جمعه ۳ مهر ۱۴۰۵
ورزشی

اتحاد مهم ۴ لیگ بزرگ علیه اینفانتینو؛ زمان تغییر است

اتحاد مهم ۴ لیگ بزرگ علیه اینفانتینو؛ زمان تغییر است
راه ترقی - ورزش ۳/لیگ برتر انگلیس، لالیگا، سری A و بوندس‌لیگا با انتشار بیانیه‌ای مشترک، خواستار اصلاحات عمیق در نحوه مدیریت فیفا شدند و این نهاد و رئیس آن، جانی ...
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ورزش 3 /لیگ برتر انگلیس، لالیگا، سری A و بوندس‌لیگا با انتشار بیانیه‌ای مشترک، خواستار اصلاحات عمیق در نحوه مدیریت فیفا شدند و این نهاد و رئیس آن، جانی اینفانتینو، را متهم کردند که پایه‌های فوتبال را در معرض تهدید قرار داده‌اند.
این چهار لیگ بزرگ اروپایی در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، از وجود یک «مشکل مدیریتی» در فیفا سخن گفتند. اعتراض آنها در پی مجموعه‌ای از جنجال‌های اخیر مطرح شده است. این لیگ‌ها در بیانیه خود اعلام کردند که «بنیان‌های تاریخی فوتبال به دلیل یک مشکل اساسی در مدیریت تهدید شده‌اند؛ رئیس فیفا به‌طور فعال ابتکارهایی را تشویق کرده که سوءاستفاده از فوتبال هستند و از این ورزش محافظت نمی‌کنند.»
با وجود اینکه پروژه جنجالی اینفانتینو که قرار بود یک شرکت تجاری با امکان ورود سرمایه‌گذاران خصوصی ایجاد کند، کنار گذاشته شده است، لیگ‌ها هشدار داده‌اند که «شرایطی که امکان ایجاد این پروژه را فراهم کرد، همچنان پابرجاست».
پیشنهاد اینفانتینو که بار دیگر نامزد ریاست فیفا شده، برای انجام یک «مشاوره» با ۲۱۱ فدراسیون عضو با هدف اصلاح نحوه فعالیت این نهاد نیز از سوی چهار لیگ ناکافی دانسته شده است. این چهار لیگ تأکید کرده‌اند:«یک اصلاح اساسی در مدیریت ضروری است تا مرزهای مشخص و تعریف‌شده در اساسنامه فیفا دوباره برقرار شود و به‌طور قابل اثبات تضمین شود که فرآیندهای انضباطی مربوط به افراد، از هرگونه دخالت سیاسی مصون باقی بمانند.»

راه ترقی

آنها برای این موضوع به لغو کارت قرمز بالوگان در جریان جام جهانی ۲۰۲۶ اشاره کرده‌اند که به گفته آنها پس از مداخله دونالد ترامپ انجام شد. لیگ‌ها برای مقابله با این مشکلات، ساختار مدیریتی جدیدی را پیشنهاد کرده‌اند که بر سه محور اصلی استوار است: دادن نقش واقعی به ذی‌نفعان فوتبال در فرآیند تصمیم‌گیری، تضمین اینکه تصمیمات بر اساس داده‌ها و معیارهای عینی اتخاذ شوند و جدا نگه داشتن نقش نظارتی و قانون‌گذاری فیفا از فعالیت‌های تجاری این نهاد.
با توجه به اینکه انتخابات ریاست فیفا برای مارس ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است، لیگ‌های اروپایی بر ضرورت برگزاری یک فرآیند شفاف تأکید کرده‌اند. آنها اعلام کردند:«تمام نامزدهای ریاست فیفا باید برنامه خود را منتشر کنند، درباره آن به بحث و مناظره بپردازند و به قوانین انتخاباتی عادلانه احترام بگذارند.»
این چهار لیگ در پایان تأکید کردند:«زمان آن رسیده که نه‌تنها درباره اینکه چه کسی فیفا را اداره خواهد کرد، بلکه درباره اینکه فیفا چگونه باید اداره شود نیز تصمیم‌گیری کنیم.»


نظرات شما