راه ترقی

آخرين مطالب

جدال «پول» و رمزارزها نوشتارها

جدال «پول» و رمزارزها
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا موتورز‌ که با توییت‌ها خود توانست هدایت روانی بازار را به‌نوعی در دست بگیرد، طی توییتی از رقابت میان رمزارزها و پول کاغذی یاد کرد و گفت که رقابت واقعی میان این دو برقرار است. ماسک در ادامه این توییت حمایت خود را نسبت به رمزارزها در این نبرد اعلام کرد. امید بر این است که آینده بازار رمزارزها درخشان باشد. در همین راستا آیکه کروگر، اقتصاددان و بنیانگذار شرکت مدیریت دارایی Aike Capital در صفحه توییترش چند عکس از صفحات گزارش جدید بانک گلدمن‌ساکس منتشر کرده که نشانگر ارزیابی مجدد دیدگاه این بانک وال‌استریتی درباره ارزهای دیجیتال است.
در این گزارش که تحت‌عنوان «کریپتو: کلاس جدید دارایی؟» تهیه شده، طی روزهای آینده در وب‌سایت گلدمن‌ساکس منتشر خواهد شد. در این گزارش با مایک نووگراتز، مدیرعامل گلکسی دیجیتال و مایکل سوننشین، مدیرعامل گری اسکیل گفت‌وگو شده‌است که هر دو آنها به‌عنوان چهره‌های شناخته‌شده مدافع ارزهای دیجیتال، مطابق انتظار، سرسختانه از بیت‌کوین دفاع کرده‌اند. در این گزارش همچنین با مدیران مالی، اقتصاددانان و کارشناسان نیز گفت‌وگو شده است.
نوریل روبینی، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیویورک به‌عنوان یکی از مخالفان سرسخت بیت‌کوین آن را بی‌ارتباط با مبانی اقتصادی خواند و معتقد است که بیت‌کوین نمی‌تواند یک کلاس دارایی یا منبع ذخیره ارزش به‌حساب بیاید.
او همچنین تردیدهایی درباره تمایل اکثر نهادها به قرار‌گرفتن در معرض نوسانات بیت‌کوین مطرح کرده است. در همین راستا جی‌پی‌مورگان اعلام کرد ارزش واقعی بیت‌کوین بر اساس نسبت نوسان بین بیت‌کوین و طلا 35 هزار دلار است. در شرایطی‌که سقوط سنگین بیت‌کوین، قیمت این ارز دیجیتال را تا محدوده 30 هزار دلار هم به پایین کشید، تحلیلگران بانک جی‌پی‌مورگان می‌گویند سرمایه‌گذاران نهادی برای نخستین‌بار در 6 ماه گذشته مشغول تبدیل بیت‌کوین‌های خود به طلا هستند. این در حالی است که در بازارهای آتی بیت‌کوین در حال مشاهده خروج سرمایه هستند ولی صندوق‌های قابل‌معامله طلا در حال جذب سرمایه بوده‌اند.
ابرقدرت‌ها، رقابت حتی در رمزارزها
رمزارزها در طول تاریخ خود بسیار بی‌ثبات بوده‌اند. بیت‌کوین در سال 2011، 94 درصد سقوط کرد و بین اواخر سال 2017 و پایان سال 2018، 82‌درصد کاهش یافت و باعث عقب‌نشینی بسیاری از سرمایه‌گذاران شد.
برای جلوگیری از زیان سرمایه‌گذاران وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده روز پنج‌شنبه خواستار قوانین جدیدی شد که نیاز به انتقال رمزارزهای بزرگ به سرویس درآمد داخلی است. فدرال‌رزرو گفت ارزهای رمزنگاری شده ثبات مالی را به‌خطر می‌اندازند. بوریس شلوسبرگ، استراتژیست و تحلیلگر شرکت مدیریت دارایی بی‌کی (BK Asset Management) معتقد است که کنترل شدیدی که دولت چین بر یوآن دیجیتال اعمال می‌کند، می‌تواند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را افزایش دهد. این تحلیلگر می‌گوید که یوآن دیجیتال قابل برنامه‌ریزی و قابل‌پیگیری است و همین مساله تسلط بزرگی بر اقتصاد را برای دولت ایجاد می‌کند.
او می‌گوید در چنین شرایطی که چین می‌خواهد تسلط کاملی بر ثروت و نحوه هزینه‌کرد آن توسط افراد داشته باشد، تقاضا برای ارزهای دیجیتال افزایش می‌یابد. او استدلال می‌کند با وجود نوسانات بازار ارزهای دیجیتال، کارآفرینان و مصرف‌کنندگان چینی ترجیح‌ می‌دهند دارایی‌ها و سرمایه خود را به ارز دیجیتال تبدیل کنند و این امر تقاضا در بازار کریپتو را افزایش می‌دهد. از طرفی آمریکا و اروپا در استخراج بیت‌کوین در حال پیشی‌گرفتن از چین هستند.
ژیانگ ژوئر، اپراتور استخر استخراج لبیت چین، می‌گوید سختگیری‌های اخیر دولت این کشور در قبال استخراج ارزهای دیجیتال، احتمالا باعث می‌شود ماینرها به آمریکا و اروپا نقل‌مکان کنند. ژیانگ گفت بسیاری از ماینرهای محلی بر این باور بودند که راه‌اندازی واحد استخراج در دیگر کشورها پرهزینه خواهد بود ولی اطلاعیه جدید دولت نظر بسیاری از آنها را تغییر داده‌است. چین در هفته گذشته چند بیانیه درباره ارزهای دیجیتال منتشر کرد که آثاری منفی را برای بازار به‌همراه داشت. ممنوعیت انجام معامله در بازار مشتقات و اعمال محدودیت بر فعالیت‌های استخراج دو مورد مهم آن است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/264887/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها

ترس هامون ما رو گرفتار میکنن

توضیح معاونت ارتباطات شورای شهر تهران درباره انتشار مصاحبه «چمران» در رسانه‌های خارج‌نشین

امروز یک آمار بگیرم دلار چنده؟

انفجار گازِ پیک‌نیک، سه فوتی بر جای گذاشت

سریال «سال‌های ابری» با بازی فرزاد حسنی

با این ویدیوی خیره‌کننده سفری مجازی به دهانه جیزرو مریخ داشته باشید

شاعری که شاهنامه را به جهان معرفی کرد!

جوان ایرانی در چهل ثانیه‌

ویدئو کنسرت «مجمع الناز» با اجرای امیر عظیمی

اختلاس چهار میلیاردی کارمند بانک!

تله تئاتر"باجناق‌ها" با بازی اکبر عبدی

حمله مسافران نوروزی به خاک گران بهای «هرمز»

حمله مرادبیگ به یک کاروان

قطعه شنیدنی «نیکو نام های پروردگار» با اجرای گروه الغدیر طهران

«ChatGPT» را انسان‌سازی نکنید!

هر کسی می تواند به هر جایی برسد؟

جاری شدن دوباره آبشار «اوی سو» در بویین میاندشت

آرزوی علی نصیریان چیست؟

من عصبانی ام!

تصادف شاخ به شاخ دو خودرو با یکدیگر

در بازار ارز چه خبر است؟

چهره‌ها/ استوری جنجالی‌ مژده لواسانی در واکنش به «شیطون بلای» بشیر حسینی!

حضور چشمگیر مردم در ویژه برنامه‌های عیدانه در 7 پهنه تهران

اجرای احساسی حامیم به نام "قصه هات توی گوشمه هنوز"

دانشمندان می‌خواهند با سیمان ساخته‌شده از سیب‌زمینی روی مریخ خانه بسازند!

در تعطیلات نوروز 1402 چه کتاب‌هایی بخوانیم؟

فوتی‌های کرونا به 29 نفر رسید

خبری خوش برای زنان خانه‌دار دارای سه فرزند و بیشتر

دیدگاه اروپایی درباره توافق سعودی - ایرانی

بوستان ملت میزبان شهروندان و گردشگران در بهار 1402

تنوع گردشگری و اطلاع‌رسانی از ویژگی‌های مهم نوروز 1402 در تهران

عمو خسرو؛ تولدت مبارک

سفره افطاری باشگاه چلسی برای مسلمانان روزه‌دار

موزه هفت‌چنار، پایگاه اصلی گردشگری نوروزی در منطقه 10

هشدار سطح نارنجی برای استان‌های غربی

اجرای زیبای «جادوی خاص» توسط سینا شعبانخانی

از زندگی حیرت‌انگیز در زیر زمین چه می‌دانیم؟

بخشی از کتاب/ هیچ یک از شرایطی که در زندگی با آن روبرو می‌شوید تصادفی نیست

اطلاعیه پلیس درباره فعالیت واحدهای صنفی در ماه رمضان

بحران «عدم تغییر ساعت رسمی» در لبنان

نتانیاهو چگونه اسرائیل را به هم ریخته است؟

موفقیت برنده اسکار در جوایز فیلم آلمان

نوروز فرصتی بسیارخوب برای معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران است

فکر میکنی خیلی خفنی؟

دیدار نوروزی با کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران

تصاویری وحشتناک از کشتن اراذل و اوباش توسط پلیس روی آنتن زنده

جنجال بر سر ساعت مچی مکرون

پدر شهیدان والامقام «حاتمی» در شهرستان ملایر دعوت حق را لبیک گفت

جانباز 70 درصد «عظیمی طسوجی» به یاران شهیدش پیوست