راه ترقی
قهرمانان المپیک دشمن کشتی فرنگی هستند؟
پنجشنبه 2 دی 1400 - 11:30:08 AM
ایرنا
راه ترقی- به طور حتم محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی انقلابی را در کشتی کشورمان ایجاد کرد و این موضوع را می‌توان از نتایج کشتی کشورمان به خصوص از سال 2005 تا حال را مشاهده کرد.

او طی این سال‌ها بنا به شیوه خود که ترکیبی از نظرات شخصی و گاها چرخه انتخابی بود، عملا ملی‌پوشان را انتخاب کرده که طی آن نتایج قابل قبولی نیز کسب شده است.

اما این روزها با رفتن یکی از فرنگی‌کاران تیم ملی به کشور صربستان و قبول تابعیت این کشور، سبب شده که در کنار کارشناسان و رسانه‌ها، برخی قهرمانان جهان و المپیک همچون امید نوروزی، قاسم رضایی و سعید عبدولی نیز از شیوه انتخابی تیم ملی و بعضا شخصیت «محمد بنا» نیز انتقاداتی داشته باشند.

کادر فنی تیم ملی چرخه‌ انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی را 26 بهمن ماه برای حضور در رقابت‌های جهانی صربستان (19 تا 27 شهریورماه 1401) و بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو چین (اواخر شهریور و اوایل مهرماه 1401) اعلام کرد.

حضور در مسابقات قهرمانی کشور، انتخابی جام تختی، جام جهان پهلوان تختی و قهرمانی آسیا از جمله مسابقاتی است که مدعیان باید برای حضور در چرخه انتخابی در آن مورد ارزیابی قرار گیرند.

اما موضوعی که مورد انتقاد کارشناسان است؛ در پایان چرخه انتخابی تیم ملی آمده است: 

تیم‌های اعزامی به مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی بعد از ارزیابی نفرات اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا و تورنمنت‌های مختلف که با حضور تمامی نخبگان اوزان ده‌گانه برگزار خواهد شد، پس از ارزیابی کادر فنی انتخاب خواهند شد.

نکته مهم: بعد از مسابقات قهرمانی آسیا، تورنمنت‌های مختلفی تا مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی وجود دارد که تمامی کشتی گیران منتخب در آن مسابقات حضور خواهند یافت تا شایسته‌ترین افراد جهت حضور در مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی شناسایی و معرفی شوند.

محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی به جز گفت و گویی که در این رابطه با روابط عمومی فدراسیون داشته، هیچگاه شفاف‌سازی لازم را در خصوص چرخه انتخابی تیم ملی نداشت.

حتی در خلال برگزاری مرحله نهایی لیگ کشتی فرنگی در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه «در چرخه انتخابی همه امیدوار باشند یا خیر؟» با ابراز ناراحتی از سووال تنها به گفتن این جمله که این سووال یعنی چه؛ اکتفا کرد.

قهرمانان المپیک دشمن کشتی فرنگی هستند؟

او در گفت و گوی خود با روابط عمومی فدراسیون تأکید کرد: هیچ کشتی‌گیر از الان انتخاب شده نیست و حتی نفراتی که از جام تختی معاف هستند باید به همراه نفراتی که از دلِ جام تختی به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام می‌شوند، به تورنمنت‌های مختلف بین‌المللی اعزام شوند و پس از آن کادر فنی ارزیابی خود را برای انتخاب نفرات برای اعزام به 2 رقابت مهم بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو چین و جهانی صربستان انجام خواهد داد.

اما قهرمانان جهان و المپیک و شاگردان «محمد بنا» همچون قاسم رضایی و امید نوروزی و در کنار آنان سعید عبدولی که از سال گذشته دیگر به اردوی تیم ملی دعوت نشد نیز این روزها، انتقادات تندی را در خصوص چرخه انتخابی دارند.

امید نوروزی دارنده طلای جهان و المپیک در این خصوص گفته بود که این چرخه پر از ایراد و فرمالیته است و نمی‌تواند عدالت را در انتخاب ملی‌پوشان اجرا کند. احساس می‌کنم ارائه این چرخه فقط برای راضی کردن اهالی کشتی و مردم است، در حالیکه این چرخه اصلا انتخابی نیست. فدراسیون کشتی باید عدالت را در انتخابی کشتی فرنگی برقرار کند تا همه کشتی‌گیران در سراسر کشور این شانس را داشته باشند که به دوبنده تیم ملی برسند.

قاسم رضایی دارنده طلا و برنز المپیک نیز در این خصوص گفته بود که بنا احساسی تصمیم می‌گیرد و کارهایی که می‌کند براساس منطق نیست. او خودش در مسابقات قهرمان کشوری حضور نداشت و حالا اعلام کرده که غایبان فینال کشوری، در حالی که از قبل اعلام شده بود سهمیه جام تختی را می‌گیرند، باید در انتخابی این جام حضور پیدا کنند. باید از قبل اعلام می‌شد که همه در فینال کشتی بگیرند.

وی اظهار داشت: زمانی که شما در مسابقات قهرمان کشوری در زاهدان حضور ندارید، چطور می‌گویید کشتی گیر را در صورت کشتی نگرفتن در فینال محروم کنند؟ کشتی گیر از قبل نمی‌دانسته الزام به حضورش در فینال مسابقات بوده است. انتخابی عدالت‌محور پیش از این نیز در تیم‌های امید و بزرگسالان اجرایی نشد. در تیم امید نیز عدالت در انتخاب کشتی‌گیران رعایت نشد و همین امر دل‌زدگی بسیاری از کشتی‌گیران را به دنبال داشت. بسیاری از قهرمانان ما در رده امید با وجود شایستگی، شانس رسیدن به تیم ملی را از دست دادند و یک سال عمر قهرمانی‌شان هدر رفت.

به طور حتم نتایج کشتی فرنگی در المپیک و به خصوص جهانی نروژ سوای سه مدال طلای المپیک 2012 لندن، موفق‌ترین نتایج تیم کشتی فرنگی در طول 60 سال گذشته است. اما سووال اینجاست که قهرمانان جهان و المپیک اگر در کنار خود رقیبی نداشته باشند و به نوعی حاشیه امنیت داشته باشند، آیا این نتایج در سال‌های آینده نیز تکرار خواهد شد؟ آنچه که مسلم است ظرفیت کشتی کشورمان بسیار بالا است و با ایجاد انگیزه باید، امید را در دل همه مدعیان زنده نگاه داشت.

آنچه که مسلم است، فدراسیون کشتی باید با اجماع و با دعوت از بزرگان، قهرمانان جهان و المپیک و پیشکسوتان و با محوریت محمد بنا، جلسه‌ای را در این خصوص برگزار و با تدوین چرخه انتخابی شفاف، شرایط چرخه انتخابی را برای همه روشن سازند تا بدون آنکه حقی از کسی ضایع شود، نفرات برتر و شایسته صاحب دوبنده تیم ملی شوند.

شرایط تیم‌های مدعی کشتی فرنگی جهان برای پیکارهای جهانی سال 2022 و 2023 که به المپیک 2024 پاریس ختم می‌شود، متفاوت خواهد بود و مدعیان کشتی فرنگی جهان با تجربه بیشتر و با قدرت بیشتری حضور خواهند یافت.

«علی ارسلان» فرنگی‌کار وزن 72 کیلوگرم که سابقه شکست داور استفانک، محمدرضا گرایی و المورات تسمرادف نفر سوم المپیک ریو و دارنده دو برنز و یک نقره جهان را دارد از این پس برای کشور صربستان کشتی خواهد گرفت و با شرایط موجود کشتی کشورمان او آخرین نفر از این زنجیره پاره شده از کشتی کشورمان نیز نخواهد بود. همانطور که پیش از او نیز سامان طهماسبی و صبا شریعتی برای کشور جمهوری آذربایجان کشتی می‌گرفتند و برخی از فرنگی‌کاران و حتی آزادکاران دیگری نیز در آستانه رفتن بودند که به نوعی از انجام این کار منصرف شدند.

با این وجود قرار گرفتن قهرمانان جهان و المپیک روبروی مربی خود و طرح موضوع مهم عدالت و شفاف‌سازی در چرخه انتخابی موضوعی است که حتی پیش از المپیک و جهانی نروژ نیز حاشیه ها و دردسرهایی را نیز برای محمد بنا به وجود آورده بود.

آنچه مسلم است جریان سازی این موضوع و ادامه آن به طور حتم به سود کشتی کشورمان نخواهد بود و کشتی و اگر به صورت صحیح مدیریت نشود در ماه‌های آینده شاهد حاشیه‌هایی خواهیم بود که دود آن به چشم کشتی خواهد رفت.


http://www.RaheNou.ir/Fa/News/329403/قهرمانان-المپیک-دشمن-کشتی-فرنگی-هستند؟
بستن   چاپ