راه ترقی
سه خبر خوش معاون رئیس جمهور برای زنان
شنبه 12 آذر 1401 - 10:00:10
راه ترقی - خراسان / پنج شنبه گذشته، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به مشهد سفر کرد . وی در گفت و گویی اختصاصی با «خراسان رضوی» به تشریح سه خبر خوب برای زنان پرداخت. دکتر انسیه خزعلی در پاسخ به سوالات ما که خروجی گزارش های پیگیرانه «خراسان رضوی» در حوزه زنان و خانواده بود، خبرهای خوبی درباره وضعیت شناسنامه افراد فاقد هویت و ایجاد طرح هایی برای بهبود وضعیت اشتغال زنان سرپرست خانوار داد.
عملیاتی شدن اشتغال زنان سرپرست خانوار در خراسان رضوی
آبان امسال بود که مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و بانوان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به 260 هزار و 500 زن سرپرست خانوار تحت پوشش، اعلام کرد که «25 درصد از این بانوان سرپرست خانوار شرایط اشتغال به کار را ندارند». 8 آبان امسال روزنامه خراسان گزارشی با عنوان «هزارتوی اشتغال زنان سرپرست خانوار» منتشرکرد که در آن به مشکلات زنان سرپرست خانوار در مسیر اشتغال پرداخته بود. از این رو، رفع مشکلات اشتغال زنان سرپرست خانوار مطالبه ای بود که از معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده پیگیری کردیم .
وی در این زمینه گفت: بحث اشتغال زنان سرپرست خانوار به تنهایی برای خراسان رضوی نیست، اما در این استان بخش عمده ای از برنامه ها عملیاتی شده است. وی تصریح کرد: یک بخش عمده درباره کارآفرینی زنان سرپرست خانوار است و اعتباری برای کارآفرینی اختصاص داده شده است که این کارآفرینان هر کدام تعدادی از زنان را تحت پوشش قرار می دهند و وظیفه دارند 4 سال همراه این زنان باشند؛ از تهیه مواد اولیه و آموزش کار گرفته تا رساندن آنان به بازار برای این که این شغل به پایداری برسد.
خزعلی افزود: این موضوع در راستای طرحی است که به عنوان کسب و کار پایدار خانواده محور داریم. وی با اشاره به این که هر گونه اقداماتی که برای اشتغال زنان سرپرست خانوار انجام می شود در راستای تحکیم خانواده است، تصریح کرد: در این زمینه، صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار به تصویب رسیده و سهمیه هر استان نیز به آن ها ابلاغ شده است، اگر مسئولان استان ها بتوانند این سهمیه را جذب کنند باز هم از بانک ها می توانیم برای این موضوع سهمیه اضافه دریافت کنیم.
تصویب برنامه جامع زنان سرپرست خانوار در هفته های آینده
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خبر خوب دیگری هم داد و آن تصویب برنامه جامع زنان سرپرست خانوار طی هفته های آینده بود و با بیان این که برنامه جامع زنان سرپرست خانوار در دولت تدوین و به کمیسیون مربوط برای بررسی بیشتر ارسال شده است، افزود: کمیسیون مربوط اشکالاتی برای لایحه گرفته است که مشغول بررسی هستیم و ان شاءا... در هفته های آینده شاهد این باشیم که این برنامه هم به تصویب برسد.
تدوین لایحه ای برای شناسنامه افراد فاقد هویت
همچنین چهارم مرداد امسال بود که معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اعلام کرد که اگرچه تاکنون اقدامات خوبی در دولت در زمینه هویت بخشیدن افراد فاقد هویت انجام شده است، انتظار داریم با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی برای تحقق این مسئله در جامعه به بهترین شکل ممکن اقدام شود. آن طور که از گفته های این مقام مسئول پیداست به نتیجه رسیدن شناسنامه دار کردن افراد فاقد هویت درگیر و دار سازمان ها و نهاد های عریض و طویل مانده است. آمارهای افراد بدون هویت نیز در کشور قابل توجه است، براساس اعلام ایرنا در مرداد ماه امسال، یک میلیون افراد بی‌شناسنامه در کشور وجود دارند که حدود 400 هزار نفر از آن ها کودک هستند که البته این آمار مربوط به چندین سال گذشته است و ممکن است، تعداد افراد بدون شناسنامه بیشتر یا کمتر شده باشد.
البته پیش از این ، معاون سابق امور رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به این که هم اکنون 48 هزار کودک بدون شناسنامه در کشور زندگی می‌کنند، اظهار کرده بود که این تصور که همه این کودکان بی‌شناسنامه مربوط به سیستان و بلوچستان هستند، درست نیست و این کودکان در همه استان‌ها وجود دارند، در استان های تهران، خراسان، اصفهان و قم با تعداد زیادی از این کودکان روبه رو هستیم. شایان ذکر است، روزنامه خراسان نیز در قالب گزارش های متعددی همواره پیگیر مشکلات افراد بدون شناسنامه و فاقد هویت بوده است.
از جمله گزارش روزنامه خراسان با عنوان «قانون هست،شناسنامه نیست!» که در 14 بهمن 1398 منتشر شد و در آن به انتقاد از صادر نشدن شناسنامه برای این افراد در آن بازه زمانی پرداخت. همچنین در دی ماه سال گذشته با انتشار گزارشی با عنوان «یک میلیون بدون شناسنامه؟» به بررسی آمار غیر رسمی حدود یک میلیون فرد بدون شناسنامه در کشور پرداخته شد.
بر همین اساس، موضوع شناسنامه دار کردن افراد فاقد هویت را هم از انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور پیگیری کردیم که وی در این خصوص اظهار کرد: مشغول برنامه ریزی و تدوین لایحه ای در این زمینه هستیم. وی در پاسخ به این سوال که این برنامه چه زمانی به تصویب می رسد و اجرایی می شود؟ نیز گفت: به هر حال باید تدوین برنامه تکمیل و برای بررسی به کمیسیون فرستاده شود. وی افزود: بحث مادران ایرانی در مجلس در حال بررسی است، برای کسانی که بی هویت هستند و شناسنامه ندارند نیز کارهایی در حال انجام است، البته باید گفت بخشی از اقدامات در استان های سیستان و بلوچستان، بخشی در این جا (خراسان رضوی) و بخشی در استان قم در حال انجام است، به هر حال مشغول برنامه ریزی و تدوین لایحه در این زمینه هستیم.

http://www.RaheNou.ir/Fa/News/375137/سه-خبر-خوش-معاون-رئیس-جمهور-برای-زنان
بستن   چاپ