راه ترقی

آخرين مطالب

کارگردان «بچه مردم»: فیلم‌سازی فرمول واحد ندارد فرهنگ و هنر

کارگردان «بچه مردم»: فیلم‌سازی فرمول واحد ندارد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - مهر / حمود کریمی پس از اکران ویژه فیلم «بچه مردم» در جشنواره فیلم 100، در نشست پرسش و پاسخ با سینماگران جوان، درباره تجربه ساخت این فیلم و نحوه فیلم‌ساز شدنش توضیح داد.محمود کریمی کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر موفق به کسب 3 جایزه شده بود، با حضور در نشست پرسش و پاسخ با فیلم‌سازان جوان که در حاشیه جشنواره فیلم 100 و پس از اکران این فیلم برگزار شد گفت: آقای یوسف اصلانی به من گفت سال‌ها است می‌خواهد درباره شهیدان بهزیستی کاری بکند. با همسرم روی آن سوژه تحقیق کردیم، کمک گرفتیم و بعد طرح یک صفحه‌ای فیلم را با عوامل مطرح کردیم.
کریمی بیان کرد: چرا باید فیلمی درباره مسائل محترمی مانند شهدا فیلم بسازیم ولی هیچ کس نبیند؟ اساساً باید یادمان باشد که سینما به مخاطب زنده است و این که فیلمی بسازیم که علیرغم دارا بودن محتوای محترم، دیدنی نیست، به معنای یک شکست کامل است و اسمش دیگر سینما نیست؛ چون سینما به مخاطب زنده است. در فیلم بچه مردم هم باید کاری می‌کردیم که تماشاچی دوست داشته باشد آن را ببیند. و ترکیب این موضوع با محتوا و داستان ما که از قضا تلخ و گزنده هم بود کار پیچیده ی این پروژه بود. باید بدانیم که سینما بدون مخاطب پول حرام کردن است و به هیچ دردی نمی‌خورد.
کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» تصریح کرد: راستش را بخواهید من دلیل این همه سیاهی و تلخی برخی آثار سینمایی و شبکه نمایش خانگی را نمی فهمم. نمایش این همه خشونت واقعا چه دلیلی دارد؟ قرار است نتیجه این آثار در جامعه چه چیزی باشد؟ من هیچوقت چنین نگاهی را نفهمیده ام و خودم هم هیچوقت مشتری چنین آثار تلخ و گزنده ای نبوده و نیستم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که پیش از کارگردان شدن چگونه امرار معاش می‌کردید، توضیح داد: من همیشه دوست داشتم کارگردان یک فیلم سینمایی بلند باشم و با توجه به حضورم از نوجوانی در سینما فکر می‌کردم این رویا چندان دور از ذهن نباشد. ولی هرچه جلوتر آمدیم این اتفاق نمی‌افتاد.‌ وقتی پیش دانشگاهی بودم و سودای کارگردان شدن داشتم پیشنهاد عکاسی و تهیه یک پروژه صنعتی را قبول کردم تا از آن طریق پول دانشگاهم را تهیه کنم و همین آغاز راهی شد که من تا سالها از طریق تهیه چنین مستندهایی امرار معاش می‌کردم. تا آن که به گروه آقای محمدرضا شهیدی فرد اضافه شدم و برای برنامه «مردم ایران سلام» و «پارک ملت» آیتم ساختم و بعد هم که خندوانه پیش آمد که من کارگردان بیرون از استودیوی آن شدم.
کارگردان «بچه مردم» ادامه داد: همه آن کارها را با دغدغه مالی انجام می‌دادم تا بعد بتوانم روزی فیلمم را بسازم اما هیچ وقت به ثبات مالی نرسیدم و هیچ تهیه‌کننده‌ای را هم پیدا نمی‌کردم. البته راستش را بخواهید این مشکل برای خیلی‌های دیگر هم وجود دارد و برای خودم من هم هنوز حل نشده و باید دنبال تهیه‌کننده بگردیم.
کریمی در توضیح میزان تاثیرگزاری مسائل مختلف در کارگردان شدن خود، گفت: تیزرها و کارهای کوتاهی که ساختم، در موجز گفتن، غافلگیر کردن و همه موارد به من کمک ویژه کرد. تیزرهای فرهنگی زیادی ساختم و همیشه در معرض این بودم که باید در 40 یا 50 ثانیه شروع، شخصیت پردازی کاراکتر، اوج و پایان و در نهایت نتیجه را بگنجانم. این موضوع باعث می‌شد وقت تلف نکنم و همان جایی که نیاز دارم را در تصویر بیاورم. این سبک از کار ناخودآگاه به ما یاد داده بود که برای زدن حرفتان بجنبید. خصوصا در روزگاری که همه سرها در موبایل است کسی حوصله ندارد 90 دقیقه پای یک فیلم کند و دارای قسمت‌های اضافی بنشیند
وی ادامه داد: به این فکر کردیم که دغدغه این کاراکترها چه چیزی می‌تواند باشد. برجسته‌ترین موضوع، بحران هویت بود. به نظرمان مهم‌ترین چیزی که آدم را رها نمی‌کند موضوع هویت است و حس کردیم برای بچه‌های بهزیستی این امر، موضوعیت زیادی دارد.
این فیلم‌ساز سینما همچنین بیان کرد: واقعا برای فیلم‌ساز شدن هیچ فرمول واحدی وجود ندارد و اگر هم داشته باشد من آن را کشف نکردم. برادرم تهیه‌کننده است ولی هیچ وقت جور نشد که کار مرا انجام دهد چون سینما جای خشنی است و بازی در خشن‌ترین حالت ممکن است و حتی ممکن است به کارگردان هم می‌گویند سر جایت بنشین تا صدایت کنند. البته حق هم دارند چون حرف ده ها میلیارد تومان پول وسط است. چرا باید یک تهیه کننده این همه پول را دست ما بدهد؟
کریمی ادامه داد: برای این که بتوانید در این مسیر موفق باشید باید یک دنده و پوست کلفت باشید. شاید جایی برای خودتان شب‌ها گریه کنید و از نشدن های مکرر و متوالی به خدا پناه ببرید ولی اگر این مسیر را دوست دارید باید این‌ها را تحمل کنید.
وی همچنین به فیلم‌سازان جوان توصیه کرد: سعی کنید در کارتان متمایز باشید. وقتی حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشید موفق می‌شوید وگرنه چرا باید در کنار این همه کارگردان دیگر به چشم بیایید؟ چیزی که می تواند باعث شود شما دیده شوید همین تمایز و تفاوت با بقیه است. وقتی حرفی برای گفتن داشته باشید هم موفق می‌شوید هم کارهایتان دیده می‌شود.
کارگردان فیلم سینمایی «بچه مردم» در پایان گفت: ایجاز گویی و مختصر حرف زدنی که از دل تولیدات کوتاه برای من شکل گرفت کمک زیادی به موفقیت بچه مردم کرد. و یک کارگردان باید بداند در این روزگار که حوصله ی همه آدمها به خاطر شبکه های اجتماعی کم شده باید ثانیه به ثانیه اضافات فیلم خود را حذف کند تا فیلم دیدنی ای تحویل دهد.
نمایش فیلم سینمایی و نشست‌پرسش و پاسخ با کارگردان اثر، 18 اردیبهشت با حضور رسول صدرعاملی و نمایش فیلم «زیبا صدایم کن» در چهاردهمین جشنواره فیلم 100 ادامه پیدا می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1075072/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سکه با افزایش قیمت به استقبال پایان هفته رفت، طلا و سکه گران شدند

تعرفه ارزیابی خسارت وسایل نقلیه در سال 1404 ابلاغ شد

صادرات سیب زمینی آزاد شد

افزایش استفاده از تجهیزات ایرانی در طرح‌های پتروشیمی

ورود اتوبوس پرسپولیس به ورزشگاه تختی

نمایی از ورزشگاه آزادی پیش از مصاف دو تیم استقلال و چادرملو اردکان

هواداران خیبر وحید امیری را به شدت تشویق کردند

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

بازگشت ستاره پرسپولیس به لیست کارتال

گرم کردن بازیکنان استقلال و چادرملو

یک تازه‌وارد با عبور از قهرمان المپیک جایگاه اول تپانچه را کسب کرد

وقتی آذری‌جهرمی با استقلال مسابقه داد

جام تختی گره وزن 57 کیلوگرم کشتی آزاد را باز کرد

تشویق بی‌امان ستاره پرسپولیس در خرم‌آباد

اعلام آمادگی خوزستان برای میزبانی جشن قهرمانی

مجتبی پیرزاده، یک‌تنه آبروی سریال محبوب شده است

سلفی پربازدید نگار جواهریان در پشت‌صحنه «وحشی»

آهنگ شاد «نگار» با صدای رضا بهرام

کشف مومیایی چند هزار ساله در بندر شهید رجایی تکذیب شد

سمنان 10 بار لرزید

کشف 7 هزار لیتر روغن تقلبی خودرو؛ باند تولید منهدم شد

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

وقتی تاریخ بازیچه سیاست می‌شود

تکرار مواضع و کارشکنی های ادامه دار

ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد

زیر سایه‌ دیجیتالی شدن

کارخانه‌ای که با حضور شهید رئیسی زنده شد، حالا در غم نبودنش عزادار است

هوش مصنوعی ابزار جدید صنعت پالایش نفت

پیام کاپیتان بارسا؛ سال بعد این جام را می‌گیریم

کاظمیان، غایب آلومینیوم پس از استقلال

حضور پرشور هواداران لرستانی 4 ساعت مانده به آغاز بازی

به فاصله سه ساعت مانده با آغاز بازی ، ورزشگاه تختی

ورزشگاه تختی خرم آباد ، هم ا‌کنون

حضور اندک تماشاگران پرسپولیسی

حضور چشمگیر خیبری‌ها در فاصله 3 ساعت تا شروع مسابقه

گیت های ورودی ورزشگاه تختی و ورود تماشاگران

نمایی از حضور مردم مقابل هتل محل اقامت پرسپولیس قبل از حرکت به سمت ورزشگاه

خیابان منتهی به استادیوم تختی و ورود تماشاگران

سرلشکر سلامی خطاب به آمریکایی‌ها: در موضوع هسته‌ای اگر تهدید کنید بدانید ما در هر مقیاسی برای جنگ آماده‌ایم

تصاویری از قدرت پهپادی ایران در رهگیری شناورهای فرامنطقه‌ای

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

شوخی جناب خان با سوژه مستعان همه را روده‌بر کرد

مهران ضیغمی و همسرش در اکران خصوصی فیلم «سلام علیکم حاج آقا» در ایوان شمس

شوخی زشت علیخانی با نعیمه نظام‌دوست در جوکر

آقای پژمان جمشیدی دیگر از دیدن خواب شما هم می‌ترسیم

پست اینستاگرامی پریناز ایزدیار برای فوت پدرش

آهنگ «پر پرواز» با صدای راغب را بشنوید

ساعات کار کارمندان زن دارای فرزند زیر 6 سال شناور شد

رهسپار دیار عشق در شب میلاد امام رئوف(ع)