راه ترقی

آخرين مطالب

اسکن درختان کهنسال در منطقه 6 تهران آغاز شد شهرداری تهران

اسکن درختان کهنسال در منطقه 6 تهران آغاز شد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - شهردار منطقه 6 تهران از اسکن درختان کهنسال تهران از درختان بوستان لاله بصورت پایلوت خبر داد و گفت: فازهای بعدی توموگرافی درختان کهنسال بر روی درختان خیابان ولی‌عصر(عج) و همچنین بوستان ساعی انجام می‌شود.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 6 تهران، تورج فرهادی، شهردار منطقه 6 تهران با اعلام اینکه این منطقه مرکزی تهران از سوی سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران به عنوان منطقه پایلوت اسکن درختان کهنسال انتخاب شده است، گفت: طرح توموگرافی (اسکن) درختان کهنسال با تکیه بر دانش و طراحی شرکت‌های دانش‌بنیان در تهران کلید خورده و هدف اجرای این طرح، بیماریابی و شناسایی پوسیدگی‌ها و عارضه‌های درخت جهت حفظ درختان کهنسال و شناسایی درختان خطرساز است.
فرهادی با اشاره به ارزش بالای مادی، معنوی، فرهنگی و زیست‌محیطی درختان کهنسال، افزود: برنامه‌ریزی برای تیمار و رسیدگی ویژه به درختان کهنسال نیازمند این است که از وضعیت ریشه، تاج و داخل تنه درخت که قابل رویت نیستند، شناخت داشته باشیم؛ بنابراین نیازمند اسکن بخش‌های غیرقابل رویت درختان هستیم تا بتوانیم بیماری‌ها و عارضه‌های احتمالی آنها و همچنین وجود لانه جوندگان یا حشرات در تنه را شناسایی کنیم. در غیراینصورت علاوه بر اینکه درختان کهنسال را از دست می‌دهیم، خطر سقوط آنها جان و مال شهروندان را نیز تهدید می‌کند.
شهردار منطقه 6 تهران، علت بخشی از آسیب‌هایی که ممکن است در درختان بروز پیدا کند را آسیب به ریشه درختان در پی عملیات عمرانی پیاده‌راه‌سازی و جدول‌کاری حاشیه نهرها و باغچه‌ها دانست و افزود: اسکن درختان، این آسیب‌های احتمالی را نشان می‌دهد. همچنین اسکن درخت نشان می‌دهد که وضعیت استقرار و ثبات درخت در داخل خاک به چه شکلی است یا وضعیت استحکام یا سستی ریشه چگونه است.
او خاطرنشان کرد: در حین اسکن درخت می‌توان با مشاهده اجزا و بافت‌های مرده داخل تنه درخت و اندازه‌گیری تراکم بافت‌های مرده، برای سبک‌سازی، هرس و سربرداری درخت تصمیم‌گیری کرد تا درخت به جوان‌سازی بپردازد. همچنین ممکن است ترک یا حفره پوسیده در داخل تنه درخت باشد که این هم باز در توموگرافی مشخص می‌شود. همچنین اسکن درخت در زمینه شناسایی آفات و قارچ‌های بیماری‌زا در داخل ریشه و تنه و به طور کلی بیماری‌های درخت و همچنین تدوین برنامه کوددهی کمک می‌کند.
فرهادی تاکید کرد: با وجود اینکه ظاهر برخی درختان بسیار سالم و سرزنده با تاج بسیار زیبا به نظر می‌رسد، اما یکباره با وزش یک باد نسبتا شدید، سقوط می‌کنند. دلیل هم بخاطر این است که یا ریشه درخت پوسیده بوده و یا انواع و اقسام قارچ‌ها در داخل ریشه وجود داشته که از روی ظاهر درخت معلوم نبوده است اما وقتی درخت را اسکن می‌کنیم، از پوسیدگی یا آفات احتمالی موجود در ریشه مطلع می‌شویم و فرصت اقدام برای بهبود وضع درخت را از دست نمی‌دهیم.
شهردار منطقه 6 تهران با بیان اینکه اسکن یک درخت در عرض زمانی کوتاه حدود نیم ساعت انجام می‌شود، ابراز امیدواری کرد: نتایج این کار الگویی ماندگار برای مناطق دیگر تهران و سایر شهرها هم بشود و ماندگار شود تا درختان کهنسال را به عنوان سرمایه‌های زیست‌محیطی حفظ کنیم و مردم نیز با امنیت و آسایش داخل معابر تردد کنند.
آیین آغاز توموگرافی (اسکن) درختان کهنسال بوستان لاله با برگزاری یک دوره آموزشی برای متولیان فضای سبز مناطق 22گانه پایتخت و با مشارکت سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران همراه بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/264403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله وطن امروز/ اقرار تاریخی روبیو

سرمقاله اطلاعات/ نقشه شوم اسرائیل برای اشغال غزه

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

پاداش هنگفت اینتر به طارمی در صورت قهرمانی

کروس: باید از تماشای بازی بارسا لذت برد

تاکتیک بلندگویی فرهاد مجیدی در امارات سوژه شد

محمد صلاح؛ فرزند مصر، افسانه‌ای از شن‌های صحرا

تعریف مربی سابق از مولر: بازیکنی «غیرقابل جایگزین»

به مناسبت تولد دنیس برکمپ

سردار آزمون پس از قهرمانی: لیاقت این جام را داشتیم

چهار تمرین برای آخرین بازی فصل پرسپولیس

فراخوان جواد خیابانی برای نجات تاریخ ورزش ایران!

بیرانوند بهترین دروازه‌بان لیگ برتر فوتبال شد

اسماعیلی: معاونت راهبردی با معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ادغام نشده است

وزیر امور خارجه وارد جده شد

«زنجانی» بیرون از زندان؛ «بابک» پُشت رُل تریلی نشست!

مهدی مجاهد: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است

توصیه‌‌های بهزاد نبوی به مذاکره‌کنندگان و دولت؛ مذاکره با اروپا را هم فراموش نکنید

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

ماجراجویی «هوتن شکیبا» و رفقا دوباره به تلویزیون بازگشت

پشت صحنه عکس یادگاری «پایتختی‌ها» در آخرین سکانس سریال

چهره ها/ پست عجیب و جالب «رضا عطاران» در روز تولدش

خاطره علیرام نورایی از بدل کاری در سریال «ماتادور»

شهر عاشقانه سپند امیرسلیمانی برای همسرش موناکرمی

بخشی از اجرای رسیتال پیانو فریدون ناصحی

سرقت در نمایشگاه کتاب تهران؛ سارق دستگیر شد

دو دقیقهٔ تماشایی از نورباران میدان ولیعصر به عشق امام رضا(ع)

وزیر علوم: جنسیت در انتصاب روسای دانشگاه‌ها هیچ نقشی ندارد

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

سرمربی تیم‌ ملی بلغارستان: تکواندوی ایران در دنیا تدریس می‌شود

تعویق اردوی تیم ملی والیبال نشسته به خاطر ویزای هلند

سرپرست کمیته داوران فدراسیون فوتبال: گل پرسپولیس صحیح بود

مورینیو: ترکیب فنرباغچه را با شیر و خط انتخاب می‌کنم!

رئال به قعر لالیگا سقوط کرد!

تعیین قائم مقام جدید برای دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ

دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بانوان: همه تیم‌ها برای قهرمانی آمدند

تغییر ترکیب تیم ملی والیبال نشسته؛ سه بازیکن اعزامی به پاریس حذف شدند

بازگشت به گزینه‌های آشنا پس از مذاکره بی‌نتیجه استقلالی‌ها با ماتزاری

دروازه‌بان پرسپولیس بازی آخر را از دست داد

تحلیل «خراسان» از ادعای فاکس نیوز درباره وجود تأسیسات هسته ای در سمنان

ماجرای خواب شهید رئیسی با شال سبز در هواپیما

حقیقت پور: عقلای آمریکا فریب نتانیاهو را نمی‌خورند