راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ بی‌وطن «هیچکس» می‌شود نوشتارها

سرمقاله فرهیختگان/ بی‌وطن «هیچکس» می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرهیختگان / « بی‌وطن «هیچکس» می‌شود » عنوان یادداشت روزنامه فرهیختگان به قلم میلاد جلیل زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
افشای رابطه یک رپر با منافقین پشت‌پرده اپوزیسیون را عیان‌تر کرد
 سازمان مجاهدین‌خلق وسط میدان است اما اعضای اپوزیسیون حکومت ایران، همه خودشان را به آن راه زده‌اند. همه در حال رد شدن از کنار این شیء بویناک، سرشان را پایین انداخته‌اند یا به بالا خیره‌اند و سوت‌زنان می‌گذرند. هیچ‌کس این خصوصیت جنبش ززآ را گردن نمی‌گیرد که سازمان مجاهدین‌خلق، قلب آن است. این واقعیت نفرت‌انگیز مرتب انکار می‌شود یا عمدا به آن بی‌محلی می‌کنند اما تاثیر عینی و عملی‌اش را نمی‌شود نادیده گرفت. سروش لشکری، رپری که زمانی «روز خوب» را آرزو می‌کرد، روزی که ما همدیگر را نکشیم، حالا نوجوانان دهه هشتادی را تشویق می‌کند که ماموران پلیس را بکشند و اسلحه‌هایشان را بدزدند. این فقط سروش لشکری نیست که از آن روز خوب به این روز افتاده. شاهین نجفی هم، زمانی کمتر از 10 سال پیش، برای خانواده شهدا و امام زمان ترانه می‌خواند، هرچند همین ترانه‌هایش نسبت به حاکمیت ایران نگاهی انتقادی داشت، اما حالا به هیولا تبدیل شده است. از این موارد بسیار می‌توان سراغ گرفت و این سوال که چرا چنین شد، یک بخش اصلی و مهم از پاسخ خود را در نقش انکارشده اما واقعی و حقیقی مجاهدین‌خلق خواهد یافت. نقشی که در بعضی موارد لو رفته و علنی شده و در مواردی دیگر باید منتظرش باشیم. این تاثیر حضور چنین گروهکی در قفای قصه‌هاست که از منتقد و مخالف دیو می‌سازد. جالب اما اینجاست که به دلیل منفور بودن این گروه، باقی اعضای اپوزیسیون حتی هم‌پیاله‌های مستقیم مجاهدین، چنین ارتباطی را انکار می‌کنند یا عمدا نادیده می‌گیرند. آنها چه چیز را انکار می‌کنند؟
23 روز بعد از فوت مهسا امینی، در چهاردهم مهرماه 1401، مریم رجوی بعد از 10 سال دوباره در پارلمان اروپا سخنرانی کرد تا حضور رسمیت‌یافته‌اش نشان بدهد که غربی‌ها مجاهدین‌خلق را اصلی‌ترین آلترناتیو برای جمهوری اسلامی می‌دانند. آن هم درحالی‌که حتی لجبازترین مخالفان حاکمیت ایران، با شنیدن نام این گروهک کهیر می‌زنند. 
بعد از سخنرانی رجوی در پارلمان اروپا، نوبت به پارلمان انگلیس، کنفرانس دوبلین، پارلمان کانادا، سنای ایتالیا، سنای آمریکا و چندین مورد این‌چنینی دیگر رسید تا همه میزبان رهبر مجاهدین شوند. شناخت فضای موجود آنجا ممکن می‌شود که از خودمان بپرسیم اخبار به این مهمی چقدر به گوش این و آن رسید؟ چقدر حضور مریم رجوی در حیاتی‌ترین نهادهای حقوقی، اجرایی و قانون‌گذاری غرب در رسانه‌های فارسی‌زبان اپوزیسیون پوشش داده شد؟ مجاهدین‌خلق در وسط میدان بودند، صحنه‌گردانی می‌کردند، راهبرد می‌دادند و عملیاتی می‌شد، شخصیت می‌ساختند و به چهره تبدیل می‌شد، تقریبا همه‌کاره ماجرا بودند اما به شکل حیرت‌انگیزی هیچ‌کس به روی خودش نمی‌آورد. همه خودشان را به آن راه زده بودند و عملا حضوری تا این اندازه موثر و پررنگ را نمی‌دیدند. مرتب داد می‌زدند اتحاد اتحاد و می‌گفتند به هر قیمتی باید جمهوری اسلامی برود. پیش خودشان فکر می‌کردند اگر نقش پررنگ و موثر مجاهدین‌خلق در اتفاقات پسامهسا مشخص شود، صفوف معترضان از هم خواهد پاشید. از آن تجزیه‌طلبی که هم‌پیاله قدیمی رجوی‌ها بود تا دوست‌دختر سابق تام کروز و فوتبالیست ناکام ایرانی و چند تا آدم پرت و پلای دیگر، همه دور شاهزاده پهلوی جمع شدند تا سیرک شورای‌ گذار به راه بیفتد و لیدر اپوزیسیون، خود اینها به نظر برسند نه مجاهدین. به قول معروف، زنبور به مار می‌گفت که تو بزن و من خودم را نشان می‌دهم. اما تا کجا می‌شد چنین چیز عیان و واضحی را مخفی نگه داشت یا اخبار آن را با بایکوت و بی‌محلی از کانون توجهات دور کرد؟ واقعیت این بود که مجاهدین‌خلق، همان گروهک منفور و آدمکش که کافر و مسلمان، چپ و راست، میانه و تندرو، پیر و جوان، همه از آن متنفرند، صحنه‌گردان اصلی رویدادها بود. 
بازار

راه ترقی

آیا تصور می‌کنیم مجاهدین‌خلق یعنی یک عده پیر و پاتال بی‌دست‌وپا که در پایگاه تیرانا نشسته‌اند و هفته‌ای یکی‌دو بار در رژه‌های مریم رجوی شعار می‌دهند؟ این‌طور نیست. پس از در گرفتن اولین زمزمه‌های اعتراضی سال 1401، ناگهان یک خواننده جوان اوج می‌گیرد و ترانه‌اش همه‌جا می‌پیچد. به‌صورت کاملا اتفاقی بستگان این پسرک جوان عضو مجاهدین‌خلق بودند. یک هنرپیشه مشهور چند ماه بعد از شروع جریانات پسامهسا و در زمان‌‌هایی که جو مقداری در حال فروکش کردن است، برای دمیدن مجدد در شعله اعتراضات ناگهان کشف‌حجاب می‌کند. به‌صورت کاملا اتفاقی یکی از بستگان او هم عضو مجاهدین‌خلق است. این سریال همچنان ادامه دارد و ارتباطات پنهان‌مانده ریز و درشت افرادی که به‌عنوان مبارزان اپوزیسیون معرفی شدند، یکی‌یکی مشخص می‌شود. کار به خود شورای‌ گذار می‌رسد و حامد اسماعیلیون که یکی از امیدهای اصلی مخالفان بود، حرف از برعهده گرفتن وکالت خانواده‌های مجاهدین می‌زند. قبل از اینکه اسماعیلیون دست‌به‌کار توضیح حرفی شود که زده بود، از او پرسیدند آیا حاضری همزمان وکیل خانواده‌هایی بشوی که در بمب‌گذاری‌های مجاهدین‌خلق کشته شدند؟ چند روز بعد کسانی که طاقت‌شان نسبت به این دورویی طاق شده بود، برگ جدیدی رو می‌کنند. این یک یادآوری از وقایع سال 1388 است. در آن وقت هم بین اپوزیسیون همین شعار سر زبان‌ها افتاده بود؛ اتحاد، اتحاد. به هر قیمتی جمهوری اسلامی باید برود... رضا پهلوی در چهارشنبه هفتم مردادماه سال 88 بیانیه داد و عملیات نیروهای عراقی علیه اردوگاه اشرف را محکوم کرد. بله، حتی خود پهلوی‌ها هم اگر جو اجازه بدهد، پرده از روابط‌شان با این گروهک برخواهند داشت. مدت زیادی از این یادآوری شوک‌آور در فضای مجازی نگذشته بود که مشخص شد سروش لشکری، معروف به هیچکس، خواننده رپ ایرانی که از اولین‌های این عرصه بود و روزگاری حتی برای شهدای جنگ و برای میهن می‌خواند و حالا در توییتر جوانان دهه هشتادی را به قتل ماموران امنیتی ایران و دزدیدن اسلحه‌هایشان تشویق می‌کند، داماد خانواده‌ای شده که پدر و مادر، هر دو عضو فعلی و فعال مجاهدین‌خلق هستند. عکس‌های خانوادگی سروش لشکری و پدر و مادر همسرش جایی برای انکار باقی نگذاشته بود و او به توییتر آمد و بعد از اینکه مجاهدین‌خلق را یک فرقه اسلام‌گرا و کمونیستی خواند، گفت همسرش معمولا تلاش می‌کند که والدینش را از عضویت این گروه منصرف کند. یعنی بله، پدر و مادر همسرم عضو مجاهدین هستند اما خودم این کار را قبول ندارم. چرا کسی باید حرف سروش لشکری را باور کند؟ چرا همه شما به‌طور اتفاقی یک فامیل، یک پدر، پسرعمو، پدرزن یا دوست در بین اعضای این گروهک دارید و در عین حال ارتباط سیستماتیک خودتان با آنها را نفی می‌کنید؟ مگر چند درصد مردم ایران فامیل نزدیک یا دوستی صمیمی در میان اعضای مجاهدین‌خلق دارند؟ چرا تراکم این اتفاقات کاملا تصادفی، در میان اپوزیسیون، خصوصا بخش خارج‌نشین آن تا این اندازه بالا است؟

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/726862/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ مصوب انواع میوه اعلام شد؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشید!

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

تحریم‌ مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

بلد نیس چطوری زهر نیش مار رو بگیره!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

صدای این خواننده دل همه رو برد!

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

شاهکار ایرانی در سریلانکا

نجات روسیه با اقتصاد موازی

بی‌رمقی اونس جهانی برای سومین روز متوالی

شیائومی نیامده رکورد زد!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

خانجانی: توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی و جنگ روسیه

علیرضابیگی: دولت ناکارآمدی و مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان؛ مبنا کدام قانون باید باشد؟