راه ترقی

آخرين مطالب

دانش

تولید کپسول قابل بلعیدن که در دستگاه گوارش آزمایش انجام می‌دهد

راه ترقی- محققان موفق به ساخت پوششی شدند که روی سطح کپسول‌های قابل بلع قرار می‌گیرد. با این پوشش، کپسول در دستگاه گوارش سالم می ماند و می‌تواند به روده برسد و آزمایش‌های مورد نظر را در بافت روده انجام دهد.

ربات ها به احیای کندوهای عسل کمک می کنند

راه ترقی- پیشرفت های جدید در فناوری رباتیک شناخت عمیقی از دنیای زنبورها در اختیار محققان قرار داده است تا به نجات جمعیت روبه کاهش این حشرات کمک کنند.

انقلاب در کاربرد سلول‌های خورشیدی؛ افزایش استخراج بار و عملکرد کلی

راه ترقی-محققان آزمایشگاه انرژی تجدیدپذیر ملی آمریکا (NREL) و دانشگاه لوئیزویل با استفاده از نانوذرات اکسید قلع دوپ شده با یتریوم در سلول خورشیدی انقلابی ایجاد کردند. این نوآوری باعث افزایش استخراج بار و عملکرد کلی سلول خورشیدی می‌شود و قرار است یک شرکت استارتاپ این فناوری را تجاری‌سازی کند.

افزایش کیفیت تولید انار با بررسی علمی و تحقیقاتی

راه ترقی- یک پژوهشگر ایرانی به بررسی افزایش کیفیت تولید انار پرداخت و گفت: آسیب‌های به وجود آمده در این میوه به دلیل ترک خوردگی، آفتاب سوختگی، تنش خشکی و سرمازدگی چالش‌هایی هستند که تولید آن را تحت تأثیر قرار داده و قابلیت عرضه آن را در بازار کاهش داده است.

افرادی که زیاد کره، ماست و پنیر می‌خورند، مراقب نیش پشه‌ها باشند

راه ترقی- تحقیقات نشان می‌دهد که پشه‌ها بیشتر جذب یک ترکیب شیمیایی موجود در کره، پنیر و ماست می‌شوند و افرادی را که این موادغذایی را مصرف می‌کنند، بیشتر نیش می‌زنند؛ بر این اساس با یک ماده موجود در سیاهدانه می‌توان داروهای دفع کننده پشه‌ها را تولید و حتی بیماری‌هایی مانند مالاریا را کنترل کرد.

الگوریتم جدید رایانه کوانتومی، قفل نیروی تراکنش سطح اتمی را می‌گشاید

راه ترقی- یک پروتکل نوین برای رایانه‌های کوانتومی ابداع شده است که می‌تواند دینامیک‌های پیچیده مواد کوانتومی را بازتولید کرده و برای محاسبه دقیق تراکنش‌های سطح اتمی استفاده شود.

ساخت اسفنج نانویی که با فرو رفتن در آب، فلزات سنگین را جذب می‌کند

راه ترقی- محققان اسفنجی ساختند که می‌تواند فلزات ازجمله فلزات سنگین سمی مانند سرب و کبالت را از آب آلوده خارج کند و آب سالم و قابل آشامیدن را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد.

داوری ۲۰ مقاله حوزه هوش مصنوعی در دانشگاه علوم‌پزشکی مجازی

راه ترقی-رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هوشمند و دبیر کمیته علمی اولین کنگره هوش مصنوعی در علوم‌پزشکی گفت: سال گذشته، طی همکاری با مرکز تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی،۳۰ مقاله به دانشگاه رسید که ۲۰ مقاله از این تعداد مراحل داوری قرار گرفتند

استفاده از نانوذرات لیپیدی برای ارسال مستقیم دارو به داخل میتوکندری

راه ترقی- محققان با استفاده از نانوذرات لیپیدی سامانه‌ای به منظور رهایش دارو به داخل میتوکندری (اندامک غشادار سلولی) طراحی کردند. این سامانه روی موش‌های آزمایشگاهی نتایج مثبتی داشته است.

بررسی میزان آموکسی‌سیلین در تصفیه‌خانه‌ها/ضرورت طراحی سیستم حذف میکروآلاینده‌های آب

راه ترقی-یک دانشجوی دکترا با انجام طرحی درخصوص «میزان آموکسی سیلین در تصفیه خانه‌ها» تاکید کرد: با توجه به خطرات این دارو برای محیط زیست و سلامت انسان و اینکه تصفیه خانه‌ها برای تجزیه آنتی بیوتیک‌ها به خصوص آموکسی سیلین طراحی نشده‌اند، طراحی سیستمی جدید برای حذف این میکروآلاینده ضروری است.

نخ بخیه ارتوپدی از سوی محققان تولید شد

راه ترقی- یک شرکت دانش‌بنیان با دریافت تسهیلات از صندوق پژوهش و فناوری سلامت ثامن و تامین بخشی از هزینه‌های تولید موفق به تولید یک محصول تخصصی در فیلد جراحی ارتوپدی شد.

از کُره تا کِرم، معمایی که در ساختار پلیمرها کشف شد

راه ترقی- مشاهده اتفاقی تشکیل نوعی ساختار ژل کِرم مانند، ۲ سال زمان محققان را گرفت تا آنها فهمیدند که چگونه ساختارهای کروی به ساختارهای کِرم‌مانند تبدیل شده‌اند.

شناسایی سرطان با یک نوار کاغذی

راه ترقی- محققان با ترکیب چند فناوری، امکان تشخیص سریع و ساده سرطان را از روی نمونه ادرار فراهم کردند. براساس اعلام پژوهشگران نتایج روی موش‌ها بسیار رضایت‌بخش بوده و ممکن است در آینده نزدیک شاهد تست‌های نواری برای تشخیص سرطان باشیم.

مطالعه کروموزوم‌های میوزی جنس پیاز در ایران با تمرکز بر بخش آکانتوپراسوم

راه ترقی- مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با همکاری پژوهشگرانی از آلمان و دانشگاه فردوسی مشهد، کروموزوم‌های میوزی جنس پیاز در ایران با تمرکز بر بخش آکانتوپراسوم را مورد مطالعه قرار دادند

جدیدترین روش تبدیل CO۲ به ‌CO / راهکاری برای دستیابی به منبع کربن

راه ترقی- با وجود آسیب‌ها و خطرات ناشی از کربن دی اکسید، این گاز می‌تواند یک منبع کربن مفید برای سنتز مواد شیمیایی و سوخت‌های با ارزش باشد. از این‌رو، تبدیل کربن دی اکسید (CO۲) به کربن مونوکسید (CO) یکی از جدیدترین روش‌ها برای دستیابی به مواد شیمیایی مفید در زمینه‌های مختلف است.

تولید گرافن با کمک باتری و آب‌شور

راه ترقی- یک استارتاپ آمریکایی روش جدیدی برای تولید گرافن ارائه کرد که از باتری جریان ردوکس آب‌نمک (نوعی سلول الکتروشیمیایی) استفاده می‌کند. این باتری عاری از غشا با استفاده از الکترولیز که کلرید سدیم (NaCl) را به سدیم (Na) و کلر (Cl) تقسیم می‌کند، شارژ و دشارژ می‌شود

انسولین خوراکی برای کودکان دیابتی به تجاری‌سازی نزدیک شد

راه ترقی- یک شرکت وابسته به دانشگاه سیدنی در استرالیا ۲٫۲ میلیون دلار کمک مالی از یک مرکز رشد بیوتکنولوژی در این کشور را دریافت کرد تا بتواند فناوری تحویل انسولین بدون سوزن (خوراکی) برای کودکان مبتلا به دیابت نوع یک را تجاری سازی کند.

بررسی اثرات ضد التهابی، حفاظتی و ترمیمی داروی دفریپرون در مدل آزمایشگاهی بیماری ام. اس

راه ترقی- پژوهشگران گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس در تحقیقی اثرات ضد التهابی، حفاظتی و ترمیمی داروی دفریپرون به دنبال القای دمیلیناسیون در مدل آزمایشگاهی بیماری ام. اس را بررسی کردند که نتایج نشان داد استفاده از این دارو نه تنها در فاز التهاب و دمیلیناسیون موثر است، بلکه سرعت ترمیم را افزایش می دهد.

ساخت گلایدرهای حسگر زیستی از نشاسته سیب‌زمینی و ضایعات چوب

راه ترقی- محققان یک نوع «گلایدر زیستی» از نشاسته سیب زمینی و ضایعات چوب ساخته‌اند که نوعی حسگر پرنده است و وظیفه نظارت بر شرایط اکوسیستم‌هایی مانند سطح جنگل‌ها را داراست.

آواز نهنگ‌های آبی کوتوله در «لانینا»

راه ترقی- تحقیقات انجام شده در یک دانشگاه استرالیا با استفاده از داده‌های ثبت شده در دو دهه اخیر نشان می‌دهد که آواز خواندن نهنگ‌های آبی کوتوله در سال‌های «لانینا» افزایش یافته و این کشف می‌تواند به محافظت از این نهنگ‌ها کمک کند.

شناخت آنزیم‌های طبیعی برای درمان بیماری

راه ترقی- «طراحی و ساخت متالوآنزیم‌های مصنوعی بر پایه مواد مزومتخلخل سیلیسی»، عنوان پژوهشی است که «صدیقه عابدان‌زاده» به دلیل اهمیت ویژه آنزیم‌ها در فرآیند تشخیص و درمان بیماری اجرا کرد.

پیش‌بینی سن مغز با استفاده از روش رگرسیونی تجمیعی مبتنی بر اطلس مغزی

راه ترقی- پژوهشگران گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس در پژوهشی موفق به ارائه یک رویکرد جدید برای پیش بینی سن مغز مبتنی برشبکه کانولوشنی گراف (GCN) شدند که وضعیت رشد یا پیری مغز را در زمان تصویر برداری ارزیابی می‌کند.

پیوستن سگ روباتی به نیروی پلیس

راه ترقی - خبرآنلاین / پلیس نیویورک به دنبال استفاده از ابزارهای با فناوری بالا، از چند ابزار تخصصی، از جمله یک سگ روباتی، رونمایی ...

ابر فضاپیمای ترابری چین آماده پرتاب شد

راه ترقی - سیناپرس / بخش ویژه فضاپیماهای سرنشین دار آژانس فضایی چین روز گذشته اعلام کرد: راکت فضایی حامل Y۷ Long March-۷ که وظیفه ...

ایده یک استارت‌آپ اردنی برای جذب آب از هوا

راه ترقی - ایسنا / یک استارت‌آپ واقع در اردن، دستگاه‌هایی را طراحی کرده است که می‌توانند با جذب آب از هوا، مشکل دسترسی به آب تمیز ...

دمای سرد تأثیر مرموزی بر طول عمر دارد

راه ترقی - سیناپرس / نتایج مطالعات جدید نشان می دهد:دمای پایین‌تر ممکن است به شما کمک کند عمر طولانی‌تری داشته باشید. تحقیقات گذشته ...

شبیه سازی شرایط زندگی انسان در مریخ

راه ترقی - خبرآنلاین / ۴ داوطلب برای زندگی در یک شبیه ساز مریخ به مدت یک سال آماده می شوند. شبیه ساز Mars Dune Alpha درt تگزاس واقع ...

مورد عجیب و باورنکردنی یک تاج جهنمی!

راه ترقی - خبرآنلاین / نقاط بسیار کمی در منظومه شمسی وجود دارند که دمای آنها به دمایی بیشتر از سطح خورشید برسند. اما برخلاف ...

رقیب پیشرفته‌تر ChatGPT از راه رسید

راه ترقی - دیجیاتو / هوش مصنوعی AutoGPT مبتنی بر GPT-۴ ساخته شده است، اما بسیار هوشمندانه‌تر و مستقل‌تر از ChatGPT عمل می‌کند. از ...

دوچرخه‌ای با چرخ‌های مربع!

راه ترقی - ایسنا / گروهی از کارشناسان یک کانال یوتیوب، فیلمی از یک دوچرخه را منتشر کرده‌اند که چرخ‌های آن به شکل مربع هستند. به نقل ...

نتایج آزمون دکتری اعلام شد

راه ترقی - ایسنا / رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار کارنامه نتایج اولیه و اعلام زمان انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دوره ...

رکورد جهانی پرواز با موشک کاغذی شکسته شد

راه ترقی - ایسنا / مهندسان ماه‌ها به تحقیق در مورد آیرودینامیک و اوریگامی پرداختند تا بتوانند تعدادی نمونه اولیه را برای هواپیمای ...

مشاهده پروتئین‌ها و آنتی بادی‌ها در سلول با استفاده از یک ابزار نانویی

راه ترقی- محققان سوئیسی از رویکرد نانوپلاسمونیک برای مشاهده در زمان واقعی تولید و ترشحات سلولی ازجمله پروتئین‌ها و آنتی‌بادی‌ها استفاده کردند. پیشرفتی که می‌تواند به درمان سرطان، تولید واکسن و سایر روش‌های درمانی کمک کند.

ساير مطالب

سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد

چرا خون در بدن خرس ها لخته نمی شود؟

«تانگ»؛ خاص‌ترین ربات دنیا

دانشمندان با مهندسی باکتری‌ها، تومورهای سرطانی را در موش‌ها نابود کردند

ساخت یک باتری قابل شارژ خوراکی

چینی‌ها موفق به تولید اکسیژن در فضا شدند

شکار استخوان‌های اژد‌ها در مریخ!

پاورچین رفتن فضانوردان چینی در فضا!

تجاری‌سازی بزرگترین باتری آهن-کروم جهان توسط چین

پنتاگون: اوموآموا کاوشگر بیگانه‌ای است که برای رصد زمین فرستاده شده!

زمین به تنهایی منابع آب خود را تولید کرده است

شکار استخوان‌های اژدها در مریخ!

ساخت دستگاه مقاوم در برابر زلزله به دست مخترع ایرانی

پژوهشگران دانشگاه تهران باکتری‌های مضر برای قارچ خوراکی را شناسایی کردند

انفجار کپسول حاوی داروی شیمی‌درمانی در تومور عوارض کمتری برای بیمار دارد

چین موفق به تامین اکسیژن در ایستگاه فضایی شد

مهندسی موفقیت‌آمیز یک باکتری‌ برای مبارزه با سرطان

آیا جستجوی موجودات فضایی به خطرات آن می ارزد؟

حرکت این ستاره، وجود دنیای بیگانه‌ای را فاش کرد

تاریخ رسمی پرتاب بزرگ‌ترین موشک جهان اعلام شد

استارشیپ به سوی مریخ

پاکسازی زباله های فضایی به کمک یدک کش هسته ای

راه‌اندازی ناوگان فضاپیماهای ناسا برای بررسی یک سیارک در سال 2029

یک ادعای جنجالی :ضریب هوش آمریکایی‌ها به سرعت کم می‌شود!

صاعقه باعث تشکیل ماده‌ای شد که تا کنون روی زمین دیده نشده

همکاری چین و فرانسه برای کاوش ماه

«ماموریت کاوشگر قمرهای یخی مشتری» پرتاب شد

تصویر روز ناسا: NGC 2419، سرگردان بین کهکشانی

فرمهایی عجیب و غریب از حیات

نگاهی به برخی از جالب‌ترین قابلیت‌های «چت جی‌پی‌تی»

ساخت پایگاه در ماه با استفاده از خاک ماه

لحظه تماشایی فرود سفینه بر روی سطح مریخ

ناسا از اقامتگاه شبیه‌سازی‌شده برای مسافران مریخ رونمایی کرد

جایزه میلیاردی برای یافتن قطعات یک شهاب‌سنگ

از ایلان ماسک تا بیل گیتس؛ تبدیل میلیاردرهای جهان به افراد فقیر با هوش مصنوعی

تولید هم‌زمان برق و آب شیرین از آب دریا

اندازه باورنکردنی مغز انسان نئاندرتال‌

آهنرباها حافظه شهاب‌سنگ‌ها را پاک می‌کنند

ناسا در فکر توسعه یک بالگرد مریخی جدید است

درمان های آنتی بادی راحت تر و با درد کمتر

اولین عکس تاریخ از یک سیاه‌چاله، به دست هوش مصنوعی اصلاح شد

چین هم یک فضاپیما را به یک سیارک می‌کوبد!

راه حل خز خرس قطبی برای تولید منسوجات گرم

تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید

سلول های پشتیبان مغز چه نقشی در اختلال وسواس اجباری دارند؟

ماموریت پرچمدار اروپا روی سکوی پرتاب

در چه سنی استرس موجب اختلال شناختی می‌شود؟

کدام عوامل آلودگی هوا منجر به سرطان ریه می‌شود؟

انتشار جدیدترین نقشه از توزیع ماده تاریک در کیهان

کشف دو سیاه‌چاله بسیار نزدیک به زمین!

تلاش برای کشف درمان های جدید و بهبود سیستم ایمنی در برابر سرطان

رواج یک ماده مخدر هولناک؛ «تِرَنک» چیست؟

نحوه کلیک کردن ماوس می‌تواند سطح استرس کاربر را نشان دهد

یک سگ همه کاره توییتر شد!

دانشمندان راهی برای احیای سلول‌های مبارزه‌کننده با سرطان یافتند

تصویر روز ناسا: NGC 206 و ابرهای ستاره‌زای آندرومدا

ساخت حسگر جدید مچ دست برای نجات بیماران

وجود اندوه و غم برای بقای انسان حیاتی است

موج بزرگ نارضایتی ساکنان نیویورک از استخدام ربات‌ها در اداره پلیس

رفتار عجیب فیل‌ها؛ دزدی در روز روشن!

ایرادهای ChatGPT را پیدا کنید و جایزه بگیرید

کاهش وزن ناخواسته در سالمندان سالم موجب کاهش طول عمر می‌شود

آلودگی هوا عقل انسان را از بین می‌برد

کشف نخستین کوتوله‌های قهوه‌ای سرد و کم‌ نور

کشف نخستین کوتوله‌های قهوه‌ای سرد و کم‌نور

کشف ویژگی عجیب گرانش؛ جاذبه می‌تواند نور تولید کند!

حرکت زمین و خورشید در یک سال

آیا جرم‌گیری برای دندان مضر است؟

ساعت طلایی خواب شب چه زمانی است؟

دلایل سر دردهای بعد از افطار چیست؟

خورشید از درون بقایای این ستاره بوجود آمده است

امروز، روز جهانی فضانوردی است

کشف فسیل‌های 40 میلیون ساله در نطنز

تصاویری خیره کننده از زمین از نگاه اسپیس ایکس

ساخت تاسیسات علمی جدید در قطب جنوب

عکسی از یک خرچنگ درخشان در دل آسمان

عکس ماهواره هندی از قاره‌ها و اقیانوس‌های زمین

یک فوران مرگبار به انقراض گروهی از دایناسورها انجامید

تصویر روز ناسا: مرغ دونده در آسمان چه‌ می‌کند؟

آیا انسان‌ها می‌توانند با موجودات فضایی ازدواج کنند؟

ترفند نانویی برای رهایش کارآمدتر دارو درون بدن

سقوط آزاد ماهواره‌های استارلینک ایلان ماسک از آسمان!

کشف جدید محققان: حدود 260 میلیون سال پیش انقراضی دوگانه در زمین رخ داده بود

دانش‌آموزان نابغه ریاضیدانان بزرگ را متحیر کردند!

ویدئوی خارق‌العاده از چشم انسان زیر میکروسکوپ

عفونت ادراری ساختار ژنتیکی انسان را تغییر می دهد

جهان اخترشناسی پس از پرتاب تلسکوپ «نانسی گریس رومن» دگرگون خواهد شد

اقدامات چین برای مدیریت خدمات هوش مصنوعی مولد

دانشمند ایرانی ناسا، برنده جایزه انجمن نجوم آمریکا شد

پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نمای جهان به چند زبان حرف می‌زند

موفقیت در درمان آلرژی به بادام زمینی با کمک فناوری‌نانو

شبیه سازی فوران های آتش فشانی زیر آب

ویژگی تایم‌لپس گوگل ارث با نمایش تغییرات زمین تا سال 2022 به‌روزرسانی شد

اولین داروهای ضد پیری تا 5 سال آینده به بازار می‌آیند

بفرمایید سوپ پلاستیک!

پشت پرده فناوری جنجالی تشخیص چهره

تفاوت نسخه جدید ChatGPT با نسخه قبلی چیست؟

سفر به هر نقطه از دنیا با این هواپیما فقط 1 ساعت طول می‌کشد!

شناسایی شخصیت های چندگانه ژن سرطان

آیا مغز قادر به ترمیم خود است؟