راه ترقی
ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 09:04:02
راه ترقی - نامه نیوز / یک فعال سیاسی گفت: مردم انتظار دارند این حوادث تکرار نشود و زخم‌های بازماندگان و آسیب‌دیدگان، که عزیزان‌شان در فاجعه‌ای دلخراش جان باخته‌اند، التیام یابد.
پیامدهای انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس هنوز ادامه دارد و انتظار عمومی آن است که علاوه بر رسیدگی به وضعیت بازماندگانِ درگذشتگان و جبران خسارت آسیب‌دیدگان تدبیری اندیشیده شود تا رخدادهایی مشابه در آینده تکرار نشود. در این بین مسئولت وزیر راه بیش از دیگران است زیرا سازمان بنادر در حوزه وزارتخانه تحت مسئولیت او است و حالا این پرسش مطرح است که فرزانه صادق آیا افزون بر حضور میدانی در صحنه انفجار می‌خواهد اقدامی مؤثر برای جبران فاجعه رخ‌ داده انجام دهد یا خیر؟
حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی، درباره این موضوع به «نامه‌نیوز» گفت: «سازمان بنادر و دریانوردی تحت نظارت وزارت راه و شهرسازی فعالیت می‌کند و متأسفانه مدتی است که مدیریت متخصص این بخش تغییر یافته و سرپرستی فاقد تخصص لازم منصوب شده است. برخی از زیرمجموعه‌های این سازمان نیز نسبت به روند ترخیص کالاها و تأخیر در ترخیص و صادرات بی‌توجه بوده‌اند. به نظر می‌رسد عملکرد اخیر خانم فرزانه صادق به عنوان وزیر راه از دو حالت خارج نیست؛ یا ایشان از ضعف‌ها و قصور موجود مطلع‌اند و منتظرند پس از فروکش کردن التهاب عمومی ناشی از جان‌باختن و مصدومیت جمعی از مردم، اقدامات لازم را انجام دهند؛ یا نسبت به مشکلات مدیریتی و تأخیر در عزل و نصب افراد متخصص و مشکلات متعدد در حوزه ترخیص کالاها بی‌توجه‌ است و به طور کلی نسبت به کاستی‌های موجود در حوزه مسئولیتشش بی‌اطلاع است».
بازار
او ادامه داد: «انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس باید از سوی نمایندگان مجلس و کارگروه‌ اعزام‌شده بررسی شود؛ خود آقای پزشکیان نیز از نزدیک با ضعف‌ها و کاستی‌های این حوزه آشنا شده است. به نظر می‌رسد که سوء مدیریت در این بخش آشکار است. اگر در آینده شاهد تغییرات جدی در مدیریت این حوزه باشیم و با افرادی که قصور کرده یا ناکارآمد بوده‌اند برخورد شود، می‌توان گفت که سفر اخیر آقای پزشکیان و وزیر راه و بازدیدهای آنها مبتنی بر آسیب‌شناسی و ارائه راهکار بوده است. در غیر این صورت، این‌گونه اقدامات نمایشی برای مردم قابل قبول نخواهد بود. مردم انتظار دارند این حوادث تکرار نشود و زخم‌های بازماندگان و آسیب‌دیدگان، که عزیزان‌شان در فاجعه‌ای دلخراش جان باخته‌اند، التیام یابد. این التیام تنها در گروی شناسایی و مجازات مقصران اصلی، چه در داخل و چه احیانا در خارج است».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «وزارت راه و شهرسازی از ادغام دو وزارتخانه به وجود آمده و بار سنگینی از دو مدیریت متفاوت را بر دوش فردی گذاشته‌اند که تخصص اصلی‌اش شهرسازی است. این در حالی ا‌ست که حمل‌ونقل هوایی، زمینی و دریایی و همچنین موضوعات مرتبط با ساخت‌وساز راه‌ها و بزرگراه‌ها، نیازمند مدیریت تخصصی و تجربه کافی است. از ابتدا نظر ما این بود که این حجم گسترده از مسئولیت‌ها از توان یک وزیر خارج است. یا باید این دو وزارتخانه از هم تفکیک شوند یا افراد متخصص و توانمند در هر بخش منصوب گردند تا بتوانند از عهده این وظایف برآیند».
ترقی در پایان گفت: «بدیهی است که اگر این اقدامات منجر به نتایج عملی و مؤثر شوند، می‌توانند راهگشا باشند و رضایت عمومی را به‌دنبال داشته باشند. اما در غیر این صورت، اعتماد عمومی نسبت به دولت کاهش یافته و سرمایه اجتماعی آن آسیب خواهد دید. دولت باید بداند که اقناع افکار عمومی نیازمند اقدامات واقعی و مؤثر است و این اقدامات باید در جهت اصلاح ناکارآمدی‌ها صورت گیرد. در غیر این صورت، باید منتظر تضعیف بیش‌تر سرمایه اجتماعی دولت باشیم».

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/1070327/ترقی--وزیر-راه-با-سوءمدیریت‌ها-برخورد-می‌کند-یا-فقط-نمایش-می‌دهد؟
بستن   چاپ