راه ترقی
ایجاد شبکه‌ای از مؤسسات پژوهشی و بخش اجرایی ضروری است
چهارشنبه 29 دی 1400 - 1:36:43 PM
ایسنا
 راه ترقی- دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر محسن شریفی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی این وزارت، از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بازدید کردند.

دکتر صالحی در نشستی که پس از این بازدید و با حضور مدیران و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، بر ضرورت تعامل پررنگ این مرکز و معاونت پژوهشی وزارت علوم تأکید کرد.

وی با تأکید بر ضرورت استمرار نشست‌های مشترک با اعضای هیات علمی و کارکنان مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: مطالعات و سیاست‌های تدوین شده در این مرکز می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های وزارت علوم کمک شایانی کند.

معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار کرد: در وزارت علوم سعی بر استفاده از ظرفیت پژوهشگاه‌ها و مراکز در جهت اجرایی کردن اقدامات است و در این راستا ایجاد شبکه‌ای از مؤسسات پژوهشی و بخش اجرایی ضروری است.

دکتر صالحی از مدیران مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور خواست تا به عنوان کانون تفکر به رصد موضوعات علم و فناوری بپردازند و برای سیاست‌گذاری علم و فناوری به وزارت عتف کمک کنند.

در ادامه این جلسه دکتر شریفی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم نیز، مطالعه نظام بودجه‌ریزی و تخصیص اعتبار به امر پژوهش را در سطح کشور ضروری دانست.

وی همچنین به کمبود پرداختن به مسئله اخلاق در پژوهش در اسناد بالادستی اشاره و اظهار امیدواری کرد که این مرکز بتواند به این امر مهم در کشور کمک کند.

در ادامه این نشست دکتر سروش قاضی نوری، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: اگر چه سرمایه اصلی مرکز، اعضاء هیات علمی و کارکنان مرکز هستند اما فعالیت‌های مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور محدود به اعضاء هیات علمی آن نیست و مرکز تلاش می‌کند با متخصصین حوزه سیاست‌گذاری علم و فناوری در تعامل باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه ضمن بیان تاریخچه شکل‌گیری این مرکز به معرفی اهداف و ماموریت‌های مرکز پرداخت.

دکتر سحر کوثری، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز در ادامه ضمن بیان اینکه اعضاء هیات علمی مرکز اکثراً نیروهای جوانی هستند که از تخصص و انگیزه کافی در انجام امور پژوهشی برخوردار هستند، گفت: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور مؤسسه‌ای ماموریت گراست و این مهم در کنار بدنه جوان، متخصص و باانگیزه باعث شده است بستر لازم برای استفاده هر چه بهتر از نیروی موجود فراهم شود و این موضوع در تدوین شیوه‌نامه‌های داخلی مرکز نمود پیدا کرده است.

وی در ادامه به تغییر عناوین گروه‌های پژوهشی مرکز با هدف متناسب‌سازی آنها با اهداف و ماموریت‌های مرکز بر اساس اساسنامه و برنامه‌ریزی استراتژیک مرکز اشاره کرد.

مدیران گروه‌های پژوهشی این مرکز نیز به معرفی گروه‌ها پرداخته و اعلام آمادگی کردند در مسیر ماموریت‌های ابلاغی گام بردارند.

دکتر ابوالفضل باقری، مدیر شبکه ملی سیاست‌پژوهی علم، فناوری و نوآوری نیز در ادامه ظرفیت‌های موجود در این مرکز را شرح داد و گفت: مرکز می‌تواند به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تقویت نظام ملی نوآوری ایران کمک کند و با تعریف چند برنامه در عرصه نظام پژوهش تحول ایجاد کند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، وی تدوین اطلس پژوهش در زنجیره‌های کلیدی اقتصادی و صنعتی کشور، تدوین نقشه راه پژوهش‌های پرچم‌دار ملی، طراحی‌ ساز و کارهای بهبود نظام تامین مالی پژوهشی کشور، بازطراحی دبیرخانه و کمسیون‌های شورای عتف، آینده‌نگاری نظام ملی پژوهش ایران و بازتعریف نقش و ماموریت پژوهشگاه‌های دولتی در زیست بوم‌های فناوری و صنعتی کشور و الزامات تحقق آن را پیشنهاد کرد.


http://www.RaheNou.ir/Fa/News/334934/ایجاد-شبکه‌ای-از-مؤسسات-پژوهشی-و-بخش-اجرایی-ضروری-است
بستن   چاپ