راه ترقی
نظر عضو مجلس خبرگان درخصوص تصمیم نظام برای مذاکره با آمریکا
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 15:21:15
راه ترقی - جماران / عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این‌که مذاکره انجام شود یا نشود، مستقیم باشد یا غیرمستقیم، هدف آن چه باشد، چه کسی واسطه باشد و در زمین چه کسی انجام شود، همگی مسائلی است که تدبیر حکیمانه رهبری در آن‌ها آشکار است. این تدبیر نشان داد که حق با ماست. مردم نیز نباید تصور کنند که چرا ما به شکل خاصی رفتار کردیم. مردم باید بدانند که جمهوری اسلامی بر اساس عدالت، حق‌خواهی و انجام وظیفه اقدام کرده است؛ نه با ظلم و زور.​
مشروح گفت و گوی جماران با آیت الله قربانعلی درّی نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک که در حاشیه همایش گرامیداشت صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم برگزار شد، در پی می آید:
حضرت آیت‌الله دری! این ایام فرخنده را تبریک عرض می‌کنیم. تحلیل حضرت‌عالی از چارچوب‌های «منشور روحانیت» که امروز از سوی مقام معظم رهبری اعلام شد چیست؟ لطفاً ابتدا تحلیل و ارزیابی حضرت‌عالی را بشنویم تا به سؤالات بعدی بپردازیم.
با تشکر از مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید از جمله آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله مکارم، آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله نوری و علمای بزرگواری که از نجف پیام ارسال فرمودند، همچنین حضار گرامی، شورای حوزه مقدسه قم، جامعه محترم مدرسین، برادر گرامی جناب آقای اعرافی و کلیه دست‌اندرکاران علمی، تربیتی، اجتماعی، امنیتی و رسانه‌ای و سایر عزیزانی که در برپایی یکصدمین سال بزرگداشت مرحوم آیت‌الله العظمی حائری یزدی (رضوان‌الله تعالی علیه) تلاش نمودند، از همگی سپاسگزاری می‌کنیم و برای ایشان آرزوی توفیق داریم.
بازار
خلاصه پیام مقام معظم رهبری، اولاً درباره نقش مرحوم حاج شیخ و تحولاتی بود که ایشان به وجود آوردند. این تحولات در برابر ظلماتی قرار داشت که با چراغی نورانی روشن می‌شد. خورشید باید در برابر ظلمت جهل، جور، ظلم، استبداد و استکبار صهیونیستی می‌درخشید. در آن زمان، منطقه غرب آسیا، دولت عثمانی، ایران، کشورهای همسایه و جهان، همگی در چنگال صهیونیسم، لیبرالیسم، سکولاریسم و سایر جریان‌های انحرافی گرفتار بودند.
بنابراین، همانند دوران پیامبر اکرم (ص)، که قرآن می‌فرماید: «وَإِن کَانُوا مِن قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ»، نیاز بود چراغی روشن شود در برابر تمامی آسیب‌ها، توطئه‌ها و نقشه‌های شیطانی، صهیونیستی، استکباری و استبدادی. این موضوع بسیار مهم است، همان‌گونه که قرآن می‌فرماید: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ» یا می‌فرماید: «یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
مصداق کامل آن در قرن پانزدهم همین است. در قرن سیزدهم نیز با همین مشکلات مواجه بودیم. علمای آن دوران، هر یک در حد توان خود تلاش کردند.
مسأله دوم، سیر تحولات صد ساله اخیر است؛ خدماتی که در راستای آن آرمان بزرگ از زمان آیت‌الله بروجردی، مراجع ثلاث و تا پیروزی انقلاب اسلامی و حضور حضرت امام خمینی (ره) و مراجع عظام صورت گرفت. حقیقتاً کار بزرگی انجام شد.
مسأله بعدی، نیازهای امروز انقلاب اسلامی است؛ صدها و هزاران مسئله گوناگون داخلی و خارجی، تجربه‌ها، درس‌ها، عبرت‌ها، آموزه‌ها و ضرورت آمادگی برای قرن آینده. دنیای اسلام باید با توجه به شرایط تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی داخلی و بین‌المللی، آماده تحولی نوین، فرهنگ‌ساز، تمدن‌ساز و هویت‌ساز بر مبنای اصول تشیع و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و بر پایه عقل، ایمان و قرآن باشد.
موضع جنابعالی و مجلس خبرگان در قبال تصمیم نظام برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا چیست؟
این تصمیم، صددرصد حکیمانه بود. همان‌طور که از بیانات مقام معظم رهبری در روز شهادت امام صادق (ع) و همچنین در بخش پایانی منشور دوم، به مناسبت صدمین سالگرد بزرگداشت مرحوم حاج شیخ، برمی‌آید، تشخیص موضوعات، مسئله‌ای بسیار مهم است و تشخیص آن بر عهده ولی‌فقیه عادل و جامع‌الشرایط است.
این‌که مذاکره انجام شود یا نشود، مستقیم باشد یا غیرمستقیم، هدف آن چه باشد، چه کسی واسطه باشد و در زمین چه کسی انجام شود، همگی مسائلی است که تدبیر حکیمانه رهبری در آن‌ها آشکار است. این تدبیر نشان داد که حق با ماست. مردم نیز نباید تصور کنند که چرا ما به شکل خاصی رفتار کردیم. مردم باید بدانند که جمهوری اسلامی بر اساس عدالت، حق‌خواهی و انجام وظیفه اقدام کرده است؛ نه با ظلم و زور.
این تصمیم چه امکانات و فرصت‌هایی را در اختیار کشور قرار خواهد داد؟
این تصمیم، کشور را در برابر بسیاری از توطئه‌ها و نقشه‌های شیطانی بیمه می‌کند. همچنین باعث می‌شود همراهی دوستان ما قوی‌تر گردد. اگر تبلیغات سوء علیه ما انجام می‌گیرد که ما آمادگی نداریم، این تصمیم آن‌ها را خنثی می‌سازد و دشمن را به نوعی خلع سلاح می‌کند.
دشمن در برابر منطق ما، منطق ندارد؛ منطق تفنگ، تهدید یا تحریم منطق نیست. این‌ها منطق‌های نادرست و غیرعقلانی دشمن‌اند. جمهوری اسلامی ایران، جمهوری منطق و استدلال است و ما باید به آن‌ها بگوییم:« قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ صَادِقِینَ»؛ اگر راست می‌گویید، برهان خود را ارائه دهید.
عملکرد دولت چهاردهم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
عملکرد دولت در هر کیفیت، با مشکلات فراوانی مواجه است؛ در رأس آن‌ها مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی قرار دارد. از خداوند برایشان توفیق مسألت داریم.زمانی که آقای رئیس جهمور آمدند خبرگان من نامه‌ای پنج صفحه‌ای درباره موضوع بهره‌وری ارائه دادم و سپس با آقای حاج میرزایی نیز تأکید کردم که این موضوع به‌صورت دستورالعمل، بخشنامه و... به مسئولین مربوطه ابلاغ شود. یک نسخه نیز به هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان ارائه کردم.
بحث بهره‌وری مسأله مهمی است که می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی ما را حل کند.
مهم‌ترین اولویت و دغدغه حضرت‌عالی برای کشور چیست؟ راه‌حلی هم ارائه فرمایید.
مهم‌ترین مسأله ما، مدیریت کارآمد و مدیران توانمند است. هر جا مدیر موفق داشتیم، موفق عمل کردیم. باید در مدیریت، تدبیر داشت. از مدیریت خرد تا کلان، از یک وزارتخانه تا یک مغازه، از واردات و صادرات گرفته تا بانک، پول، تخصیص بهینه منابع ارزی و ریالی، همگی نیازمند تدبیرند.
شما به استان مرکزی مراجعه فرمایید و ببینید که اینجانب چگونه از ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ام. در بیمارستان آیت‌الله خوانساری، مدارس حوزوی، خاتم‌الانبیاء(ص)، مصلی و... چه اقداماتی با کمترین امکانات انجام شده است. نه از دولت کمک گرفتم و نه از مردم.
اما با همین امکانات محدود، کارهای بزرگ و مؤثری صورت گرفت. تدبیر، شرط اساسی برای موفقیت است: التدبیر نصف المعیشه، التودد نصف العقل
برنامه اجلاس خبرگان رهبری چگونه بود؟
برنامه بسیار خوبی بود. سخنرانی رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه (آقای عراقچی) و حدود 16 نفر سخنرانی پیش از دستور داشتند. سخنرانی‌های دیگر و حواشی نیز برگزار شد. بیانیه پایانی نیز که بنده تا حدی در تدوین آن نقش داشتم، بیانیه‌ای جامع و کامل بود.
محورهای سخنرانی‌ها حول چه موضوعاتی بود؟
سخنرانی‌ها متنوع بودند. هر یک از زاویه‌ای خاص به مباحث مختلف پرداختند. شاید خلاصه و عصاره همه آن‌ها را بتوان در بیانیه پایانی مشاهده کرد.

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/1077099/نظر-عضو-مجلس-خبرگان-درخصوص-تصمیم-نظام-برای-مذاکره-با-آمریکا
بستن   چاپ