راه ترقی
اقتصاد بانکی به سمت اقتصاد بورسی حرکت کند/ زیرساخت های بازار بورس برای جبران خسارت ها فراهم نیست
دوشنبه 3 مرداد 1401 - 5:12:32 PM
فصل اقتصاد

راه ترقی- به نظر می رسد هنوز شرایط و زیرساخت ها برای جبران خسارت ها و ضررهای سهام داران در بازار سرمایه مهیا و تکمیل نشده است و نباید انتظار روزهای داغ برای بورس در روزهای گرم تابستان را داشت.

به گزارش راه ترقی به نقل از پایگاه خبری فصل اقتصاد، محمدرضا اعلمی، کارشناس بازار بورس اظهارکرد: این جزو ماهیت بازار سرمایه است که در کنار روزهای خوب، روزهای بدی را هم تجربه کند.
وی افزود: ما هم اکنون شاهد یک بازار ضعیفی هستیم که ناشی از ریسک های سیستماتیک آن است و البته این ریسک ها نیز نتیجه نرخ بالای بهره بین بانکی است.
کارشناس بازار بورس تعدیل این نوع ریسک ها را برای بهبود وضعیت بازار بورس از نظر حجم معاملات ضروری دانست و گفت: در حال حاضر ما به یک آموزش فراگیر نیاز داریم تا بتوانیم یک اقتصاد پویا و موفقی داشته باشیم.
اعلمی در توضیح بیشتر افزود: این آموزش های فراگیر باید در سطح عموم مردم، مدیران بنگاه های اقتصادی و تصمیم سازان و تصمیم گیران در بخش حاکمیتی ارائه شود تا نوع نگاهشان به بازار سرمایه تغییر کند.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه ریسک پذیری بالایی دارد اظهارکرد: بورس مانند بانک نیست که افراد توقع تضمین سرمایه خود را داشته باشند و همانطور که سرمایه گذاران در برخی موارد سودهای صد درصدی و 200 درصدی می کردند و کسی مانع نمی شد در زمان خسارت و ضرر هم نباید توقع جبران داشته باشند.
کارشناس بازار بورس تأکید کرد: جهش تولید نیازمند حرکت اقتصاد بانکی به سمت اقتصاد بورسی است و این، دقیقاًً همان مسیری است که کشورهای پیشرفته و توسعه یافته در آن گام برداشتند.

زیرساخت های بازار بورس هنوز فراهم و تکمیل نشده است

حجت الاسلام کاظم موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درمورد وضعیت بازار بورس گفت: وضعیت بورس چه زمانی خوب بوده که الان خوب باشد و اگر اینطور باشد که وضعیت بازار بورس هر دو سه سال خوب شود پس تکلیف مردم و سرمایه گذاران این بازار چه می شود؟!
وی با بیان اینکه زیرساخت های بازار بورس هنوز فراهم و تکمیل نشده افزود: برخی افراد ماشین زیر پا و حتی خانه خود را فروختند و در بورس سرمایه گذاری کردند که سود کنند اما ضرر کردند و همان دارایی خود را هم از دست دادند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: اگرچه وزارت اقتصاد و امور دارایی و شخص وزیر هوشمندانه اقدام می کنند اما زیرساخت ها برای جبران خسارت دیدگی افرادی که در این بازار سرمایه گذاری می کنند هنوز فراهم نشده است.
حجت الاسلام کاظم موسوی با بیان اینکه ما به بانکها اجازه افزایش نرخ بهره بین بانکی را نمی دهیم گفت: مجلس طرفدار مردم است نه بانکها چون بانکها به جای بانکداری، بنگاه داری می کنند.
این نماینده مجلس فرهنگ سازی درمورد نحوه سرمایه گذاری در بازار سرمایه را به شدت ضروری خواند و اظهارکرد: در حال حاضر بسیاری از اقلام و کالاها بورسی شدند و این یعنی سرمایه گذاری زیادی در این حوزه انجام شده است.


http://www.RaheNou.ir/Fa/News/369360/اقتصاد-بانکی-به-سمت-اقتصاد-بورسی-حرکت-کند--زیرساخت-های-بازار-بورس-برای-جبران-خسارت-ها-فراهم-نیست
بستن   چاپ