راه ترقی
چرا ترکیه توانست با سریال هایش دل مخاطب ایرانی را ببرد، اما ما نتوانستیم؟
سه شنبه 14 آذر 1402 - 08:30:00
راه ترقی - اعتماد نوشت:ترکیه پس از امریکا بزرگ‌ترین سازنده سریال در جهان و صادرکننده آن است تا جایی که توانسته مردم کشور همسایه خود، یعنی ایران را نیز به آثار تولیدی خود جذب کند.

چرا سریال‌های ترکی با دوبله‌های غیرحرفه‌ای در شبکه‌های ماهواره‌ای و با زیرنویس در VOD‌ها موفق شده‌اند جای خود را در میان مردم جهان و حتی ایران باز کنند؟
زمانی که سینمای ایران در جهان بیشتر از ترکیه شناخته‌شده‌تر است و در بسیاری از جشنواره‌های سینمایی دنیا از فیلم کوتاه گرفته تا فیلم بلند معمولا یک ایرانی با فیلمش حضور دارد و در بسیاری از موارد جایزه هم می‌گیرد، چرا سریال‌های ایران از این امر بی‌بهره‌اند؟
اگر به سریال‌های ترک نگاه کنیم، می‌بینیم که در این سریال‌ها روی زیبایی جغرافیایی ترکیه و به‌خصوص استانبول تاکید زیادی می‌شود و تصاویر زیبایی از کشور ارایه می‌شود. شکل متفاوتی از زندگی که معمولا اشرافی است و خانه‌هایی که حتما خدم و حشم هم در آن وجود دارد.
در این سریال‌ها ترکیه در سطح مناسبی از رفاه نشان داده می‌شود. در این آثار به موضوع فقر هم عمدتا اشاره می‌شود، اما نه فقری به پررنگی و سیاهی فیلم‌های ایرانی.
فیلم‌های ایرانی که معمولا در جهان خوب دیده می‌شوند با واقعیت‌های تلخی همراه هستند اما مخاطب نمی‌تواند در مجموعه‌های صد قسمتی شاهد چنین واقعیت‌هایی باشد و قطعا به دنبال جذابیت است؛ جذابیتی که به هر شکل و روش ممکن کشور ترکیه توانسته است به آن دست پیدا کند.
شاید ساختار فرهنگی کشور ما اجازه ندهد فیلمسازان ایرانی همانند ترکیه عمل نموده و جذابیت‌های آنها را در آثار خود پیاده کنند، اما قطعا با یک‌سری سازوکارها و ابتکار عمل‌ها می‌توان به دستاوردهای مهمی نایل شد.
مهم خواستن است. آیا ما در مسیر خواستن قرار گرفته‌ایم تا بخواهیم درمورد نحوه حرکت و رسیدن صحبت کنیم؟ آیا زمان آن نرسیده است که نهاد رسانه ملی با کمک هنرمندان و نوابغ هنری این کشور، به یک خیزش ملی در این زمینه دست بزند؟
ما چه کمبودی در مقایسه با کشور ترکیه داریم که نمی‌توانیم با حمایت از صنعت سریال‌سازی به درآمد هنگفت ارزی دست پیدا کنیم؟ چرا حضور بخش خصوصی در این زمینه پررنگ نیست و موانع دست و پاگیر بر سر سریال‌سازی فاخر و انبوه در ایران برداشته نمی‌شوند؟ یا هر از گاهی صرفا به تولیدات مذهبی آن هم به‌ صورت محدود بسنده می‌شود؟ حتی گاه تولیدات مصارف داخلی نیز با دلیل و بی‌دلیل توقیف می‌شوند؟ و سال‌ها طول می‌کشد تا رفع توقیف آنها صورت گیرد؟
اگر روند فعلی سریال‌سازی محدود تغییر نکند و سرمایه‌گذاری کلانی در این بخش صورت نگیرد، نمی‌توان توقع داشت سریال‌های ایرانی به سطحی برسند که دنیا را مجذوب خود کنند.
متاسفانه ما هنوز در مسیر فکر و اندیشه به این امور هم قرار نگرفته‌ایم چه برسد به برنامه‌ریزی و عمل!! هشدار بر این است که هم‌اکنون چه ما بخواهیم و چه نخواهیم سریال‌های ترکیه در سبد خانوارهای ایرانی قرار گرفته‌اند و بخش اعظمی از مردم نیز با الگوپذیری از فرهنگ این کشور و مشاهده زندگی‌های لاکچری و رنگارنگ، به سمت آنها جذب شده و از فرهنگ غنی خود روز به روز فاصله می‌گیرند. به عبارتی مخاطبان این سریال‌ها در کشورهای مقصد آنچه را ندارند در این سریال‌ها جست‌وجو می‌کنند و کشور سازنده نیز با مطالعه و شناخت ذایقه مخاطب خود، به خوبی از این خلأها به نفع خود بهره‌برداری می‌کند. نکته ظریف و خطرناک فرهنگی که می‌بایست بدان دقت بیشتری شود.
جا دارد مسوولان و سیاست‌گذاران حوزه فرهنگ و رسانه کشور به این موارد مهم ورود کنند و اجازه ندهند پتانسیل‌های فرهنگی و رسانه‌ای این کشور به هدر و هرز رفته یا نقصان‌های موجود، رویای مهاجرت را در بین فرهیختگان و هنرمندان این حوزه تشدید کند.
23302
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1844712
برچسب‌ها
سریال خارجی سریال ایرانی

راه ترقی


-->
-->
-->
نظر شما
شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ
نام
ایمیل
نظر شما *
* لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد کنید 9 + 3 =
ارسال

راه ترقی


کافه خبر

راه ترقی

ببینید | پرسپولیسی‌ها را اذیت کردم، پایم را شکاندند!

راه ترقی

ببینید | ساکت: ارتباط ما با فلسفه و علوم اسلامی مطلقا قطع شده / فلاسفه اسلامی مثل ابن سینا، ملاصدرا و شیخ اشراق تحت تعقیب حکومت های وقت بودند

راه ترقی

ببینید | جدل عطریانفر و ایمانی درباره پیامد ردصلاحیت‌ها؛ چهره‌های سیاسی احساس بی‌حرمتی کردند/ مشکل که ردصلاحیت 10، 20 نفر نیست

راه ترقی

ببینید | ما در دهه 60 فیلم بدون کپی رایت پخش نمی‌کردیم

راه ترقی

ببینید | واکنش مرفاوی به ماجرای حضور مخیتاریان در مس کرمان
پربیننده‌ترین ویدئو

راه ترقی

ببینید | لحظه سقوط پارکورکار لرستانی داخل دره در حین انجام حرکت نمایشی

راه ترقی

ببینید | لحظه نادر تسلیم شدن مار بزرگ پیتون برای خوردن سنجاب پس از شکار!

راه ترقی

ببینید | لحظه سقوط ماشین از پارکینگ مرکز خرید

راه ترقی

ببینید | حمله جنجالی نویسنده زخم کاری به سیاوش طهمورث به خاطر انتقاد از کارگردان در مصاحبه با خبرآنلاین

راه ترقی

ببینید | پرسپولیسی‌ها را اذیت کردم، پایم را شکاندند!

راه ترقی


راه ترقی

راه ترقی

راه ترقی

راه ترقی


-->
آخرین اخبار فرهنگی و هنری
وصفی حجاب؛ شاگرد فلسطینی ویتگنشتاین
چرا ترکیه توانست با سریال هایش دل مخاطب ایرانی را ببرد، اما ما نتوانستیم؟
صفحه اول روزنامه های سه شنبه 14آذر1402
‌آنچه مال توست، مال من است! / کمپین هندوهای افراطی برای تخریب مساجد در هند
فرزاد حسنی به تلویزیون باز می‌گردد/ صداوسیما دنبال جبران اشتباهاتش است؟
ببینید | ساکت: ارتباط ما با فلسفه و علوم اسلامی مطلقا قطع شده / فلاسفه اسلامی مثل ابن سینا، ملاصدرا و شیخ اشراق تحت تعقیب حکومت های وقت بودند
محمد اصفهانی خواننده «مستوران» شد
مجری صداوسیما وسط برنامه زنده بیهوش شد
سهم تقریبا 10 درصدی زنان کارگردان از اکران امسال سینما | به روایت‌های زنانه بیشتری نیاز است
از بازگشت کیانوش عیاری تا فیلمی از یک روحانی
اختلال در فهم مسئله صنایع فرهنگی
نظر داریوش ارجمند درباره بیتا فرهی و پروانه معصومی
واژه سال 2023 اعلام شد
چهره متفاوت میلاد کی‌مرام در نقش یک شهید
-->
-->
-->
در بحث مشارکت کنید

راه ترقی

ببینید | کنایه معنادار سعید جلیلی به عزاداران فوت مهسا امینی روی آنتن زنده تلویزیون
-->
-->

راه ترقی

راه ترقی


-->
بازار

راه ترقی

بررسی امنیت خرید و نگهداری اتریوم
اگر شما قصد خرید اتریوم و یا نگهداری آن را دارید، در این مقاله قصد داریم روش‌های مناسب امنیت خرید و نگهداری اتریوم را بررسی کنیم.

راه ترقی

گشایش نماد بانک گردشگری در فرابورس ایران

راه ترقی

خطرات تصمیم گیری بر اساس اخبار ارزهای دیجیتال

راه ترقی

چگونه از تهران به بندرعباس سفر کنیم؟

راه ترقی

گاموت؛ تولید کننده سررسید در ایران!

راه ترقی

خرید گیفت کارت اپل از گیفکارت

راه ترقی

به بلو دعوت کن؛ وسپا جایزه بگیر

راه ترقی

حذف موهای زائد با بهره‌گیری از فناوری دستگاه لیزر خانگی

راه ترقی

هتل‌های uall دبی؛ معرفی 6 هتل معروف دبی

راه ترقی

اساتید برتر تدریس خصوصی فیزیک چه تکنیک‌های یادگیری را استفاده می‌کنند؟
مُبَلْغ
ببینید| دفاع علامه امینی از مختار ثقفی
آنچه مال توست، مال من است! / کمپین هندوهای افراطی برای تخریب مساجد در هند
ترویج دروغ های برنامه‌ریزی شده در مورد حمله 7 اُکتبر توسط عناصر دولت اسرائیل
تداوم ترور عالمان شیعه در هرات افغانستان و بی تفاوتی طالبان
کارنامه شیعه‌پژوهی «ویلفرد مادلونگ» بررسی می شود
بهترین های خبر ورزشی
بازارگرمی در آستانه بازی بزرگ؛ چرا ناگهان منشا پرسپولیسی شد؟/ بدترین شهاب زاهدی از بهترین منشا بهتر است/ تا علی خطیر هست منشا در استقلال شانسی ندارد!
راز بزرگی که علی دایی فاش کرد: به‌خاطر همسر کریم باقری با خداداد جر و بحث کردم
رادوشویچ با تهدید و اسلحه قراردادش را چندبرابر کرد؟/ متهم را ول کرده‌اید و بازیکن را برای حرفه‌ای‌گری مواخذه می‌کنید!
تصاویر| اسلالوم زنان در گرگان/ حرکات مارپیچ دختران با 206 و پراید هاچ‌بک
صداقت حرفه‌ای اشکان، ادا و اطوار نداشت/ دژاگه مثل دایی سر تیم ملی منت نگذاشت/ یکی تهدید شد و آمد، یکسری برای خودشیرینی نیامدند!
وقتی قلعه‌نویی بازیکنان مجرد را نصیحت کرد؛ زود ازدواج کنید تا بسیاری از حواشی برای‌تان پیش نیاید!
وقتی به‌خاطر بازوبند کاپیتانی استقلال دعوا شد/ به مایلی‌کهن گفتم حلالت نمی‌کنم/ من را اخراج کردند تا رحمتی را به استقلال برگردانند!
وبگردی
خرید تتر trc20
خلافی خودرو
قیمت خودرو امروز
برنامه اخبار تازه
نصب آسان
نصب اپلیکیشن
تور لحظه آخری
اخبار
خبر
پرسپولیس
استقلال
خرید نهال
سایت بوکینگ
تور آنتالیا
خرید بلیط هواپیما
ووچر پرفکت مانی
دانلود آهنگ جدید
فیلم سریال جدید کول دانلود
خدمات پس از فروش بوش
اخبار ساناپرس
آخرین اخبار خبرگردون
خبر ورزشی خبرگردون
اخبار خبرگردون
خودروشاپ
خرید بلیط هواپیما
خرید درخت کریسمس
زانوبند زاپیامکس
پارتیشن شیشه ای
پارتیشن شیشه ای
روغن کمپرسور
خرید زانوبند
بهترین دوره فارکس
صرافی ارز دیجیتال متمرکز و غیرمتمرکز
ساخت تابلو برق با دستگاه برش لیزر
خرید نهال
خواندنی ها
نسخه دسکتاپ نسخه موبایل

راه ترقی

تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright © 2018 khabaronline News Agancy, All rights reserved

راه ترقی

طراحی و تولید: نستوه

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/786612/چرا-ترکیه-توانست-با-سریال-هایش-دل-مخاطب-ایرانی-را-ببرد،-اما-ما-نتوانستیم؟
بستن   چاپ