راه ترقی

آخرين مطالب

واشنگتن پست: آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد نوشتارها

واشنگتن پست: آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانه آمریکایی گزارش داد آمریکا یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های تاریخ خود را پشت سر می‌گذارد، عصری که در آن اختلافات عمیق و برجستگی تفاوت‌ها تقریباً بر تمامی جنبه‌های زندگی شهروندان این کشور سایه گسترده است.

واشنگتن‌پست در این گزارش چند مورد از اساسی‌ترین بحران‌های کنونی آمریکا را برشمرده است: «بزرگ‌ترین جنبش دانشجویی قرن 21، نخستین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور آمریکا (دونالد ترامپ)، درگیری بر سر قانون سقط جنین و از همه بدتر، دو جنگ بزرگ که تعداد تلفات آن‌ها معمولاً در میان اخبار بحران‌های داخلی آمریکا گم می‌شود.»
به اذعان این روزنامه آمریکایی، ابری از مشکلات و بحران‌ها بر سر ایالات متحده سایه افکنده و با هر خبر فوری جدیدی تیره‌تر می‌شود؛ بحران‌هایی که با انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا همزمان شده‌اند و راه فراری از آن‌ها هم در آینده نزدیک به چشم نمی‌خورد.
آمریکایی‌هایی که اعتراضات ضد آپارتاید دهه 1980 یا تظاهرات علیه جنگ ویتنام در دهه‌های 60 و 70 میلادی را به یاد دارند، این روزها اذعان می‌کنند که ایالات متحده در حال حاضر در یکی از چالشی‌ترین وضعیت‌های تاریخ خود قرار دارد. با این حال، نسل‌های جوان‌تر هم متوجه وخامت اوضاع شده‌آند. «پرتی کولکارنی» دانشجوی دانشگاه «جورج واشنگتن» می‌گوید: «همه چیز در آتش است.»
اعتراضات دانشجویی علیه جنگ ویتنام
تحلیلگران و تاریخ‌نگاران هم از توصیف وضعیت کنونی جامعه آمریکا اظهار عجز می‌کنند. دانشگاه‌های سراسر آمریکا این روزها شاهد تجمع حامیان فلسطین است، اما نظرسنجی‌هایی که پیش‌از این خیزش دانشجویی انجام شده نشان می‌دهد برای بخش زیادی از دانشجویان آمریکایی، جنگ غزه مسئله چندان مهمی نبوده است. در یکی از این نظرسنجی‌ها آمار دانشجویانی که گفتند تا کنون در تجمع سیاسی یا تظاهرات شرکت کرده‌اند، تنها 17 درصد بود!
«مینا بوز» مدیر اجرایی دانشکده «دولت، سیاست عمومی و امور بین‌الملل» در دانشگاه «هوفسترا» می‌گوید سرعت تحولات در آمریکا آن‌قدر بالا رفته که ارائه تحلیل جامع درباره وضعیت موجود تقریباً غیرممکن است.
او که مشغول جمع‌آوری تاریخچه‌ای از عملکرد رؤسای جمهور آمریکا است، از مدت‌ها قبل سعی داشته یک کتاب درسی درباره حکومت آمریکا بنویسد؛ اما تاریخ در این کشور با سرعت سرسام‌آوری پیش می‌رود و نگارش این کتاب برای او دشوار شده است.
این استاد دانشگاه می‌گوید به‌محض اینکه می‌خواهد «حتی یک پاراگراف» بنویسد، تحولات تازه‌ای از دادگاه ترامپ، تغییر قوانین سقط جنین یا اعتراضات دانشجویی به گوش رسیده و رشته‌های او را پنبه می‌کند. او می‌گوید تعداد وقایع بی‌سابقه آن‌قدر زیاد شده که برای توصیف این «روزگار بی‌سابقه و این ناکجاآباد» کلمه کم می‌آورد!
دونالد ترامپ در دادگاه
به گزارش واشنگتن‌پست، تاریخ‌نگاران باور دارند که آمریکا یکی از پیچیده‌ترین دوره‌های تاریخ خود را پشت سر می‌گذارد، عصری که در آن اختلافات عمیق و برجستگی تفاوت‌ها تقریباً بر تمامی جنبه‌های زندگی شهروندان این کشور سایه گسترده است.
برخی جنبش دانشجویی امروز آمریکا را با جنبش ضد آپارتاید دهه 80 میلادی مقایسه می‌کنند، اما «رابرت کوهن» استاد تاریخ در دانشگاه نیویورک که چندین دهه از عمر خود را وقف مطالعه جنبش‌های دانشجویی کرده، می‌گوید این دو جنبش تفاوت دارند. کوهن به واشنگتن‌پست گفت در دهه 80 اثری از مدافعان رژیم آپارتاید در جامعه به چشم نمی‌خورد، اما امروز عده‌ای با معترضان حامی فلسطین به مخالفت برخاسته‌اند و این دو گروه و پلیس آمریکا، در محوطه دانشگاه‌ها با یکدیگر درگیر هستند، درگیری‌هایی که در بعضی موارد به خشونت شدید کشیده شده است.
با این‌حال، این تحلیلگر می‌گوید این 2 جنبش شباهت انکارناپذیری هم دارند؛ اینکه در هر دور جریان، مقامات آمریکا - مخصوصا جریان راست افراطی جمهوری‌خواه - سعی کردند تظاهرات را سیاسی کنند و مقامات لیبرال دانشگاه‌ها را به دلیل عدم مقابله با این جنبش‌ها تحت‌فشار قرار دهند.
مقابله پلیس با تظاهرکنندگان حامی فلسطین
«کیت هاتنر» دانشجوی دانشگاه ایندیانا می‌گوید با دیدن استقرار تک‌تیرانداز در بام ساختمان دانشگاه ایندیانا، به این نتیجه رسیده که «بله، آمریکا در آتش است.»
این صحنه برای هاتنر یادآور احساسی است که او و دوستانش در سال‌های گذشته با خود حمل کرده‌اند، اینکه چرا او و اطرافیانش نمی‌خواهند بچه‌دار شوند و کودکی را وارد دنیایی کنند که خود پیش چشم دارند؛ دنیایی که هاتنر و دوستانش در آن زیسته‌اند و بحران‌های بی‌شماری را پشت سر گذاشته‌اند، از تیراندازی‌های کور و ناآرامی گرفته تا جنگ‌های فرهنگی در آمریکا.
حالا هم با برخوردهای تند مقامات آمریکایی با دانشجویان معترض، هاتنر می‌گوید سطح شدیدی از اضطراب را تجربه می‌کند. او در پیامی به یکی از دوستانش می‌نویسد: «بسیار مضطرب هستم. استادم در دانشگاه بازداشت شده و حالا 3 امتحان نهایی من لغو شده است. چطور بگویم... مضطرب هستم.»
این دانشجوی آمریکایی می‌گوید این روزها تنها در دو بازه زمانی احساس اندکی آرامش دارد، نخست وقتی است که مشغول رویاپردازی می‌شود و دیگری به هنگام خواب.
مقابله پلیس با تظاهرکنندگان حامی فلسطین
«نوئل مک‌کافی» استاد دانشگاه «اِموری» در آتلانتای آمریکا که در هنگام تلاش برای نجات یک دانشجوی دختر از ضربات پلیس آمریکا بازداشت شده، مقامات آمریکا را از سرکوب معترضان و اعزام نیروهای امنیتی بر حذر داشته و آن‌ها را به گفت‌وگو با دانشجویان دعوت می‌کند. مک‌کافی که آزادی اندیشه و حق اعتراض را از اصول و ارزش‌های اساسی دانشگاه‌ها می‌داند، می‌گوید حضور نیروهای امنیتی در دانشگاه‌ها این ارزش‌ها را زیر پا می‌گذارد.
او خطاب به مقامات آمریکایی می‌گوید: «به‌جای آنکه پلیس را به دانشگاه فرستاده و چادرهای اردوگاه معترضان را جمع کنید، چرا یک چادر نمی‌خرید و با اردو زدن کنار معترضان، با آن‌ها وارد گفت‌وگو نمی‌شوید؟ از چه چیزی می‌ترسید؟»
به گزارش واشنگتن‌پست، نمی‌توان دقیقاً گفت تعداد بحران‌ها در آمریکا از چه زمانی تا این حد افزایش یافته، اما برخی تحلیلگران باور دارند که به‌قدرت‌رسیدن ترامپ در 2016، همه‌گیری کرونا و حمله به ساختمان کنگره آمریکا در 2021 نقاطی هستند که تاثیر پررنگی در تاریخ آمریکا داشته‌اند.
فارغ از اینکه ایالات متحده چطور به اینجا رسیده، در گزارش واشنگتن‌پست با اشاره به جنگ اوکراین، درگیری بر سر حق سقط جنین و جنگ غزه، آمده است: «مسائل داخلی و بین‌المللی زیادی هستند که می‌توانند در ماه‌های آینده اوضع را حتی از این هم بدتر کنند.»
ترجمه محمد حسین خدائیان

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/876276/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مادورو: آیت‌الله رئیسی نماد مقابله با یکجانبه‌گرایی در دوران معاصر بود

جلسه کمیسیون امنیت ملی با سرپرست وزارت خارجه

جمعیت «الوفاق» بحرین: ایران اولین مدافعان آرمان فلسطین را از دست داد

همدردی برزیل با دولت و ملت ایران

گزارش صداوسیما درباره وضعیت دیپلماسی ایران در دوره ریاست جمهوری آیت‌الله رئیسی

ادای احترام به شهادت رئیس‌جمهور ایران در سازمان بین‌المللی دریانوردی

جلسه کوتاه مجلس در روز چهارشنبه

احمد مسعود: در این شرایط دشوار مردم افغانستان در کنار ملت بزرگ ایران قرار دارند

وزیر دفاع آمریکا: اطلاعی درباره دلیل سقوط بالگرد رئیس‌ جمهور ایران نداریم

محمود گبرلو از دیدارش با رئیس جمهور شهید گفت

چهره ها/ عکسی تازه از فاطیما بهارمست

سریالی که هانیه توسلی و پوریا پورسرخ را معروف کرد

سیدجواد هاشمی: ای کاش این فاجعه رخ نمی‌داد

محمود پاک نیت: رئیس جمهوری پرتلاش و پرکار را از دست دادیم

بیننده یک گیتار نوازی خیابانی باشید

حال و هوای منزل شهید سیدمهدی موسوی سرتیم حفاظت رئیس‌جمهور

احتمال تغییرِ زمان برگزاری نوبت دوم کنکور

مصاحبه با نیروهای داوطلب مردمی که در یافتن پیکرهای شهدای حادثه بالگرد رئیس‌جمهور کمک کردند

از گرانول خورشیدی بیشتر بدانید

خیلی از آدم ها نمیتونن مشکلاتشون رو بگن!

فعال اصولگرا: در این شرایط صحبت از رئیس جمهور بعدی شایسته نیست

امروز یارانه کدام دهک‌ها واریز شد؟

تابستان اماراتی رامین رضاییان

رونمایی رسمی از لوگوی جام جهانی فوتسال 2024

رییس فیفا شهادت آیت‌ الله رئیسی را تسلیت گفت

فوتبال برتر امشب پخش می‌شود

پایان رویای پی‌چی‌چی لوا با درخشش ستاره نروژی

اینتر یا یونایتد؛ طارمی می‌توانست انتخاب کند

رئیس سنی مجلس دوازدهم کیست؟

تسلیت مجمع روحانیون مبارز در پی شهادت رئیس‌جمهور

تصاویری از حال و هوای مقابل منزل آیت‌الله آل‌هاشم بعد از شهادتش

نگاهی به سفرهای خارجی رئیسی در 34 ماه ریاست جمهوری؛ مقصد آخرین سفر خارجی کجا بود؟

سفیر روسیه در سازمان ملل: رئیسی نقش کلیدی در همکاری‌های تهران-مسکو داشت

آمریکا، شهادت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران را تسلیت گفت

سیدحسن نصرالله خطاب به رهبر انقلاب: به حضور پربرکت و رهبری حکیمانه و شجاعانه شما امید داریم

تصاویری از رئیسی، آل هاشم، امیرعبداللهیان، مالک رحمتی و موسوی در کنار رهبر انقلاب

تصاویری از لحظه پیدا شدن انگشتر آیت‌الله رئیسی در محل سانحه

یادبود رئیس جمهور شهید در بازار جهانی کن 2024

محمود گبرلو از دیرارش با رئیس جمهور شهید گفت

پارسا، حامد، هانیه و شبنم در مراسم ترحیم مادر «لیلا حاتمی»

پخش سریال هادی حجازی‌فر به مناسبت شهادت رئیسی

برگزاری جلسه فوق‌العاده در سازمان سینمایی

آهنگ «نرو بمان» با صدای گروه پالت

عزاداری مردم گیلان، زنجان و تبریز برای شهادت رئیس‌جمهور

استارلینک به بهبود خدمات بهداشتی در اندونزی کمک می‌کند

تنها توفیق هوشنگ ابتهاج!

سنگین‌ترین ریزش بورس در 11 ماه گذشته

پتک «کارت» امتحان نهایی بر روح و روان دانش‌آموزان

قامت سرخ بورس

افزایش صادرات نفت روسیه به چین در 4 ماه اول 2024