راه ترقی

آخرين مطالب

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه نوشتارها

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک خبرگزاری نزدیک به گروه پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که این گروه شبه‌نظامی که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه درگیری خونین داشته، تصمیم به انحلال و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
بازار
تصمیم پ‌ک‌ک می‌تواند ثبات سیاسی و اقتصادی ترکیه، عضو ناتو را تقویت کند و آنکارا را تشویق به کاهش تنش‌ها در عراق و همچنین سوریه کند. خبرگزاری فرات در بیانیه پایانی کنگره‌ای که هفته گذشته در شمال عراق، محل استقرار این گروه برگزار شد، گزارش داد: «در دوازدهمین کنگره، پ‌ک‌ک تصمیم به انحلال ساختار سازمانی و پایان مبارزه مسلحانه گرفت.» پ‌ک‌ک این کنگره را در پاسخ به درخواست ماه فوریه عبدالله اوجالان، رهبر زندانی‌اش برای انحلال برگزار کرد. اوجالان از سال1999 در جزیره‌ای در جنوب استانبول زندانی است. این گروه روز دوشنبه اعلام کرد که اوجالان این روند را مدیریت خواهد کرد. با این حال، مشخص نبود که آیا آنکارا با ادامه نقش اوجالان موافق است یا خیر که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد می‌تواند در بین ترک‌ها نامحبوب است. 
همچنین جزئیاتی در مورد چگونگی خلع سلاح و فروپاشی پ‌ک‌ک در عمل در دسترس نیست. همچنین باید دید که این روند چه تاثیری بر شبه‌نظامیان کرد یگان‌های مدافع خلق در سوریه خواهد داشت، اگر چنین تاثیری وجود داشته باشد. یگان‌های مدافع خلق سوریه یک نیروی متحد ایالات متحده علیه داعش در سوریه است و ترکیه آنها را وابسته به پ‌ک‌ک می‌داند. یگان‌های مدافع خلق پیش از این گفته بودند که درخواست اوجالان شامل حال آنها نمی‌شود. در بیانیه پ‌ک‌ک آمده است: «پ‌ک‌ک ماموریت تاریخی خود را به پایان رسانده است. مبارزه پ‌ک‌ک مساله کرد را به نقطه‌ای رسانده که می‌توان آن را از طریق سیاست‌های دموکراتیک حل کرد.» 
تصمیم پ‌ک‌ک به رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه این فرصت را می‌دهد تا توسعه در جنوب شرقی ترکیه که عمدتا کردنشین است، تقویت کند؛ جایی که شورش‌ها دهه‌هاست اقتصاد منطقه‌ای را مختل کرده است. معاون رهبر حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها، سومین حزب بزرگ پارلمان ترکیه که نقش کلیدی در تسهیل درخواست صلح اوجالان داشت، به رویترز گفت که تصمیم پ‌ک‌ک نه تنها برای مردم کرد، بلکه برای کل خاورمیانه نیز مهم است. طیب تِمِل از حزب دموکرات گفت: «این امر همچنین مستلزم تغییر عمده‌ای در ذهنیت رسمی دولت ترکیه خواهد بود.» این اعلامیه در دیاربکر، بزرگ‌ترین شهر جنوب شرقی ترکیه، مورد استقبال قرار گرفت؛ جایی که بی‌اعتمادی بسیاری از کردها به دولت، امیدها را برای موفقیت روند صلح از بین برده بود. 
حسن حسین جیلان، 45ساله، با توصیف اقدام پ‌ک‌ک به‌عنوان اقدامی بسیار مهم برای مردم کرد و ترک گفت: «واقعا مهم است که مردم دیگر کشته نشوند و مشکل کردها در ساختاری دموکراتیک‌تر حل شود.» عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری اردوغان گفت تصمیم به انحلال «گامی مهم به سوی ترکیه‌ای عاری از تروریسم» است. وزارت امور خارجه ترکیه بلافاصله در مورد این اعلامیه که آنکارا انتظار آن را داشت، اظهارنظری نکرد. ارزش لیر در برابر دلار تقریبا ثابت و در سطح 38.765واحد بود؛ درحالی‌که شاخص اصلی سهام 3درصد افزایش یافت. در طول این سال‌ها تلاش‌های صلح متناوبی صورت گرفته است که مهم‌ترین آنها آتش‌بس بین سال‌های 2013 تا 2015 بود که در نهایت فروپاشید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1077512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله مشخص شد

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

یک زمانی گرفتن توپ از بازیکنان بارسلونا آرزوی بقیه تیم‌ها بود!

معاون وزیر ورزش: ممنوعیت حضور سیدورف در استقلال؟ بررسی می کنیم و جواب می دهیم

اولیایی: آمدن سیدروف خوب است اما باید اول کارهای پایه ای را انجام داد

صعود تیم بانوان فوتسال ایران به نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا

تکواندو نونهالان جهان؛ طلایی شدن نماینده ایران در روز چهارم

چهارشنبه؛ آغاز مرحله پایانی اردوی ملی‌پوشان کاراته

دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

عارف: استاندار می‌تواند رئیس‌جمهور استان باشد

انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران

دیدار معاون اول رئیس‌جمهور با پدر شهید آل‌هاشم

امیر جعفری با مریلا زارعی همبازی شد

پاسخ «تاج» به مطالبه جناب خان

ماجرای سرقت 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟

دستگیری 18 قاچاقچی سازمان یافته احشام؛ 589 راس گوسفند غیرمجاز کشف شد

زندانی در زمان تغییر شیفت پرستاران از بیمارستان گریخت

بانویی که از روز اول حادثه بندرعباس، میدان را خالی نکرد

رباتی که پینگ ‌پنگ‌ را با مهارت یک انسان بازی می‌کند

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

ایران از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شد؛ راه‌حل کجاست؟

بازارهای سهام آسیا بی‌رمق شدند

ادعای فارس در مورد بابک زنجانی و بیژن زنگنه

پیام مخصوص صنعت نفت برای فجر سپاسی

میزبانی هفته آخر اسلامشهر در هاله‌‎ای از ابهام!

یک بازیکن شمالی نسخه تیم محبوب جنوبی را پیچید!

اقدام پسنده مدیرعامل سابق استقلال

دادرس: رای پرونده بیرانوند قبل از 15 اردیبهشت صادر شده است

واکنش فرزند مرحوم پورحیدری به حضور سیدروف در استقلال

گل اول بانوان ایران به چین تایپه

گل دوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

گل سوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

خاطره تلخ حسن تفتیان از امکانات لوکس دیگر دونده‌ها

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: با ویتکاف خیلی چیزها را می توانیم حل کنیم

سفر هیأت رسانه‌ای ایران به روسیه

گزارشی از جلسه کمیسیون امنیت ملی درباره دور چهارم مذاکرات؛ مباحث منطقه‌ای، دفاعی و موشکی مطرح نشد

مردم‌دار؛ روایت شنیده‌نشده از شهدای خدمت

کسب 4 کرسی در اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی توسط ایران

سوتی‌های گزارشگران فوتبال تعمدی است؟

تکنوازی تار کیوان ساکت و اجرای قطعه‌ی «افسوس»

راز قتل زن جوان بعد از 6 سال فاش شد

قتل هولناک 2 برادر برای سرقت ضایعات آهن؛ اجساد در چاه پیدا شد

شلیک قاچاقچیان مواد مخدر به ماموران پایتخت؛ 3 متهم دستگیر شدند

کارکنان کمپ غیرقانونی فرد معتاد را خفه کردند؛ رها کردن جسد مقابل بیمارستان

دیه 59 جان‌ باخته حادثه بندر شهید رجایی پرداخت شد

چه انتظاراتی از پرتاب نهم استارشیپ به فضا داریم؟

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود