راه ترقی
سفر پژوهشگران به نقاط بسیار عمیق اقیانوس
پنجشنبه 10 آذر 1401 - 09:58:14
راه ترقی - سیناپرس / به تازگی تیمی از پژوهشگران بین المللی در یک عملیات اکتشافی به بررسی عمیق ترین نقاط اقیانوس در جهان پرداخته و طی این عملیات برای نخستین بار زنان پژوهشگر به منطقه عمیق گودال کرمادک وارد شدند.
تیمی مشترک از پژوهشگران چین و نیوزلند به سرپرستی علمی دکتر کارین اشنابل (Kareen Schnabel) زیست‌ شناس دریایی از موسسه ملی تحقیقات آب و جو نیوزلند با همتایان چینی خود عملیاتی پژوهشی در عمیق ترین مناطق اقیانوس انجام داده و به کمک زیردریایی پیشرفته ای به اعماق گودال کرمادک رسیدند.
در این غواصی موفقیت آمیز دکتر اشنابل با همراهی دنگ یوکینگ و یوان شین از موسسه علوم و مهندسی اعماق دریای آکادمی علوم چین به عمق اقیانوس رسیدند. در طول این عملیات، اشنابل و دنگ اولین زنانی هستند که به اعماق گودال کرمادک رسیدند. ماموریت فوق بخشی از یک سفر علمی دو ماهه در کشتی تحقیقاتی IDSSE Tansuoyihao انجام شد.
ژرفای شول عمیق ترین نقطه شناخته شده گودال کرمادک است که در بیش از هزار کیلومتری شمال شرقی نیوزلند قرار دارد. این ترانشه بیش از هزار کیلومتر طول داشته و عمیق ترین نقطه آن حدود ده هزار متر ژرفا دارد.

راه ترقی


راه ترقی


طی این عملیات پژوهشی، دانشمندانبا استفاده از تجهیزات و فناوری های HOV Fendouzhe، نمونه‌ های آب، رسوبات، سنگ ‌ها، نمونه ‌های بیولوژیکی و داده ‌های زیست‌ محیطی از اعماق دریا را جمع ‌آوری کردند.دکتر اشنابل و خدمه این زیردریایی، شش ساعت در اعماق دریا به کاوش در اعماق خندق شول و کناره های شیب دار این گودال پرداختند.
 نکته قابل تامل در گزارش های تیم پژوهشی فوق این است که اشنابل می گوید در این منطقه بکر از اقیانوس نیز حتی با وجود اینکه ما بیش از ده هزار متر زیر سطح دریا بودیم هنوز زباله های شناورهای ماهیگیری و تور وجود دارد.
مرحله اول سفر پس از انجام 16 غواصی در اعماق بین 5747 متر تا 10 هزار متر توسط به پایان رسید، دکتر پنگ شیائوتنگ، رهبر این سفر اکتشافی در رابطه با دستاوردهای این ماموریت گفت: برای دانشمندان چینی و نیوزلندی واقعاً هیجان انگیز است که این فرصت را داشته باشند که به طور جامع از پیچیدگی و تنوع ژئو و اکوسیستم گودال کرمادک دیدن کنند. برای مثال، نمونه ‌برداری از سنگ های این گودال به ما فرصتی منحصر به فرد برای درک ماهیت صفحه فرورانش و فراگیر و همچنین مکانیسم آغاز فرورانش در منطقه کرمادک می ‌دهد.
ما جوامع زیستی بسیار متنوعی از کف دریاها را حتی در اعماق زیاد دیدیم و موجودات عجیب و نادری مانند ماهی ماهیگیر وارونه را کشف کردیم. هرچه به عمق ترانشه می رویم، اکوسیستم های کف دریا تحت سلطه موجودات کوچک تری قرار می گیرند که باید با استفاده از میکروسکوپ نوری و الکترونی بر روی خشکی بررسی شوند.

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/374975/سفر-پژوهشگران-به-نقاط-بسیار-عمیق-اقیانوس
بستن   چاپ