راه ترقی

آخرين مطالب

2 رویکرد نوآورانه برای جست‌وجوی یخ در ماه دانش

2 رویکرد نوآورانه برای جست‌وجوی یخ در ماه
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / پژوهشگران آمریکایی دو رویکرد نوآورانه را در پیش گرفته‌اند تا به جست‌وجوی یخ روی ماه بپردازند.
دانشمندان و کاوشگران فضایی همیشه در تلاش بوده‌اند تا مشخص کنند که یخ در کدام قسمت از ماه و در چه مقدار وجود دارد. یخ آب یک منبع مهم برای پایگاه‌های قمری آینده خواهد بود زیرا می‌تواند برای پشتیبانی از انسان‌ها مورد استفاده قرار بگیرد یا به هیدروژن و اکسیژن که مولفه‌های کلیدی سوخت موشک هستند، تجزیه شود. پژوهشگران «دانشگاه هاوایی در مانوا»(University of Hawai‘i at Mānoa) از دو رویکرد نوآورانه برای پیشبرد جست‌وجوی یخ در ماه استفاده می‌کنند.
به نقل از ساینس دیلی، «شوای لی»(Shuai Li) دستیار پژوهشی در «موسسه ژئوفیزیک و سیاره‌شناسی هاوایی»(HIGP) دانشگاه هاوایی در مانوا پیشتر یخ آب را در مناطق همیشه سایه‌دار قطب‌های شمال و جنوب ماه شناسایی کرده بود. این پژوهش جدید به سرپرستی «جردن آندو»(Jordan Ando) دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاره‌ای در آزمایشگاه لی، تصاویر یک دوربین تخصصی به نام «شدوکم»(ShadowCam) را که روی مدارگرد «دانوری»(Danuri) متعلق به «موسسه تحقیقات هوافضا کره جنوبی»(KARI) نصب شده بود، بررسی کرد.
دهانه‌های آتشفشانی در مناطق قطبی ماه، نور مستقیم خورشید را دریافت نمی‌کنند اما نور خورشید که از یک طرف دهانه آتشفشانی منعکس می‌شود، می‌تواند به طور غیر مستقیم طرف دیگر را روشن کند. دوربین شدوکم که به طور ویژه برای مشاهده مناطق تاریک و همیشه سایه‌دار ماه طراحی شده، به نور غیر مستقیم منعکس‌شده از سطح ماه بسیار حساس است.
آندو گفت: یخ عموما روشن‌تر است؛ یعنی نور بیشتری را نسبت به سنگ‌ها منعکس می‌کند. ما تصاویر با کیفیت بالا را که از این دوربین حساس به دست آمده بودند، تجزیه و تحلیل کردیم تا این مناطق سایه‌دار دائمی را از نزدیک ببینیم و بررسی کنیم که آیا یخ آب در این مناطق سب به روشن شدن گسترده سطح می‌شود یا خیر.
اگرچه یخ در مناطق سایه‌دار، سطح را به طور قابل توجه روشن نکرده بود اما تحلیل‌های پژوهشگران از تصاویر شدوکم به تخمین زدن میزان یخی که می‌تواند روی سطح ماه باشد کمک می‌کنند. روش پیشین لی نشان می‌داد که سطح ماه بین پنج تا 30 درصد یخ آب دارد. تحلیل تصاویر شدوکم نشان می‌دهد که یخ آب کمتر از 20 درصد سطح ماه را تشکیل می‌دهد.
علاوه بر تحقیقات درباره یخ‌های سطح ماه، گروه دیگری از پژوهشگران دانشگاه هاوایی در مانوا با همکاری موسسه ژئوفیزیک و سیاره‌شناسی هاوایی و دپارتمان فیزیک و نجوم این دانشگاه اخیرا پژوهشی را منتشر کرده‌اند که رویکرد نوآورانه‌ای برای شناسایی ذخایر یخ مدفون در قطب‌های ماه تشریح می‌کند.
«امیلی کاستلو»(Emily Costello) پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما با این پژوهش نشان دادیم که روش جدیدمان برای تشخیص یخ آب مدفون در ماه با استفاده از پرتوهای کیهانی طبیعی امکان‌پذیر است. این پرتوهای کیهانی پرانرژی به سطح ماه برخورد می‌کنند و به لایه‌های زیرین نفوذ می‌کنند. این پرتوها امواج راداری را منتشر می‌کنند که از لایه‌های یخ و سنگ مدفون بازتاب می‌شوند و ما می‌توانیم از آنها برای درک آنچه زیر سطح است، استفاده کنیم.
این گروه پژوهشی از یک شبیه‌سازی رایانه‌ای پیشرفته استفاده کردند که چگونگی عبور امواج رادار از خاک ماه و نحوه رمزگذاری اطلاعات مربوط به لایه‌های یخی مدفون احتمالی توسط آنها را آزمایش می‌کند.
«کریستین تای اودوویچیچ»(Christian Tai Udovicic) از پژوهشگران این پروژه گفت: این روش برای جست‌وجوی یخ آب در ماه کاملا جدید و واقعا هیجان‌انگیز است. از آنجا که این روش به فیزیک انرژی بالا متکی است و تنها تعداد کمی از دانشمندان در جهان در این علم متخصص هستند، حتی دانشمندان علوم سیاره‌ای که به مطالعه راه‌هایی برای یافتن یخ آب در ماه می‌پردازند، اغلب با شنیدن درباره این روش شگفت‌زده می‌شوند.
علاوه بر این، گروهی از پژوهشگران موسسه ژئوفیزیک و سیاره‌شناسی هاوایی و دپارتمان فیزیک دانشگاه هاوایی در مانوا در حال کار کردن روی مونتاژ یک دستگاه راداری هستند که به طور ویژه برای گوش دادن به سیگنال‌های ماه تنظیم شده است و امیدوارند تا اوایل سال 2026 بتوانند سیستم کامل را آزمایش کنند. آنها به دنبال فرصت‌هایی برای فرستادن دستگاه به ماه خواهند بود تا امیدوار باشند که برای اولین بار ذخایر زیادی از یخ آب مدفون در ماه را شناسایی خواهند کرد.
این پژوهش در مجله «Geophysical Research Letters» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1067706/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

دستیار آرتتا فکر کرد سرمربی آرسنال است!

انتقاد هواداران آرسنال از اودگارد؛ فقط تماشا می‌کرد!

حکیمی: با دمبله صحبت کردم، حالش خوب است!

دوناروما فوق‌العاده بود اما در پاریس برنده می‌شویم

ویتینیا: نباید با یک برد بگوییم در فینال هستیم!

60 هزار اسکناس علیه رونالدو؛ به خانه‌ات برگرد!

همدردی بوژوویچ با مردم بندرعباس

پیروزی طلایی پاریس در لندن؛ در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله

ماسکرانو: کامبک بارسا-پی‌اس‌جی را تکرار می‌کنیم!

رقابت سعید عزت‌اللهی با هافبک سابق آرسنال!

یاغی پرسپولیس فقط برای دربی آمده بود!

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

الاهلی 3-1 الهلال؛ سومین فینال آسیا با تحقیر الزعیم

ویدیوی احساسی بارسا پیش از بازی با اینتر؛ ما برگشتیم

فکری: می‌توانستیم فجر را ببریم

گل زودهنگام پی‌اس‌جی به آرسنال توسط دمبله

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

دورهمی لاله مرزبان و شهاب حسینی معجزه‌لازم شد!

چهره ها/ مژده لواسانی با این تصویر گلزار را خجالت‌زده کرد!

سکانس سینمایی به مناسبت روز دختر

چهره ها/ سلفی 3 بازیگر معروف در خارج از کشور

نماهنگ «جاده چالوس» با خوانندگی رضا یزدانی

موسیقی بی کلام و ملایمی که نباید از دست داد!

درگیری با همسر منجر به قتل برادرزن شد

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

ضربه بزرگ به یوونتوس در اوج نبرد برای سهمیه