راه ترقی

آخرين مطالب

غزه؛ قبلا زمستان را دوست داشتم، اکنون از آن متنفرم! نوشتارها

غزه؛ قبلا زمستان را دوست داشتم، اکنون از آن متنفرم!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
غسان ابوریاض، 41 سال دارد و پدر شش کودک است. همسرش به شدت بیمار است. وی می‌گوید که هیچ امکاناتی برای حمایت از فرزندان و خانواده اش ندارد. او اضافه می‌کند که علی رغم اینکه چادرشان را با یک پلاستیک پوشانده است با این حال، آب باران هنوز هم به داخل چادر آن‌ها نفوذ می‌کند. من می‌پرسم که راه حل چیست؟ او می‌گوید: بهتریی راه حل این است که اسرائیلی‌ها از شهر ما عقب نشینی کنند و به نسل کشی خاتمه دهند و اجازه دهند که ما بار دیگر به خانه هایمان بازگردیم.
معتصم دلول، خبرنگار میدانی میدل ایست مانیتور در نوار غزه|"امل ابوهلیمه"، زن 39 ساله فلسطینی پس از آنکه شوهرش توسط نیرو‌های ارتش رژیم اشغالگر قدس در بیت لاهیا به شهادت رسید و خانه آن‌ها هم ویران شد، به همراه فرزندان خود به شهر غزه کوچ کرد. آن‌ها پس از عبور از دو ایست بازرسی اسرائیلی‌ها در داخل بیت لاهیا مجبور شدند که کل وسایل و مواد غذایی که با خود به همراه داشتند را رها کنند و تا 20 کیلومتر پیاده روی کنند. بعضی از کودکانش تمام این مسیر را پابرهنه بودند.
او به من گفت: "ما بالاخره به اینجا رسیدیم". او فکر می‌کرد که شهر غزه احتمالا امن‌تر از بیت لاهیا است با این حال، بمباران‌های وحشیانه اسرائیل هر دویِ ما رو شوکه کرد. ما هنوز با وحشت زیادی دست به گریبان هستیم و زنده ایم با این حال، باید با این وضعیت کنار بیابیم.
ابوهلیمه مادر هشت کودک است و باید با کمبود غذای شدید و عدم دسترسی به امکانات بهداشتی و آب آشامیدنی سالم کنار بیاید. با این همه، این‌ها مساله اصلی نیستند. او می‌گوید: "ما با همه این مسائل در طی 14 ماه گذشته رو به رو بوده‌ایم. آنچه مشکل اصلی است چادر و زمستان است".
امل 10 روز قبل از بیت لاهیا به غزه آمده است. حداقل 30 هزار فلسطینی قبل از او از بیت لاهیا، بیت حانون و جبالیا که در شمال نوار غزه هستند خارج شده اند. آن‌ها وارد شهر غزه شده اند و در خانه‌های خالی، مغازه ها، گاراژها، فروشگاه ها، خیابان‌ها و پناهگاه‌ها اسکان یافته اند.
امل ابوهلیمه می‌گوید که "ما یک مکان کوچک جلوی درب ورزشگاه یرموک یافتیم با این حال هیچ چیزی نداریم که در داخل چادر بتوانیم از آن استفاده کنیم. ما خیلی دنبال چیزی گشتیم که در داخل چادر به کارمان بیاید و تنها چند دست لباس و چند تکه پارچه یافتیم. من همه آن‌ها را به هم دوختم و از آن‌ها یک چادر برای خودم و بچه هایم درست کردم". ورشگاه یرموک اکنون بزرگترین اردوگاهی است که پناهجویان در آن اقدام به برپایی چادر کرده اند.
اگرچه او و فرزندانش در داخل چادر می‌خوابیدند با این حال، وی به من گفت که چادرشان از آن‌ها در برابر باران و سرما هیچ محافظتی نمی‌کند. زمانی که همه انتظار باران داشته اند، او از نگرانی بیدار مانده است. او می‌گوید: "در آغاز شب، یک باران سبک می‌بارید که سپس تمام شد. هیچ جای نگرانی نبود با این حال، من نمی‌توانستم بخوابم. من دوست داشتم که دیگر هیچوقت باران نیاید! "
ابوهلیمه چادر را بررسی می‌کرد تا مبادا جایی از آن پاره شده باشد. فرزندانش از سرما می‌لرزیدند. آن‌ها تشک، پتو و یا حتی لبناس گرم نداشتند. وی می‌گوید: "ظرف یک دقیقه بارانی شدید شروع به باریدن کرد و خیلی زود آب به داخل چادر نفوذ کرد. من بچه‌ها را بیدار کردم با این حال واقعا نمی‌دانستم که باید چه کنم؟ آن‌ها تا وقتی باران ادامه یافت در چادر ایستاده بودند و آرامش نداشتند".
صبح روز بعد، امل متوجه شد که یکی دیگر از خانواده‌های آواره‌ای که در اطراف او بوده اند نیز تجربه ناراحت کننده او را داشته اند. وی می‌گوید "ما می‌توانیم برای مدت چند ساعت با ایستادن در چادر با این وضعیت بد کنار بیابیم با این حال، وقتی زمستان سرد فرا می‌رسد ما باید چه کنیم؟ هوای سرد و باران‌های شدید را چه کنیم؟ من پیشتر از زمستان خوشم می‌آمد، اما اکنون از آن بیزارم".
امل و خانواده اش در زمره آن دسته از خانواده‌های فلسطینی که بدترین وضعیت ممکن از نظر اسکان را دارند و من آن‌ها را دیده ام، نبودند. در مقایسه با دیگران، آن‌ها حتی خوشبخت هم هستند. آن‌ها حداقل یک چادر از خود دارند.
عایشه یک زن 63 ساله است که در نقش مادر و مادربزرگ قرار دارد. من او را جلو درب ورودی ورزشگاه یرموک دیدم. او جایی برای رفتن ندارد و نزدیکی یک مجتمع دولتی که در نخستین روز‌های جنگ غزه توسط اسرائیل نابود شد ساکن شده است. او می‌گوید: "اشغالگران اسرائیلی پسرم، دخترم و نوه ام را کشتند".
وی اضافه می‌کند: "من با همسر مجروحم و البته دیگر بچه هایم و نوه‌های یتیمم فرار کردیم. این ویرانه تنها جایی بوده که آن را یافته ایم. ما به مدت شش روز سعی کرده ایم بدون اینکه پناهگاهی و یا وسیله گرم کننده‌ای داشته باشیم، بخوابیم و به زندگی ادامه دهیم. زمانی که باران بارید، بچه‌ها را به محل استقرار خانواده‌هایی که با آن‌ها اشنا هستیم فرستادیم. افرادی که در مکان‌های بهتری از اردوگاه آوارگان ساکن هستند".
هرچقدر هم وضعیت عایشه بد باشد، باز هم او در مقایسه با سهیلا زن 49 ساله فلسطینی که مادر 11 کودک است، خوشبخت‌تر است. شوهر او در یک محل استقرار پناهجویان در بیت حانون به شهادت رسید. او یک دختر معلول دارد که باید او را بر پشت خود در زمان‌های جابجایی حمل کند.
وی می‌گوید که "ما یک چادر داریم با این حال درست در همان جایی است که آب باران از ورزشگاه تخلیه می‌شود. وقتی باران بارید آب زیادی به صورت ناگهانی وارد چادر ما شد و تمام وسایلمان را خیس کرد. همه چیز آسیب دید. ما باید بار دیگر جابجا شویم".
سهیلا به من گفت که مشکل اصلی او این است که هیچ جایی برای حفاظت و مراقبت از کودک معلول خود ندارد. سهیلا می‌گوید: "وقتی باران می‌بارد من یکسره گریه می‌کنم، زیرا جایی برای رفتن ندارم".
غسان ابوریاض، 41 سال دارد و پدر شش کودک است. همسرش به شدت بیمار است. وی می‌گوید که هیچ امکاناتی برای حمایت از فرزندان و خانواده اش ندارد. او اضافه می‌کند که علی رغم اینکه چادرشان را با یک پلاستیک پوشانده است با این حال، آب باران هنوز هم به داخل چادرشان نفوذ می‌کند. من می‌پرسم که راه حل چیست؟ او می‌گوید: "بهترین راه حل این است که اسرائیلی‌ها از شهر ما عقب نشینی کنند و به نسل کشی خاتمه دهند و اجازه دهند که ما بار دیگر به خانه هایمان بازگردیم". 
من می‌ترسم... زیرا فکر می‌کنم که گفتن این مسائل خیلی ساده‌تر از تحقق آن در واقعیت است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/987727/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکریم خانواده شهدا و ایثارگران از اولویت‌های اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران است

تمهیدات مجلس برای سرشماری نفوس و مسکن ثبتی در سال آینده

رشد 11 هزار واحدی شاخص بورس

رشد یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 72 هزار تومان رسید

توضیح مهاجرانی از تصمیم دولت برای پرداخت یارانه و کالابرگ الکترونیکی

ماجرای وام 990 ماهه با سود 2درصد بانک‌ها به خودی‌ها

بازی خارج از خانه بایرن در آلمان برگزار می‌شود!

سردرگمی و جنجالی‌ترین تصمیم داوری هفته در سیرجان

تشکیل ستاد ویژه جام جهانی 2026 در فدراسیون فوتبال

امیدوارم امباپه در برگامو رنج بکشد!

علی خلیلی: هدفمان افزایش میزان فعالیت بدنی مردم است

ابراز رضایت المپین تاجیکستان از سطح کیفی لیگ برتر تکواندوی ایران

رتبه‌ باورنکردنی استقلال با شکست احتمالی ذوب آهن!

تراکتور بدون لغزش در خارج از خانه با ثبت 100 درصد پیروزی

تراکتور خواستار بخشش کارت قرمز شد

سه زمین فوتبال خاص در ایران

کنایه مهاجری به شمخانی: مشخص شد چرا در این سه سال پرونده هسته ای به نتیجه نرسید

روایت محسن رضایی از نقشه شوم اسرائیل و آمریکا

سردار سلیمانی: سبک‌های مدیریت غربی برای کشورهای مسلمان کارساز نبود

شوخی سخنگوی دولت در نشست خبری با تشابه اسمیِ خواننده معروف

محسن رضایی: ایران آمادگی فروش پهپاد و موشک به شرط استفاده در برابر تجاوزات دارد

در سفارت سوریه در ایران چه خبر است؟

تحلیل مرندی از وقایع سوریه و سقوط بشار اسد

«عزیز» با شروع زمستان به سینماها می‌آید

حسن معجونی: کرونا نشان داد شغل بی اعتباری داریم

"عشق" را فقط دل می‌فهمد

بهترین خواننده از دید «امیر مقاره» کدام چهره از موسیقی پاپ است؟

حداکثر سن ورود به دانشگاه فرهنگیان اعلام شد

فوران آتشفشان در فیلیپین و تخلیه چندین روستا

خسروپناه: کنکور حالا حالاها هست

جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل شد

قطار شناور چین با سرعت 160 کیلومتر در ساعت

کوچک‌ترین سیارک‌ها در کمربند اصلی شناسایی شدند

در اوج دوران کاریم اصلا شعر نگفتم!

سرمقاله همشهری/ صد‌برابر راهبردی‌تر از سقوط سوریه

ادای احترام ویژه بازیکنان وستهام به میکائیل آنتونیو

سفر بازیکنان رئال مادرید به ایتالیا برای تقابل با آتالانتا

ورود تجهیزات VAR به ورزشگاه سیروس قایقران برای تقابل ملوان و پرسپولیس

دروازه‌بان بارسلونا تمدید کرد

نمای دیده‌نشده از یک کلین‌شیت جنجالی!

ستایش ستاره تیم آفریقایی از سرمربی استقلال

آرش رضاوند جدید، جسورتر از همیشه

مدیر تیم آلومینیوم: چرا VAR سیرجان به یزد منتقل نشد؟

افزایش اتهامات منچسترسیتی به 130 مورد

احتمال لغو بازی استقلال و مس کرمان در جام حذفی به خاطر آلودگی هوا

تحلیل بهشتی پور از روابط ایران با سوریه بعد از اسد

حسن معجونی: کارهایی که از من پخش می‌شود حالم را بد می‌کند

سعید شیخ‌زاده: «مجرینو» راهی برای استعدادیابی در حوزه اجراست

سومین روز «سینماحقیقت» با یک بزرگداشت آغاز می‌شود

روایت یکی از خاطره انگیزترین تیتراژهای تلویزیون در دهه 80