راه ترقی

آخرين مطالب

انديشه

بازار بزرگی در حوزه طب سنتی و ایرانی نهفته است

راه ترقی- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری گفت: بازار بزرگی در حوزه طب سنتی و ایرانی نهفته است، بر اساس این ظرفیت ها و اقبال مردم از ایجاد یک مرکز مبتنی بر ظرفیت‌های فناورانه و نوآورانه کشور و اندوخته غنی طب سنتی حمایت می‌کنیم.

نقش‌آفرینی دانشگاه در گرو تحقق مسوولیت‌پذیری اجتماعی نهاد علم است

راه ترقی- روسای دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی در پیام‌های جداگانه با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید تاکید کردند: نقش‌آفرینی دانشگاه ها در گرو تحقق مسوولیت‌پذیری اجتماعی همه ارکان نهاد علم است و امروز کشور بیش از گذشته به متخصصانی توانمند در مسیر پیشرفت خود نیازمند است.

اعطای مجوز صدور مدارک حوزوی به شورای عالی حوزه‌های علمیه

راه ترقی- رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «اعطاء مجوز صدور مدارک حوزوی و واگذاری آن به مدیریت‌های استانی و مراکز حوزوی به شورای عالی حوزه‌های علمیه» را برای اجرا ابلاغ کرد.

افسردگی در سایه تغییر فصل

راه ترقی- یک متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که با شروع پاییز و کوتاه‌تر شدن طول روز و کمتر شدن نور خورشید احتمال ابتلا به افسردگی افزایش می‌یابد گفت: تغییرات خلق مستقیما به تغییرات فصلی مرتبط است.

همکاری بین بخشی راه‌حل کلیدی برای چالش‌های تجاری سازی است

راه ترقی- رییس بخش آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی مالکیت معنوی(وایپو WIPO)، همکاری بین بخشی و حضور بازیگران متنوع در یک شبکه ارتباطی را راه‌حل کلیدی برای چالش‌های تجاری سازی دانست.

وزیر علوم: اساتید دانشگاه سرمایه‌های کشورند؛ نباید به آنها ظلم شود

راه ترقی-وزیر علوم گفت: اساتید دانشگاه سرمایه‌های کشورند و هیچ‌گاه علاقه‌مند نیستیم به آنها بی احترامی شود و اگر هیأت‌های جذب در بررسی گزارش گروه علمی دانشکده‌ها درباره عملکرد یک عضو هیأت علمی خدای ناکرده به استادی ظلم کنند، در چارچوب قانون قابل پیگیری است

همه پیش‌بینی‌ها در مورد زباله‌های فضایی نامعتبر هستند!

راه ترقی- مشکل زباله‌های فضایی که اخیرا برجسته‌تر شده، مورد توجه بسیاری از آژانس‌های فضایی و شرکت‌های خصوصی حوزه هوافضا قرار گرفته اما برخی از کارشناسان مانند یک افسر ارشد سابق فرماندهی فضایی آمریکا معتقدند که میزان زباله‌های فضایی به صورت کاملا درست تخمین زده نشده و حل کردن این مشکل بسیار دشوار است.

علوم‌پایه، مبنای توسعه علمی در جهان است

راه ترقی- رئیس دانشگاه علوم‌‎پزشکی تهران، علوم‌پایه را مبنای توسعه علمی در جهان و هزینه‌کرد در این عرصه را سرمایه‌گذاری استراتژیک و هدفمند برشمرد.

پرش اولین زن از استراتوسفر زمین

راه ترقی- این چترباز جسور می‌تواند تبدیل به اولین زنی شود که از استراتوسفر زمین می‌پرد.

اولین‌هایی که در وزارت علوم رقم خورد؛ مرجعیت علمی، آیین‌نامه پژوهانه و بورس صنعت

راه ترقی- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشریح اقداماتی که برای اولین بار در این وزارتخانه طی دو سال گذشته انجام شده است، تلاش برای مرجعیت علمی با نمایه‌سازی بین‌المللی مجلات، تدوین و تصویب آیین‌نامه پژوهانه و اجرای بورس صنعت را برای جلوگیری از بیکاری دانش‌آموختگان از مهم‌ترین این اقدامات برشمرد.

فراخوان پایان‌نامه های فناورانه در طرح فن تز

راه ترقی- کانون مدیریت دارایی های فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای مشارکت در طرح حفاظت از دستاوردهای فناورانه (فن تز) شامل پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در حیطه فناوری های راهبردی، فراخوان داد.

حفظ نخبگان، توجه به مرجعیت علمی و تاکید بر فرهنگ

راه ترقی-رییس موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: حفظ و نگهداشت نخبگان، توجه همزمان به مرجعیت علمی و علم نافع و تاکید بر برنامه‌ها و موضوعات فرهنگی و تربیتی از محورهای مورد توجه وزارت علوم در دو سال گذشته بوده است.

به دنبال توسعه ستاد زیست بوم هوش مصنوعی هستیم

راه ترقی- دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از شاخه‌هایی که ستاد بر آن متمرکز شده توسعه ستاد زیست بوم هوش مصنوعی و رباتیک و راه اندازی زیرساخت‌های محاسباتی است.

دولت سیزدهم حامی اقتصاد دانش بنیان است

راه ترقی- رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: دولت سیزدهم به طور کامل حامی اقتصاد دانش بنیان است، اگر به دنبال توسعه فناوری، حل مساله، نگهداشت و بازگشت نخبگان هستیم باید به اقتصاد دانش بنیان اهتمام و توجه جدی داشته باشیم.

پیشنهاد ایجاد وزارتخانه هوش مصنوعی/آموزش عالی با هوش مصنوعی تحولی شگرف می‌یابد

راه ترقی- عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در تبیین نقش هوش مصنوعی در آموزش عالی گفت: این فناوری منجر به ایجاد و شکل­‌گیری آموزش هوشمند شده و مفاهیم بنیادین این حوزه را دچار تحولی شگرف می‌کند.

مشکل اساسی فرهنگ، غفلت از پایه/ آیا جهاد دانشگاهی نخستین گام را برمی‌دارد؟

راه ترقی-جامعه ایران با وجود فعالیت نهاد، سازمان و مجموعه فرهنگی بسیار در کشور با انواع و اقسام مسایل و معضلات فرهنگی حداقل در حوزه فرهنگ عمومی دست و پنجه نرم می کند،

ترفند علمی برای جلوگیری از گرم کردن نانوحسگرها در فرآیند تولید

راه ترقی- نوشین نصیری، استادیار دانشگاه مک‌کواری با ارائه یک ترفند علمی، نیاز به گرم کردن نانوحسگرها را در فرآیند ساخت حذف کرده و یک روش ساده و با کارایی بالا را جایگزین آن کرده است.

هشدار دانشمندان درباره تاثیر تغییرات اقلیمی بر قطب جنوب

راه ترقی- دانشمندان در یک مطالعه جدید درباره تاثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی بر منطقه قطب جنوب هشدار داده و خاطرنشان کردند حتی اگر جبران لطمات امکان‌پذیر باشد به زمان بسیار طولانی نیازمند خواهد بود.

انجمن خبرنگاران علم و فناوری تشکیل می‌شود

راه ترقی- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور حوزه علم و فناوری را عرصه‌ای مظلوم و آماج حملات برخی جریان‌های آسیب‌رسان عنوان کرد و گفت: تأسیس انجمن خبرنگاران علم و فناوری با جدیت از سوی این معاونت پیگیری می‌شود.

لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه فناوری

راه ترقی- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، گفت: این نگاه که همه کارها با بودجه دولتی انجام شود باید تغییر کند و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.

دولت هزینه تحصیل دانش‌آموزان دهک‌های ۱ تا ۴ سمپاد را متقبل شد

راه ترقی- وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز در جلسه هیات دولت مصوب شد هزینه های ثبت نام دانش آموزان دهک های یک تا چهار که در مدارس سمپاد پذیرفته شوند، از سوی دولت و در قالب هدیه ویژه رییس جمهور پرداخت شود.

به ستاره‌های چشمک زن گوش کنید!

راه ترقی- برای نخستین بار دانشمندان با طراحی یک مدل کامپیوتری، امواج گاز در هسته ستارگان را به امواج صوتی تبدیل کردند و از این‌رو این امکان فراهم شد که هم صدای درون ستارگان و هم چشمک آن‌ها به شکل صدا شنیده شود. آن‌ها معتقدند چنین تجربه‌ای به‌طور ترسناکی جذاب است!

راهی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

راه ترقی- مطالعاتی که به تازگی انجام شده نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی غنی از روغن زیتون می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهند و مانع پیشرفت تصلب شرایین شوند.

تخصیص ۱۰۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها/هزینه‌کرد ۵ درصدی امور فرهنگی در بودجه ۱۴۰۳ ثبت می‌شود

راه ترقی- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تخصیص بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه دانشگاه‌ها در سال گذشته گفت: تلاش می‌کنیم موضوع تخصیص ۵ درصدی از اعتبار کل دانشگاه‌ها به فعالیت‌های فرهنگی را در بودجه سال آینده قید کنیم.

سنجش نظرات مردم درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی

راه ترقی- سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی از برنامه‌ریزی برای سنجش نظرات مردم در خصوص انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی خبر داد

هوش مصنوعی با ۳ برنامه‌محوری در دستورکار معاونت علمی ریاست جمهوری

راه ترقی- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با اشاره به نقش حیاتی هوش مصنوعی در پیشرفت سایر حوزه‌های کشور گفت: در حال حاضر هوش مصنوعی به دلیل ماهیتی که دارد اولویت اول توسعه فناوری معاونت علمی است و با سه برنامه‌محوری پیگیری می‌شود.

محصولات دانش بنیان‌های دانشگاهی به حل مشکلات کشور منجر شود/اجرای آیین نامه جدید از فردا

راه ترقی- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور شرکت های دانش بنیان نوپا را نیازمند حمایت‌های بیشتر دانست و گفت: محصولات دانش بنیان‌های دانشگاهی باید به حل مشکلات کشور منجر شود.

جدایی نخبه از مردم آفت‌ کشور است

راه ترقی- معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، جدایی نخبه از مردم را یکی از آفت های موجود در کشور دانست و گفت: خودآگاه یا ناخودآگاه جامعه نخبگان از مردم جدا شده‌اند و این امر باوجود اینکه آنها را از حمایت مردمی محروم می‌کند، اثرگذاری این قشر را به چالش می‌کشد

ورود جهاد دانشگاهی به موضوع پزشکی مبتنی بر سبک زندگی

راه ترقی- پزشکی مبتنی بر سبک زندگی به‌عنوان یک مقوله جدید پزشکی با ساده‌ترین و در دسترس ترین ابزارها به دنبال تغییر نگاه‌ها از درمان به‌سوی پیشگیری است. جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این راستا فعالیت علمی و پژوهشی خود را بر اساس مدل جهانی lifestyle medicine در ۶ محور اصلی تأثیرگذار بر سلامت آغاز کرد.

جهت‌دهی به پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها برای رفع نیازهای کشور توسط مؤسسه ISC

راه ترقی- رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام با اشاره به اجرای شیوه‌نامه پذیرش دانشجویان دوره‌های دکتری به روش استادمحور و جهت‌دهی به پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در راستای رفع نیازهای پژوهشی و فناوری کشور از سوی این مؤسسه،

ساير مطالب

اگر در برگزاری کنکور مشکلی پیش آید، نظام آسیب می‌بیند

بازخوانی مقاله‌های مرتبط با زبان فارسی در مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

رؤسای برتر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی معرفی شدند/اهدای نشان سرو به برگزیدگان

کاهش همکاری‌های علمی جهانی و سقوط بی‌سابقه تعداد مقاله‌های داغ کشور

فراخوانی برای شرکت‌های فعال در حوزه تعیین تراز آبخوان‌ها

مقوله ترک‌فعل مسئولان از جهات مختلف تبیین شود

فرازمینی‌ها می‌توانند با کمک دکل‌های تلفن همراه ما را پیدا کنند

قالیباف: احترام به مقام معلم سرمایه‌گذاری برای پیشرفت جامعه است

شیوع سرطان مثانه در زنان به دلیل استفاده از قلیان/15درصد ازدواج‌ها به ناباروری منجر می‌شود

14 کلانشهر کشور دچار فرونشست زمین/دلایل کاهش نرخ نشست زمین در دو منطقه

اختصاص مزایای دانش بنیان‌ها به شرکت های خلاق در برنامه هفتم توسعه

ضرورت به‌کارگیری نوآوری باز در سازمان‌های ایران

صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان در فرآیند جدید و نوآورانه بررسی می‌شود

روند افزایشی طوفان‌های‌ حاره‌ای در دریای عمان، خلیج‌فارس و تنگه هرمز از 2005

امکان آموزش غیرحضوری دانشجویان مادر فراهم شد

معتمدی: رشته‌های تحصیلی ناکارآمد باید تعطیل شوند/ضرورت بازتعریف زیرساخت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها

زلفی‌گل: در سال 1402 همایش علمی مهارت‌محور برگزار می‌کنیم

فراخوان پژوهشی مشارکت در اکتساب فناوری طرح «تولید نمونه اولیه آفت‌کش زیستی بر اساس فناوری

دومین فستیوال ملی ایده بازار فناوری سلامت برگزار می شود

سلسله «بهاریه سرایی» از رودکی سمرقندی تا شفیعی کدکنی

کتاب مجموعه گفتگو با غلامرضا اعوانی منتشر شد

معرفی نامزدهای بخش ویژه «جایزه شعر خبرنگاران»

گل‌رخسار وطن را چگونه می‌بیند؟

شعرخوانی محمدعلی بهمنی به مناسبت سالروز تولدش

شاعرانه/ همان کس که دندان دهد نان دهد

نگاهی به طرز فکر "یک روزی بلاخره..."

داستانک/ منتظر ماندن برای کمک

زمینه تسریع چاپ کتاب را پیگیری می‌کنم

بخشی از کتاب/ الهی دلی ده که شوق طاعت افزون کند

21 کتاب نویسندگان مازندرانی در نمایشگاه کتاب رونمایی شد

سفرنامه‌ای متفاوت با طعم فلسطین

آثار ماندگار مردی که موسیقی معاصر مدیون به اشعار اوست!

بدرقه «پدر تاریخ همدان» به خانه ابدی

کتاب مادرتر از مادر منتشر می شود

هرکدام از بخش‌های ترانه‌ نیازمند تخصص است

علی موذنی با «کیسه بوکس» به نمایشگاه کتاب می‌آید

داستانک/ آخرین بار کی تبرت را تیز کردی؟

مهدی قزلی: در تلاشیم مخاطبان، هر روز به خانه شعر و ادبیات بیایند

آن‌ سوی سوسیالیسم چه خبر است؟

کتابخانه ملی سه‌شنبه تعطیل است

مردی علامه‌خو

دهقانی: بالندگی و تعالی نیروی انسانی نخبه مهمترین رسالت طرح شهید احمدی روشن است

افروغ یک روشنفکر مسئول و متعهد بود

«دام جهنمی» برپا شد؛ مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه جنایی فرانسه

«دو رگه» روانه بازار نشر شد

محمد شریف‌زاده مدیر نشر فرجام درگذشت

متیو پری بازیگر سریال «فرندز» جزئیات اعتیاد خود را فاش کرد

«گنجینه فرش شهرداری تبریز» کتاب شد

مناظره آلوین پلنتینگا و دنیل دنت درباره تعارضات و تناسبات علم و دین

ادبیات نویسندگان امروز مبتلا به آشفتگی زبانی و فردگرایی شده است

ادیب ایرانی که نماد امپراتوری ژاپن را گرفت

پرویز اذکایی که بود؟

وسیع باش و تنها؛ سر به زیر و سخت...

در سوگ پرویز اذکایی

دو خط کتاب/ از آسایشی لذت نبرد که دوستش از آن محروم بود

روبات‌های داستان‌نویس

شاعرانه/ امید ز هر کس که بریدیم ، بریدیم

مقایسه سه دستور زبان فارسی به زبان لاتین در سده هفده میلادی

پیکر پرویز اذکایی مورخ همدانی یکشنبه تشییع می‌شود

روبوت‌های داستان‌نویس

«طرح آهی از ماه» منتشر شد؛ درس‌گفتارهای زنده‌یاد سعید تشکری

مونیخ شش و نوزده دقیقه وارد ایستگاه نشر شد

رمان جدید موراکامی به بازار آمد

با گوش‌هایم جهان را می‌بینم

فراخوان جمع‌آوری و ارسال کتاب سال 1402 منتشر شد

شعر خوانی زیبایی از سعید بیابانکی

به من که از سال 1330 ترانه‌سرایی کرده‌ام، گفتند نمی‌خواهیم کار کنی

قند پارسی/ امتحان کردن شیخ بهائی و میرداماد

تمجید از پرویز اذکایی پس از درگذشتش

وزیر علوم احکام ریاست 5 دانشگاه را صادر کرد

«من زنده‌ام هنوز»؛ تازه‌ترین کتاب سید ضیا قاسمی در راه نمایشگاه

پیکر عماد افروغ در دانشگاه تهران تشییع شد

عطار؛ مردی که بر شعر و نثر فارسی تأثیرگذار بود

تنها صدای جامانده از سهراب سپهری را بشنوید!

نخستین دوره جایزه ادبی حافظ برگزیدگان خود را شناخت

فراخوان جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب»

انتشار رمان جدید موراکامی؛ روایتی از زیر پوست «شهر و دیوارهای نامطمئن آن»

«فریاد کوه» برای بار هفتم در بازار نشر پیچید

عطار نیشابوری راوی 3 هزار قصه شنیدنی

شاعران مقاومت وامدار نهضت فلسطین

پیام‌هایی برای درگذشت عماد افروغ

کتاب «در جاده»؛ روایت ماجراهای هیجان‌انگیز حین سفر

بخشی از کتاب/ بی‌نظری یک دارایی ارزشمند است

داستانک/ مقایسه کردن همه چیز را خراب می‌کند

حضور کتابفروشان در نمایشگاه کتاب 1402 قطعی شد

آنچه درباره عاقبت عجیب عطار نیشابوری نمی‌دانید!

«مونیخ شش و نوزده دقیقه» در قفسه کتابفروشی‌ها نشست

او یکی از بهترین قصیده سرایان تاریخ ایران است!

درگذشت جنایی‌نویسی که آدم کشته بود!

دمی با عطار، از برجسته‌ترین عارفان ایرانی

چرا «ملت عشق» در ایران پرفروش شد؟

راز شهید 21 ساله‌ای که 21ماه رمضان به دنیا آمد و شهید شد

اینفوگرافی/ عطار نیشابوری به روایت امروزی‌ها

داستانک/ داستان قدرت عشق

پیشینه «قدریه»سرایی در شعر پارسی

توجه عطار به فرهنگ روزمره مردم

داستانک/ باور

شاهرخ مسکوب کیست؟

صوت/ «تصویر مردی که سر ندارد» به قلم یاسین حجازی

شاعرانه/ چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی