راه ترقی

آخرين مطالب

با آتش نشانی در 4 سالی که گذشت/4

از لباس 100 میلیونی تا نردبان 40 میلیارد تومانی شهرداری تهران

از لباس 100 میلیونی تا نردبان 40 میلیارد تومانی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - قیمت تجهیزات آتش‌نشانی با یکدیگر متفاوت است از نردبان 40 میلیارد تومانی وارداتی تا قیمت یک کلاه آتش نشانی که آن هم وارداتی است حدود 200 هزار تومان هزینه دارد. پیشتر مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفته بود: حدود 30 میلیارد هزینه تجهیز یک ایستگاه آتش نشانی است چون صنعت گرانی است.

به گزارش خبرنگار شهر، شاید خیلی‌ها یادشان باشد که در دهه هفتاد خورشیدی، خودروهای آتش‌نشانی اصلن شبیه خودروهایی نبود که حالا می‌بینیم، یعنی اصلا مخصوص کار آتش نشانی نبودند. هر خودرویی که از سازمان‌هایی دیگر اضافه می‌آمد یا اسقاطی بود، یک رنگ قرمز به آن می‌زدند و با نصب یک پمپ در پشت آن نام خودرو را ماشین آتش‌نشانی می‌گذاشتند.
این ماشین‌ها نه سرعتی داشتند و نه دارای فرمان هیدرولیک بودند و کار کردن با آنها بسیار دشوار بود، اما حالا، انواع ماشین‌های حریق و تجهیزات سازمان آتش‌نشانی وارداتی است و از سوی معتبرترین شرکت‌ها و برندها تجهیز می‌شود. این خودروها و تجهیزات بعد از دریافت مجوز از وزارت کشور و بازرس‌های کلی و مصوبه شورای شهر در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گیرد. اما همه این خودروها و تجهیزات روی دست شهرداری هزینه هم می‌گذارد آن هم با صعود هر روزه قیمت ارز و بزرگتر شدن عدد تورم.
برآوردها نشان می‌دهد قیمت هر دست ست لباس یک آتش‌نشان که وارداتی هم هست، چیزی در حدود 65 میلیون تومان آب می‌خورد، اگر هزینه دستگاه تنفسی با قیمت حدود 36 تا 40 میلیون را هم اضافه کنیم تقریبا 110 میلیون تومان هزینه یک دست کامل لباس آتش‌نشانی می‌شود.
در محاسبه هزینه‌ تجهیزات وارداتی آتش نشانی باید این را هم در نظر گرفت از آنجایی که این تجهیزات به جز نربان که در ردیف 2 است، سایر تجهیزات در در ردیف چهار کالاهای وارداتی قرار دارند، ارز نیمایی به آنها تعلق می‌گیرد که البته از اوایل پارسال با ارز بازار آزاد تفاوت چندانی ندارد و تقریبا 21 هزار تومان است.

راه ترقی


راه ترقی


هر نردبان، 40 میلیارد تومان
قیمت تجهیزات آتش‌نشانی با یکدیگر متفاوت است از نردبان 40 میلیارد تومانی وارداتی تا قیمت یک کلاه آتش نشانی که آن هم وارداتی است حدود 200 هزار تومان هزینه دارد.
پیشتر مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران گفته بود: حدود 30 میلیارد هزینه تجهیز یک ایستگاه آتش نشانی است چون صنعت گرانی است و بسیاری از تجهیزاتش وارداتی است.» البته در این رابطه رقم‌های بالاتری هم گفته می‌شود مثلا زهرا صدر اعظم نوری، عضور شورای شهر تهران هم هزینه ساخت و تجهیز یک ایستگاه آتش آتش‌نشانی بدون محاسبه قیمت زمین را 45 تا 50 میلیارد تومان عنوان کرده بود.
بازگشت دوباره تحریم‌ها اما؛ روند واردات تجهیزات این بخش مهم را با کندی مواجه کرده و در برخی موارد به صفر رسیده است. با این حال سال گذشته بود که باوجود بالاتر رفتن ارز و تحریم‌ها تعداد قابل توجهی تجهیزات آتش‌نشانی به این بخش اضافه شد. مثلا در سال 1389 معادل ارزی بودجه شهرداری تهران هفت میلیون دلار بوده است، اما امروز معادل ارزی بودجه شهرداری تهران به یک و نیم میلیارد دلار رسیده است اما امکانات و تجهیزات ما با سال 1389 قابل مقایسه نیست.
به تازگی هم مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری شهر، از امضای تفاهم نامه 150 میلیارد تومانی با سازمان آتش نشانی شهرداری تهران برای خرید تجهیزات داخلی و خارجی خبر داده و گفته بود: بر اساس این تفاهم نامه قرار است ماشین آلات و تجهیزات تخصصی مورد نیاز آتش نشانی و قطعات یدکی مورد نیاز ضروری از اتحادیه اروپا و کشورهای صاحب صنعت تأمین شود.

راه ترقی


نویسنده :فریبا رحمانی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/262253/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری کارگاه طراحی زندگی سیاسی و عرفانی امام خمینی(ره) در حسینیه جماران

بازدید شهردار منطقه14 از آماده سازی محدوده حرم مطهر امام خمینی (ره) برای برگزاری مراسم ارتحال

آغاز عملیات آسفالت مکانیزه بزرگراهی در منطقه 19 ️

جشن «آینده شبیه توست» در مجموعه فرهنگی ورزشی شهربانو و بوستان فاطمی

جابه‌جایی حدود 36 هزار تماشاگر شهرآورد پایتخت با مترو

مناظر شهری نواحی سه‌گانه منطقه 21 بازپیرایی خواهد شد

880 متر عملیات آبرسانی و تأسیسات فضای سبز در منطقه 21

چهار هزار و 640 شهروند منطقه 21 آموزش تفکیک پسماند دریافت کردند

آغاز عملیات ساخت سومین یادمان شهدای گمنام در ورودی غربی پایتخت

تجلیل نماینده ولی‌فقیه در استان کرمانشاه از دو خانواده ایثارگر

تشریح اقدامات معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)

سرویس‌دهی شبانه حرم تا حرم مترو تا تخصیص 216 دستگاه وَن

سرویس دهی ویژه مترو به مناسبت مراسم سالگرد ارتحال رهبر کبیر انقلاب اسلامی

نیمی از تاکسی‌های تهران بالای 10 سال عمر دارند/ سورن؛ تنها خودرویی که مجوز پلاک «ت» دارد

گلوگاهی سیلابی پایتخت ساماندهی می‌شود

نشست هم افزایی فعالیت‌های آموزشی و ترویجی ترافیک و حمل و نقل پاک

زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی در غربی ترین محلات تهران تکمیل تر می‌شود

ارتقا کیفیت 29 قطار شهری تا یک سال آینده

استفاده از ظرفیت فرزندان شهدا در رده های مدیریتی در منطقه22 قوت گرفته است

پروژه 52 واحدی مجتمع زیتون در منطقه14 بهره برداری شد

راهکار کنترل قیمت اجاره مسکن چیست؟

مشارکت شهرداری منطقه 14 در آزاد سازی تعدادی از زندانیان محکوم به قصاص

خدمات رسانی پایگاه های خدمات اجتماعی به 15 هزار مددجوی پایتخت

«دلوان» در روزهای امید و افتخار «تهران» متولد شد

ورود سرمایه‌گذاران به ساخت جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس

ورود سرمایه‌گذاران به پروژه ساخت جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

برگزاری جلسه بررسی وضعیت اعتبارات و پروژه‌های سرمایه ای منطقه 9

آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز تهران از کجا تامین می‌شود؟

پرچم حرم مطهر امام رضا(ع) مهمان منزل شهید سعید فنایی

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران با والدین معزز شهید والامقام «مسعود عموزاد» در بهشهر

برگزاری آیین بزرگداشت فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای

دیدار نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

تجلیل از دانش‌آموزان برگزیده مسابقه «دلنوشته‌‌ای به رفیق شهیدم»

مهلت ثبت‌نام در اولین دوره‌ آموزشی «آرمانشهر» آغاز شد

ثبت‌نام در اولین دوره‌ آموزشی «آرمانشهر» آغاز شد

برگزاری نوزدهمین جشنواره گل و گلاب در فرهنگسراهای منتخب

فروش مواد دخانیاتی در کیوسک‌های مطبوعاتی ممنوع است

بازدید مدیرعامل موسسه فرهنگی ورزشی ایثار و مدیرکل بنیاد مازندران از موسسه ایثار ساری

اعزام نخستین گروه از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران خوزستان به عتبات عالیات

مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان از عوامل ساخت فیلم سینمایی«اتاقک گلی» تجلیل کرد

دیدار استاندار قم با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

خدمات بیمارستان امام خمینی(ره) کرج به ایثارگران قزوین ارائه می‌شود

تجلیل از دانش آموزان برگزیده مسابقه «دلنوشته ای به رفیق شهیدم»

دیدار مدیرکل بنیاد استان اردبیل با جانبازان ورزشکار ویلچری

انقلاب اسلامی به برکت خون شهدا از توطئه‌های دشمنان در حال عبور است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد اصفهان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران شهرستان لنجان

اطلاعیه سازمان بهشت‌زهرا (س) در مورد تغییر ساعت مراسم خاکسپاری و ترحیم در سالروز ارتحال امام خمینی(ره)

برپایی سه پهنه بزرگ فرهنگی با حضور 12 منطقه در حرم مطهر امام راحل

بازدید از پروژه های عمرانی کیش در نخستین روز کاری رحیم سرهنگی