راه ترقی

آخرين مطالب

ساخت پایگاه در ماه با استفاده از خاک ماه دانش

ساخت پایگاه در ماه با استفاده از خاک ماه
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / چین قصد دارد تا سال 2028 ربات «Chinese Super Masons» را برای ساخت پایگاه‌های ماه با استفاده از خاک ماه به فضا پرتاب کند.
به نقل از آی ای ، با توجه به اینکه ماموریت آرتمیس 2 قرار است در 24 نوامبر به فضا پرتاب شود، جای تعجب نیست که مجلات علمی با تحقیق در مورد سنگ‌پوشه یا رِگولیت قمری، ساختن پایگاه بر روی ماه و کار با خاک ماه برای رشد گیاهان سر و صدا کنند.
نتایج یک مطالعه اخیر که در مجله «Communications Biology» منتشر شده استT آزمایشی را تشریح کرد که در آن از نمونه‌های خاک ماه جمع‌آوری‌شده در طول ماموریت‌های آپولو برای رشد گیاهان استفاده شده و برای اولین بار، یک گیاه زمینی به نام رَشادی گوش‌موشی یا آرابیدوپسیس تالیانا (نام علمی: Arabidopsis thaliana) در نمونه‌های خاک قمری در طول آزمایش رشد کرده است.
تحقیقات اخیر دیگری که توسط ناسا تامین مالی شده و در مجله New Space منتشر شده است، چالش‌های ساخت و ساز را در شرایطی که غبار ماه در طول پرتاب یا فرود به اطراف می‌چرخد، تجزیه و تحلیل کرد.
این تعداد زیادی از آزمایشات تئوری و آزمایشگاهی است. اما، چه کسی ابتدا اقدام به ساخت یک پایگاه ماه با خاک ماه خواهد کرد؟ معلوم شده که چین این کار را خواهد کرد. آن‌ها حتی زمان تخمینی آغاز عملیات را نیز اعلام کردند.
کار برای ساخت پایگاه ماه با خاک ماه تا پنج سال دیگر آغاز خواهد شد. رسانه‌های چینی گزارش دادند که چین قصد دارد تا پنج سال دیگر ساخت یک پایگاه ماه با استفاده از خاک ماه را آغاز کند و این کار تا پنج سال دیگر آغاز خواهد شد.
در کنفرانس اخیر، کنفرانس ساخت و ساز فرازمینی که در دانشگاه علم و فناوری هااوژانگ در ووهان برگزار شد، بیش از 100 دانشمند، محقق و پیمانکار فضایی چینی گرد هم آمدند تا درباره راه‌های ساخت زیرساخت در ماه بحث کنند.
به گزارش Changjiang Daily، دینگ لییون، کارشناس آکادمی مهندسی چین گفت که تیمی در حال طراحی رباتی به نام «Chinese Super Masons» هستند تا از خاک ماه آجر بسازند.
دینگ گفت: ساخت یک زیستگاه در ماه برای اکتشافات طولانی مدت در ماه مورد نیاز است و مطمئناً در آینده محقق خواهد شد.
در این گزارش آمده است که وی همچنین دشواری دستیابی به این ماموریت را در کوتاه مدت درک کرده است.
رویترز گزارش داد رباتی که وظیفه ساخت آجر از خاک ماه را بر عهده دارد، در طول ماموریت چانگ ای-8 (Chang"e-8) چین در حدود سال 2028 به فضا پرتاب خواهد شد. دینگ افزود که چین قصد دارد اولین نمونه خاک جهان را از سمت پنهان ماه در یک ماموریت حدود سال 2025 بازیابی کند.
پیش از این، چین با مأموریت چانگ ای-5 در سال 2020 نمونه‌های خاک را از سمت پیدای ماه بازیابی کرده بود.
چین 23 نوامبر سال 2020 کاوشگر چانگ‌ای-5 خود را به سمت کره ماه پرتاب کرد. این کاوشگر با هدف جمع‌آوری و بازگرداندن نمونه‌هایی از خاک و سنگ‌های ماه به زمین، توسط چین به فضا پرتاب شد. این کاوشگر پس از 112 ساعت سفر، در تاریخ 28 نوامبر به مدار ماه وارد شد و سپس در 17 دسامبر 2020 به زمین بازگشت. چانگ ای-5 در مجموع 1731 گرم نمونه که عمدتا سنگ و خاک بود را از سطح ماه جمع‌آوری کرده بود.
چین با این ماموریت موفقیت‌آمیز تبدیل به سومین کشوری شد که نمونه‌های قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین آورده است. آخرین ماموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به ماموریت «لونا24» (Luna 24) اتحاد جماهیر شوروی در سال 1976 بود.
نمونه‌های قمری بازگردانده‌شده توسط مأموریت‌های آپولو و لونا همگی بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند، اما نمونه‌های بازگردانده‌شده توسط چانگ ای-5 چین در اواخر سال 2020، تایید کرد که سنگ‌های این منطقه نسبتاً جوان هستند و تنها 2 میلیارد سال سن دارند.
چین اعلام کرده است زمانی که این کشور ایستگاه تحقیقاتی را در ماه ایجاد کند، فضانوردان می‌توانند برای مدت طولانی‌تری در ماه بمانند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/716724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی ناپولی 2 - جنوا 2

گل دوم جنوا به ناپولی توسط واسکز در دقیقه 84

خلاصه بازی الاتحاد 3 - الفیحا 0

ادعایی درباره هدیه عراقچی به ویتکاف

دبل کریم بنزما برای الاتحاد مقابل فیحا

گل دوم ناپولی به جنوا توسط راسپادوری در دقیقه 64

اصلانیان: پرسپولیس برای‌ قهرمانی نیاز به پوست‌اندازی دارد

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

گل‌های بازی بارسلونا 4 - رئال مادرید 3

خلاصه بازی الشباب 3 - الاهلی 1

گلزنی کریم بنزما برابر فیحا

عثمان دمبله، برترین بازیکن فصل لیگ فرانسه 25-2024

تیم منتخب فصل لیگ فرانسه 25-2024

لوکاس شوالیه دروازه بان لیل بالاتر از دوناروما برترین دروازه‌بان فصل لیگ فرانسه 25-2024 شد

کیلیان امباپه، برترین لژیونر فرانسوی فصل 25-2024

عرفان قهرمانی: همیشه در آبادان ما بهتر فوتبال بازی کردیم

لوئیز انریکه برترین سرمربی لیگ فرانسه در فصل 25-2024

نماینده‌ای که می‌خواهد نایب رئیس مجلس شود

تصویر انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رئیس خدمه‌ی آستان قدس رضوی

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

لیست ورودی و مازاد کارتال پنجشنبه روی میز درویش

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

تمجید توتومرکاتو؛ او حالا طارمی دیگری است!

فریادشیران: کمیته انضباطی خودش را به خواب زده

کونته با لوکاکو به‌سمت قهرمانی؛ گل اول ناپولی به جنوا

مهرۀ مار در فوتبال؛ مربی اخراج می‌شود، جادوگر می‌ماند

شکایت جنجالی باشگاه اماراتی از سردار آزمون!

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران - کره شمالی

با دست گرفت و با پا گل‌به‌خودی زد؛ گل اول جنوا به ناپولی

«تاسیان» بازسازی یک دهه، بازخوانی یک دلباختگی

مهدی فخیم‌زاده: اگر از آسمان سنگ هم ببارد ایران را ترک نمی‌کنم

چهره ها/ عکس تازه یاسمن «لحظه گرگ‌ومیش» در کنار همسرش

چهره ها/ عکس متفاوت از بازیگر «نون خ» در دبی

این قطعه بیکلام با ساز ویولن را از دست ندهید

گازگرفتگی 13 زن در سالن آرایش در پی روشن کردن موتور برق اضطراری

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟