راه ترقی - تسنیم /رئیس انجمن پاراوزنهبرداری گفت: در یک بازه زمانی نهچندان بلند سه رویداد بسیار مهم در پیش داریم که هر سه سخت و مهم هستند.
بابک محمدی رئیس انجمن پاراوزنهبرداری در گفتوگو با درباره برگزاری اولین مرحله اردوی تیم ملی گفت: با توجه به برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در اسفند ماه، تصمیم بر این بود که نفرات برتر و برگزیده را به این اردو دعوت کنیم. بر همین اساس نفرات پارالمپیکی به همراه نفرات امید و برترینهای مسابقات قهرمانی کشور در کنار هم حضور داشتند و اردو را با حضور 20 نفر شروع کردیم. ما چند دیدگاه را از این اردوها پیگیری میکنیم؛ مورد اول حضور در مسابقات قهرمانی جهان در مصر است که از دو نظر برایمان اهمیت دارد. نکته اول اینکه اولین رویداد قهرمانی جهان پس از پارالمپیک محسوب میشود و همچنین گام نخست برای انتخابی پارالمپیک 2028 است.
وی افزود: سهمیهها در پاراوزنهبرداری به شخص تعلق میگیرد، نه به وزن یا کشور. این مسئله کار را کمی سخت میکند. ما میتوانیم دو استراتژی داشته باشیم؛ یا اینکه چند نفر را انتخاب کنیم و با همانها در گامهای انتخابی پارالمپیک شرکت کنیم که این به نظرم فنی و علمی و منطقی نیست، چون شاید هر کدام از نفرات نتوانند به هر دلیلی تا پایان این چهار سال ادامه بدهند و در 5 گام مورد نظر شرکت کنند. استراتژی دیگر است که برای حداکثر افرادی که امکانش وجود دارد برای پارالمپیک عنوان کسب کنند، این گامها را در نظر بگیریم که این هم سخت است. محدودیتی در اعزام به این گامها وجود ندارد، اما در پارالمپیک 8 نفر بیشتر نمیتوانند شرکت کنند. برای رفتن به مسابقات هم تدارکات و هم اعزام، هزینهبر است، پس باید با دقت عمل شود. ما بیشتر در حال سرمایهگذاری روی بچههای امید هستیم که از رده جوانان خارج شدهاند. چند تا از جوانان هم هستند که شرایط ایدهآلی دارند که امسال در جوانان جهان در مصر و پاراآسیایی جوانان اضافه میکنیم. ما یک دیدگاه سه ساله تا 2028 داریم و باید توجه داشته باشیم که از الان ممکن است جوانانی باشند که به تیم اصلی اضافه شوند.
وی عنوان کرد: هفتمین مرحله اردوی جوانان پسر از 27 اردیبهشت برگزار میشود. همچنین اردوی بانوان در دو بخش جوانان و بزرگسالان از دیروز (سهشنبه) در سمنان شروع شد. همه تیمها را فعال کردهایم و سعی میکنیم بهترین برنامهریزی را ارائه کنیم.
رئیس انجمن پاراوزنهبرداری با اشاره به حضور این رشته در بازیهای کشورهای اسلامی گفت: چهار نفر شامل دو مرد و دو زن میتوانند شرکت کنند. البته ما در یک بازه زمانی نهچندان بلند سه رویداد یعنی همین بازیهای کشورهای اسلامی و همچنین رقابتهای جهانی مصر و بازیهای پاراآسیایی جوانان در امارات را داریم که هر سه سخت و مهم خواهند بود.
محمدی درباره تاکید در جلسات مختلف بر روی مدالآوری و موفقیت در بازیهای کشورهای اسلامی و نزدیکی این رویداد با مسابقات جهانی مصر گفت: کادر فنی خوبی با حضور توکلی، ملاحسینی و محمودی داریم و بچهها هم حرفه ای هستند. در واقع اینگونه نیست که به مسابقه بروند و ماه بعد در بعدی حضور خوبی نداشته باشند. در بازیهای کشورهای اسلامی 10 وزن را به دو قسمت «سبک» و «سنگین» تقسیم کردهاند و سه مدال طلا و نقره و برنز در جدول سبک و سه مدال نیز در جدول سنگین توزیع میشود. این از نظر فنی کیفیت را تغییر میدهد. در رویدادهای عادی نفرات یک دسته وزنی با هم رقابت میکنند و همه چیز مشخص است، اما در بازیهای کشورهای اسلامی هر وزنهای که زده شود، امتیاز خاصی به آن تعلق میگیرد و در نهایت امتیاز شخص جمع میشود و این امتیاز ورزشکاران در کنار هم قرار میگیرد تا ردهبندی نهایی مشخص شود و همین کار را کمی سخت میکند. مسئولان برگزاری این بازیها تعداد 48 نفر مرد و زن را دعوت کردهاند. در واقع تعداد نفرات زیاد نیست و مسابقات ممکن است یک روزه هم تمام شود. رقابتها به لحاظ فنی شاید شکل همیشگی را نداشته باشد، اما با قدرت ظاهر میشویم و قویترین افراد را انتخاب میکنیم تا بالاترین امتیاز را کسب کنند.
بازار
![]()
وی درباره صحبت بر روی پاراوزنهبرداری در ششمین نشست شورای راهبردی فنی کمیته ملی پارالمپیک و بحث حضور کوتاهقامتان تصریح کرد: جلسه خیلی خوبی بود. پاراوزنهبرداری بهترین مدالها را به نسبت تعداد نفرات اعزامی به پارالمپیک 2024 پاریس کسب کرد و بر همین اساس نگاه نیز به این رشته تغییر کرده و توقعات هم بالا رفته است. خوشبختانه نگاه ریزبینانه وجود دارد و همه موارد نیز مورد بررسی قرار گرفت. بر همین اساس روی جوانان و پشتوانهها در حال برنامهریزی هستیم
محمدی ادامه داد: در بحث کوتاه قامتان یک درخواستی را برای تغییر مقررات از طریق کمیته ملی پارالمپیک به کمیته بینالمللی پارالمپیک اعلام کردیم و البته ظاهراً این مد نظر قرار نگرفته که رقابت آنها جدا شود، چون به هر حال آنها شرایط خاصی دارند. جابجایی وزنه برای کوتاهقامتان کم است و برای کسانی که بلند قد هستند، به واسطه دستان بلندتر، این جابهجایی وزنه سختتر شود. البته ما تدابیری داشتهایم. الان در اردوی بزرگسالان ما سه کوتاهقامت در تمرین هستند. در جوانان بانوان و همچنینی جوانان پسران و بزرگسالان بانوان هم این ورزشکاران را داریم. باید این را بپذیریم که کوتاهقامتانی که شرایط جسمی و بدنیشان اجازه رقابت میدهد، جلو میآیند و شرکت میکنند. قرار شد از راه انجمنها کوتاهقامتان و ... بیشتر فعال شویم و ورزشکارانی را جذب کنیم. به هر حال پاراوزنهبرداری ورزش سختی است و آنها ممکن است اذیت شوند. پیدا کردن چنین مواردی سخت است، اما باز هم تلاش میکنیم
http://www.RaheNou.ir/Fa/News/1077981/3-رویداد-مهم-پیشروی-پاراوزنهبرداری-در-مصر،-ریاض-و-دبی