راه ترقی

آخرين مطالب

سردترین سیاره جهان کشف شد دانش

سردترین سیاره جهان کشف شد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / ستارشناسان سردترین سیاره کشف شده تاکنون را به لطف مشاهدات تلسکوپ فضایی «جیمز وب» مشاهده کرده‌اند که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»( white dwarf) می‌چرخد.
ستاره‌شناسان در سال 2020، سیاره «WD 1856+534 b» را شناسایی کردند. این غول گازی به دور ستاره‌ای در فاصله 81 سال نوری از زمین می‌چرخد. این سیاره فراخورشیدی تقریباً 6 برابر جرم مشتری است و اولین سیاره عبوری شناخته شده‌ای است که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»(WD) می‌چرخد.
به نقل از یوتی، اکنون در مقاله‌ای جدید، یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان مشاهدات خود را از این سیاره فراخورشیدی با استفاده از «ابزار فروسرخ میانی»(MIRI) در «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) شرح دادند.
مشاهدات آنها تأیید کرد که این سیاره، سردترین سیاره فراخورشیدی است که تاکنون مشاهده شده است.
سرپرست این تحقیقات «مری آن لیمباخ»(Mary Anne Limbach) دانشمند پژوهشی در گروه نجوم دانشگاه میشیگان است. وی به همراه گروهی از محققان به بررسی این سیاره فراخورشیدی پرداخت.
مشاهدات آنها بخشی از برنامه «رصد عمومی چرخه 3»(Cycle 3 General Observation) توسط «تلسکوپ جیمز وب» بود که هدف آن استفاده از نور فروسرخ پیچیده و طیف‌سنج‌های «جیمز وب» برای توصیف مستقیم این سیاره بود. هدف آنها با یکی از اهداف ماموریت «جیمز وب» که توصیف سیارات فراخورشیدی با استفاده از روش تصویربرداری مستقیم است، مطابقت دارد.
این موضوع می‌تواند به ستاره‌شناسان اجازه دهد تا وجود نشانه‌های زیستی مانند اکسیژن یا آب را تعیین کنند و جزئیاتی در مورد شکل‌گیری و ترکیب سیاره استنباط کنند. این روش با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته نسل بعدی می‌تواند به اولین شواهد قطعی از حیات در خارج از منظومه شمسی منجر شود.
طیف‌های منتشر شده از این سیارات همچنین می‌توانند جزئیاتی در مورد ترکیب و تاریخچه مهاجرت آنها آشکار کنند. با این حال، تشخیص نور مستقیم از یک سیاره فراخورشیدی همچنان چالش برانگیز است، زیرا وجود نور بسیار زیاد از ستاره‌های میزبان آنها، نور این سیارات را محو می‌کند.
در نتیجه، تصویربرداری تا حد زیادی به سیارات عظیم با مدارهای وسیع یا دمای جوی بسیار بالا محدود شده است و هیچ سیاره فراخورشیدی در حال چرخش نزدیک‌ به ستاره‌ خود مشاهده نشده است.
علاوه بر این، هیچ سیاره فراخورشیدی با طیف‌های انتشاری سردتر از 1/85 درجه سانتیگراد نیز مشاهده نشده است. ستاره‌های «کوتوله سفید» فرصتی بی‌نظیر برای شناسایی و توصیف سیارات سرد ارائه می‌دهند.
این تیم گفت: درخشندگی کم ستاره‌های «کوتوله سفید» به طور قابل توجهی چالش‌های کنتراست را کاهش می‌دهد. این چالش‌ها معمولاً مانع از تشخیص مستقیم سیارات در اطراف همتایان رشته اصلی آنها می‌شوند. این ستاره‌ها به عنوان بقایای تکاملی ستارگانی مانند خورشید، بینشی در مورد سرنوشت سامانه‌های سیاره‌ای پس از مرگ ستاره‌ای ارائه می‌دهند.
آنها ادامه دادند: درک چگونگی تعامل سیارات با تکامل پس از جدا شدن از رشته اصلی و زنده ماندن آنها، اطلاعات مهمی در مورد این سیاره ارائه می‌دهد.
علاوه بر این، بررسی منظومه‌های سیاره‌ای «کوتوله سفید» می‌تواند به دانشمندان نشان دهد که آیا سیارات می‌توانند از مرحله پایانی تکامل ستاره‌ای جان سالم به در ببرند یا خیر. همچنین می‌تواند بینشی در مورد اینکه آیا هنوز شرایط قابل سکونت می‌تواند در اطراف بقایای ستاره‌ای وجود داشته باشد، ارائه دهد.
ستاره‌شناسان و اخترزیست‌شناسان امیدوارند این اسرار را با استفاده از قابلیت‌های «جیمز وب» کشف کنند. «لیمباخ» به همراه تیم خود، وجود سیاره «WD 1856+534 b» را با استفاده از داده‌های «ابزار فروسرخ میانی»در «تلسکوپ جیمز وب» تأیید کردند.
این ابزار به آنها اجازه داد تا جرم این سیاره فراخورشیدی را محدود و دمای جو آن را اندازه‌گیری کنند. بررسی آنها میانگین دما را منفی 87 درجه سانتیگراد نشان داد که این سیاره را به سردترین سیاره فراخورشیدی شناسایی شده تاکنون تبدیل می‌کند.
آنها همچنین تأیید کردند که جرم این سیاره فراخورشیدی بر خلاف نتایج اولیه کمتر از 6 برابر مشتری است. نتایج آنها همچنین اولین تأیید مستقیم است که سیارات می‌توانند زنده بمانند و به مدارهای نزدیک در مناطق قابل سکونت ستاره‌های«کوتوله سفید» مهاجرت کنند.
این تیم مشتاقانه منتظر مشاهدات بیشتر از این سیاره توسط«جمیز وب» است. آنها امیدوار هستند که این مشاهدات موجب شناسایی سیارات بیشتری شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1068809/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جنجال داوری ال‌کلاسیکو؛ شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

16 گل در چهار بازی؛ بارسا دفاع رئال را اتوبان کرد!

بارندگی شدید بازی اینتر را قطع کرد!

بردن رئال اشک شزنی را درآورد!

خداحافظ؛ پایان حضور نورافکن در ملوان

سورپرایز حاج‌صفی در آخرین بازی!

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پزشکیان: ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما از حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز خود تحت هیچ شرایطی کوتاه نمی‌آید

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

رده بندی سنی فیلم‌ها جدی‌تر می شود؟

ادای احترام جشنواره کن به «آلن دلون» با نمایشگاه عکس خیابانی

غوغای محمود شهریاری با یک جوک بی‌مزه در جوکر!

شنونده «شک می کنم» با صدای رضا یزدانی باشید

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

تونل افتخار برای لیورپول؛ وعده آرتتا عملی شد

تمرین اختصاصی مدافع پرسپولیس در کمپ تیم ملی

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

خط دفاع آرسنال بعد از پی‌اس‌جی روز خوش ندارد

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

یامال: می‌توانستیم به رئال بیشتر گل بزنیم

گل اول آرسنال به لیورپول توسط گابریل مارتینلی

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

شکل و شمایل سوفیا لورن در 19 سالگی

چهره ها/ قاب تازه 2 بازیگر فیلم «ابد و یک روز» پربازید شد

بازیگر منفورِ «جان سخت» در نمایشگاه کتاب سوژه عکاسان شد

اجرای ارکسترال آهنگ «کویر» توسط محمد معتمدی

توضیح سازمان حج درباره وقفه در صدور ویزای حج برخی زائران ایرانی