راه ترقی

آخرين مطالب

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است نوشتارها

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی شهابی| دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر عربستان را به‌عنوان اولین مقصد خارجی خود در دوره جدید ریاست جمهوری انتخاب کرد که این اقدام هم جنبه نمادین و هم جنبه محتوایی دارد. در منطقه‌ای که اغلب با بی‌ثباتی و درگیری تعریف می‌شود، پادشاهی سعودی همچنان ستون ثبات و تداوم است. سفر ترامپ نشان‌دهنده تاکید مجدد بر اعتماد متقابل، همسویی استراتژیک و باور مشترک به دیپلماسی عمل‌گرایانه و مبتنی بر منافع است که همواره روابط عربستان و ایالات متحده را تثبیت کرده است.
 پادشاهی عربستان سعودی در لحظه‌ای تعیین‌کننده از رئیس‌جمهور ترامپ استقبال می‌کند. تقریبا یک دهه از آغاز چشم‌انداز 2030، طرح بلندپروازانه تحول اجتماعی-اقتصادی عربستان سعودی می‌گذرد. ​​کشورهای کمی در دنیای مدرن جرات کرده‌اند چنین اصلاحات گسترده‌ای - از قطع وابستگی به نفت گرفته تا باز کردن جامعه - را با این مقیاس و سرعت اجرا کنند.
آنچه به عنوان یک طرح بلندپروازانه آغاز شد، برای میلیون‌ها سعودی به یک واقعیت تبدیل شده است. زنان رانندگی می‌کنند، سینماها رونق دارند و سرمایه جهانی، اکنون ریاض را نه تنها به عنوان یک پایتخت نفتی، بلکه به عنوان یک قطب مالی، فناوری و لجستیکی منطقه‌ای در حال شکل‌گیری نشان می‌دهد.
 در این زمینه، سفر رئیس‌جمهور ترامپ چیزی بیش از یک حسن‌نیت دیپلماتیک است. عربستان سعودی خود را نه به عنوان خریدار نفوذ، بلکه به عنوان سازنده مشارکت‌ها تعریف کرده است و ریاض، ترامپ را کسی می‌بیند که ارزش اتحادهای مبتنی بر منافع متقابل را به جای مسائل حقوق بشری درک می‌کند.
 منتقدان در واشنگتن بدون شک اعتراضات قابل پیش‌بینی خود را مطرح خواهند کرد. اما آنچه باید درک شود این است که عربستان به دنبال چک سفید امضا نیست. بلکه به دنبال یک رابطه متعادل و مبتنی بر معامله است که در خدمت منافع ملی هر دو کشور باشد. ثبات در خاورمیانه یک هدف حزبی نیست؛ بلکه یک ضرورت دوحزبی است و امروز، هیچ بازیگر منطقه‌ای به اندازه عربستان سعودی به این ثبات متعهد نیست. سعودی پیش از این مواضع دیپلماتیک قاطعانه‌تری اتخاذ کرده است. این کشور به مرکزی برای میانجی‌گری بین‌المللی تبدیل شده است - از تسهیل کانال‌های بی‌سرو‌صدا بین واشنگتن، کی‌یف و مسکو گرفته تا تشویق به آتش‌بس و تبادل زندانیان در مناطق جنگی فراموش‌شده. عربستان برای مهار و پایان دادن به کشمکش تلاش می‌کند.
این موضوع در هیچ موردی به اندازه رویکرد عربستان در قبال سوریه آشکار نیست. ریاض تعامل با رژیم دمشق را در اولویت قرار داده است - نه از روی محبت، بلکه از روی واقع‌گرایی. مردم سوریه بیش از آنکه به نشانه‌های انزواطلبانه نیاز داشته باشند، به غذا، قدرت و دارو نیاز دارند. سیاست ریاض روشن است: ادغام مجدد سوریه، ایجاد ثبات در کشور و جلوگیری از تبدیل شدن آن به یک کشور ورشکسته. در مورد ایران، عربستان سعودی به طور فعال از تلاش‌های رئیس‌جمهور ترامپ برای مذاکره در مورد یک توافق هسته‌ای بهتر و جلوگیری از یک جنگ ویرانگر دیگر در منطقه حمایت می‌کند و برخلاف دولت اوباما، این بار، دولت ترامپ متحدان خود در خلیج فارس را به طور کامل در جریان این مذاکرات جاری قرار داده است. 
عرصه اقتصادی نیز به همان اندازه برای همکاری‌های عمیق‌تر آماده است. عربستان با ثروت معدنی دست‌نخورده تخمینی2.5تریلیون دلار، مرزی را برای سرمایه‌گذاران آمریکایی مشتاق به مشارکت ارائه می‌دهد. ازآنجاکه ریاض خود را به عنوان یک تامین‌کننده جهانی عناصر خاکی کمیاب که برای انرژی پاک و انقلاب‌های فناوری حیاتی هستند، تثبیت می‌کند، ایالات متحده باید از این فرصت برای زنجیره‌های تامین خود و کاهش وابستگی به رقبای ژئوپلیتیکی استفاده کند.
علاوه بر این، استقبال از هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور، بستر دیگری برای همکاری فراهم می‌کند. عربستان سعودی با چارچوب چشم‌انداز 2030 خود، سرمایه‌گذاری‌های سنگینی در زیرساخت‌های دیجیتال، کاربردهای هوش مصنوعی و پروژه‌های شهری پیشرفته مانند NEOM انجام می‌دهد.
شرکت‌های آمریکایی - به‌ویژه شرکت‌های مستقر در سیلیکون ولی - باید عربستان سعودی را نه تنها به عنوان یک بازار، بلکه به عنوان یک شریک مشتاق در نوآوری ببینند.
امنیت دریایی نیز همچنان یک اولویت مشترک اصلی است. در حالی که عربستان سعودی به دنبال همکاری پایدار با ایالات متحده است، باید در مورد یک حوزه اختلاف نظر صادق باشد: اسرائیل. این پادشاهی هیچ تمایلی به برهم زدن توافق‌های منطقه‌ای ندارد، اما به دولتی در ایالات متحده امیدوار است که فشار معنادارتری بر اسرائیل برای تعدیل رفتار خشونت‌آمیزش، به ویژه در سرزمین‌های فلسطینی، اعمال کند. ثبات نمی‌تواند با چنین رنج انسانی که امروز در غزه می‌بینیم، همزیستی داشته باشد.
در نهایت، عربستان سعودی همچنان یک قدرت طرفدار وضع موجود است؛ قدرتی که برای ثبات، تداوم و توسعه اقتصادی ارزش قائل است. رئیس جمهور ترامپ، با غریزه خود برای سیاست واقع‌گرایانه و معامله‌گری، در موقعیت مناسبی برای پذیرش این دیدگاه قرار دارد. سفر او را نباید صرفا به عنوان اشاره‌ای به یک متحد تاریخی، بلکه به عنوان محوری به سوی یک استراتژی ریشه دار در خاورمیانه‌، احترام متقابل و فرصت‌های مشترک در نظر گرفت. این پادشاهی دیگر فقط خریدار سلاح یا یک بازیگر منفعل در امور جهانی نیست؛ بلکه این کشور میزبان دیپلماسی، آزمایشگاهی برای اصلاحات و شریکی برای یک نظم جهانی متعادل‌تر است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1078360/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کری سنگین علی بیرانوند با شکل جام!

گل اول رئال مادرید، تحقیر مدافعین مایورکا توسط امباپه

قسمت آخر از ماراتن 270 روزه لیگ؛ پرسپولیس یا سپاهان؟

میلان فینال را باخت؛ بولونیا قهرمان جام حذفی ایتالیا شد

سرنوشت تمدید عالیشاه در ترکیه مشخص می‌شود!

فینال کوپا ایتالیا؛ سکوهای المپیکو پر از ستاره

ستاره لیگ برای پرسپولیسی شدن به کارتال زنگ زد!

آپاندیس فران تورس به کمک لواندوفسکی آمد!

این وام دست یافتنی‌ست

آلیانز آرنا ممنوع، فینال سی‌ال در مونیخ فوتبال آرنا!

دورسون: شاید پسرم یاغی‌شد و شاید مربی پرسپولیس‌شدم

دردسر بزرگ رئال؛ رائول آسنسیو محاکمه می‌شود!

سقوط دومین تیم از لالیگا قطعی شد

استقلال؟ نمی‌خواهم بگویم هیچوقت به استقلال نمی‌روم!

رژه اتوبوسی نه؛ یونایتد با کباب جشن قهرمانی می‌گیرد!

آماده برای دبل؛ گالاتاسرای، فاتح جام حذفی

ماموریت ویژه، اورونوف فصل بعد مصدوم نشود!

گل اول بولونیا به آث میلان

گل اول مایورکا به رئال مادرید توسط ولیجنت

ترامپ: در تلاش برای توافق با ایران هستیم اما باید سرعت عمل داشته باشند

قانونگذاران آمریکایی خواستار برچیدن غنی‌سازی در ایران شدند

تصویر بدون گریم مریم مومن در اولین حضورش در تلویزیون

چهره‌ها/ گریم زنانه امیر آقایی در یک پروژه مرموز

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟

ایران رقابت نفتی با عربستان را بُرد

اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در 15 روز آینده

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم

4 تاریخ مهم برای خرید طلا

رئال تسلیم شد؛ ادامه فصل با جوانان!

پیغام دورسون به استقلال؛ به ما کمک کنید!

خدا نخواست که مس رفسنجان بیفتد/ نمی‌توانیم صعود تیم ملی را به کسی تقدیم کنیم

اریک دایر به موناکو پیوست

دورسون: ابتدا از حضور در ایران می‌ترسیدم

دورسون: کاپیتانی پرسپولیس؟ نیازی به بازوبندنیست!

دورسون: تا وقتی عالیشاه بود نتایج خوبی می‌گرفتیم

دو نفر ذوب‌آهن را سورپرایز کردند

ورزشگاه تاریخی اورتون به تیم زنان رسید!

نارضایتی شالکه؛ از کاریوس دروازه‌بان‌ درنمی‌آید!

پاسخ محکم پزشکیان به ترامپ: در مقابل هیچ قلدری سر خم نخواهیم کرد

تصاویر منتشر نشده‌ای از شهید بدرالدین و رهبر انقلاب

سومین تحریم‌ آمریکا علیه ایران پس از پایان دور چهارم مذاکرات

بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص سخنان موهن ترامپ در رابطه با ایران