راه ترقی - خانه ملت / رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست فعالان اقتصادی استان گلستان گفت: نه تنها در حوزه اقتصاد بلکه در حوزه اجتماعی، فرهنگی و حتی موضوعات امنیتی، نظامی و دفاعی هر کجا مشارکت مردمی نباشد، قطعاً دیر یا زود محکوم به شکست خواهد بود. زمانی که در نیروی انتظامی بودم با راه اندازی سامانه 110 صرفاً تسهیلگری کردیم تا امنیت تأمین شود و در واقع این مردم بودند که پای کار آمدند و آن را انجام دادند.
قالیباف با تأکید بر اینکه قیمت آخرین ابزاری است که باید برای تنظیم بازار از آن استفاده کرد خاطرنشان کرد: قیمتگذاری براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت صرفاً برای خدماتی است که در انحصار دولت است و اگر موضوعی خصوصی است، حق قیمتگذاری برای آن وجود ندارد.
بازار
![]()
قانون نظام تأمین مالی تولید ظرفیتی برای استفاده از مشارکت مردم در اقتصاد
وی در ادامه با اشاره به ارتباط نزدیک مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس با اتاق بازرگانی، اظهار کرد: معتقدم از محل اعتبارات دولتی نمیتوان کارها را پیش برد. دولت بر اساس ماده 105 برنامه هفتم، از هرگونه تولید خدمات منع شده و مکلف است در طول سالهای اجرای برنامه خرید خدمات کند چرا که تولید خدمات از سوی دولت و با پول نفت بسیار گران است و کار بخش خصوصی را نیز دچار اختلال میکند.
دکتر قالیباف با اشاره به اهمیت قانون نظام تأمین مالی تولید که اردیبهشت ماه سال گذشته ابلاغ شده است، عنوان کرد: این قانون نیازمند بیش از 30 آییننامه است که تاکنون حدود 3 تا 4 آیین نامه آن تنظیم شده و ما پیگیر ادامه این کار هستیم. امسال، سالِ سرمایهگذاری برای تولید با مشارکت مردم است و این قانون ظرفیتهای زیادی برای آن ایجاد کرده است.
تضادهای موجود در قانون باعث رفتار سلیقهای شده است/ چالشهای امروز بانکها مانع تمرکز آنها روی جبران شرایط اقتصادی فعلی کشور شده است
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی در کشور به حداقل ممکن رسیده که بانک ها باید تا حدی این شرایط را جبران کنند، اظهار داشت: با این حال مسائل مربوط به بنگاهداری، عدم کفایت سرمایه و بسیاری مشکلات دیگر که بانکها با آن درگیر هستند، مانع این کار شده است. از ماده 7 تا ماده 11 قانون برنامه هفتم به نکات جدی و اساسی در تنظیم بانکها اشاره شده است. 50 سال بود قانون بانک مرکزی تغییر نکرده بود که طی دو سال گذشته این کار را انجام دادیم و امسال نیز قرار است قانون بانکهای عامل اصلاح شود از این رو به دنبال گرهگشایی هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز کشور دارای 4 قوه است و دیوانسالاری و بروکراسی همچون یک قوه بر 3 قوه دیگر حاکم شده و تعیین تکلیف میکند، ابراز داشت: امروز قانونهایی نیز وجود دارد که با هم متضاد هستند.
دکتر قالیباف در ادامه با یادآوری اینکه طی 117سال قانونگذاری در کشور بیش از 12 هزار و 500 قانون تولید کردهایم و در واقع متورمترین نوع قانونگذاری را داریم، عنوان کرد: تعداد قوانین منسوخ و متضاد موجود بسیار زیاد است. در ادوار مختلف مجلس تاکنون به دنبال تنقیح قانون بودند اما به دلیل پیچیدگیها به سرانجام نرسید. ما از مجلس یازدهم روی این موضوع متمرکز شدیم و توانستیم با استفاده از هوش مصنوعی این تعداد قانون را در قالب سامانه «قانون یار» ارائه دهیم که در دسترس عموم قرار دارد و تمام قوانین منسوخ، تکراری و متضاد در آن مشخص است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تصریح کرد: در نهایت قرار است قوانین منسوخ، متضاد و تکراری حذف شوند و این تعداد قانون به 3 هزار قانون در قالب 49 قانون جامع تا پایان امسال برسد. تا کنون نیز قانون جامع سلامت شامل همه قوانین 117 ساله مربوط به این حوزه تنظیم شده و در شورای نگهبان است که البته رسیدگی به آن پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
افزایش مالیات مسکن صرفا برای سوداگرانی است که با مسکنسازی به دنبال سود بیشتر هستند
وی با اشاره به قانون جهش تولید مسکن عنوان کرد: دولت در هیچ قسمت از این قانون مکلف به مسکنسازی نشده از این رو جایی که دولت وارد میدان شده و مسکن میسازد خلاف قانون است. دارایی دولت در این حوزه صرفاً زمین است و باید با اعطای زمین به مردم یا انبوهسازان برای ساخت مسکن تسهیلگری کند.
دکتر قالیباف با بیان اینکه مالیات بر مسکن در قانون مشخص است و نباید برداشتهای متفاوت از آن شود، عنوان کرد: مالیات صرفاً جایی دریافت میشود که ساخت مسکن جنبه سوداگری پیدا کند؛ برای مثال بانکها با سرمایه مردم وارد کار شوند و انبوهسازی کنند و آن را نگاه دارند تا سود ببرند. اینها باید مالیات بیشتری بدهند.
سختگیری مالیاتی برای کسانی که با احتکار مسکن به دنبال مالاندوزی هستند
رئیس دستگاه تقنینی کشور در ادامه تصریح کرد: میلیونها واحد مسکن ساخته شده که کسی در آن ساکن نیست و افرادی صرفاً با احتکار مسکن به دنبال مالاندوزی هستند که برای آن قانون نوشته شده است.
وی در ادامه با انتقاد از گروگان گرفتن سیاستهای خوب و درست که باعث میشود کالایی نه در داخل تولید شود و نه واردات آن صورت بگیرد، گفت: در چنین شرایطی کالایی تولید میکنیم که اگر از بُعد کمی نیز جوابگوی نیاز مردم باشد از لحاظ کیفی دچار مشکل است و مصداق بارز آن نیز خودرو است.
ذینفعان قانون باید در تدوین قوانین مربوط به خود نقش داشته باشند/ ضرورت ارتباط تنگاتنگ مجلس و بخش خصوصی
دکتر قالیباف همچنین تصریح کرد: عنوان میشود که در حوزه دارو خودکفا هستیم اما 90 درصد مواد اولیه این خودکفایی وارد میشود و صرفا بسته بندی آن در داخل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای ما در مجلس این است که ذینفعان هر قانونی باید در جریان تدوین قوانین مربوط به خود نقش داشته باشند از این رو لازم است ارتباط تنگاتنگی با شما داشته باشیم.
در این جلسه فعالان اقتصادی، کارآفرینان و تولیدکنندگان استان گلستان نیز به طرح دغدغههای خود در حوزههای مختلف اقتصادی و تولید پرداختند و از مجلس خواستار حمایت از بخش تولید شدند
http://www.RaheNou.ir/Fa/News/1075212/رئیس-مجلس--اقتصاد-بدون-مشارکت-مردمی-محکوم-به-شکست-است