راه ترقی- محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان
دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به این که شربت خاکشیر یکی از
محبوبترین نوشیدنیهای تابستانی است، گفت: در تابستان افراد به دنبال رفع
تشنگی و بهبود گرمازدگی خود هستند که خاکشیر هر دو این خواص را دارد.
وی افزود: از زمانهای دور از
فواید خاکشیر برای کاهش حرارت بدن و رفع تب استفاده میشد. امروزه نیز این
دانههای معجزهآسا هنوز هم برای بهبود بسیاری از مشکلات و بیماریها مورد
استفاده قرار میگیرد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد
دانشگاهی خراسان جنوبی، بهترین نحوه مصرف خاکشیر را بهصورت شربت توصیه کرد
و افزود: تخم خاکشیر باید پیش از تبدیل به شربت، دو تا سه بار شسته شود تا
آلودگی آن بهطور کامل برطرف شده و برای مدتی هم باید در آب باقی بماند تا
آب لازم را به خود جذب کند.
پویان تصریح کرد: خاکشیر هر دو خاصیت رفع
تشنگی و بهبود گرمازدگی را دارد. یکی از خواص خاکشیر، کاهش دمای بدن است و
با جذب فراوان آب در دستگاه گوارش، احساس گرما و عطش بیش از حد را کاهش
میدهد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد
دانشگاهی خراسان جنوبی، استفاده از خاکشیر را برای درمان افرادی که دچار
یبوست مزمن هستند، توصیه کرد و گفت: افراد برای درمان یبوست خود میتوانند
صبحها دو قاشق غذاخوری تخم خاکشیر را همراه با یک لیوان آب گرم و یک قاشق
عسل یا نبات مخلوط کرده و با معده خالی مصرف کنند.
وی با اعلام این که خاکشیر علاوه بر شادابی پوست باعث افزایش شیر در
زنان شیرده میشود، یادآور شد: مصرف زیاد خاکشیر در برخی افراد باعث سردرد
شده که برای جلوگیری از این منظور میتوانند روزانه بین دو تا 10 گرم از
این گیاه را استفاده کنند.
http://www.RaheNou.ir/Fa/News/773277/خاکشیر-یکی-از-محبوبترین-نوشیدنیها-برای-رفع-تشنگی-و-بهبود-گرمازدگی