راه ترقی

آخرين مطالب

تاریخ‌سازی‌ ژیمناستیک در پیچ و تاب مشکلات ورزشی

تاریخ‌سازی‌ ژیمناستیک در پیچ و تاب مشکلات
  بزرگنمايي:

راه ترقی- با پایان دوره چهارساله ریاست «زهرا اینچه‌درگاهی» بر فدراسیون ژیمناستیک وزارت ورزش و جوانان دستور به ثبت‌نام نامزدها برای انتخابات دور جدید ریاست این فدراسیون داد. دستوری که موجب شد تا حبیب نوظهوری، الهام جعفری، امید نوید، ناصر اخوان، مرجان همتی‌نژاد، رضا محمدکاظمی، حامد جولایی، کیانوش سقراطی، محسن سلیمانی، زهرا اینچه درگاهی، احمد سعادتمند، مرتضی نظری و فرزین قاسم‌زاده برای تصدی کرسی ریاست این فدراسیون ثبت‌نام کنند. 

با پایان دوران مدیریت کنونی فدراسیون ژیمناستیک نگاهی به عملکرد نخستین رییس زن این رشته می توانند زوایای پنهانی از موفقیت و مشکلات پیش روی توسعه این رشته را به خوبی بیان کند. بررسی اتفاقات این چهار سال می‌تواند می‌توانند چراغ راهی برای آینده این رشته باشد زیرا تحولات و برنامه‌ریزی‌هایی که از گذشته‌ها در دستور کار بودند  در این چهار سال در مسیر شکوفایی قرار گرفت و موجب شد تا بخش مدیریتی و ورزشی این فدراسیون در بسیاری از زمینه‌ها گام‌های اساسی در جهت رشد و توسعه این رشته بردارد. 

شاید زمانی که در تیرماه سال 1396 زهرا اینچه‌درگاهی به عنوان نخستین زن، سکان مدیریت این فدراسیون را بر عهده گرفت کسی تصور نمی‌کرد که وی بتواند با ایجاد انسجام و همدلی مسیر توسعه این رشته را هموار کند اما این مهم تحقق پیدا کرد و اکنون رشته ژیمناستیک ایران در سطح جهان برای رقیبان ناشناخته نیست بلکه ثبت 6 حرکت جهانی به نام «سعیدرضا کیخا» و کسب چندین مدال بین‌المللی موجب شده تا ورزشکاران ایرانی در رقابت‌های مختلف در جمع مدعیان قرار گیرد.

صحبت از مدعی بودن ایران در مسابقات جهانی ژیمناستیک یک ادعا نیست بلکه واقعیتی است که باید آن را از دل آمار چهار سال گذشته بیرون کشید. این آمار حکایت از آن دارد که ژیمناستیک ایران در تاریخ این رشته تنها 11 مدال آسیایی کسب کرده که 9 مدال آن از سال 1396 بوده است؛به عبارتی بیش از 80 درصد مدال‌های ژیمناستیک ایران در سطح قهرمانی آسیا در این دوره کوتاه بوده است. 

 یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای این رشته کیفیت و رنگ مدال‌ها است در این دوره ایران برای نخستین بار در مسابقات قهرمانی آسیا مغولستان مدال نقره کسب کرد. در کنار این افتخارات پشتوانه‌سازی یکی از مهمترین برنامه ها بود برنامه‌ای که موجب شد تا ایران بر تک‌ستاره ها تکیه نکند بلکه اکنون چند ورزشکار و ملی‌پوش برای این رشته در سطح جهانی و آسیایی داشته باشد. 

اگر در گذشته کیخا ستاره درخشان زیمناستیک ایران بود اکنون ورزشکارانی مانند احمدکهنی، خسرونژاد، الفتی و ... می توانند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشند. 

در بخش داوری نیز،برای نخستین بار یک زن ایران در بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا قضاوت کرد.

در این دوره همچنین سیدحمیدرضا هاشمی، کارشناس خبره فدراسیون عضو کمیته فنی آسیا در این رشته شد. 

همچنین در یازدهم آذرماه سال 1397 برای نخستین بار فدراسیون ژیمناستیک ایران بنا به تشخیص فدراسیون جهانی، در مجمع جهانی به‌عنوان عضو اصلی (majority) برگزیده شد و حق 2 رأی را هم از آن خود کرد.

کسب سهمیه المپیک جوانان، کسب مدال برنز المپیک جوانان، کسب مدالهای نقره و برنز آسیا، کسب مدال برنز جام جهانی آلمان، کسب 2 مدال نقره از جام جهانی ملبورن، اضافه شدن رنکینگ جهانی برای اولین بار، اضافه شدن 100 هزار نفر به جامعه ژیمناستیک کشور، انتخاب خانم اینچه درگاهی به عنوان یکی از 20 مدیر برتر زن جهان جهان توسط فدراسیون جهانی و دریافت 3 تقدیرنامه از فدراسیون جهانی بخش دیگری از دستاوردهای ژیمناستیک در چهار سال گذشته بود که با همت مدیران این رشته و کمک وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به دست آمد. 

البته فعالیت‌های این فدراسیون تنها در بخش ورزشی نبود بلکه در بخش فرهنگی نیز اقدامات مهمی در دستور کار قرار گرفت. پیوستن به پویش کمک مومنانه مورد نظطر مقام معظم رهبری و برگزاری یادواره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از مهمترین اقدامات این فدراسیون بود. اقدامات مهم این فدراسیون در بخش فرهنگی موجب شد تا «مهدی میرجلیلی» رییس سازمان بسیج ورزشکاران لوح تقدیر و نشان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دکتر اینچه درگاهی اهدا کند.

یکی از تلاش‌های فدراسیون ژیمناستیک در چند سال گذشته کسب سهمیه المپیک بود که اگر محقق می شد ایران برای نخستین بار در بزرگترین تورنمنت ورزشی جهان در این رشته نماینده داشت. پیش از این جمیله سروری با وایلد کار به المپیک اعزام شده بود که به خاطر استرس زیاد حتی موفق به مسابقه نشد. این اتفاق در المپیک 1964 توکیو رخ داد. اما در این دوره امید زیادی به حضور سعیدرضا کیخا در توکیو بود. 

کیخا که با کسب مدال نقره جام جهانی ملبورن در سال 1398 خود را به عنوان مدعی جدی حضور در المپیک معرفی کرد با رقیب سرسختی به نام کرونا روبرو شد. رقیبی که مانع مسابقه کیخا در مسابقات باکو شد و وی با عنوان سوم و بدون مسابقه به کار خود در این تورنمنت پایان داد. فینال مسابقات باکو به خاطر شیوع و فراگیری ویروس کرونا لغو شد و نتیجه مسابقات مرحله گروهی به عنوان نتیجه نهایی اعلام شد. 

کیخا هر چند که بعد از آن مسابقات امید به موفقیت در رقابت‌های قطر کاپ داشت اما شیوع کرونا این مسابقات را به تعویق انداخته و تا کنون نیز زمان مشخصی برای آن اعلام نشده است. 

البته تاثیر کرونا تنها بر روی عملکرد کیخا نبود بلکه موجب شد تا برنامه‌های فدراسیون در یک سال گذشته تحت تاثیر قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/262332/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیباکلام: چرا پای مردم را در «موضوع حجاب» وسط کشیدن خطرناک است؟

گربه چکمه پوش پیشنهاد تعطیلات نوروزی

موزیک ویدیو «آتش» از رضا بهرام

بررسی قطب نمای مغز برای پیدا کردن جهت ها

دو خط کتاب/ اگر چیزی خوب پیش نمی‌رود فقط دو توضیح برای آن وجود دار

اولین مخالفت عروس با پدر شوهر

وقتی نمی خوای دست از طعنه و کنایه برداری

برپایی سفره‌های افطاری در کنار مسجد الاقصی

طرح نگهداشت شهر با همکاری نواحی هفتگانه در منطقه 5

3 ایستگاه اطلاع رسانی گردشگری در ورودی پایتخت برپا شد

ماجرای شکست موج قرمز جمهوری‌خواهان

قسمت سوم "زندگی پس از زندگی"/ اولین مواجهه تجربه گر با جسمش!

شناسایی 685 بیمار جدید کووید19 در کشور؛ فوت 24 نفر در شبانه‌روز گذشته

چراغ‌های برج های آزادی و میلاد خاموش مى‌شوند

سرنوشت فیلم هایی که در دهه 90 اکران نوروزی داشتند

«ساعت زمین» پل طبیعت و گنبد مینا را خاموش می‌کند

تک چرخ زدن مرگبار با موتور؛ این جوان به اعماق دره سقوط کرد

8 سریال تلویزیونی جذاب و مهیج برای تعطیلات

قسمت سوم "زندگی پس از زندگی"/ تجربه گری که دوست نداشت برگرده!

لحظه هولناک سقوط یک دستگاه در شهربازی هند

ارتش مصر تا کجا می‌پذیرد از امتیازات اقتصادی چشم پوشی کند؟

پسر دلفینی، چهره سال سینمایی

آهنگ «بوی شمال» از مسیح و آرش

ستاره اسکندری: سال سختی را پشت سر گذاشتیم

کلاهبرداری یک خانواده پنج نفره از 417 شهروند

از مواجهه با باکو تا تقابل با دولت سوپرتندروی اسرائیل در سال جدید

افزایش تعداد شهرهای قرمز کرونایی از 10 به 13 شهر

خودکشی قاتل فراری وسط اتوبان نواب تهران!

تیزر سریال خاطره انگیز «روزی روزگاری»

با دیدن این چهار سکانس، دیگر سریال ایرانی نمی‌بینید

گزارش جانشین پلیس راه کشور از آخرین وضعیت جاده‌ها

کومله؛ دشمن ملت و یکپارچگی سرزمین ایران

«تار» یک درام روان‌شناختی، برای عاشقان موسیقی

منطقه 4 در بهار جانها بهاری خاص را تجربه می‌کند

16 گام شهرداری منطقه 10 برای ارتقای مشارکت و کیفیت زندگی شهروندان

دمشق و دولت های عربی؛ بازگشت از حاشیه به متن

شما چرا مثل فیلم ها حرف میزنی

مهوش وقاری: سال‌هاست از گروه‌های کاری حذف شده‌ام

تلویزیون دوست دارد زنان را مظلوم و سربه‌زیر نشان دهد

تکاپوی اتحادیه های کارگری فرانسه برای شکستن شاخ مکرون

چالوس بازگشایی و هراز دو طرفه شد

سمت و سوی مناسبات ایران با روسیه در سال جدید

کرونا دوباره در کمین

اقدام کم سابقه دیپلماتیک واشنگتن علیه اسرائیل

کارگردان سریال پرحاشیه «کتونی زرنگی»: همکاری دوباره با تلویزیون، گزینه آخرم است

آهنگ «دو تا دل عاشق» از بهنام بانی

اگر هسته زمین کاملا سرد شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟

‌آیا حق با کارل مارکس بود؟

دیپلمات پیشین: وضعیت سیاست خارجی ایران خوب نیست

«کلمه» به میزبانی وحید یامین پور روی آنتن می‌رود