راه ترقی

آخرين مطالب

کشف قدیمی ترین وعده غذایی جهان دانش

کشف قدیمی ترین وعده غذایی جهان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - سیناپرس / غذا را می توان اصلی ترین هدف در هر چرخه زیست محیطی مبتنی بر موجودات زنده محسوب کرد. محققان به تازگی قدیمی ‌ترین وعده غذایی جهان را با قدمتی بیش از 550 میلیون سال در روسیه کشف کردند.
محققان استرالیایی موفق شدند: قدیمی ترین وعده غذایی را در جهان کشف کنند که از باکتری ها و جلبک ها تشکیل شده و بینش جدیدی در مورد چگونگی زنده ماندن اولین موجودات حیوانی ارائه می دهد.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در این رابطه، این موجود که قدیمی ترین غذای مورد استفاده در زمین محسوب می شود، دیکنسونیا (Dickinsonia) نام داشته و طول آن می تواند به پنج فوت رسیده و طرحی دنده مانند روی بدنش نقش بسته بود. این موجود جالب توجه، چشم، دهان و روده نداشته و شبیه عروس دریایی بود. این موجود عجیب متعلق به گروهی از جانداران اولیه به نام بیوتا Ediacaran بود. که هنگام عبور از کف اقیانوس، غذا را از طریق بدن خود جذب می کرد.
در حقیقت این الگوی دریافت مواد غذایی از محیط را می توان اولین نوع مصرف غذا در جهان محسوب کرد که سپس با تکامل گونه های مختلف به شکل امروزی در آمده و شاهد هستیم که موجودات زنده از گیاهان و بدن یکدیگر به عنوان شکار و منبع تامین غذا استفاده می کنند.
دکتر ایلیا بوبروسکی از مرکز مطالعاتی GFZ-Potsdam و نویسنده اصلی این مقاله، در رابطه با کشف فوق می گوید: یافته‌های ما نشان می ‌دهد که حیوانات Ediacara biota، که قبل از انفجار کامبرین و ظهور حیوانات مدرن روی زمین زندگی می ‌کردند، مجموعه‌ ای از حیوانات عجیب و غریب مانند دیکنسونیا و جانوران پیشرفته ‌تر مانند Kimberella بودند. البته با کمال شگفتی، ویژگی های فیزیولوژیکی آن ها شبیه به انسان و سایر حیوانات امروزی است.
به گزارش سیناپرس، این موجودات حدود 600 میلیون سال پیش ظاهر و برای ده ها میلیون سال قبل از رویدادی به نام انفجار کامبرین شکوفا شدند. بر اساس اطلاعات دیرینه شناسی، این تنوع عظیم حیات در حدود 541 میلیون سال پیش رخ داده است.در ادامه روند تکامل حیات، گونه Ediacaran تا حد زیادی ناپدید شد. در حقیقت آنها زمانی که زمین تحت سلطه باکتری ها بود یک دوره باستانی را طی کردند و سپس زمین تحت تسلط حیوانات در آمد.
شواهد نشان می دهد، این موجودات یک وعده غذایی و بسیار مغذی بودند زیرا جلبک ها سرشار از انرژی و مواد مغذی شستند و ممکن است برای رشد کیمبرلا نقش داشته باشند.
پروفسور یوچن بروکز از دانشگاه ملی استرالیا در این رابطه می گوید:‌ غذای غنی از انرژی ممکن است توضیح دهد که چرا موجودات زنده پس از این دوره تا این حد بزرگ بودند. تقریباً تمام فسیل‌هایی که قبل از موجودات زنده Ediacara کشف شده اند، تک سلولی و میکروسکوپی بودند.
گفتنی است این تیم بین‌المللی فسیل‌ های هر دو گونه را از صخره‌ های شیب ‌دار نزدیک دریای سفید، کشف کردند. آنها با استفاده از اسکنرهای پیشرفته توانستند کلسترول موجود در بافت را استخراج و تجزیه و تحلیل کرده و دریابند که این چربی ها مشخصه زندگی حیوانات هستند.
به گزارش سیناپرس، این مولکول ‌ها حاوی نشانه ‌هایی بودند که نشان می ‌داد حیوانات قبل از مرگشان چه خورده‌اند. دانشمندان قبلاً می ‌دانستند کیمبرلا با خراشیدن جلبک ‌هایی که کف دریا را پوشانده بودند، آثار تغذیه ‌ای از خود بر جای می‌گذاشت که نشان می ‌داد این حیوان دارای روده است.
پروفسور بروکس در این رابطه ادامه می دهد: تنها پس از تجزیه و تحلیل مولکول های روده کیمبرلا بود که توانستیم تعیین کنیم که این جانور دقیقاً چه چیزی می خورد و چگونه غذا را هضم می کرد.
پیش از این تصور می شد کیمبرلا دقیقاً می‌دانست که کدام نوع استرول‌ ها برای وی مفید هستند و این جانور روده ‌ای پیشرفته و تنظیم ‌شده برای فیلتر کردن بقیه مواد خورده شده داشت.با استفاده از مواد شیمیایی حفظ شده در فسیل‌ها، محققان توانستند محتویات روده این جانور را مطالعه کرده و سپس از همین روش روی فسیل ‌های عجیب‌تری مانند دیکینزونیا استفاده شد تا نحوه تغذیه وی شناسایی شود.
محققان در این مرحبله با کمال شگفتی دریافتند که دیکنسونیا روده ندارد. به این ترتیب اکنون محققان دیکنسونیا و کیمبرالا را در قلمرو حیوانات قرار می دهند. این مطالعه جدید ممکن است در نهایت به یک معمای تکاملی پایان داده و بخشی از روند شکل گیری حیات روی کره زمین را مشخص کند.
به گزارش سیناپرس،شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی این مطالعه که در Current Biology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/374157/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استخرهای شهرداری برای دارندگان اسامی متبرک محمد و صادق رایگان شد

« شهروند» بورسی می شود

حضور نوجوانان در مسابقه بزرگ داستان تهران با رویکرد هویت بخشی/ تقدیر ویژه از داستان های نوجوانان در مسابقه بزرگ داستان نویسی تهران

شهرداری تهران، تنها نهاد فراهم کننده امکان کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار

امضاء قرارداد ارتقاء همکاری شرکت شهر سالم با یک بیمارستان فوق‌تخصصی دیگر

از چشم‌هایش می‌هراسند…؛ نصب تصاویر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در معابر پایتخت

برگزاری همایش ادبی با حضور 19 شاعر ملی و بین المللی در جزیره کیش

تیم کودکان ربوکاپ سرای محله والفجر منطقه 6، قهرمان کشوری شد

نمایشگاه صنعت چاپ و بسته‌بندی در شهرآفتاب افتتاح شد

خدمات ویژه شرکت شهر سالم به بازنشستگان به مناسبت هفته سالمند

پنجمین نشست مدیران آموزش‌های شهروندی در سال جاری

جشن بزرگ ولایت در میدان نبوت تهران

فصل دوم برنامه‌ریزی در تحقق درآمدی منطقه 12 اجرایی شد؛ مقبولیت تحقق درآمد شش‌ماه نخست 1402

مسابقات قهرمان شهر2 در رشته های مختلف ورزشی در منطقه 9 ادامه دارد

تسهیل شرایط در مراکز معاینه فنی پایتخت حول محور«تهران؛ شهرخانواده»

پیگیری موضوعات و چالش‌های اجتماعی منطقه 15 در قرارگاه اجتماعی

برگزاری ویژه برنامه‌های هفته سالمند در منطقه 10

شهردار تهران درگذشت عبدالصالح جعفری از ادوار جنبش دانشجویی را تسلیت گفت

ویژه برنامه‌های فرهنگی برای افراد دارای معلولیت شنوایی در منطقه 9

8 معبر به نام شهدای دارالمؤمنین تهران مزین می‌شود

کارت گردشگری اکو پارک عباس‌آباد رونمایی شد

از موکب‌داران و خادمان پیاده‌روی اربعین حسینی در شهرری تجلیل شد

پایش و ارزیابی مسیل‌ها و قنوات با لایروبی کانال‌ها و حوضچه‌های رسوب‌گیر در منطقه 19 تهران انجام شد

از چین تا کیش؛ بدون توقف

روایتگری دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان فرهنگ ازخودگذشتگی و شهادت را بیش از پیش افزایش می‌دهد

کسب رتبه برتر سه محله شهرداری منطقه 15 در مسابقه "فعالیت برتر خانه‌های دوام و ایمنی"

«مسئول دبیرخانه هلدینگ گردشگری و تفریحات شهر تهران» منصوب شد

پرداخت معوقات سه‌ماهه دوم سال 1400 صندوق بازنشستگی فولاد

قائم مقام شورای عالی سیاستگذاری و هماهنگی هلدینگ گردشگری و تفریحات شهر تهران» منصوب شد

مراسم گرامی‌داشت روز جهانی «اسکان بشر» با حضور نمایندگان مجلس و دبیر کمیته ملی اسکان بشردر ایران برگزار شد

حال کوچه‌های شهرمان خوب است/ زیرسازی و آسفالت معابر منطقه 22 ادامه دارد

برگزاری 30 عنوان برنامه فرهنگی و تفریحی در منطقه 14

مسابقه پله‌نوردی آتش‌نشانان

تحریم‌های ضدایرانی، اقتصاد تهران را تاب‌آور کرد/ «من شهردارم» تلاش مدیریت شهری برای مشارکت مردم در اداره شهر

اشاعه تفکر بسیجی موجب خودکفایی کشور می‌شود

بوستان نهج‌البلاغه میزبان گنجینه‌های شهر بود

آغاز ساماندهی دستفروشان بازار بلور میدان شوش

بهسازی محوطه گلزار شهدای گمنام خاورشهر

گذر یاد ایام در ایستگاه گلستانه جنوبغرب پایتخت توقف کرد

ظرفیت‌های فرهنگی منطقه برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری استفاده می‌شود

پایان پرداخت وام کم‌بهره کارکنان واحدهای غیرمستقل/ تخصیص 29000 تسهیلات 50 میلیون تومانی در 9 ماه

46 مادر زندانی بدهکار به آغوش خانواده بازگشتند

پروژه‌های توسعه محله‌ای غرب تهران در مرحله بهره‌برداری

راه اندازی کارگاه چند منظوره خدمات شهری منطقه 17

شمارش معکوس برای تحقق R11

تلاش برای رونق و ساماندهی محدوده میدان امام حسین (ع)

افزایش نشاط اجتماعی سالمندان با تدارک برنامه های آموزشی و تفریحی در منطقه 19

محله سازمان آب با کمک هنرمندان محلی زیباتر می‌شود/ نقش و رنگ بر دیواره‌های شهر به دستان هنرمندان محلی

نوسازی77 پلاک بافت فرسوده محله‌های اتابک و مینابی در منطقه 15

خداحافظی با مرد سینمای ایران برای همه خاطرات خوبش