راه ترقی
چرا سیاره زهره در جهت عکس می چرخد؟
دوشنبه 13 تير 1401 - 10:03:57
راه ترقی - سیناپرس / زهره یک سیاره عجیب و غریب است و اغلب به دلیل اندازه و چگالی آن دوقلوی زمین نامیده می شود، اما در واقع با سیاره ما بسیار متفاوت است.
سیاره زهره دارای فشار هوای سطحی بیش از 90 برابر زمین است. اگر می توانستید یک روز را در آنجا بگذرانید، متوجه می شدید که خورشید از غرب طلوع و در شرق غروب می کند، دقیقا برعکس آنچه در زمین به آن عادت کرده اید.
شما باید مدت زیادی آنجا باشید تا شاهد این اتفاق باشید چراکه یک روز زهره 243 روز زمینی است و کمی بیشتر از سال آن که 225 روز زمینی است، طول می کشد. لازم به ذکر است که نه تنها فشار سطحی فوق العاده ای بر آن حاکم است بلکه دمای سطح آن به 480 درجه سانتیگراد می رسد.
به گفته دانشمندان، عقیده بر این است که چرخش سیارات در منظومه شمسی زمانی تنظیم شده است که خود سیارات از یک ابر در حال چرخش گاز تشکیل شده اند. باور محققان بر این است که چرخش سیارات مدتی پس از این آغاز تغییر کرده است.
در مورد اورانوس، داستان ممکن است نسبتاً ساده باشد. اورانوس در نقطه ‌ای از گذشته خود ضربه ‌ای از یک جسم بزرگ یا تعدادی برخورد کوچک ‌تر داشته است که مدار آن را به چرخش کج ‌شده ‌ای که امروز می ‌بینیم تغییر داده است.
در مورد سیاره زهره، موضوع مشابهی ممکن است امکان پذیر باشد و ممکن است یک یا چند جرم به این سیاره برخورد کرده و چرخش سیاره را از دید ما وارونه کرده باشند چراکه یک ضربه می تواند چرخش سیاره را به طور کلی کند و معکوس کند. با این حال، یک نظریه کمی پیچیده تر وجود دارد و آن اینست که اتمسفر سریع سیاره در تعامل با سطح آن، سرعت و چرخش آن را تغییر داده است.
استفن کین (Stephen Kane) اخترفیزیکدان دانشگاه کالیفرنیا در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: ما جو را به عنوان یک لایه نازک و تقریباً مجزا در بالای سیاره ای که کمترین تعامل را با سیاره جامد دارد، تصور می کنیم. او در ادامه استدلال کرد که زهره می تواند به عنوان یک کمیت فیزیکی مفید برای سیارات فراخورشیدی که به طور جزر و مدی در هم قفل شده اند، باشد و بدون جو سریع و غلیظ سیاره، به طور جزر و مدی به خورشید متصل می شود، درست همانطور که ماه به زمین متصل است.
در عوض، تعامل جو با این سیاره به آن اجازه می ‌دهد تا به طور خیلی آهسته بچرخد و به گونه ‌ای می‌ تواند سرعت فزاینده چرخشی را که طی سال‌ها پس از کشف آن مشاهده شده است، توضیح دهد.
کین در پایان توضیح داد: اتمسفر قدرتمند زهره به ما می ‌آموزد که این بخش یکپارچه‌ از سیاره بر همه چیز و حتی سرعت چرخش سیاره نیز تأثیر می‌ گذارد.

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/359231/چرا-سیاره-زهره-در-جهت-عکس-می-چرخد؟
بستن   چاپ