راه ترقی

آخرين مطالب

چین هم یک فضاپیما را به یک سیارک می‌کوبد! دانش

چین هم یک فضاپیما را به یک سیارک می‌کوبد!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / چین نیز مانند ناسا قصد دارد یک فضاپیما را برای تغییر مسیر یک سیارک در ماموریتی مشابه با ماموریت DART ناسا در سال گذشته، به فضا پرتاب کند؛ اگرچه این فضاپیما یک سیارک کوچکتر را هدف قرار خواهد داد.
به نقل از اسپیس نیوز ، چین اعلام کرده است که یک ماموریت دفاع از سیاره را به سمت یک سیارک کوچک نزدیک به زمین به نام VL5 2019 پرتاب خواهد کرد.
چن شی (Chen Qi) از آزمایشگاه اکتشافات اعماق فضای چین، هدف این ماموریت را طی ارائه‌ای در هشتمین کنفرانس دفاع سیاره‌ای IAA در وین اتریش اعلام کرد.
به گفته وی، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این ماموریت دومین آزمایش دفاع سیاره‌ای برای برخورد با یک سیارک پس از ماموریت دارت(DART) ناسا خواهد بود که در سال گذشته انجام شد.
ماموریت دفاع سیاره‌ای چین
سیارک VL5 2019 یک سیارک کوچک با قطر تقریباً 33 متر است که تقریباً هر 365 روز یک بار به دور خورشید می‌چرخد، به این معنی که اغلب به زمین نزدیک می‌شود.
اگر چه این سیارک توسط ناسا به عنوان یک سیارک نزدیک به زمین (NEA) طبقه‌بندی می‌شود، اما به عنوان یک سنگ فضایی بالقوه خطرناک در نظر گرفته نمی‌شود، زیرا شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که در آینده‌ قابل پیش‌بینی با زمین برخورد نخواهد کرد.
ماموریت آزمایشی دفاع سیاره‌ای چین به سیارک VL5 2019 قرار است در سال 2025 با موشک لانگ مارچ 3بی(Long March 3B) پرتاب شود.
مأموریت دفاع سیاره‌ای چین نیز دقیقاً مانند مأموریت DART ناسا، شامل یک فضاپیمای ناظر و یک فضاپیمای ضربه‌ای است که با VL5 2019 برخورد می‌کند تا مسیر حرکت آن را تغییر دهد.
وو ویرن (Wu Weiren) طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه چین در گزارشی از رسانه دولتی چین CCTV در نوامبر سال گذشته توضیح داد که هر فضاپیما یک مسیر جداگانه را دنبال خواهد کرد. فضاپیمای ناظر ابتدا برای تجزیه و تحلیل این سنگ فضایی و مطالعه توپوگرافی آن به VL5 2019 می‌رسد و فضاپیمای ضربه‌ای کمی دیرتر می‌رسد و با سیارک برخورد می‌کند.
تغییر مسیر یک سیارک
سازمان ملی فضایی چین (CNSA) امیدوار است که مسیر سیارک VL5 2019 را بین 1 تا 2 اینچ (3 تا 5 سانتی‌متر) تغییر دهد. این میزان تغییر مسیر در طول سه ماه، مسیر این سیارک را به میزان 620 مایل (1000 کیلومتر) تغییر می‌دهد.
پس از برخورد، فضاپیمای ناظر برای مشاهده‌های بعدی در اطراف این سیارک می‌ماند. همچنین تلسکوپ فضایی Xuntian چین پس از برخورد، این سیارک را رصد خواهد کرد.
سازمان ملی فضایی چین این ماموریت را برای اولین بار در سال گذشته در کنار برنامه‌هایی برای توسعه یک سیستم دفاع سیاره‌ای که شامل یک سیستم هشدار اولیه برای سیارک‌های بالقوه خطرناکی است که به سمت زمین می‌آیند، اعلام کرد.
ماموریت دارت ناسا
سال گذشته فضاپیمای دارت (DART) متعلق به ناسا ماموریت خود را با موفقیت انجام داد و با سیارکی به نام دیمورفوس برای دیدن اینکه آیا امکان تغییر مسیر هر صخره فضایی بالقوه خطرناک وجود دارد یا خیر، برخورد کرد. هدف ناسا از این کار، آزمایش برنامه‌های دفاع از زمین در برابر اجرام فضایی بالقوه خطرناک بود.
این برنامه که «آزمایش تغییر جهت سیارک دوتایی» به اختصار دارت (DART) نامیده می‌شود، در تاریخ سوم آذر سال 1400 سوار بر موشک «فالکون 9» شرکت اسپیس‌ایکس از پایگاه فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.
فضاپیمای ناسا پس از طی مسافتی یک ساله به نزدیکی هدف خود یعنی سیارک دیمورفوس (Dimorphos) رسید. اندازه این سیارک حدود 170 متر است و هر 11 ساعت و 55 دقیقه یک بار به دور یک سیارک بسیار بزرگ‌تر به نام دیدیموس (Didymos) می‌چرخد. این دو سیارک حدود 9.6 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارند و البته هیچ خطری از سوی آنها زمین را تهدید نمی‌کند.
مأموریت ناسا شامل کوبیدن فضاپیمای دارت به سیارک دیمورفوس با سرعت باور نکردنی تقریباً 6.5 کیلومتر بر ثانیه بود. این فضاپیمای 570 کیلوگرمی در زمان برخورد با سرعتی در حدود 22 هزار و 530 کیلومتر در ساعت پرواز می‌کرد.
این ماموریت آزمایشی روز دوشنبه 26 سپتامبر 2022 پس از 10 ماه پرواز در فضا، با موفقیت به هدف سیارکی خود برخورد کرد. این اولین نمایش فناوری دفاع سیاره‌ای در جهان و اولین تلاش ناسا برای حرکت و جابجایی یک سیارک در فضا بود.
دانشمندان گروه عملیات DART پس از مدتی با اطمینان تایید کردند که اگر سیارکی به اندازه کافی بزرگ و خطرناک باشد که در صورت برخورد با زمین بتواند آسیب فراوانی بر جای بگذارد و جان‌های بسیاری را بگیرد یا حتی نسل بشر را تهدید کند، می‌توان از این روش برای دفاع از سیاره زمین استفاده کرد.
ماموریت دارت یک پروژه مشترک بین ناسا و آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز بود که توسط دفتر هماهنگی دفاع سیاره‌ای ناسا اداره می‌شد و چندین آزمایشگاه و دفترهای ناسا پشتیبانی فنی آن را ارائه دادند و شرکای بین‌المللی مانند آژانس فضایی اروپا، ایتالیا و ژاپن در پروژه‌های مرتبط آن مشارکت داشتند. ناسا در ماه اوت 2018 این پروژه را برای شروع مرحله نهایی طراحی و مونتاژ تأیید کرد و این ماموریت سرانجام در تاریخ 24 نوامبر 2021 با موشک «فالکون 9» متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس به فضا پرتاب شد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/713420/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

نظر اسکوچیچ درمورد بازیکنان ایرانی: تاکتیک‌ناپذیر!

فابرگاس گزینه جانشینی آلونسو

درآمد بارسلونا از ال‌کلاسیکو نصف شد

پوستر اینتر برای دیدار مقابل تورینو با تصویری از مهدی طارمی

استارت تمرینات تیم ملی زنان در مرکز ملی فوتبال

شاهکار تاریخی بارسلونای مارادونا در ال‌کلاسیکو

سه گزینه و پنج آپشن پرسپولیس برای خط دفاعی!

قاسم حدادی‌فر: موفقیت ذوب‌آهن بر همه چیز ارجحیت دارد

جنگ دو ستاره تراکتور با اعرابی برای یک عنوان!

ولخرجی هالند؛ هشتمین خودروی لوکس برای کلکسیون!

کنایه چمران به ترامپ

واکنش محمدمنان رئیسی به انتشار کلیپی که جنجالی شد

سخنگوی حزب ندا: دولت در تحقق رفع فیلترینگ موفق نبوده است

عراقچی وارد مسقط شد

استقبال عارف از عارفوف در مجموعه تاریخی سعدآباد

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

لوریس چکناواریان: خلیج فارس افتخار سرزمین ماست

هم‌صدایی علی پهلوان و کریس دی برگ در اپرا هاوس سیدنی

دستگیری قمه‌کشان خاک سفید تهران

اجرای عملیات راپل توسط امام جمعه ایلام

کشف 18 هزار و 500 دستگاه ماینر غیر مجاز

مدارس غیردولتی خاص مراقب باشند

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

خوشحالی برای قهرمانی کین؛ فوق العاده‌ای پسر!

پایان بی‌سروصدای حضور جهانبخش در هیرنفین

خط و نشان نیشیدا و رفقا برای نماینده ایران و بقیه

رافائل، سرمربی تیم ملی هندبال: از نسل جدید هندبال ایران بسیار راضی هستم

واکنش رافائل کاستیلو، سرمربی تیم ملی هندبال ایران به ال‌کلاسیکوی امشب

رقابت آقای گلی علیپور در تقابل با محبوب‌ترین حریف

کیانوش پالاد، بازیکن تیم ملى هندبال: به حمایت مالی نیاز داریم

هت‌تریک 9 دقیقه‌ای شکیری در شب 10 نفره شدن بازل!

گل‌های استثنایی اینیستا در پیراهن بارسا و اسپانیا

خاطره خنده‌دار محمد طاهری کاپیتان تیم ملی فوتسال از پلی‌استیشن

پیام اینستاگرامی عراقچی در خصوص حضور در آئین تعویض پرچم گنبد منور رضوی(علیه‌السلام)

ادعای میرسلیم درخصوص وزرایی که برای استیضاح به مجلس می‌روند؛ با کیف پر از هدیه می‌روند و با کیف خالی برمی‌گردند

طرح تعیین تکلیف نیروهای شرکتی اعلام وصول شد

قدردانی طلاب قم از پیام رهبر انقلاب

معاهده راهبردی ایران و روسیه در مجلس اعلام وصول شد

دست‌نوشته رهبر انقلاب بر عکس سردار شهید ناظری

نخست وزیر ازبکستان با استقبال اتابک وارد تهران شد

آیت الله مکارم: حوزه و مراجع هیچ‌گاه به دولت وابسته نبوده‌اند کمک دولتی را نمی‌پذیرند

رسایی: اگر درباره ناترازی و کمبودها صحبت نکنیم، پس درباره چه چیزی حرف بزنیم؟ فوتبال آقای پزشکیان؟

مشاور رئیس‌جمهور: همه شهروندان باید احساس برابری حقوقی داشته باشند