وعدهای جدید برای قطار تهران - مشهد 6 ساعته!
اقتصاد
بزرگنمايي:
راه ترقی - ایسنا /پروژه برقی کردن قطار تهران - مشهد که سالهاست چشم انتظار آغاز عملیات اجرایی است، بر اساس اعلام مدیرعامل راه آهن، در مرحله نهایی شدن قراردادهایش قرار گرفته است.
جبارعلی ذاکری - معاون وزیر راه و شهرسازی - اعلام کرده که پروژه برقی کردن قطار تهران - مشهد یکی از پروژههای اولویتدار کشور در 10 سال گذشته بوده که برای اجرای آن دو بار قراردادهایی منعقد شده اما بنابر دلایلی این قراردادها لغو شده است.
آن طور که ذاکری، اخیرا خبر داده در سال جاری با مراودات انجام شده با کشور چین، قرارداد شرکتی که در مناقصه برنده شده بود و از قبل قرارداد داشته احیا خواهد شد و خبرهای نهایی آن به زودی اعلام میشود.
پروژه برقیسازی قطار تهران - مشهد از چه زمانی کلید خورد؟
بازار ![]()
پروژه برقیسازی راهآهن تهران - مشهد یکی از طرحهای مهم و قدیمی کشور است که از سال 1354 کلید خورده و در سال 1387 در قالب قانون توسعه حمل و نقل عمومی به تصویب مجلس رسید.
از اهداف پروژه برقیسازی میتوان به پاسخگویی به تقاضای سفر در مسیر تهران - مشهد و بالعکس، به عنوان یکی از پرترددترین مسیرها، کاهش زمان سیر، جابه جایی مسافران بیشتر در زمان کمتر، صرفهجویی در مصرف سوخت و کاهش آلایندهها اشاره کرد.
این پروژه در این سالها با فراز نشیبهای فراوانی مواجه شده و با وجود مناقصات و تفاهمنامههای منعقده با برخی شرکتهای خارجی اما بنابر دلایل مختلف، پروژه به مرحله اجرا نرسیده است.
آن طور که برخی مسئولان استان خراسان رضوی اعلام کردهاند در سال 1387 تصویب طرح برقیسازی راهآهن تهران - مشهد صورت گرفت. این طرح در سال 1389 برنده مناقصه مشخص شد. در سال 1390 تجدید مناقصه به واسطه ورود سازمان بازرسی کشور برگزار شد و در سال 1393 واگذاری پروژه به قرارگاه خاتم الاوصیا انجام شد. در سال 1395 قراردادی به صورت Epc-f با کنسرسیوم متشکل از یک شرکت ایرانی و یک شرکت چین شامل مجموعهای از اقدامات مرتبط با تأمین مالی، طراحی، تأمین و ساخت منعقد شد و در سال 1396 امضای تفاهم نامه تأمین مالی طرح از محل منابع دولتی چین در حضور روسای جمهور دو کشور صورت گرفت و قرارداد جدیدی با شرکت چینی با تغییر منابع مالی طرح منعقد و در سالهای 1400 و 1403 نیز امضای تفاهمنامه برای اجرای فاز نخست انجام شد.
در حال حاضر بهنظر میرسد پروژه برقیسازی خط آهن تهران - مشهد پس از سالها انتظار در مرحله نهاییسازی قراردادها قرار دارد. اهمیت پروژه به حدی است که اجرای آن میتواند نقش مهمی در شبکه ریلی داشته باشد. براساس پیشبینیها سرعت قطار برقی 200 کیلومتر در ساعت خواهد بود که زمان سیر را میان دو شهر تهران و مشهد به شش ساعت کاهش میدهد. این قطار سالانه ظرفیت جابهجایی 20 میلیون مسافر را دارد و همچنین در بخش باری نیز میتواند پنج میلیون تن بار در کوتاه مدت و 10 میلیون تن بار در بلند مدت جابهجا کند.
-
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴:۲۲
-
۲۴ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1073241/