راه ترقی

آخرين مطالب

سردترین سیاره جهان کشف شد دانش

سردترین سیاره جهان کشف شد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / ستارشناسان سردترین سیاره کشف شده تاکنون را به لطف مشاهدات تلسکوپ فضایی «جیمز وب» مشاهده کرده‌اند که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»( white dwarf) می‌چرخد.
ستاره‌شناسان در سال 2020، سیاره «WD 1856+534 b» را شناسایی کردند. این غول گازی به دور ستاره‌ای در فاصله 81 سال نوری از زمین می‌چرخد. این سیاره فراخورشیدی تقریباً 6 برابر جرم مشتری است و اولین سیاره عبوری شناخته شده‌ای است که به دور یک ستاره «کوتوله سفید»(WD) می‌چرخد.
به نقل از یوتی، اکنون در مقاله‌ای جدید، یک تیم بین‌المللی از ستاره‌شناسان مشاهدات خود را از این سیاره فراخورشیدی با استفاده از «ابزار فروسرخ میانی»(MIRI) در «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) شرح دادند.
مشاهدات آنها تأیید کرد که این سیاره، سردترین سیاره فراخورشیدی است که تاکنون مشاهده شده است.
سرپرست این تحقیقات «مری آن لیمباخ»(Mary Anne Limbach) دانشمند پژوهشی در گروه نجوم دانشگاه میشیگان است. وی به همراه گروهی از محققان به بررسی این سیاره فراخورشیدی پرداخت.
مشاهدات آنها بخشی از برنامه «رصد عمومی چرخه 3»(Cycle 3 General Observation) توسط «تلسکوپ جیمز وب» بود که هدف آن استفاده از نور فروسرخ پیچیده و طیف‌سنج‌های «جیمز وب» برای توصیف مستقیم این سیاره بود. هدف آنها با یکی از اهداف ماموریت «جیمز وب» که توصیف سیارات فراخورشیدی با استفاده از روش تصویربرداری مستقیم است، مطابقت دارد.
این موضوع می‌تواند به ستاره‌شناسان اجازه دهد تا وجود نشانه‌های زیستی مانند اکسیژن یا آب را تعیین کنند و جزئیاتی در مورد شکل‌گیری و ترکیب سیاره استنباط کنند. این روش با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته نسل بعدی می‌تواند به اولین شواهد قطعی از حیات در خارج از منظومه شمسی منجر شود.
طیف‌های منتشر شده از این سیارات همچنین می‌توانند جزئیاتی در مورد ترکیب و تاریخچه مهاجرت آنها آشکار کنند. با این حال، تشخیص نور مستقیم از یک سیاره فراخورشیدی همچنان چالش برانگیز است، زیرا وجود نور بسیار زیاد از ستاره‌های میزبان آنها، نور این سیارات را محو می‌کند.
در نتیجه، تصویربرداری تا حد زیادی به سیارات عظیم با مدارهای وسیع یا دمای جوی بسیار بالا محدود شده است و هیچ سیاره فراخورشیدی در حال چرخش نزدیک‌ به ستاره‌ خود مشاهده نشده است.
علاوه بر این، هیچ سیاره فراخورشیدی با طیف‌های انتشاری سردتر از 1/85 درجه سانتیگراد نیز مشاهده نشده است. ستاره‌های «کوتوله سفید» فرصتی بی‌نظیر برای شناسایی و توصیف سیارات سرد ارائه می‌دهند.
این تیم گفت: درخشندگی کم ستاره‌های «کوتوله سفید» به طور قابل توجهی چالش‌های کنتراست را کاهش می‌دهد. این چالش‌ها معمولاً مانع از تشخیص مستقیم سیارات در اطراف همتایان رشته اصلی آنها می‌شوند. این ستاره‌ها به عنوان بقایای تکاملی ستارگانی مانند خورشید، بینشی در مورد سرنوشت سامانه‌های سیاره‌ای پس از مرگ ستاره‌ای ارائه می‌دهند.
آنها ادامه دادند: درک چگونگی تعامل سیارات با تکامل پس از جدا شدن از رشته اصلی و زنده ماندن آنها، اطلاعات مهمی در مورد این سیاره ارائه می‌دهد.
علاوه بر این، بررسی منظومه‌های سیاره‌ای «کوتوله سفید» می‌تواند به دانشمندان نشان دهد که آیا سیارات می‌توانند از مرحله پایانی تکامل ستاره‌ای جان سالم به در ببرند یا خیر. همچنین می‌تواند بینشی در مورد اینکه آیا هنوز شرایط قابل سکونت می‌تواند در اطراف بقایای ستاره‌ای وجود داشته باشد، ارائه دهد.
ستاره‌شناسان و اخترزیست‌شناسان امیدوارند این اسرار را با استفاده از قابلیت‌های «جیمز وب» کشف کنند. «لیمباخ» به همراه تیم خود، وجود سیاره «WD 1856+534 b» را با استفاده از داده‌های «ابزار فروسرخ میانی»در «تلسکوپ جیمز وب» تأیید کردند.
این ابزار به آنها اجازه داد تا جرم این سیاره فراخورشیدی را محدود و دمای جو آن را اندازه‌گیری کنند. بررسی آنها میانگین دما را منفی 87 درجه سانتیگراد نشان داد که این سیاره را به سردترین سیاره فراخورشیدی شناسایی شده تاکنون تبدیل می‌کند.
آنها همچنین تأیید کردند که جرم این سیاره فراخورشیدی بر خلاف نتایج اولیه کمتر از 6 برابر مشتری است. نتایج آنها همچنین اولین تأیید مستقیم است که سیارات می‌توانند زنده بمانند و به مدارهای نزدیک در مناطق قابل سکونت ستاره‌های«کوتوله سفید» مهاجرت کنند.
این تیم مشتاقانه منتظر مشاهدات بیشتر از این سیاره توسط«جمیز وب» است. آنها امیدوار هستند که این مشاهدات موجب شناسایی سیارات بیشتری شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1068809/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلسه بارسا و نایکی؛ برنامه‌های جذاب در راه است!

فابیو کاپلو: حضور‌ امباپه باعث شد تا رئال شبیه پی‌اس‌جی شود

شجاع خلیل‌زاده محروم شد

استقلال تنها تیمی که به فینالیست آسیا نباخت

بارسلونای بی‌باک مقابل بدقلق‌ترین حریف ممکن!

جلسه غیرعلنی مجلس درباره برنامه‌های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان

ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟

ادعای منان رئیسی در خصوص یک نماینده: وقتی به مجلس آمد پا برهنه بود اما الان 50 ملک دارد!

سفر غافلگیرکننده 3 خواننده مشهور دنیا به ایران

انتشار نماهنگ «خواهر برادری» برای دهه کرامت

تصاویر جدید از لحظه شروع آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی

طوفان سه شنبه شب تهران 6 مصدوم داشت

تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

برای شناخت جهان سعدی چه کتابی بخوانیم؟

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

بابایی: به دنبال تکرار جایگاه سال گذشته هستیم

رونالدو و النصر مانع از پرواز دلفین‌ها می‌شوند

پایان همکاری ژسوس و الهلال

پیام نیازمند در دو راهی سپاهان و پرسپولیس

سرنوشت متفاوت میلاد و عبدالکریم در پرسپولیس

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

هومن سیدی چطور از نابازیگران، نقش های درخشان می سازد؟

زبان معیار؛ از کلی واژه فرنگی در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها تا یک پیگیری که به ثمر نشست

فیلم دوربین‌های مداربسته از لحظه شروع آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی

آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور از فردا

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

احتمال کناره‌گیری رئیس الهلال با حذف از آسیا

پیولی: نتایج تیم‌های عربستانی نشانه کیفیت آنهاست

امینی: از وضعیت جودو خجالت‌زده‌ایم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

امیرحسین هاشمی به غیر از «جان سخت» در چه فیلمی بازی کرده بود؟

کنسرت راغب علامه، ماهسون و الیاس در ایران

موانع اجرای قانون ثبت رسمی معاملات املاک

حجم زیاد آسیب‌های روانی ناشی از حادثه بندرعباس؛ آغاز مداخلات اولیه روان از بیمارستان‌ها

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

دستیار آرتتا فکر کرد سرمربی آرسنال است!

انتقاد هواداران آرسنال از اودگارد؛ فقط تماشا می‌کرد!

حکیمی: با دمبله صحبت کردم، حالش خوب است!

دوناروما فوق‌العاده بود اما در پاریس برنده می‌شویم

ویتینیا: نباید با یک برد بگوییم در فینال هستیم!

60 هزار اسکناس علیه رونالدو؛ به خانه‌ات برگرد!

همدردی بوژوویچ با مردم بندرعباس

پیروزی طلایی پاریس در لندن؛ در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله