راه ترقی

آخرين مطالب

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته اقتصاد

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم / حجم معاملات شرکت‌های خرده فروشی برق در سال 1403 به بیش از 36 میلیارد کیلووات ساعت رسیده که رشد 50 درصدی را نسبت به سال 1402 و رشد دو برابری نسبت به سال 1401 داشته است.
به نقل از وزارت نیرو، حجم معاملات خرده‌فروشان برق در معاملات خارج از بازار برق از 17 میلیارد کیلووات‌ساعت در سال 1401 به بیش از 36 میلیارد کیلووات‌ساعت در سال 1403 رسیده که رشد بیش از 2 برابری را ثبت کرده است.
بر این اساس حجم معاملات شرکت‌های خرده فروشی برق در سال 1403 به بیش از 36 میلیارد کیلووات ساعت رسیده که رشد 50 درصدی را نسبت به سال 1402 و رشد دو برابری نسبت به سال 1401 داشته است.
 در سال 1403، خرده‌فروشان 53 درصد سهم معاملات خارج از بازار برق را به خود اختصاص دادند و 47 درصد باقیمانده مستقیماً توسط مشترکان بالای یک مگاوات یا قراردادهای دوجانبه از بورس خریداری شده است (بدون احتساب معاملات شرکت‌های توزیع).
همچنین در حال حاضر بیش از 90 شرکت خرده‌فروشی برق دارای پروانه از وزارت نیرو وجود دارد که از این تعداد، 58 شرکت به‌صورت مستمر در معاملات خارج از بازار مشارکت داشته و به تأمین برق مشترکان بالای یک مگاوات می‌پردازند.
تحلیل عملکرد شرکت‌های خرده‌فروش بر اساس استفاده از ظرفیت پروانه
بررسی میزان بهره‌برداری شرکت‌های خرده‌فروش از ظرفیت پروانه‌های اختصاص یافته نشان می‌دهد که الگوی ناهمگونی در این بخش وجود دارد. در یک سو، 12 درصد از شرکت‌ها (7 شرکت) توانسته‌اند بیش از 90٪ از ظرفیت مجاز خود را مورد استفاده قرار دهند که نشان‌دهنده عملکرد مطلوب این گروه است. در میان این شرکت‌های پیشرو، دو شرکت به طور کامل از صد درصد ظرفیت پروانه خود بهره‌برده‌اند و پنج شرکت دیگر نیز با استفاده 94 تا 98 درصدی از ظرفیت پروانه خود، عملکردی نزدیک به ظرفیت کامل داشته‌اند.
در نقطه مقابل، بخش قابل توجهی از فعالان این بازار (52٪) نتوانسته‌اند حتی به نیمی از ظرفیت پروانه خود دست یابند. این گروه که شامل حدود 30 شرکت می‌شود، عمدتاً با چالش‌هایی در زمینه جذب مشتری داشته و یا با مسئله مدیریت منابع روبرو هستند. حدود 21 شرکت (36٪ از کل فعالان خرده فروشی) کمتر از 20 درصد ظرفیت پروانه خود را استفاده کرده‌اند. این آمار نشان‌دهنده وجود ظرفیت‌های بلااستفاده قابل توجه در بازار خرده‌فروشی برق است.
ساماندهی فعالیت خرده‌فروشان با الزامات جدید
همزمان با این رشد قابل توجه در معاملات برق خرده فروشی و در راستای صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان، ارتقای کیفیت خدمات و شفافیت در بازار برق، وزارت نیرو و شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حال بازنگری دستورالعمل اجرایی صدور پروانه خرده فروشی، با در نظر گرفتن چارچوب نظارتی دقیق‌تر برای سال 1404 هستند این بازنگری با تأکید بر بند 7 فصل دوم دستورالعمل اجرایی صدور پروانه‌های خرده‌فروشی (مربوط به تعهدات دارنده پروانه) در حال انجام است. بر این اساس، از سال 1404 متخلفان با جرایمی نظیر تعلیق پروانه و محرومیت از تمدید مجوز فعالیت در بازار خرده‌فروشی روبرو خواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071630/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورود سازمان حمایت به افزایش بی ضابطه تعرفه ترخیص کالا

جمع شدن بساط دلالی و سوداگری از طریق مالیات بر عایدی سرمایه

عراقچی: توافق در دسترس است؛ تنها لازمه آن اراده سیاسی و نگرش منصفانه است

محمدرضا لطفی؛ تارِ عاشقانۀ ایران که هرگز خاموش نشد

سارقان بعد از دزدیدن طلاهای دختر و پسر جوان، آنها را کشتند

سرمقاله خراسان/ نیروی کار؛ دارایی استراتژیک

مختصات یک وزیر اقتصاد مطلوب

واکنش ساکت الهامی به شایعه قلیان کشیدن برخی بازیکنان نساجی در دوران سرمربیگری اش

ساکت الهامی : من فقط به عشق نساجی برگشتم که اجازه ندهم سقوط کند

شعار هواداران سپاهان علیه بازیکنان حین بازی با گل گهر

محمد نوری مربی گل گهر: هدف ما پنجمی لیگ و قهرمانی در جام حذفی است

کارشناسی داوری نساجی - هوادار

تبریک قهرمانی تراکتور در لیگ برتر توسط ادینهو

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پرسپولیس

خلاصه بازی منچسترسیتی 1 - ولورهمپتون 0

تبریک قهرمانی تراکتور توسط مجری شبکه TV8 ترکیه

حرکات موزون علیرضا بیرانوند در رختکن تراکتور پس از قهرمانی در لیگ برتر

کارشناسی داوری سپاهان - گل گهر سیرجان

کارشناسی داوری شمس آذر - تراکتور

کارشناسی داوری ملوان - ذوب آهن

کارشناسی داوری استقلال - آلومینیوم اراک

کارشناسی داوری بازی چادرملو - فولاد

ضربه کونیا به تیر دروازه خورد؛ منچسترسیتی 1-0 ولورهمپتون

تختی برای استقلال و پرسپولیس اجباری شد

خداداد: ممنوع‌المصاحبه‌ام ولی خیالمان راحت شد

آب پاکی نظری جویباری روی شایعات ماتزاری

اشک‌های هوادار کم سن و سال نساجی در آغوش مهدی مهدی‌پور

ساکت الهامی صحبت‌های پخش شده او در فضای مجازی علیه علی خطیر را تکذیب کرد

سعید مظفری زاده مدیرعامل باشگاه تراکتور: هواداران نگران نباشند

انتقادهای تند هواداران نساجی از بازیکنان

گل اول منچسترسیتی به ولورهمپتون

نادری: قاطعانه قهرمان شدیم

قاضی‌پور: روی ضربات ایستگاهی حساب کرده‌ بودیم

رمضانی: امیدوارم در جام حذفی موفق باشیم

دست تکان‌دادن پرمهر پدر و مادر تبریزی برای تراکتوری‌ها

دانیال: آمدم دو نکته بگویم و بروم!

بحران بین الهلال و ژسوس برای فسخ قرارداد

ازدحام جمعیت در تبریز و جشن مردمی هواداران تراکتور

تحلیل هآارتص از نقش بن سلمان در مذاکرات ایران و آمریکا

تاکید عراقچی بر حق ایران برای غنی‌سازی

خریداران طلا بخوانند

شیری: هواداران تراکتور، با معرفت و لایق قهرمانی‌اند

دو هفته آخر لیگ تشریفاتی شد

نخستین واکنش جباری به توافق احتمالی با ماتزاری

فروزان: سال‌ها سر تراکتور را بریدند، حالا حقش را گرفت!

استقلال، پرسپولیس و حالا تراکتور، متخصص لیگ برتر!

فوتبال ایران در آستانه یک رکود جدید؛ قهرمان ٧٠ امتیازی

مدافعان دو متری قهرمانی تراکتور را تضمین کردند!

گل اول وسترلو به دندر توسط الهیار صیادمنش در دقیقه 3+45 از روی نقطه پنالتی

فلاحت‌پیشه: اروپایی‌ها از رانده شدن از میز مذاکرات ناراحتند