راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ ناترازی سیاسی نوشتارها

سرمقاله سازندگی/ ناترازی سیاسی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / «ناترازی سیاسی» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم محسن هاشمی‌رفسنجانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
کلمه ناترازی مدتی است به مجموعه لغات سیاسی کشور وارد شده، برای مثال، تورم را ناشی از ناترازی بودجه، خاموشی را ناشی از ناترازی انرژی، بی‌خانمانی را ناشی از ناترازی مسکن، ترافیک را ناشی از ناترازی در حمل‌ونقل عمومی، خلق پول را ناشی از ناترازی در وصول تسهیلات و سپرده‌ها، بیکاری را ناشی از ناترازی در سرمایه‌گذاری، فقر و بی‌دینی ناشی از ناترازی در درآمد و هزینه (لا معاش له، لا معادله) می‌دانند. برای حل این ناترازی‌ها لازم است، اصلاحات را روی ساختاری قابل اتکا بنا نهاد که به نظر با از بین بردن ناترازی سیاسی امکان‌پذیر است. ساختار سیاسی مستحکم می‌تواند از طریق مردم‌سالاری به دست آید و شاکله مردم‌سالاری دینی از طریق مشروعیت و کارآمدی ایجاد شود. مشروعیت از طریق جمهوریت با نظام انتخاباتی سالم به دست می‌آید. خوشبختانه 46 سال پیش با انقلاب اسلامی و رفراندوم مردم‌سالاری دینی به ‌عنوان مهم‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی پایه‌گذاری شد تا اراده ملت اصل باشد. ولی متاسفانه در طول این سال‌ها تداوم مردم‌سالاری دچار آفات و آسیب‌هایی شد. چراکه نگهبانان مشروعیت و کارآمدی نظام نتوانستند از انحراف مسیر جلوگیری کنند و ناترازی‌های یاد شده در ابتدای صحبت ناشی از ناترازی سیاسی است. مهم‌ترین عامل در مردم‌سالاری، انتخابات است که خوشبختانه در طول چهار دهه گذشته بیش از 40 انتخابات، یعنی هر سال یک انتخابات برگزار شده اما این رخداد مهم سیاسی در سال‌های اخیر همراه با چالش‌ها و حاشیه‌هایی بوده که جمهوری اسلامی را به‌ جای تقویت، دچار مشکل مشروعیت نزد مردم و در نتیجه مشکل کارآمدی کرده است.
اصولاً باید از انتخابات‌ به‌ عنوان فرصتی برای عبور از نقشه‌های دشمن، ایجاد وفاق و انسجام، چرخش نخبگان، واقع‌گرایی، عمل‌گرایی، تحقق آرمان‌ها و رشد و توسعه و رفاه کشور و حل ناترازی‌ها استفاده کرد. چگونه است که بعضاً عوامل موثر در انتخابات در جهت انتخابات غیرمتکثر با بداخلاقی سیاسی حرکت می‌نمایند و منجر به عدم مشارکت و برگزاری انتخابات حداقلی می‌گردند.
حتی بعد از پیروزی، ناترازی سیاسی در تحقق وعده‌ها پیش می‌آید به صورتی که در مجلس، شورای شهر، حتی ریاست‌جمهوری، منتخبین آراء حداقلی حتی تا 6 درصد نسبت به واجدین شرایط شرکت در انتخابات مانع تحقق وعده‌ها می‌شوند. همین ناترازی سیاسی منجر به عدم کارآمدی شده و تعادل و پایداری نظام را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
علت اصلی این مشکل است که بی‌طرفی در انتخابات، در نظر نگرفتن نقش احزاب در انتخابات، شاخص‌های نامزد مطلوب، سلامت و مراقبت از انتخابات، مصلحت‌سنجی در اجرای قانون و هدایتگری به سمت نامطلوب مردم در نحوه تصمیم‌گیری‌ها به راحتی دیده می‌شود.
بازار
آنچه کارآمدی را دوچندان می‌کند، تلاش حداکثری بازندگان انتخابات در سمت‌های انتصابی برای زمین‌گیر کردن برندگان و سنگ‌اندازی به جهت برد در انتخابات بعدی است و از مشکلات در رشد ناترازی سیاسی است. مشخصاً در امر انتخابات ردصلاحیت افرادی چون آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، جهانگیری، لاریجانی و … از نمونه‌های بارز آن است و در امر بعد از انتخابات زمین‌گیر و بدنام کردن تقریباً تمامی رؤسای‌جمهوری در 30 سال گذشته است و در صورتی که برخی از انتخابیون در کشور چه در مجلس، شوراها و ریاست‌جمهوری دچار تهدیدها و محدودیت‌های ایجاد شده توسط مجموعه‌ای از انتصابیون هستند. افراطیون خود را در این جایگاه قرار داده و مانعی برای عقل‌گرایی و عمل‌گرایی سه قوه در جهت آرمان‌های واقعی انقلاب ایجاد می‌نمایند. در نتیجه لازم است، آسیب‌شناسی نسبت به ساختار و نحوه عمل صورت گرفته و مشکلات مربوطه احصا و با واقع‌‌گرایی نسبت به از بین بردن آنها اقدام کرد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1063382/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمجید بی‌سابقه برانکو از اسکوچیچ و تراکتور!

دیدار رئیس انجمن کراسفیت با وزیر ورزش و جوانان

پیام اشتباهی که مسیر آردا گولر را تغییر داد

گل اول نیوکاسل به چلسی توسط ساندرو تونالی در دقیقه 2

چالش بزرگ؛ شزنی همین را کم داشت!

آخرین وضعیت مصدومان سپاهان برای دیدار مقابل استقلال

حریفان دختران تنیس ایران در بیلی‌جین کینگ‌کاپ مشخص شد

جنون خرید؛ جیب‌ عامل تعیین کننده است نه مربی

اینزاگی سه بازیکن اینتر را کنار گذاشت

دغدغه بزرگ قلعه‌نویی رفع شد

فارس: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد

خبرنگار صداوسیما در مسقط: مذاکرات هنوز آغاز نشده است

معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد

حاجی‌دلیگانی وارد رقابت نایب‌رئیسی مجلس شد

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ گفتگوها هنوز آغاز نشده است

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

چهره ها/ بازیگر خواب و بیدار تولدش را جشن گرفت

جدیدترین خبر از فیلمی با بازی امیر جدیدی و هدی زین‌العابدین

«بی‌ سروصدا» صاحب پوستر شد

رونمایی از تریلر رسمی سریال «سووشون»

اجرای تیتراژ متفاوت «پهلوانان نمی‌میرند» توسط آیدین توسلی

شاباش میلیاردی به داماد خراسانی

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

هشدار به رئال؛ یامال ال‌کلاسیکو را داغ کرد

کمیته فنی پرسپولیس، کارتال را سر لج انداخت

قیچی برگردان فوق‌العاده ریچارلیسون مقابل صربستان در جام جهانی 2022

بازوبند به دست چهار ستاره پرسپولیس!

ورود تیم‌های ملی فوتسال بانوان ایران - ویتنام

توقف نگران کننده دختران فوتسال ایران در آسیا

خلاصه والیبال فولاد ایران 3 - ناخون تایلند 2

اینتر رکورد یوونتوس در لیگ قهرمانان را شکست

نه بزرگ سازمان لیگ برای جشن قهرمانی در تبریز

مشاور روحانی: عربستان میانجی تلفن میان پزشکیان و ترامپ باشد

دیدار وزرای خارجه ایران و عمان در آستانه دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا

تیزر ویدئوی کار جدید علیرضا عصار به نام «فراری»

هنرِ چهار خواننده تاثیرگذار که در اردیبهشت به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند

مشکل احداث آرامستان‌های جدید در تهران چیست؟

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس