راه ترقی

آخرين مطالب

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند سياسي

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خبرآنلاین / رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.
جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده می‌گوید: «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»
****
*آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟
در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.
مجلس باید به دولت اخطار دهد شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل 30 میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر 30 میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با 8 و 10 میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.
از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.
در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.
رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند *با توجه به اینکه حدود 3 هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟
دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.
لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.
حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود *بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد....
حدود 110 نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.
در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز 6 خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.
دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد *منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟
اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.
*برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟
مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.
برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/872890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریزه‌خواری میلیاردرها از سفره کارگران!

بررسی وضعیت بازار خودرو امروز در شورای رقابت

قیمت جدید سیمان مشخص شد

رکود در بازار لوازم خانگی؛ قیمت‌ها در سال جاری تغییر نکرده است

قیمت جدید دام زنده اعلام شد

بذرپاش: راه آهن رشت-آستارا درگیر بروکراسی داخلی ایران و روسیه است

با چقدر رهن می‌توانیم خانه نوساز اجاره کنیم؟

ریزش تتر به علت احتمال مسدودسازی دارایی "تتر ایرانی‌ها"

پایان همکاری؛ سانچز هم در سویا دوام نیاورد

میهمان ویژه نشست مدیران پرسپولیس

انریکه: روحم از اخراج ژاوی خبر ندارد!

خذیراوی: نکونام با دست خالی شاهکار کرده است

والیبال به امید معجزه در حوالی بهشت

دختران ایران آماده مصاف با تیم اروپایی

کسب و کار جدید دنی آلوز بعد از آزادی

دلهره‌های روز پایانی توپچی‌ها؛ معجزه می‌شود؟

بعد از شش سال وقفه؛ فصل دختران فوتسالی رسید

رونمایی از پیشنهاد داور به مربی؛ پسرم را بردار، 10 امتیاز بگیر!

آخرین یادداشت کلوپ قبل از ترک لیورپول

تیم ملی تکواندوی ایران قهرمان آسیا شد

عنوان بهترین مربی و تکواندوکار آسیا به ایران رسید

حبیبی‌نژاد به مدال طلای تورنمنت بوکس قزاقستان رسید

بازگشت ناو شهید مهدوی از ماموریت اقیانوسی؛ دلاورمردان سپاه برای اولین بار با عبور از خط استوا وارد نیمکره جنوبی شدند

اقدام عراق برای ابطال گذرنامه‌ تروریست‌های ضدایرانی

واکنش دیپلمات پیشین ایران به امضای بیانیه حمایت از تعلق جزایر سه گانه ایرانی به امارات توسط بشار اسد

حمله تند رائفی پور به دولت رئیسی

پیش‌بینی ترقی از آرایش سیاسی مجلس آینده

پشت پرده منابع مالی موسسه مصاف ایرانیان به روایت گزارش هیئت تحقیق و تفحص مجلس

سردار طلایی‌نیک: نیاز دفاعی در داخل اشباع شده و تمرکز وزارت دفاع در حوزه بازار صادرات است

توصیه معنادار عبدی به رئیسی بعد از ادعایش درباره بچه‌دار شدن

در خانه این سیاستمدار خبری از فرش و مبلمان نیست

سرنوشت طرح‌ها و لوایح باقی‌مانده مجلس یازدهم چه می‌ شود؟

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

حامد بهداد، علی مصفا و حبیب رضایی در خاکسپاری «زری خوشکام»

چرا طرفداران «دونگ‌یی» باید سریال «ایلجیما» را ببینند؟

چهره ها/ تبریک متفاوت هوتن شکیبا به آقای مجری

چه خبر از ساره بیات و فرزاد حسنی؟

رونمایی از پوستر فیلم کوتاه «ویر»

پخش قسمت‌های جدید «سرزمین مادری» تا 2 ماه دیگر

عصبانیت حامد بهداد از یک طرفدار در مراسم ختم مادر «لیلا حاتمی»

دکتر محسن زنگنه مهمان برنامه امشب «برمودا»

خنده منتقدان به فیلم «مست عشق» در برنامه زنده بهروز افخمی!

روایتی از آخرین شب برنامه مرور آثار کیانوش عیاری و وضعیت جسمی‌ آقای کارگردان

همای با یهودا و شیدا به صحنه می‌آید

پلی لیست بهترین آثار موسیقی متن «رامین جوادی»

دومین سالگرد درگذشت زنده یاد استاد «عثمان محمدپرست»

قطعی‌ ترین راه موفقیت از زبان مجید اخشابی

جزئیات بیشتر لایحه حجاب از زبان بانکی پور