راه ترقی
زندگی نامه شهید شهریاری را در کتاب «شهریار سرزمین من» بخوانید
شنبه 1 خرداد 1400 - 14:19:25
راه ترقی - باشگاه خبرنگاران / زندگی نامه شهید مجید شهریاری با عنوان «شهریار سرزمین من» به قلم معصومه زینعلی در انتشارات سوره مهر منتشر شد. جمع آوری مطالب این اثر دو سال طول کشید. کتاب به شیوه روایت داستانی به رشته تحریر درآمد. کتاب با زندگینامه مادر و همسر شهید در فصل اول آغاز می‌شود. فصل دوم با صحبت درباره مراحل حساس زندگی و دوستی ریشه دار عاطفی، روحی، روانی و همراهی علمی همسر شهید آغاز می‌شود و به کار‌های روزمره، رویداد‌های مهم، فعلیت‌های علمی، افکار و رفتار شهید در خانواده و محل کار، با دوستان و آشنایان ختم می‌شود.
فصل سوم کتاب به نحوه شهادت و وقایع پس از آن اختصاص دارد. وصیت نامه شهید و اظهارات مقام معظم رهبری، استادان، عالمان، دانشجویان دکتر، استادان، ذکر احوال خانواده و چگونگی رویایی آن‌ها با شرایط پس از مرگ عزیزانشان در فصل پایانی کتاب آمده است.
کتاب سرگذشت زندگی مرد‏ی است که با تکیه بر نبوغ، توانایی و داشته‌‏های علمی و بومی داخلی توانست توانمندی کشور را در زمینه علوم هسته‌‏ای به رخ جهانیان بکشد و نشان دهد ایران و ایرانی عزت و استقلال کشورش را به قیمت تمام هستیش پاس می‌‏دارد.
نویسنده در مقدمه کتاب می‌نویسد:
«از تابستان سال 1394 به یادداشت‌‏برداری و مصاحبه‏‌های جسته و گریخته پرداختم. این مصاحبه‏‌ها با مادر شهید (خانم قمرتاج زینعلی) و خواهر و برادر و خاله و دایی و نزدیکان سببی ایشان به من کمک کرد تا بتوانم فصل اول کتاب را بنویسم. در این مرحله بیشتر مصاحبه‌‏ها با مادر شهید بود. به دلیل تألم بیش از حد ایشان برداشت‏‌ها به‏‌کُندی صورت می‌‏گرفت و مجبور بودم مطالب را بار‌ها بازنگری کنم تا درستی زمان و مکان اتفاقات برایم کاملاً محرز شود. این زمان طولانی بود و بیش از یک سال طول کشید.»
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
«جریان از این قرار بود که وقتی مسئله غنی‌‏سازی بیست درصد مطرح شد، دکتر صالحی با آگاهی از توانمندی محاسباتی دکتر شهریاری از او درخواست همکاری کرد و او بدون هیچ ادعایی و با علم به عواقب امنیتی کارش، درخواست را پذیرفت و شروع به کاری سخت و نفس‌‏گیر کرد.
دکتر می‏‌دانست اهمیت غنی‏‌سازی بیست درصد برای ایران به این دلیل است که از سال 1387، که با مداخله امریکا خرید سوخت برای هسته مرکزی راکتور تهران با مشکل مواجه شده است، ایران نتوانسته سوخت لازم را خریداری کند و در نتیجه در شرایط حساسی قرار گرفته است. از یک سو خاموش شدن راکتور تهران یک گام به عقب در برنامه‏‌های هسته‏‌ای محسوب می‏‌شود و فعال‏‌سازی مجدد آن فرایند خاص خود را دارد و از سوی دیگر کشور‌های غربی، که نیاز ایران را درک کرده‌‏اند، در پی گرفتن امتیاز از ایران هستند. همچنین او می‌‏دانست که در صورت از کار افتادن راکتور تهران، تهیه رادیودارو برای بیماران خاص متوقف می‌‏شود و در این زمینه دچار مشکل خواهیم شد. این بخش از مشکلات به‏ وجود‏ آمده برای دکتر مسئله‌‏ای نبود که از کنار آن بی‌‏تفاوت گذر کند.»

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/264090/زندگی-نامه-شهید-شهریاری-را-در-کتاب-«شهریار-سرزمین-من»-بخوانید
بستن   چاپ