راه ترقی

آخرين مطالب

گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است سياسي

گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با نشریه فرانسوی ابراز علاقه کرد که این نهاد در گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در عمان دخیل شود.
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر امروز (چهارشنبه) در راس هیاتی برای دیدار با مقامات ایرانی از جمله رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران به تهران سفر می‌کند.
سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی انجام می‌شود که اولین دور گفت‌وگوهای ایران و آمریکا بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها و افزایش تنش در منطقه، روز شنبه 23 فروردین به میزبانی و میانجی‌گری مسقط برگزار شد. 
2 طرف بعد از برگزاری دور اول مذاکرات، این گفت‌وگوها را مثبت و سازنده اعلام کردند و قرار است دور دوم این مذاکرات 30 فروردین با حضور هیات‌های 2 کشور به سرپرستی «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور منطقه غرب آسیا برگزار شود. 
موضوع گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا توجه گروسی را نیز به خود جلب کرده است.
بازار


به مذاکرات ایران و آمریکا بی‌تفاوت نیستیم
او پیش از سفر به تهران، در گفت‌وگو با نشریه فرانسوی «لوموند» ابراز علاقه کرد که این نهاد در گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در عمان دخیل شود.
گروسی که در طول فعالیت خود به‌عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره موضعی سیاسی و ناکارآمد علیه ایران اتخاذ کرده است، بدون اشاره به اطلاعات کارشناسی و فنی آژانس، در تضاد با این اطلاعات، ادعا کرد: «ایران به ساخت تسلیحات هسته‌ای نزدیک شده است.»
او در پاسخ به سوالی درباره گفت‌وگوهای آتی بین ایران و آمریکات گفت: «ما عضوی از این گفت‌وگوها نیستیم. اما نسبت به آن نیز بی‌تفاوت نیستیم. آن‌ها (ایران و آمریکا) می‌دانند که بدون ما، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است، زیرا آژانس باید هرگونه توافق را راستی آزمایی کند.»
گروسی ادعا کرد: «به همین علت، تعامل غیررسمی خود با طرفین را آغاز کرده‌ایم. اما به محض اینکه متنی با مفاد عینی وجود داشته باشد، از ما خواسته می شود تا در مورد مراحل و میزان بررسی‌های انجام شده نظر خود را اعلام کنیم.»
او همچنین با اشاره به سفر آتی خود به تهران مدعی شد: «من به ایران می‌روم و این کشور علاقه‌مند به سفر من است. مجبور نبودم خودم را به آن‌ها تحمیل کنم. همه موافق هستند که مشارکت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صرف نظر از ماهیت بحث‌ها، همیشه ضروری است. بدون ما هر توافقی فقط یک تکه کاغذ است. برای اینکه منطقی باشد، باید یک سیستم تأیید و نظارت قوی وجود داشته باشد که فقط ما بتوانیم آن را ارائه دهیم.»
گروسی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات آمریکا علیه ایران از جمله خطر حمله این کشور به تأسیسات‌ هسته‌ای ایران افزود: «هر کسی خط رسمی خود را دارد. ایرانی‌ها می‌گویند که هیچ فشاری را تحمل نخواهند کرد. آمریکایی‌ها تاکید می‌کنند که باید توافقی وجود داشته باشد، در غیر این صورت مداخله مستقیم صورت خواهد گرفت. این بازی دیپلماسی و ابهامِ سازنده است. نکته مهم این است که این فرآیند در حال انجام است، حتی اگر ناقص و به اندازه کافی فراگیر نباشد.»
مسیر منتهی به برجام دیگر وجود ندارد
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره کنار گذاشته شدن سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از روند مذاکرات تصریح کرد: «ما باید آنچه را که می توانیم به‌دست آوریم. مسیری که به توافق 2015 (برجام) منتهی شد، دیگر وجود ندارد. جنگ در اوکراین اثرات جانبی داشت. علاوه بر این، روسیه و چین دیگر اتحادیه اروپا را یک بازیگر بی طرف نمی‌بینند و مسکو یک اتحاد نظامی با تهران ایجاد کرده است. امروز، گروهی که توافقنامه 2015 را امضا کرد، بسیار قطبی شده است، آشکار است که دیگر به‌عنوان یک بلوک واحد فعالیت نمی‌کند. هدف نهایی صلح، اجتناب از جنگ و جلوگیری از ظهور سلاح‌های هسته‌ای در ایران است.»
گروسی در ادامه با زیر سوال بردن ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران ادعا کرد: «اگرچه ایران مواد کافی برای تولید نه تنها یک بلکه چندین بمب هسته‌ای را در اختیار دارد، اما هنوز آن را نساخته است. مثل یک پازل است، آن‌ها تکه‌ها را دارند و در نهایت می‌توانند یک روز آنها را کنار هم بگذارند. آن‌ها به ساخت بمب نزدیک شده‌اند. در چهار سال گذشته، شتاب بسیار پایداری از سوی ایران در این زمینه وجود داشته است.»
این اظهارات سیاسی درحالی است که مقامات ایران همواره روی صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور تأکید کرده‌اند.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان مصاحبه خود با نشریه فرانسوی، یکی از اهداف خود برای سفر به ایران را «بازیابی اعتماد از دست رفته» توصیف کرد.
او گفت: «به همکاران ایرانی‌ام خواهم گفت که این کافی نیست که به جامعه جهانی بگوییم " alt="راه ترقی" width="100%" />

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1063073/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ادامه اوج‌گیری قیمت‌ها؛ سکه گران شد

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

تقاضای مصرف برق 9 هزار مگاوات افزایش یافت

تبریک قهرمانی تراکتور توسط محمد انصاری

گل دوم بایرن مونیخ توسط مایکل اولیسه

دین‌محمدی: می خواهیم در سه بازی باقی مانده پیروز شویم

قاضی: تیم های بزرگ امسال زیاد مربی عوض کردند

تساوی کایسری‌اسپور با حضور حسینی و کریمی

مدعیان قهرمانی حذفی خط و نشان کشیدند!

تراکتور در انتظار امضای موردعلاقه اسکوچیچ

ضرب‌الاجل سلیمانیه عراق به گروهک‌های ضد انقلاب ایران برای تخلیه مقرها

بقائی: عراقچی این هفته به پاکستان و هند سفر می‌کند

سرلشکر باقری به معلمان سراسر ایران تبریک گفت

اجرای نوستالژیک و زیبای علیرضا افتخاری به نام «ای نامت از دل و جان»

صاعقه در مراسم خاکسپاری، 6 کشته و مصدوم برجای گذاشت

قتل بخاطر قدرت‌نمایی!

آتش‌سوزی ساختمان کلینیک درمانی در تبریز

ربات‌های انسان نما خودروهای هیوندای را مونتاژ می‌کنند

بخشی از کتاب/ ماراتن کتاب‌خوانی در متروی پاریس

رافائل خرابکار

اخراج از کاخ سفید

اضافه‌ برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی؛ حدوداً 800 هزار میلیارد تومان!

جام جهانی فوتبال ساحلی؛ صعود ایران با پیروزی بر پاراگوئه

قدوس و قایدی برای فرهاد مجیدی بازی می‌کنند!

درخواست از 16 باشگاه لیگ برتر؛ VAR بخرید!

سحرخیزان به جای جدید منتقل شد!

محرمی منتظر تقابل با ستاره سابق بارسلونا

پایان فصل جذاب چمپیونشیپ با قهرمانی دراماتیک لیدز

گل اول بایرن مونیخ توسط اریک دایر

فرزاد حاتمی: تراکتور شایسته قهرمانی بود

محمد نوری: پرسپولیس نیاز به خون تازه و بازیکن های جدید دارد

محمد انصاری: قهرمانی تراکتور را تبریک می گویم و امیدوارم نماینده شایسته ای برای ایران در آسیا باشند

خبرنگار خبرگزاری لاپرس ایتالیا: علاقه ترامپ به توافق همچنان بالاست

رئیس‌جمهور به مشهد سفر می‌کند

حواستون باشه بچه رو کدوم مدرسه میفرستید!

یک فکت باورنکردنی درباره سریال «وحشی»!

اجرایی از علیرضا طلیسچی به اسم «زخمای من»

یک زن ایرانی زندانی در عراق به کشور منتقل شد

قهرمانان خاموش حادثه انفجار بندر شهید رجایی

بیمه درمانی کارگر شاغل تا 75 روز پس از قطع بیمه شغلی قطع نمی‌شود

فوران آتشفشان ماراپی در اندونزی

میکروپلاستیک‌ها می‌توانند منجر به انسداد شریان‌ها شوند

اثر جدید یامین‌پور در نمایشگاه کتاب؛ نگاهی به اندیشه آوینی و هایدگر

روبیو؛ کیسینجر جدید آمریکا

عنصر نامطلوب به دنبال تنش‌آفرینی

افشاگری درباره برج‌سازی برخی از نمایندگان مجلس

پیش‌بینی بورس یکشنبه 14 اردیبهشت 1404

خانه های لوکس تهران، گران‌تر از خانه‌های سلبریتی‌های آمریکایی!

خلاصه بازی ایران برابر پاراگوئه و صعود به دور حذفی جام جهانی

محرز، مندی و فیرمینو امشب جاودانه می‌شوند