راه ترقی

آخرين مطالب

خروجی دو شب حضور احمدی‌نژاد در کلاب‌هاوس نوشتارها

خروجی دو شب حضور احمدی‌نژاد در کلاب‌هاوس
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
درست 15 سال و 11 ماه پیش، وقتی در رقابتی نفس‌گیر بر سیاستمداری غلبه کرد که تا آن زمان سابقه 8 سال ریاست‌جمهوری و 8 سال ریاست بر مجلس و سال‌ها ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام و نایب‌رییسی مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه داشت، اغلب ناظران سیاست ایرانی متعجب و شگفت‌زده شدند اما آنچه در سال‌های بعد و به‌ خصوص پس از پایان دوران 8 ساله دولت‌داری‌اش رقم خورد، به باور بسیاری حتی از آن ورود عجیب به صحنه سیاست ایرانی نیز باورناپذیرتر و شگفت‌انگیزتر بود. محمود احمدی‌نژاد که زمانی محبوب طیف محافظه‌کار و راست سیاسی ایران بود و به گفته آنان، مورد تایید و مطلوب راس حاکمیت جمهوری اسلامی، از 4 ساله دولت حضورش در «پاستور» و از روزهای تلخ پس از انتخابات ریاست‌جمهوری 88 به این ‌سو، هر روز بیش از پیش از آنچه ابتدا تصور می‌شد، فاصله گرفت و در نهایت کار به جایی رسید که او 4 سال پس از خروج از «پاستور دهم»، درحالی برای فتح «پاستور دوازدهم» اقدام به نام‌نویسی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 کرد که نه‌تنها توصیه‌های رهبری نظام در جلسات خصوصی را قانع‌کننده نمی‌یافت، بلکه حتی هشدار علنی ایشان از پشت بلندگو را نیز برای خود حجت نمی‌دانست و معتقد بود که حتی با وجود این منع و نهی صریح و آشکار، ممکن است شورای نگهبان صلاحیتش را برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری احراز کند و فراتر از آن، می‌تواند حسن روحانی، رییس‌جمهوری وقت و کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان را در آن انتخابات شکست دهد.
اینها اما هیچ‌کدام رنگ واقعیت به خود نگرفت و عجیب آنکه واکنش احمدی‌نژاد به این ناکامی، تشدید رفتاری بود که این سال‌های پس از دوری از قدرت پیش گرفته بود. لحن و ادبیات او در نقد جمهوری اسلامی، هر روز بیش از پیش تند و آتشین می‌شد و این روند از قضا هر چه به انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی که همین انتخابات پیش‌رو باشد، نزدیک می‌شد، شعله‌های آتش کلام احمدی‌نژاد نیز بیش از پیش زبانه می‌کشید. روندی که حالا او در شرایطی در آن قرار گرفته که شورای نگهبان قرار است تا سه‌شنبه هفته‌ای که پیش‌رو است، تصمیم نهایی خود را در خصوص صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم به وزارت کشور اعلام کند و این یعنی احتمالا تا پیش از پایان همین هفته، فهرست نهایی کاندیداهای انتخابات 1400 از سوی ستاد انتخابات اعلام خواهد شد. فهرستی که اگر نام احمدی‌نژاد در آن نباشد، نباید حتی منتظر باشیم که پای صندوق رای حاضر شده و به عنوان یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یا رییس‌جمهوری پیشین در این انتخابات شرکت کند. این ادعای احمدی‌نژاد و ادعاهایی از این دست است که باعث شده حالا برخی ناظران از این بگویند که آیا به ‌راستی «احمدی‌نژاد 1400» همان «احمدی‌نژاد 84» است؟ آیا به‌ واقع می‌توان میان کسی که امروز اینچنین به نقد راس حاکمیت برخاسته و کسی که سال‌ها محبوب و مطلوب محافظه‌کاران و راست سیاسی ایران بود، شباهت و قرابتی دید؟! آیا احمدی‌نژاد دیگر احمدی‌نژاد نیست و تغییر کرده است؟! اینها پرسش‌هایی است که البته این سال‌های اخیر هربار صحبت از احمدی‌نژاد به میان آمده و به‌ خصوص هر گاه او با کنشی تازه، تنشی تازه در فضای سیاسی کشور ایجاد کرده، ازسوی ناظران سیاسی مطرح شده و هرکدام نیز از نگاه خود سعی کرده پاسخی به آن بدهد. پرسش‌هایی که حالا و پس از آنکه شامگاه جمعه و شنبه‌ای که گذشت، دو نمونه دیگر از کنش‌های سیاسی احمدی‌نژاد، این‌بار در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس رقم خورد، مطرح است و بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی ایرانی این و آن سوی مرزها سعی در یافتن پاسخ آن داشته‌اند. 
کاربران فارسی‌زبان کلاب‌هاوس که این روزها بسیار هم پرتعدادند، شامگاه جمعه را درحالی سپری می‌کردند که بخشی از این جماعت گوش به صحبت‌های محمود احمدی‌نژاد سپرده بود، به این تصور که نوایی که به عنوان صوت و صدای گفت‌وگوی اقتصادی او با یک پایگاه خبری-تحلیلی در کلاب‌هاوس طنین انداخته، صدای گفت‌وگوی زنده اوست. هنوز اما این غائله به پایان نرسیده بود که معلوم شد مصاحبه مدتی پیش انجام شده و آنچه می‌شنویم، تنها صوت آن است یا به ‌قول کاربران کلاب‌هاوس، «نوار صحبت‌های احمدی‌نژاد». این البته پایان داستان نبود و او شامگاه شنبه نیز ظاهرا برای آنکه جبران مافات کرده باشد، بار دیگر در کلاب‌هاوس حاضر شد تا دست‌کم این‌بار به‌صورت زنده پاسخگوی پرسش‌های کاربران این شبکه اجتماعی باشد. این‌بار البته نیرنگ و ترفندی در کار نبود؛ گرچه تاکید بر اینکه سوالات صرفا در چارچوب آنچه او و یارانش این مدت اخیر «نظریه مدیریت ایرانی» می‌خوانند، باشد و از این حدود خارج نشود، تاحدودی در مسیر انجام یک گفت‌وگوی بی‌واسطه و آزاد خلل ایجاد می‌کرد.
آنچه اما درنهایت مخلل در گرفتن گفت‌وگویی روشن بود، نه این مسائل، بلکه روحیه احمدی‌نژاد و نوع کنشگری سیاسی او بود. مردی که اصولا اهل پاسخگویی نیست؛ چه پرسشی باشد در یک گفت‌وگوی از پیش تهیه شده اقتصادی و زمانی که خبرنگار هر چه در توان دارد به کار می‌بندد تا احمدی‌نژاد حاضر شود که به زبان خود بگوید در تمام دوران ریاست‌جمهوری 8 ساله، کدام خطا را مرتکب شده و چه اشتباهی داشته اما ناکام می‌ماند. چه مصاحبه‌ای کلاب‌هاوسی و زنده شبیه به آنچه شامگاه شنبه شاهد بودیم و احمدی‌نژاد بی‌توجه به آنچه از او پرسیده می‌شد، آنچه خود صلاح می‌دانست را در مقام پاسخ بیان می‌کرد. 
هرچه بود حالا ما دو نوبت تجربه گفت‌وگوی کلاب‌هاوسی با احمدی‌نژاد را نیز به تجارب این حدود 16 سال گذشته‌مان از تعامل با او افزوده‌ایم اما آنچه درنهایت می‌دانیم، این است که اتفاقا احمدی‌نژاد تغییری نکرده و همان است که بود و آنچه تغییر کرده، صرفا جایگاه اوست در قدرت که روزگاری راس هرم بود و حالا بیرون دایره خودی‌ها.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/264888/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست هم افزایی فعالیت‌های آموزشی و ترویجی ترافیک و حمل و نقل پاک

زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی در غربی ترین محلات تهران تکمیل تر می‌شود

ارتقا کیفیت 29 قطار شهری تا یک سال آینده

استفاده از ظرفیت فرزندان شهدا در رده های مدیریتی در منطقه22 قوت گرفته است

پروژه 52 واحدی مجتمع زیتون در منطقه14 بهره برداری شد

راهکار کنترل قیمت اجاره مسکن چیست؟

مشارکت شهرداری منطقه 14 در آزاد سازی تعدادی از زندانیان محکوم به قصاص

خدمات رسانی پایگاه های خدمات اجتماعی به 15 هزار مددجوی پایتخت

«دلوان» در روزهای امید و افتخار «تهران» متولد شد

ورود سرمایه‌گذاران به ساخت جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

برگزاری جلسه بررسی وضعیت اعتبارات و پروژه‌های سرمایه ای منطقه 9

آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز تهران از کجا تامین می‌شود؟

پرچم حرم مطهر امام رضا(ع) مهمان منزل شهید سعید فنایی

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران با والدین معزز شهید والامقام «مسعود عموزاد» در بهشهر

برگزاری آیین بزرگداشت فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای

دیدار نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

تجلیل از دانش‌آموزان برگزیده مسابقه «دلنوشته‌‌ای به رفیق شهیدم»

مهلت ثبت‌نام در اولین دوره‌ آموزشی «آرمانشهر» آغاز شد

ثبت‌نام در اولین دوره‌ آموزشی «آرمانشهر» آغاز شد

برگزاری نوزدهمین جشنواره گل و گلاب در فرهنگسراهای منتخب

فروش مواد دخانیاتی در کیوسک‌های مطبوعاتی ممنوع است

بازدید مدیرعامل موسسه فرهنگی ورزشی ایثار و مدیرکل بنیاد مازندران از موسسه ایثار ساری

اعزام نخستین گروه از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران خوزستان به عتبات عالیات

مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان از عوامل ساخت فیلم سینمایی«اتاقک گلی» تجلیل کرد

دیدار استاندار قم با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

خدمات بیمارستان امام خمینی(ره) کرج به ایثارگران قزوین ارائه می‌شود

تجلیل از دانش آموزان برگزیده مسابقه «دلنوشته ای به رفیق شهیدم»

دیدار مدیرکل بنیاد استان اردبیل با جانبازان ورزشکار ویلچری

انقلاب اسلامی به برکت خون شهدا از توطئه‌های دشمنان در حال عبور است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد اصفهان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران شهرستان لنجان

اطلاعیه سازمان بهشت‌زهرا (س) در مورد تغییر ساعت مراسم خاکسپاری و ترحیم در سالروز ارتحال امام خمینی(ره)

برپایی سه پهنه بزرگ فرهنگی با حضور 12 منطقه در حرم مطهر امام راحل

بازدید از پروژه های عمرانی کیش در نخستین روز کاری رحیم سرهنگی

اجرای سراسری طرح کالابرگ الکترونیک در راستای مهار تورّم است/ افزایش 20 درصدی اعتبار یارانه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در مرحله نخست

تهیه و توزیع بسته‌های پذیرایی در میان زائران حرم مطهر امام خمینی (ره)

بازسازی میدان سربند تا کوهپایه آغاز شد

آمادگی منطقه 5 برای خدمت رسانی به زائران حرم امام خمینی (ره)

اتصال میدان الغدیر به بزرگراه امام علی (ع) / خروج شمال شرق تهران از بن بست

سازمان زیباسازی چهره شهر را متحول کرده است

رشد 300 درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده در دو ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل

استقرار 450 پاکبان برای نظافت حرم مطهر و رینگ‌های اطراف آن/ 100 مخزن زباله نصب می‌شود

تمامی سازه‌های تجاری و تبلیغاتی شهر به مراسم 14 و 15 خرداد اختصاص یافت/ اهتزاز پرچم‌های سیاه عزاداری در پایتخت

مدیریت شهری منطقه 21 میزبان شهرداران و مدیران ارشد شهری کلانشهر تبریز شد

برپایی غرفه‌ «امام دل ها» در حرم مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب

جزئیات اقدامات سازمان بهشت زهرا(س) همزمان با برگزاری مراسم ارتحال امام خمینی (ره)

سال تحول بزرگ در حمل‌ونقل عمومی پایتخت

اطلاعیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اجرای طرح ملّی کالابرگ الکترونیک

حضور 450 آتش‌نشان در 80 نقطه از حرم مطهر امام خمینی (ره)/ آماده‌باش کامل 134 ایستگاه آتش‌نشانی همزمان با برگزاری مراسم ارتحال

حضور 450 آتش‌نشان در 80 نقطه حرم مطهر امام خمینی (ره)/ آماده‌باش کامل 134 ایستگاه آتش‌نشانی همزمان با برگزاری مراسم ارتحال