راه ترقی

آخرين مطالب

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد! اقتصاد

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود، به نحوی که بیش از 50 درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.در این راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران در سال جاری را دنبال کرده و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.
از آنجا که مسکن نقش تأثیرگذاری در سبد هزینه‌ خانوارهای کم درآمد به ویژه اقشار محروم و دهک‌های متوسط و پایین جامعه دارد، از این رو استفاده از ظرفیت تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن ارزان می‌تواند به عنوان راهکاری موثر و مقرون به صرفه در جهت خانه‌دار شدن اقشار جامعه دنبال شود.
احمد میدری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تازه‌ترین اظهارات خود از برنامه ساخت مسکن برای کارگران خبر داده و گفته است:امسال با همراهی کارفرمایان در جهت تامین مسکن کارگران گام برخواهیم داشت و در این راستا راه اندازی تعاونی‌های مسکن کارگری را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
وی امیدوار است که با توجه به اعلام مشارکت بسیاری از کارفرمایان در این زمینه و همراهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان تامین اجتماعی از ظرفیت بسیاری از مراکز و سازمان‌ها از جمله شهرداری‌ها در ساخت پروژه‌های مسکن کارگری استفاده شود.
یعقوب رستمی مال خلیفه - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز معتقد است که تعاونی‌های مسکن می توانند آورده های مردم را تبدیل به سرمایه ساخت مسکن کنند و سرمایه های پایدار را رقم بزنند.
او با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه ساخت مسکن کارگران می‌گوید: در حوزه مسکن کارگری، طرح‌هایی در دست بررسی است تا فشار هزینه‌ها بر دوش جامعه کارگری کاهش یابد.
علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر به تازگی در اظهاراتی با اشاره به میزان مبلغ حق مسکن کارگران، آن را در حد پوشاک بچه دانسته و گفته است:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.
وی در گفت‌وگو با ایسنا، به ماده 149 قانون کار اشاره کرده و می‌گوید: باید طبق ماده 149 قانون کار با حمایت وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، تعاونی‌های مسکن و کارفرمایان به کارگران زمین داده و در جریان ساخت و ساز مسکن کارگری به آنها کمک شود.
بر اساس ماده 149 قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.دبیرکل خانه کارگر به طرح ساخت 300 هزار واحد مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: تصمیم وزیر کار در این راستا مثبت است و در جلسه‌ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم ایشان از تاکید قانون کار در تامین مسکن کارگری استقبال کردند.
به گفته محجوب کارفرمایان نیز از ساخت مسکن کارگری استقبال و برای اجرای پروژه های مسکن کارگری اعلام آمادگی کرده‌اند و بر این اساس تشکل‌های کارگری و تعاونی‌های مسکن در ساخت مسکن مشارکت خواهند کرد و اتحادیه تعاونی‌های مسکن کارگری (اسکان) نیز در ساخت مسکن و نظارت بر آن نظارت خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 149 قانون کار کارفرمایان مکلفند در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.
مطابق آمارها نزدیک به 10 هزار تعاونی مسکن فعال در کشور وجود دارد و بهترین راه خانه‌دار شدن طبقات متوسط و ضعیف در کشور اجرای مدل تعاونی‌های مسکن است.
مسکن یکی از دغدغه های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود به نحوی که بیش از 80 درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر صدور مجوز برای تعاونی‌ها، اختصاص زمین رایگان و ارزان به تعاونی‌های مسکن، پرداخت تسهیلات بانکی از جمله راهکارهای خانه‌دار کردن کارگران به شمار می‌رود. کارشناسان تاکید دارند که مشارکت شرکت‌های تعاونی در ساخت مسکن گامی مهم در جهت خانه‌دار شدن آحاد جامعه به ویژه کارگران و اقشار ضعیف و کم‌درآمد است و واحدهای صنعتی بزرگ و کارخانه‌ها می‌توانند با تشکیل تعاونی و استفاده از زمین‌های اطراف کارخانه،امکان ساخت مسکن برای کارگران را در کنار همان واحدهای صنعتی فراهم کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1068736/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستیار آرتتا فکر کرد سرمربی آرسنال است!

انتقاد هواداران آرسنال از اودگارد؛ فقط تماشا می‌کرد!

حکیمی: با دمبله صحبت کردم، حالش خوب است!

دوناروما فوق‌العاده بود اما در پاریس برنده می‌شویم

ویتینیا: نباید با یک برد بگوییم در فینال هستیم!

60 هزار اسکناس علیه رونالدو؛ به خانه‌ات برگرد!

همدردی بوژوویچ با مردم بندرعباس

پیروزی طلایی پاریس در لندن؛ در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله

ماسکرانو: کامبک بارسا-پی‌اس‌جی را تکرار می‌کنیم!

رقابت سعید عزت‌اللهی با هافبک سابق آرسنال!

یاغی پرسپولیس فقط برای دربی آمده بود!

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

الاهلی 3-1 الهلال؛ سومین فینال آسیا با تحقیر الزعیم

ویدیوی احساسی بارسا پیش از بازی با اینتر؛ ما برگشتیم

فکری: می‌توانستیم فجر را ببریم

گل زودهنگام پی‌اس‌جی به آرسنال توسط دمبله

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

دورهمی لاله مرزبان و شهاب حسینی معجزه‌لازم شد!

چهره ها/ مژده لواسانی با این تصویر گلزار را خجالت‌زده کرد!

سکانس سینمایی به مناسبت روز دختر

چهره ها/ سلفی 3 بازیگر معروف در خارج از کشور

نماهنگ «جاده چالوس» با خوانندگی رضا یزدانی

موسیقی بی کلام و ملایمی که نباید از دست داد!

درگیری با همسر منجر به قتل برادرزن شد

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

ضربه بزرگ به یوونتوس در اوج نبرد برای سهمیه

مورینیو؛ باخت 1-0 به بارسا شیرین‌ترین باخت عمرم بود

اینزاگی: تورام هم نرسد، طارمی و آرناتوویچ را دارم!

بیفوما، اولین خرید رسمی پرسپولیس