانند که جریان ارزشی و جهادی می‌توانند با نوع رویکردها و برنامه‌های خاص خود در حوزه‌های مختلف موفقیت حاصل کند.
لذا مجموعا بر مبنای حاکمیت یکدست و با بسیج تمامی امکانات به پیش رفتند تا وعده‌های گفته شده را عملیاتی سازند. اما دیری نپایید که مشخص شد دولت از آن توانایی لازم برای تحقق این مهم برخوردار نیست. از گزینش و انتخاب مدیران و وزرای دولت گرفته تا سیاست‌ها و برنامه‌هایی که دولت در پیش گرفت معلوم بود که قرار نیست عملکرد فوق‌العاده یا خارق‌العاده از این دولت شاهد باشیم. چه اینکه در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی پس از گذشت قریب به 3 سال از این دولت همچنان دولت حسن روحانی دست بالا را دارد و این دولت در برخی مسائل به‌ویژه مسائل اقتصادی در حوزه تورمی که قرار بود نصف و بعد تک‌رقمی شود، نرخ ارز که بنا بود تک رقمی گردد، نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و... حتی به دولت قبل نیز نرسیده است. در حوزه سیاست خارجی نیز گرچه هر روز صحبت از توافقات و تفاهمات با کشورهای مختلف است و رئیس‌جمهور محترم در سفر به کشورهای مختلف به همکاری اقتصادی و تعامل سازنده اشاره می‌کند؛ اما هنوز تاثیر اینگونه روابط بر کشور عیان و مشخص نشده است و اگر هم دارایی بلوکه شده‌ای از ایران در کشوری آزاد می‌شود مشخص نمی‌گردد که این پول در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود. در حوزه مبارزه با فساد نیز که از مسائل مورد اشاره و تاکید رئیس‌جمهور بود و از گشت ارشاد مدیران سخن می‌گفت مشاهده کردیم که با پرونده‌هایی مثل «چای دبش» چه نوع برخوردی صورت گرفت و نهایتا به قول جلال محمود‌زاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس لاپوشانی شد تا گشت ارشاد مدیران در حد حرف بماند لذا شاید چیزی به گزافه نرفته باشد که دولت رئیسی را حداقل در آستانه چهارمین سال عملکردی دولت کمتر موفق قلمداد کنیم. هر چند که برخی منتقدان در قبال دولت سیزدهم از کلمه ناموفق استفاده می‌کنند و دلایل خاص خود را نیز دارند.
دولت‌ها و سفرهای استانی
معمول است که سفرهای استانی را به محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت‌های نهم و دهم منتسب می‌کنند و از او به‌عنوان مبدأ آن سفرها یاد می‌کنند. اما واقعیت امر بر آن است که سفرهای استانی البته نه به‌گونه فعلی که بر مبنای درست آن در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی و دولت اصلاحات رواج پیدا کرد و رئیس‌جمهور در سفری به یک استان و بازدید از آن استان و امکانات و کاستی‌ها مصوبات مربوطه را تصویب و در بازگشت به مرکز دستور پیگیری می‌داد و تحقق آن را نیز به دست مدیران استانی و دولت می‌سپرد. بر همین مبنا نیز بر پایه کار اصولی و دقیق نه تنها مصوبات استانی که مصوبات کلی در هیأت دولت در حوزه‌های مختلف نیز با دقت بررسی و به سرانجام می‌‌رسید و نهایتا نیز به رشد اقتصادی 8 درصد و رشد صنعتی 11 درصد که در تاریخ جمهوری اسلامی بی‌سابقه است را به‌بار آورد. اما پس از آن دیدیم که محمود احمدی‌نژاد با سفر‌های متعدد استانی و مصوبات بسیار که اکثرا هم به جایی نرسید و همچنین تصمیمات هیجان‌زده و بی‌پشتوانه کارشناسی و فکر شده رشد اقتصادی 6/6- را به‌بار آورد و عملکرد درخشان اقتصادی دولت اصلاحات و درآمد افسانه‌ای از فروش نفت را چگونه صرف مصارف نه چندان قابل توجیه نمود. او نیز معتقد به حضور میدانی در سفرهای استانی و تصمیمات لحظه‌ای در همان محل بود اما هیچوقت مشخص نشد چند صد مصوبه‌ای که در هراستانی به صورت حضوری تصویب کرد در نهایت به کجا ختم شد. با این حال با روی کارآمدن دولت حسن روحانی و تغییر سیاست‌های حاکم بر دولت و رویکردها شرایط تغییر کرد و با مدیریت کارشناسی استراتژی میدانی کنترل از مرکز با استان‌ها توانست رشد اقتصادی را ارتقا ببخشد و شرایط جامعه را حداقل تا پایان دولت نخست خود نسبتا مطلوب نگه دارد. اما روحانی نیز دقیقا یکبار به سفرهای استانی می‌رفت و در ادامه پیگیری کار را به مدیران استانی و دولتی می‌سپرد و در نهایت کسر قابل‌توجهی از مصوبات استانی دولت تدبیر و امید نیز محقق شد. از طرفی دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی نیز اعتقاد راسخی به سفرهای استانی دارد و طی 3 سال گذشته نیز بارها به استان‌های مختلف سفر کرده و به روایت رسانه‌های دولتی و حامی دولت مصوبات به تصویب رسیده در برخی از این سفرها به سرانحام رسیده است. با این حال این درست که رئیس‌جمهور معتقد به حضور میدانی در سفرها استان‌ها است اما بهتر آن است که به جای اینکه هر ماه یک سفر به استانی صورت بگیرد و هزینه‌هایی نیز در برداشته باشد در تهران نشسته و دستورات را صادر کند و مدیران استانی پیگیری کارها را داشته باشند تا روند بهتری بر کارها حاکم شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/869454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عضو هیات رئیسه مجلس: افزایش قیمت خودرو بی‌عدالتی است

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت: موضوع جمعیت هنوز اولویت اصلی مدیران کشور نیست!

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی برای بدهکاران خط و نشان کشید

جدایی ستاره فرانسوی از منچستریونایتد

توئیت جالب اوزیل درباره بازی تاتنهام - منچسترسیتی

سعید مهری با ساپینتو درخشید و قهرمان قبرس شد!

قیمت گران‌ترین ورزشگاه جهان 300 هزار میلیارد تومان!

رقیب پرسپولیس: هواداران استقلال ما را تشویق کنند

تمرین ذوب آهن برای تقابل با فولاد خوزستان

10 فوتبالیستی که بیشترین عنوان بهترین بازیکن زمین را بدست آوردند

درخشش پومسه‌روهای ایران در روز نخست

5 حرکت برتر بسکتبال حرفه‌ای NBA در شب گذشته

چگینی: مشکل استخدام قهرمانان را حل می‌کنم

نصیرزاده با تراکتور دو ساله تمدید کرد!

بیانات رهبر انقلاب درباره حکیم ابوالقاسم فردوسی

رئیس‌جمهور خطاب به مسئولان وزارت ارتباطات: گلایه مردم در حوزه اینترنت با حساسیت دنبال شود

واکنش مطهری به نامه روحانی در نقد دلایل ردصلاحیتش

احضار دو وزیر سابق در رابطه با پرونده چای دبش؛ 45 نفر تفهیم اتهام شدند

رهبر انقلاب: نگران زبان فارسی هستم

بهرنگ علوی، حرص استقلالی‌ها را درآورد!

کینه توزی و انتقام حد و مرزی ندارد

کنایه مجری صداوسیما به طلافروشان: با طلافروشان ازدواج نکنید

تدارک اکران «شور عاشقی» در محرم و صفر

یعنی پسر بزرگ من تو عروسی من نباشه؟

چرا هر کی هر چی می‌گه گوش می‌کنی؟

نباید تو زندگی هم دخالت کنیم!

جزئیاتی از گرایش نوجوانان به بی. تی. اس و موسیقی کی پاپ

برخورد جالب رضا صادقی با یک کودک کار

دادستانی شیراز نظرش را پس گرفت؛ فرضیه قتل شهردار منطقه 5 منتفی شد

حرف‌های مهم وزیر ارشاد در برنامه جهان‌آرا؛ از میزان سانسور تا مجوز پخش فیلم‌ها

30 هزار تومن تخفیف، از پیش‌فروش بلیت قطارهای خردادماه جا نمونی!

مهندسی در مقیاس میکرو برای کاهش دما در قطعات الکترونیکی

ذخیره‌سازی نمونه‌های در حال انقراض در قمر زمین

دلی که خونابه‌ی غم بود و جگر گوشه درد

شاعرانه/ ما خسته‌ایم! خسته به معنای واقعی

عرضه سکه؛ مبادله ای یا بورسی؟

بهتر از ستاره آرسنال در لیگ برتر نداریم!

زادمهر: مشکل بی‌اخلاقی بازیکن را در مربی او جستجو کنید

مربی آلاوس: دیگر نمی‌شود رئال را گرفت

یک بام و دو هوای عجیب مربی ‌استقلال

یک ایرانی سرنوشت چلسی را رقم می‌زند

خداحافظی واران با شیاطین سرخ

کاپلو: کونسیسائو برای هدایت میلان آماده است

بیانی: اگر از استقلال امتیاز نگیریم به‌ قائمشهری‌ها ظلم‌‌ کردیم

تیم ملی به برزیل رسید

فرصت بزرگ فرهنگی در ساختار وزارت ورزش و جوانان

سوال دختر دانشجو از قاضی‌القضات: پرونده وزیر سابق جهاد کشاورزی آیا به نتیجه رسید؟

ناهار رئیس قوه قضاییه با دانشجویان در سلف دانشگاه

جعفرزاده: زیباکلام آدم دوزاری نیست؛ هرکس خبر بازداشتش را شنید ناراحت شد

گزارش رئیس قوه قضائیه درباره برخورد با دانه درشت‌ها: وزیر سابق جهاد به 3 سال زندان محکوم شد