راه ترقی

آخرين مطالب

نوشتارها

پلاستیک، حقوق بشر را تهدید می‌کند

راه ترقی- کارشناسان سازمان ملل در آستانه روز جهانی محیط زیست (۵ ژوئن/ ۱۵ خرداد) با اشاره به ۴۰۰ میلیون تن ضایعات پلاستیکی که هر ساله تولید می‌شوند، از دولت‌ها و شرکت‌ها خواستند تا مسئولیت خود را بر عهده بگیرند و حق بشر برای داشتن محیطی سالم و عاری از مواد سمی را تضمین کنند.

حال «جمعیت» خوب نیست

راه ترقی- وضعیت جمعیت در کشور در سال‌های اخیر با چالش‌های فراوانی مواجه بوده و نرخ رشد آن به ۱.۲۴ درصد رسیده، پرسش این است که دولت‌های مختلف در راستای رفع نیازهای مردم چه اقداماتی انجام داده‌اند که انتظار ازدواج و فرزندآوری برای بهبود وضعیت جمعیت کشور را داشته باشند؟

دریافت مالیات از خانه های خالی، عملا ممکن نیست

راه ترقی - دنیای اقتصاد نوشت:اجرای قانون مالیات خانه‌های خالی معطل شناسایی این خانه‌ها باقی مانده و با وجود اینکه چند سال پیاپی در بودجه‌های مصوب سالانه گنجانده شده، میزان وصولی آن بسیار ناچیز است.

ایران تنها سه استان شمالی نیست

راه ترقی- بررسی ظرفیت‌های گردشگری در کشور و حتی در اطراف پایتخت نشان می‌دهد می‌توان با کمی مدیریت زمان و هزینه از مناطقی خوش‌ آب‌وهوا و دارای جاذبه‌های زیست محیطی زیادی بازدید و سفرهایی را تجربه کرد تا در ایام تعطیلات از ترافیک و ازدحام زیاد و بی‌دلیل به سمت مناطق شمالی کشور کاست

حجم طبقه متوسط روز به روز در حال کوچکتر شدن است/ خطر گسترش نارضایتی عمومی وجود دارد؟

راه ترقی - اعتماد نوشت:بر اساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان در فروردین ماه سال گذشته، ۹۳ درصد خانوارهای ایرانی، یارانه‌بگیر بودند که از این میزان، ۳۵ درصد فقیر، ۵۷ درصد جزو طبقه متوسط و ۸ درصد از طبقه برخوردار و ثروتمند محسوب می‌شدند.

هنوز هم نقش تحریم ها را انکار می کنند؟ / خط پایانی در مسیر تحریم‌ها قرار دهید

راه ترقی - اعتماد نوشت:هرچند دولتمردان و مدیران اصولگرا همواره نقش تحریم‌ها در بروز مشکلات اقتصادی، ارتباطی، اجتماعی و... را انکار می‌کنند، اما واقع آن است که تحریم‌ها مشکلات عدیده‌ای را برای کشور ایجاد کرده و تنگناهای جدی برای معیشت خانواده‌ها شکل داده است.

دولت نمی تواند قیمت سوخت را بالا ببرد چون .../ آیا می‌توان به همین روند ادامه داد؟

راه ترقی - اطلاعات نوشت:مدتی است درباره بنزین، سهمیه‌ای شدن یا افزایش قیمت آن شایعاتی مطرح است که قرار است فلان و بهمان شود. دولت هم تا به حال به دفعات این شایعات را تکذیب کرده و با گذشت بیش از دو ماه از سال هم معلوم شد که اینها همه شایعه بوده و همچنان وضعیت همان است که بود.

در ۲ ماه اخیر، هم صادرات و هم واردات غیرنفتی کاهش داشت/ ۷ درصد افت تجارت خارجی داشتیم

راه ترقی - همشهری نوشت:در ۲‌ماه نخست امسال، ارزش صادرات غیرنفتی ایران ۱۳.۷درصد کاهش پیدا کرد تا در کنار کاهش ۴.۸ درصدی ارزش واردات، به افول ۷درصدی ارزش تجارت خارجی کشور منجر شود.

حکایت جان و نان در ساختمان‌های ناایمن پایتخت

راه ترقی- در تازه ترین فهرست ساختمان های ناایمن تهران ، اسامی ۹۳ ساختمان اعلام شده است که شاخص های استاندارد و ایمنی را ندارند و ممکن است حوادث تلخی چون پلاسکو در آنها تکرار شود.

کاهش ۵۰ درصدی نرخ باروری در جهان، زنگ خطر سیاه‌چاله جمعیتی

راه ترقی- کاهش ۵۰ درصدی نرخ باروری در سطح جهان در ۷۰ سال اخیر، زنگ خطر ورود کره خاکی را به سیاه‌چاله جمعیتی به صدا درآورده‌ است. اگرچه هفت دهه پیش به ازای هر مادر، پنج فرزند وجود داشت، اینک سهم هر مادر به طور میانگین کمتر از سه فرزند است.

سود حذف دلار از اقتصادکشور بسیار کمتر از زیان آن است/ برای دلارزدایی چه باید کرد؟

راه ترقی - دنیای اقتصاد نوشت:افتادن به جان دلار یا دارندگان آن به قصد دلارزدایی از اقتصاد، فایده چندانی نخواهد داشت، اگر هم داشته باشد قطعا از هزینه‌های آن بسیار کمتر خواهد بود.

دستور کار سلطان در تهران/چرا سفر آل‌سعید مهم است؟

راه ترقی- یک سال پس از سفر آیت‌الله رئیسی به مسقط، تهران امروز میزبان سلطان عمان است و این سفر در صدر تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای و سیاسی. دستورکار گفت‌وگوها هم از روابط دوجانبه تا پرونده‌های میانجیگرانه گسترده است.

تغییر رویکرد تک فرزندی در ایران/ آیا خانواده‌ها به داشتن فرزندان بیشتر تمایل دارند؟

راه ترقی- سال‌هاست که تک فرزندی و کاهش نرخ موالید در کشورمان روند چندان مطلوبی ندارد و به دلایلی برخی از خانواده‌ها تمایل به داشتن بیشتر از یک فرزند ندارند و همین موضوع سبب کاهش نرخ موالید شده است.

لطفا هُل ندهید!

راه ترقی- نظم، صف و احترام به حقوق یکدیگر از نمادهای رفتاری و مترقی شهروندان است اما نهادینه شدن چنین رفتارهایی در شرایطی میسر است که زیرساخت و بسترهای مرتبط هم مهیا باشد؛ مثلا در مترو و اتوبوس اگر تعداد واگن ها و سفرها و ظرفیت کافی وجود نداشته باشد دیگر توقعی بیهوده است که شاهد برخی رفتارها نباشیم.

رمزارزها می‌توانند جای دلار را بگیرند؟

راه ترقی- ارزهای دیجیتال مدتی است به عنوان گزینه‌ جایگزین دلار مطرح شده‌اند؛ به‌ویژه بعد از تحریم‌های روسیه که سبب شد برخی از مقام‌های روسی به صراحت از احتمال بهره‌برداری از ارزهای دیجیتال به جای دلار در زمینه پرداخت‌ها بگویند.

تمدن دریایی؛ امری فراتر از اهداف نظامی و سیاسی

راه ترقی- استفاده از راهبردهای قدرت دریایی باید مسئولیت پذیرانه و با رعایت اصول اخلاقی و حقوق مورد توافق بین المللی صورت گیرد تا ضمن تثبیت عادلانه منافع کشورهای مختلف، حفظ امنیت جهانی و صلح و ثبات تضمین شود، موضوعی که در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تاکید شده است

تب داغِ مهاجرت بر تن دانشجویان

راه ترقی- در میانه این دعوا که آیا نام کشور ما بالای فهرست کشورهای دانشجوفرست قرار دارد یا نه، بی‌واسطه به سراغ شماری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی رفتیم تا نظرشان را درباره مهاجرت جویا شویم.

خرید خانه؛ رویایی دوردست

راه ترقی- شاید تا سال‌های گذشته با چندین فقره تسهیلات، فروش طلا و برخی ضروریات زندگی مانند خودرو، امکان خرید خانه وجود داشت اما این روزها باید همه این کارها را انجام بدهیم تا بتوانیم یک واحد کوچک و نقلی برای چند نفر اجاره کنیم؛ خانه‌ای که خریدش رویا و اجاره آن برای برخی آرزو شده است.

دو قدم تا رستگاری

راه ترقی - دو هفته تا مشخص شدن قهرمان لیگ باقی مانده است.

دو قدم تا قهرمانی!

راه ترقی - دو هفته تا مشخص شدن قهرمان لیگ باقی مانده است.

سفر رئیسی به سوریه و بررسی ریشه‌های عصبانیت آمریکا

راه ترقی- عصبانیت واشنگتن از حضور رئیس‌جمهور ایران در سوریه قابل فهم است، همانطور که آرامش و خوشحالی تهران قابل درک. هردو کشور در حال برداشت محصولی هستند که در یک دهه گذشته کاشته‌اند.

سفر به سوریه فرصت بهره‌برداری از یک فرصت/ قرار تازه تهران با دمشق

یک دهه پس از پایان جنگ داخلی در سوریه، ماهیت همراهی تهران با دمشق نیازمند بازنگری بوده و جمهوری اسلامی ایران در سوریه پساجنگ در پی قرارها و نقش‌آفرینی‌های متفاوت از گذشته است.

مهار ارزی نرخ تورم

راه ترقی- رفع تحریم‌ها شاید یکی از در دسترس‌ترین توصیه‌ها و راهکارها برای حل مسائل اقتصادی کشور باشد اما یک اقتصاددان می‌گوید برای چنین توصیه‌ای نیاز نیست اقتصاددان باشیم! پرسش اینجاست که اقتصاددان‌ها چه راهکار عملیاتی برای مهار تورم در کشوری که تحت تحریم‌های اقتصادی است ارائه می‌دهند؟

آموزش‌هایی که باعث حجاب‌زدگی می‌شود

راه ترقی- یافته‌های یک پژوهش تصریح می‌دارد آموزش‌های نظری که به صورت مستقیم در پی نهادینگی فرهنگ حجاب بوده‌ حتی بعضا پیامدهایی معکوس بر جای گذاشته است.

حفاظت از پهنه‌های آبی کشور با مشارکت ملی و برنامه‌ریزی‌ مدون

راه ترقی- یک سوم از مرز کشور را پهنه‌های دریایی تشکیل می‌دهد که بدون تردید خلیج فارس یکی از مهمترین آنهاست که حفاظت از آن مانند سایر حوضه‌های آبی کشور نیازمند عزم ملی، منطقه‌ای و برنامه‌ریزی مدون است.

کیهان:مدافعان بی حجابی همان حامیان اغتشاشات پارسال هستند

راه ترقی - کیهان نوشت:امروز همان جریان سیاسی که به نساختن مسکن برای مردم افتخار می‌کرد، با دفاع از هنجارشکنی در مسئله حجاب، برای معیشت مردم اشک تمساح می‌ریزد. امروز همان طیفی که خودکفایی در کشاورزی را مزخرف می‌نامید، با دفاع از بی‌حجابی، مدعی است که حرف مردم را می‌زند.

هوش مصنوعی درهای بسته پزشکی را باز می‌کند؟

راه ترقی- دانش بشر در همه حوزه‌ها به سرعت در حال پیشرفت است. فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی زندگی بشر را در همه حوزه‌ها از جمله پزشکی عوض کرده‌اند اما آیا این پیشرفت‌ها می‌تواند آینده خدمات تشخیصی و درمانی را تغییر دهد؟ نقش پزشکان در این آینده چگونه خواهد بود؟

بیمه روان درمانی، خدمتی لوکس یا مطالبه جامعه؟

راه ترقی- سلامت روان یکی از دغدغه‌های پنهان جامعه است که با وجود شرایط اجتماعی و اقتصادی تحت خطر و آسیب قرار دارد و شاید پوشش بیمه‌ای خدمات سلامت روان بتواند افراد بیشتری را برای استفاده از مشاوره و روان درمانی ترغیب کند.

روایتی از یک خبر | بدعت غیرسازنده اتحادیه اروپا در مورد ایران

راه ترقی- شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، در ادامه سیاست شکست خورده مداخله‌جویی در امور داخلی کشورها، بدعت غیرسازنده‌ای را در پیش گرفته و به رغم هشدار مقام‌های کشورمان درباره تبدیل شدن این بلوک، به سکوی دشمنان انقلاب، هفتمین بسته تحریمی علیه ایران را در آخرین جلسه خود وضع کرد.

سیاست مخرب ایالات متحده آمریکا در منطقه دریای خزر

راه ترقی- ایالات متحده با وجود فعال بودن در منطقه همچنان با مقاومت‌های سیاسی دیگر کشورهای حوزه دریای خزر به ویژه ایران و روسیه مقابله می‌کند. مسکو و تهران با اهداف سلطه‌جویانه و تهاجمی ایالات متحده که امنیت ملی آنها را به مخاطره می‌اندازد مخالف می‌باشند.

آیا تالاب‌ها قابل واگذاری هستند؟

راه ترقی- تالاب‌ها حوضه‌های آبی ارزشمندی‌اند که نقش بسزایی در حفظ گونه‌های گیاهی، انواع حیوانات و پرندگان آبزی و کنار آبزی دارند؛ به طوری که اگر حیات آنها تهدید شود زندگی هزاران گونه به خطر می‌افتد. حال سوال این است که آیا تالاب‌ها قابل واگذاری به بخش‌های مختلف از جمله بخش خصوصی هستند.

تغییر الگوی بارش در کشور/ عواقب آن چیست؟

راه ترقی- ذخیره برف و یخ موجود در قله‌ها و کوهستان‌ها منبع اصلی تامین آب رودخانه‌های دائمی و منابع آبی است که به اعتقاد کارشناسان؛ به علت تغییر اقلیم و رفتارهای نابخردانه موجب کاهش عمر این یخ‌ها و تغییر الگوی بارش در فصول مختلف سال شدیم و ادامه این روند مشکلات زیادی برای منابع آبی ایجاد می‌کند.

خروج ایران از مدار چین؟

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست کیوان حسین‌‌‌وند| حجم ...

سرمقاله اعتماد/ بورس و ابهامات

راه ترقی - اعتماد / « بورس و ابهامات » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته پیمان مولوی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: همه ...

سرمقاله وطن امروز/ نفس‌های آخر رژیم جعلی

راه ترقی - وطن امروز / « نفس‌های آخر رژیم جعلی » عنوان یادداشت روزنامه وطن امروز به قلم دکتر سیدمصطفی خوش‌چشم است که می‌توانید آن ...

ساير مطالب

معمای امنیت در ژاپن

یک ماما: آمارهای رئیس دولت درباره سقط جنین اشتباه است

پنجشنبه یا شنبه؟ چالش تعطیلات آخر هفته

اهالی منطقه سیل‌زده امام زاده داوود: منطقه را به حال خود رها کردند

ایران- باکو؛ ترمیم دیپلماسی

4 خواست ایران برای احیای توافق هسته‌ای

هیاهوی تورم در تالار بورس

مرور داده‌های قابل تامل پژوهش 5 سال پیش مجلس درباره حجاب

اینترسپت: جنگ اوکراین چگونه ممکن است به جنگ با ایران تبدیل شود؟

پاتک فارسی به تک عبری

سرمقاله ایران/ روز قدس؛ مرز آزادی بیان کجاست؟

سرمقاله آرمان ملّی/ دستاوردهای رابطه با عربستان

مقایسه تغییرات در 2 دولت، منافع ملی یا ملاحظات حزبی؟

سرمقاله صبح نو/ علت عدم تمایل غرب در احیای برجام چیست؟

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مدیریت با شیوه تغییر نام!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ یک ریشه ضعف سیاستگذاری اقتصادی

سرمقاله اعتماد/ فرزندان‌مان را دریابید

سرمقاله وطن امروز/ ارائه پیشنهاد توافق موقت جدید نیست

سرمقاله فرهیختگان/ بی‌وطن «هیچکس» می‌شود

پدرخوانده اقتصادی دولت

سرمقاله خراسان/ یک چشمه دیگر از ناکارآمدی صنعت خودرو

سرمقاله کیهان/ کلید منافع حداکثری

محافظی که قصد ترور خاتمی را داشت: می‌خواستم‌ او را با خودم منفجر کنم

پرسش های «مدیر مسئول کیهان» از دستیار رئیس‌جمهور

مارپیچ خطرناک در قره‌باغ

روایت رسانه روسی از مذاکرات پشت پرده ایران

رد پای رو به رشد چین در خاورمیانه

روایت روزنامه نگار مشهور آمریکایی از سفر تازه اش به چین

طوفان شیخِ «عیار»

علم مقدس نیست، مسخره هم

پسرفت صادرات دارو

از 5000 مقاله تا شناخت نادرست از پایتون

گردشگرانی به‌دنبال غذای بخارپز و اینترنت

چگونه مرز روسیه با ناتو گسترش یافت؟

تغییرات در دولت؛ لابی‌های سیاسی و ضرورت‌های اقتصادی

تهدید 360 درجه‌

احیاهای متفاوت «شیخ حسین انصاریان» و حمله‌ی تندروها به او

گشت ارشادی تازه یا راه‌حلی بر مساله‌ای پیچیده؟

نفوذ اطلاعاتی آمریکا در کرملین

پاسخی به رئیس بانک مرکزی: نرخ ارز در بازار آزاد را باید پذیرفت

سوخت نامتوازن

متولدان رُند با انواع بیماری

آزاده بود در زمانه‌ای که آزادگی کالایی کمیاب است

تقلای پاستور برای هوای تازه

«نود درجه زاویه با عقلانیت»؛ حمله فرهیختگان به عادل

نتانیاهو دهان پسرش را بست

افشاگر اسناد محرمانه پنتاگون کیست

زیباکلام: افروغ یک اصولگرای غیرحکومتی بود

رادیکالیسم با مشی اعتدالی

معرکه‏‌گیری با پایتون

نرخ بیکاری رکورد سه ساله را شکست

افروغ هم رفت

دولت در تدارک واردات سواری‌های مستعمل

طالبان، معضل یا راه‌حل؟

باجه‌های زرد رنگی که نسل ما را صبور ‌کرد

مذاکره در کاخ بمباران شده

بازگشت جنجالی عادل فردوسی پور

شوک سنجی تحریم‌ها

معنای تنش‌زدایی‌های شتابان در جهان عرب

هدیه استراتژیک مکرون به شی

سرمقاله رسالت/ قضای حتمی برای باطلی که رفتنی است

کتمان نابودی سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان

سرمقاله ایران/ جامعه‌شناسی به غایت اخلاق‌مدار و ایران‌دوست

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توسعه و فرادستان متعهد

سرمقاله ابتکار/ باز هم بگردید پرتقال فروش را پیدا کنید

سرمقاله اطلاعات/ درس روز قدس

سرمقاله خراسان/ متفاوت ترین روز قدس

سرمقاله کیهان/ چرا این نسل خار چشم دشمن است؟

سرمقاله وطن امروز/ پاداش، تشکر یا پول؟!

سرمقاله فرهیختگان/ برای دکتر عماد افروغ

سرمقاله شرق/ عبور از اسطوره شکست

سرمقاله اعتماد/ فروغ نظری و منشی افروغ

چه چیزی باعث شد ادبیات "هرز" به گفتار روزمره جوانها تبدیل شود؟

رای‌دهندگان بابت اوضاع اقتصادی از «اردوغان» بریده‌اند

خطر راست‌گرایی و اقتدارگرایی دیجیتال

به سوی تنش؛ آیا فصل سردی در روابط ایران و اروپا شروع شده است؟

حوضچه‏‌های مرگبار اهواز

بحران بی‌اعتمادی به آینده

از قول اقتدار غذایی در خاورمیانه تا برنیامدن از پس قیمت مرغ

چه کسانی در انتخابات ترکیه با اردوغان رقابت خواهند کرد؟

بن‌سلمان در مدار شی و پوتین

بلندیهای جولان؛ اشغال 55 ساله خاک سوریه

برنامه روسیه برای تقویت پدافند هوایی در مرز با فنلاند

افزایش حمله به مسلمانان در هنگام برگزاری جشن های آئین هندو

روزهای پس از عملیات «طاهره طلوع» منافقین در تهران، چه گذشت؟

یک گام نزدیک‌تر به جنگ اژد‌های زرد با عقاب‌ها

کریمه به «هیولای فرانکشتاین» تبدیل شده است!

نه استادم، نه دکتر؛ احمد سمیعی‌‏ام

پیامدهای افشای اسناد اطلاعاتی آمریکا برای اوکراین

چرا بایدن این زمان را برای اعلام نامزدی در 2024 انتخاب کرد؟

دنباله روی امارات از عربستان سعودی

بازی مرگ موتورسیکلت‌سواران در بزرگراههای پایتخت/سامانه موقعیت‌یاب جهانی به کمک پلیس می‌آید

چگونه اسرائیل می‌تواند خاورمیانه را به آتش بکشد؟

«بازجو خبرنگاری»؛ حمله «خبرگزاری تسنیم» به فردوسی پور

مقاصد جدید پترو دلارها

شکل‌گیری نظم نوین جهانی چین

با ورود «ناوشکن آمریکایی» تنش در شرق آسیا بالا گرفت

سخنان متفاوت مکرون پس از بازگشت از چین

تاریخ مُشتی تعصبات شخصی نیست

تنش در شرق آسیا؛ ورود ناوشکن آمریکایی به دریای چین جنوبی