راه ترقی

آخرين مطالب

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها سياسي

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / سید کمال خرازی در چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی در دوحه با عنوان «روابط مستحکم و منافع متقابل»، بر ضرورت همبستگی منطقه‌ای برای مقابله با چالش‌های مشترک تأکید و تصریح کرد: امنیت جمعی امری وارداتی نیست؛ بلکه باید از درون و بدون دخالت خارجی ایجاد گردد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی عصر امروز در آیین افتتاحیه چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی که به ابتکار مشترک و مشارکت شورا و مرکز مطالعات الجزیره برگزار می‌شود، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، هشدار داد که رژیم صهیونیستی با حمایت غرب، نه‌تنها به کشتار سیستماتیک فلسطینیان ادامه می‌دهد، بلکه با تحریم غذا و دارو، از قحطی به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند.
خرازی همچنین به توسعه‌طلبی سرزمینی رژیم صهیونیستی براساس شعار دیرینه «از نیل تا فرات» اشاره کرد و گفت تصرف خاک سوریه و لبنان با هدف تجزیه آن کشورها، نشانه‌های اجرای چنین سیاستی است و کشورهای منطقه باید در برابر چنین سیاستی ایستادگی کنند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیپلماسی کنشگر و تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای را راه‌حل کلیدی برای کاهش تنش‌ها دانست و از کشورهای عربی خواست تا برای آتش‌بس فوری و پیگرد حقوقی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، تلاش‌های خود را یکپارچه کنند.
خرازی در بخش دیگری از این سخنرانی که به موضوعات اقتصادی تمرکز داشت، بر همکاری‌های مکمل در حوزه‌های انرژی، محیط زیست، حمل‌ونقل و گردشگری تأکید و پیشنهاد کرد کشورهای منطقه به جای رقابت، از ظرفیت‌های یکدیگر در قالب همکاری مشترک برای توسعه پایدار، استفاده کنند.
وی در پایان، یادآور شد: ایران همواره دست دوستی خود را به سوی همسایگان دراز کرده است و اظهار داشت: آینده منطقه باید بر پایه احترام متقابل و منافع مشترک ساخته شود.
چهارمین نشست گفت‌وگوهای ایرانی-عربی با حضور مقامات و کارشناسان ایرانی و عربی تا 22 اردیبهشت در دوحه ادامه دارد.
بازار
آنچه در ادامه می‌آید، متن کامل این سخنرانی است:
بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجنابان، همکاران عزیر، خانم‌ها و آقایان
اینجانب مفتخرم که در این جمع فرهیخته سخن گفته، دیدگاه‌های خود را درباره تحولات عمده‌ منطقه، ارائه ‌نمایم. ابتدا بر خود لازم می‌دانم از مهمان‌نوازی گرم دولت و مردم قطر و تدابیر موسسه مطالعات الجزیره در برگزاری این نشست سپاسگزاری نمایم و امیدوارم گفت‌وگوها و تبادلات ما در این نشست، در جهت تحقق عنوان نشست یعنی اصل «روابط مستحکم و منافع متقابل» باشد.
عالیجنابان،
شکوفایی یک منطقه، پیش از هر چیز، مستلزم تعهد جمعی اعضای آن منطقه به صلح و ثبات است و آینده‌ هر منطقه باید به دست کشورهای آن منطقه، براساس احترام متقابل، برابری حاکمیتی، و احساس مسئولیت مشترک تحقق یابد، زیرا امنیت جمعی امری وارداتی نیست؛ بلکه باید از درون و بدون دخالت خارجی ایجاد گردد.
جمهوری اسلامی ایران از ایجاد بسترهای فراگیر و پایدار برای گفت‌وگو میان کشورهای منطقه جهت توسعه صلح و ثبات و شکوفایی حمایت می‌کند. ما بر دیپلماسی فعال و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تأکید داریم. از نظر ما همسایگان رقیب نیستند، بلکه شرکای اصلی ما در دستیابی به آینده‌ای صلح‌آمیزند. ایران آماده گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه است تا شفافیت و اعتماد را تقویت کند و سوءتفاهم‌ها را کاهش دهد. در این راستا، بر اهمیت ایجاد مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای که قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل بر عهده دبیرکل گذاشته است، تأکید می‌نمایم.
همکاران عزیز،
در حوزه اقتصادی، ایران چشم‌اندازی برای پیشرفت منطقه دارد که مبتنی بر همکاری جمعی و توسعه مشترک است. منطقه ما، با منابع طبیعی فراوان، جمعیتی جوان و پویا، و برخوردار از موقعیت جغرافیایی واقع شده بین شرق و غرب، ظرفیت بالایی دارد، اما این ظرفیت به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیکی و سیاست‌های اقتصادی ناهماهنگ، عمدتاً بلااستفاده مانده است.
ایران از اقتصادهای مکمل در منطقه به جای اقتصادهای رقیب حمایت می‌کند و از پیشنهادهایی که تجارت درون ‌منطقه‌ای و سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی چون انرژی، حمل‌ونقل، لجستیک، و گردشگری را تقویت کند، استقبال می‌نماید. تنوع‌بخشی به اقتصاد منطقه، هدف مشترکی است که تنها از طریق همکاری می‌توان به دست آید.
در بخش انرژی به طور خاص، فرصت‌های زیادی در منطقه برای همکاری وجود دارد، نه‌تنها در زمینه نفت و گاز، بلکه همچنین در بهره‌وری انرژی و توسعه فناوری‌های نوین و تجدیدپذیر. با هم‌راستایی سیاست‌هایمان می‌توانیم نقش منطقه را در امنیت انرژی جهانی تقویت کنیم.
خانم‌ها و آقایان،
پیوندهای فرهنگی، سنگ‌بنای همبستگی منطقه‌ای است. تاریخ مشترک، زبان‌های نزدیک به هم، و سنت‌های غنی هنری و فرهنگی، تنوع و در عبن حال، وحدت ما را نشان می‌دهند. تبادل فرهنگی ابزاری مؤثر برای تفاهم، درک متقابل، و انسجام اجتماعی است.
همکاری علمی و فناورانه، حوزه مهم دیگری از منافع مشترک است. ایران آماده است تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و از دستاوردهای همسایگان خود بیاموزد. دیپلماسی علمی ابزار ظرفیت‌سازی و اعتمادسازی است. ما پیشنهاد می‌کنیم که مراکز تحقیقاتی مشترک، همکاری‌های بین دانشگاهی، و سازوکارهای تبادل داده بین کشورهای منطقه ایجاد شود.
عالیجنابان،
منطقه ما با چالش‌های عمیق و فوری مواجه است و مهم‌ترین آن‌ فاجعه انسانی جاری در نوار غزه است. رژیم اشغالگر با تسلیحات دریافتی از غرب، جنایات خود علیه مردم فلسطین را ادامه می‌دهد و روزانه غیرنظامیان، از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به‌طور سیستماتیک به قتل می‌رساند و یا با جلوگیری از ورود آب و غذا به غزه از قحطی، همچون یک سلاح جنگی استفاده می‌کند.
اقدامات رژیم اسراییل در منطقه تنها محدود به اشغال نظامی غزه نیست؛ رژیم صهیونیستی به دنبال گسترش سرزمینی خود وتحقق شعار «از نیل تا فرات» است، و با حملات و تجاوز خود به لبنان و سوریه، قصد تجزیه آن کشورها را دارد. از سوی دیگر، یمن نیز، به دلیل حمایت از فلسطین، مورد حملات مکرر اسرائیل قرار دارد و زیربنای غیرنظامی آن ویران شده است.
در برابر این بحران‌ها، چاره‌ای جز تقویت همبستگی و هماهنگی منطقه‌ای وجود ندارد. کشورهای منطقه باید تلاش‌های دیپلماتیک خود را یکپارچه کرده، خواستار آتش‌بس فوری شده، سازوکارهای حقوقی بین‌المللی را برای مقابله با جنایات جنگی رژیم اسراییل به کار گیرند.
همچنین، باید بسترهای مشترکی برای کمک‌های بشردوستانه و صندوقی جهت کمک به آوارگان، و بازسازی مناطق جنگ‌زده تاسیس شود. تنها با اقدام جمعی می‌توان به صلح، عدالت، و توسعه دست یافت.
در پایان، تاکید می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران بر تعهد خود در راستای ایجاد منطقه‌ای باثبات، شکوفا، و مقاوم پایدار است. رویکرد ما مبتنی بر احترام به حاکمیت دیگران، و همکاری برای منافع متقابل است. برخورد با چالش‌های پیچیده، نیازمند اتحاد، اعتماد و کار مشترک‌ می‌باشد.
بیایید نه به عنوان بازیگران متفرق، بلکه به عنوان همسایگانی متحد، آینده‌ای را بر پایه همکاری بنا کنیم. ایران دست دوستی خود را دراز می‌کند و همه شرکای منطقه‌ای را به پیوستن به این مسیر دعوت می‌نماید.
از توجه شما سپاسگزارم

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1076195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل‌زنی مسی برای اینترمیامی مقابل مینه سوتا

فوتبالی‌های پراگ ورزشگاه را به آتش کشیدند!

خلاصه بازی اتلتیکو مادرید 4 - رئال سوسیداد 0

خلاصه بازی بنفیکا 1 - اسپورتینگ 1

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

نارضایتی هواداران بایرن؛ پیراهن‌مان مایه شرم است!

مسی و رونالدو هم این رکورد را نداشتند

شبیه‌سازی گل‌های مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا با لگو

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

جزئیات جدید از فوت اعضای خانواده در سقوط چاه کشاورزی

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

پاداش اینزاگی به حساب طارمی واریز شد

اولین ماموریت غیرممکن ژابی؛ توافق پپ و مورینیو

حذف قهرمان آسیا از جام جهانی چرا و چگونه؟

تونل افتخار بازیکنان بایرن برای مولر هنگام تعویض

گل اول اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد توسط سورلوث

بریس سورلوث، گل دوم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد

توماس مولر در میان تشویق شدید هواداران بایرن مونیخ بعد از پایان در آلیانز آرنا خداحافظی کرد

خلاصه بازی بایرن مونیخ 2 - مونشن گلادباخ 0

«هری کین» بالاخره اولین جام دوران حرفه‌ای خود را بالای سر برد

پوکر سورلوث، گل چهارم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد!

فتح‌الله‌زاده: جباری با یک دستیار خارجی سرمربی شود

واکنش عراقچی به سخنان اخیر ویتکاف

نمایندگی ایران در سازمان ملل: ادعای ارسال لانچر موشک فتح به روسیه، مضحک است

واکنش سفارت هند در ایران درباره توهین به عراقچی

تسنیم بررسی کرد؛ آیا آمریکا پیشنهاد به لغو غنی‌سازی ایران داده است؟

برادر شهید رئیسی: در مراسم تشییع برادرم، وزرا و اعضای دفتر رئیس‌جمهور شهید من را نمی‌شناختند

پیشنهاد خرازی برای تشکیل مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای به‌عنوان راه‌حل کلیدی کاهش تنش‌ها

عیادت سیدحسن خمینی از آیت‌الله نوری همدانی

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

چهره ها/ سارایِ پایتخت در یک لوکیشن زیبا دیده شد

چهره ها/ جدیدترین تصویر از حوریِ تاسیان و همسرش پربازدید شد

چهره ها/ پست متفاوت عمو پورنگ برای تولد رضا عطاران

چهره ها/ شباهت جالب علیرضا خمسه و دخترش جلب‌نظر کرد

پلکان موسیقی شهر وین مردم را مجذوب خود کرد!