راه ترقی
برای مدیریت مصرف آب، تمام ساختارها به میدان بیایند
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1401 - 9:40:49 AM
ایسنا

راه ترقی- عبدالعلی رحیمی مظفری در گفت وگویی با اشاره به کاهش منابع آبی کشور و ضرورت صرفه جویی در مصرف، بیان کرد: بحث صرفه جویی با مدیریت مصرف دو موضوع جداگانه به شمار می رود. اگر نگاه ما به صرفه جویی این باشد که در برخی از ابعاد مصرف را به صفر برسانیم، غلط است. ما نمی توانیم کشت محصولات یا تولید کارخانجات را به بهانه صرفه جویی متوقف کنیم، اما مدیریت مصرف مسئله دیگری است.

نگاه ما به صرفه جویی باید تغییر کند

وی در ادامه اظهار کرد: اینکه ما در یک بخشی با نگاهی کارشناسی شده مصرف را کاهش دهیم، پای مدیریت مصرف به میان آمده است. مثلا در کشت نیشکر ما کار کارشناسی مصرف آب را از 4 میلیارد مترمکعب به 2 میلیارد مترمکعب کاهش داده ایم. این مدیریت مصرف است. با استفاده از سیستم های نوین و مکانیزه کردن کشاورزی می‌توان مدیریت مصرف را در حوزه کشاورزی رقم زد.

نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: برای مدیریت منابع آبی کشور باید کلمه صرفه جویی را به مدیریت مصرف تبدیل کنیم. در وهله دوم نیز باید واحد تولید در حوزه انرژی تغییر یابد. اینکه ما بگوییم به ازای هر واحد تولید چه میزان انرژی آب، برق و گاز مصرف می شود و آن را کاهش دهیم صحیح است. زمانی که ما نتوانیم این معادله را تغییر دهیم، اینکه شعار صرفه جویی و مدیریت مصرف دهیم مشکلی حل نخواهد شد.

مدیرت مصرف هزینه بر است

وی تاکید کرد: تمام ساختارها باید برای مدیریت مصرف به میدان بیایند. نمی توانیم در شرایطی که مصرف کننده آب حوزه صنعت یا کشاورزی می باشد، انتظار داشته باشیم که وزارت نیرو به تنهایی مصرف را مدیریت کند. همه وزارتخانه ها باید برای کاهش مصرف برنامه ریزی داشته باشند. خیلی از کارها از عهده مردم خارج است. مدیریت هزینه بر است. ما نمی توانیم به کشاورزی بگوییم به ازای تولید یک کیلوگوجه فرنگی مصرف آب خود را به یک لیتر کاهش دهد، اما تسهیلات کم بهره گلخانه ای به کشاورز ندهیم. مدیریت مصرف یا برای ما مهم است یا نیست، اگر مهم است باید برای آن هزینه کنیم.


http://www.RaheNou.ir/Fa/News/350771/برای-مدیریت-مصرف-آب،-تمام-ساختارها-به-میدان-بیایند
بستن   چاپ