راه ترقی
مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند
یکشنبه 23 مرداد 1401 - 11:19:35 AM
ایرنا
راه ترقی- رضا سامه مدیرکل دفتر پایگاه‌های میراث ملی و جهانی روز یکشنبه -23 مرداد 1401- در پنجمین همایش سراسری افق تحول که با حضور مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در محل سالن اجتماعات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، اظهار کرد: مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی در حقیقت عهده‌دار خطیرترین مسئولیت‌ها هستند و ماموریت‌های خود را با عشق و علاقه انجام می‌دهند.

مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند

سامه گفت: افزایش بی‌رویه بدون آمایش، رهاشدن در موجی از ماموریت‌های غیر هدفمند و ...آسیب‌هایی است که پایگاه‌ها را تهدید می‌کند این درحالی است که پایگاه‌ها از کمبود نیروی تخصصی نیز رنج می‌برند.در تمام این سال‌ها با وجود اعتبارات اندک مدیران پایگاه‌ها کار را به خوبی انجام دادند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کردند.

مدیرکل دفتر پایگاه‌های میراث ملی و جهانی اضافه کرد: از آنجایی که تخصصی‌ترین کارها از سوی پایگاه‌ها ارائه می‌شود باید حقوقی را برای پایگاه‌ها در نظر گرفت تا به صورت تخصصی مدیران پایگاه‌ها فعالیت‌های خود را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: مدیران پایگاه‌ها متعهدانه در این سال‌ها کوشیده‌اند و تلاش‌شان شایسته تقدیر است. این افراد سال‌ها با کمترین امکانات با شوق و علاقه ماموریت‌های خود را به انجام رساندند.

مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده‌اند

عناصر بصری و مفهومی یک اثر باستانی یک مجموعه واحد هستند

علیرضا عسگری چاوردی مدیر پایگاه جهانی منظر باستانی ساسانی در پنجمین همایش سراسری افق تحول با بیان اینکه اثر باستانی و عرصه و حریم آن به‌صورت یک مجموعه واحد مورد توجه قرار می‌گیرند و بخشی از یک هسته هستند، افزود: فراتر از عناصر بصری، عناصر مفهومی، فرهنگی و سازوکارهای نهادینه شده در یک اثر جهانی، یک کل واحد محسوب می‌شود.

مدیر پایگاه جهانی منظر باستانی ساسانی تاکید کرد: تلاشمان این است  که مفهوم فرهنگ، تاریخ و تمدن را در مجموعه عرصه‌ها و حرائم میراث ملی و جهانی مورد حفاظت و بهره‌برداری قرار دهیم و قوانین نیز بر همین اساس وضع شده‌اند.»
او با اشاره به ثبت حدود 2هزار اثر جهانی، به رقابت کشورها در ثبت  جهانی آثار اشاره و بر اهمیت ایجاد زیرساخت‌های لازم در این راستا تاکید کرد.
عسگری در ادامه به بیان برخی راهکارهای دانش بنیان و اهمیت استفاده از ظرفیت دانشگاهی در این زمینه پرداخت.
همکاری درون وزارتی و بین وزارتی، هم‌تراز کردن آثار با آثار جهانی سایر کشورها، واگذاری پژوهش در محوطه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان، در اختیار گذاشتن منابع سرمایه‌ای گردشگری به شرکت‌های دانش‌بنیان، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها، تعریف چرخه تعهد و برنامه‌ریزی منسجم، تشکیل شورای عالی میراث‌فرهنگی با اهداف نظارتی، تعریف بودجه مشخص برای پایگاه‌های میراث جهانی، امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های خارج از کشور در زمینه پژوهش از جمله موارد مورد اشاره مدیر پایگاه جهانی منظر باستانی ساسانی بود.


http://www.RaheNou.ir/Fa/News/363639/مدیران-پایگاه‌های-میراث-ملی-و-جهانی-تهدیدها-را-به-فرصت-تبدیل-کرده‌اند
بستن   چاپ