راه ترقی

آخرين مطالب

رمزگشایی از یک نظرسنجی در آمریکا نوشتارها

رمزگشایی از یک نظرسنجی در آمریکا
  بزرگنمايي:

راه ترقی - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نوید مؤمن| نتایج نظرسنجی‌های انجام شده در سرتاسر آمریکا (چه در سطح عمومی و چه ایالتی)، بیانگر ناکامی مطلق کاخ سفید و پنتاگون در ترسیم و تنظیم فرامتن‌های تعیین شده ابتدایی آنها در جنگ غزه است. نتایج نظرسنجی موسسه «Data for Progress» در آمریکا نشان می‌دهد بیش از 62 درصد رای‌دهندگان خواستار برقراری آتش‌بس در غزه هستند اما تنها 11 درصد اعضای مجلس نمایندگان و سنا، اعم از دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از پایان جنگ حمایت می‌کنند. این نظرسنجی در بطن خود پیام‌های آشکار و نهفته‌ای دارد که باید نسبت به آنها توجه داشت. نخست اینکه نتیجه نظرسنجی اخیر با نظرسنجی‌های صورت گرفته در روزهای ابتدایی نبرد، در تعارض کامل قرار دارد. این در حالی است که لابی آیپک و صاحبان قدرت در کاخ سفید، کنگره و پنتاگون و سنتکام معتقد بودند گذشت زمان به سود تثبیت الگوهای منازعه در سطح افکار عمومی آمریکا خواهد شد. بایدن نیز با همین تصور خام، تبدیل به مولد اصلی کشتار و نسل‌کشی در نوار غزه شد و حتی مدیریت میدانی نبرد علیه کودکان و زنان بی‌دفاع در غزه و خان‌یونس را بر عهده گرفت. سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان در فاصله یک سال مانده تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024( که همزمان با آن انتخابات مجلس نمایندگان و یک‌سوم کرسی‌های سنا نیز برگزار می‌شود)، خود را موظف به تامین خواسته‌ها و منافع لابی آیپک می‌دانند اما از سوی دیگر شاهد رویگردانی افکار عمومی نسبت به مواضع انسان‌ستیزانه خود هستند. در ایالات آریزونا، جورجیا، پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان، رویگردانی مسلمانان و اقلیت‌های نژادی از بایدن و دموکرات‌ها سبب شده تا خطر شکست رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 بیش از هر زمان دیگری وی را تهدید کند. 
نکته دوم اینکه، شکاف دولت/ ملت در ساختار لیبرال ـ دموکراسی غرب به اوج خود رسیده و دولتمردانی که خود را برخاسته از نوعی دموکراسی ادعایی تلقی می‌کنند، صراحتا تامین منافع لابی‌های قدرت را بر اصالت منافع عمومی و مطالبات جامعه خود ترجیح می‌دهند. اگرچه از ابتدای اشغال فلسطین در سال 1948 میلادی تاکنون، این روند در حوزه امنیتی و سیاست خارجی آمریکا جاری بوده اما لمس و تصدیق آن از سوی افکار عمومی این کشور هیچ‌گاه تا این اندازه پررنگ نبوده است. قبلا هدایت افکار عمومی، محصول توافق نانوشته «لابی‌های قدرت»، «دولت» و «رسانه‌های صهیونیستی» بود اما اکنون، خیزش افکار عمومی منجر به دفرمه شدن این مثلث شده است. 
نکته سوم، معطوف به روندپژوهی این شکاف معنادار میان ملت و نهادهای رسمی و غیررسمی قدرت در آمریکاست. این تعارض، خود را صرفا در قبال یک موضوع یا پرونده (مانند جنگ غزه) نمایان نساخته و مولد نفرتی مزمن و نهادینه شده علیه دولتمردان آمریکایی و بنیان‌های تشکیل‌دهنده نظام لیبرال ـ دموکراسی خواهد بود. در تاثیرگذاری جنگ غزه بر افکار عمومی آمریکا همین بس که به صورت همزمان منجر به نفرت آنها از ساختار، ماهیت و کارکرد نظام فکری - سیاسی حاکم بر این کشور شده است. در این معادله اهمیتی ندارد چه کسی بر مسند قدرت قرار می‌گیرد و مناقشه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 و ادوار بعد به چه نتیجه‌ای ختم می‌شود. شکل‌گیری پدیده نفرت عمومی و اجتماعی از یک ساختار و زیربنای آن، به اندازه‌ای خطرناک است که نمی‌توان آن را به‌مثابه نوعی اختلاف نظر تفسیر کرد! امروز در آمریکا، از دوگانه‌ای به مراتب فراتر از بایدن - ترامپ یا الاغ‌ها – فیل‌ها سخن می‌گوییم. امروز مناقشه بر سر کلیت و موجودیت ساختاری است که در آن، میان اراده اعضای کنگره و اراده افکار عمومی بر سر موضوعی حساس و سرنوشت‌ساز مانند جنگ غزه، 50 درصد شکاف و اختلاف وجود دارد!
در نهایت اینکه نظرسنجی اخیر انجام شده در آمریکا، بیانگر شکل‌گیری نیروهای اجتماعی جدید در این کشور، در تقابل مستقیم با ساختار است. در چنین روندی، دیگر ساختار لیبرال ـ دموکراسی حکم یک خط قرمز انتزاعی یا عینی را برای شهروندان آمریکایی ندارد و آنها از هر فرصتی برای به چالش کشیدن بنیان‌های این ساختار و حتی انهدام چنین منظومه بدترکیبی استفاده خواهند کرد. دستکاری افکار عمومی آمریکا بر مبنای حمایت از صهیونیسم، دیگر از عهده نهادهای این کشور بر نمی‌آید و رسانه‌های غرب نیز کارکرد خود را در این روند از دست داده‌اند. در چنین شرایطی صهیونیسم و متغیرهای وابسته به آن از جمله کنگره و کاخ سفید، جملگی محکوم به شکستی سخت، جبران‌ناپذیر و دهشتناک خواهند بود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/789632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

آرسنال ستاره پرطرفدار را از رئال و لیورپول ربود!

نفرات برتر مسابقات جودو جوانان کشور مشخص شدند

غیبت ستاره میلان در فینال

اولین هت‌تریک نیمار در لباس بارسلونا

غیرمنتظره‌ترین امتیاز سپاهان از سمت هوادار!

7 بازیکنی که سنگینی بار تیمشان را به تنهایی به دوش می کشند!

شبیه‌سازی دیدار جذاب اینتر - بارسلونا با لگو

شیوه خاص برای انتقال نکات تاکتیکی

بررسی عملکرد لژیونرها در هفته گذشته

اعلام میزبان‌های مرحله مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال

حضور سرزده پزشکیان در وزارت جهاد کشاورزی

معاون اول رئیس‌جمهور: باید سرمایه اجتماعی نظام را افزایش دهیم

گزارش وزیر کار در دیدار کارگران با رهبر انقلاب

گرامیداشت یاد و خاطره شهید رئیسی توسط رهبر انقلاب

جمالی نوبندگانی: نظام درباره مذاکره و مساله هسته‌ای تصمیم خود را گرفته است

رهبر انقلاب: ایمنی کارگران بسیار مهم است و باید تامین شود

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

روایت 60 ساله انیمیشن ایران؛ از کانون تا گیشه‌های میلیاردی

آمار بازدید ویدئوهای «پایتخت 7» به پنج میلیارد رسید!

رقص مازنی رو محسن تنابنده به بهروز و سالار یاد داد

کپی‌کاری ناشیانه معین زندی، صدای مردم را درآورد

راز جسدی که از«خانه وحشت»بیرون آمد!

جذب 100 هزار نفر در آزمون استخدامی دولت

آب زمین از کجا آمده است؟/ شهاب‌سنگی در قطب جنوب راز را فاش کرد!

خبرنگار روس: نمایشگاه کتاب از منظم‌ترین نمایشگاه‌هایی است که دیده‌ام

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

مصرف برق هر ماینر به اندازه یک کولرگازی؛ افزایش مخفیانه ماینرهای غیرمجاز

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

قوانین نقل و انتقالاتی جدید لیگ عربستان اعلام شد

«دنیس برکمپ» اسطوره هلندی آرسنال 56 ساله شد

نایب قهرمان جهان افتخارش را پیشکش امام مهربانی کرد

فصل برای اسطوره الهلال به پایان رسید

تمرین بارسلونا با تمرکز بر روی ال کلاسیکو

حواشی و درگیری های دیدار هوادار و ملوان از زبان میلاد فاندر

سخنگوی هوادار: 4 سال قاچاقی در لیگ برتر ماندیم!

کری ستاره‌های میلان: برای فینال آماده‌ایم!

بیرانوند می‌تواند در جشن قهرمانی تراکتور شرکت کند؟

محکومیت 12 میلیاردی به سود ساکت الهامی

انتقال غیرمنتظره؛ آزمون مقابل من‌سیتی و یوونتوس!

روایت مقام دولت سیزدهم از ماجرای نامه شهید رئیسی به روحانی پیش از گرانی بنزین

بهشتی پور: هیچ توافقی در نظام بین‌المللی تضمین ندارد

واکنش جبلی به ادعای جناحی عمل کردن صداوسیما؛ هیچ‌ شواهد و مستنداتی وجود ندارد

سردار جلالی: دانشگاه‌ها تهدیدات را شناسایی کنند و راهکار مقابله ارائه دهند

بابک زنجانی طلبکار شد؛ اموال به غارت رفته توسط ‎شرکت ملی نفت در نبود ما کجا گم شد؟

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

حمله بی‌امان فراستی به هوتن شکیبا: فاجعه بودی!