راه ترقی

آخرين مطالب

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد اقتصاد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اکو ایران / با وجود هزینه‌های بالای تولید، طبق دستور دولت مرغداران ناچارند تخم‌مرغ را به قیمت حدود 25 هزار تومان درب مرغداری بفروشند که این امر باعث زیان‌های گسترده و تعطیلی بسیاری از واحدهای مرغداری شده است. طبق اعلام فعالان صنعت، ادامه این روند می‌تواند به مرگ تدریجی تولید و تهدید جدی امنیت غذایی کشور منجر شود.
دور بی‌ضابطه مجوزهای تولید در صنعت مرغداری، در کنار سیاست‌های نامناسب قیمت‌گذاری، زمینه‌ساز بحرانی عمیق در زنجیره تولید تخم‌مرغ کشور شده است. در حالی که طی سال‌های اخیر بدون ارزیابی دقیق از ظرفیت بازار، مجوزهای متعددی برای راه‌اندازی واحدهای جدید صادر شده، تولیدکنندگان باسابقه این صنعت با زیان‌های انباشته و فروش زیر قیمت تمام‌شده روبه‌رو شده‌اند.
از یک‌سو، افزایش مداوم هزینه نهاده‌ها و مواد اولیه فشار سنگینی بر دوش تولیدکنندگان گذاشته و از سوی دیگر، کنترل‌های دستوری بر قیمت فروش، توازن اقتصادی فعالیت آن‌ها را به‌کلی برهم زده است. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان قدیمی دیگر توان ادامه فعالیت ندارند و سرمایه‌گذاران جدید نیز تمایلی به ورود به این عرصه ندارند.
پیامدهای این روند، نه‌تنها در قالب تعطیلی پی‌در‌پی واحدهای مرغداری و بیکاری گسترده بروز کرده، بلکه تهدیدی جدی برای امنیت غذایی کشور به‌شمار می‌رود. با تداوم این وضعیت، کاهش تولید تخم‌مرغ در نیمه دوم سال و ناتوانی در تأمین نیاز بازار داخلی، به یکی از چالش‌های اساسی اقتصاد و معیشت مردم بدل خواهد شد؛ بحرانی که بدون اصلاح فوری سیاست‌های صدور مجوز و قیمت‌گذاری، ابعاد آن گسترده‌تر خواهد شد. آیا دولت برای نجات این زنجیره حیاتی اقدامی خواهد کرد؟
علی تقوی‌فر، فعال حوزه دام و طیور در گفتگو با «اکوایران» با اشاره به صدور بی‌رویه مجوزهای تولید در صنعت مرغداری کشور گفت تا زمانی که با حساب‌وکتاب به سرمایه‌گذاری نگاه نکنیم و صرفاً مجوز صادر کنیم، حاصل آن چیزی جز مازاد تولید و ضرر گسترده برای فعالان این صنعت نخواهد بود. به گفته تقوی‌فر، طی سال‌های گذشته بدون در نظر گرفتن ظرفیت‌های واقعی و نیاز بازار، مجوزهای فراوانی برای راه‌اندازی واحدهای مرغ تخم‌گذار صادر شده که نتیجه آن، رشد بی‌رویه تولید، افزایش شدید هزینه‌ها و در نهایت زیان انباشته تولیدکنندگان بوده است.
او تأکید کرد امروز تولیدکننده‌ای که با سرمایه‌گذاری سنگین وارد این صنعت شده، نه تنها سودی کسب نمی‌کند، بلکه مجبور است محصول خود را پایین‌تر از قیمت تمام‌شده بفروشد. این یعنی مرگ تدریجی تولید. طبق اعلام تقوی فر به رغم قیمت تمام‌شده بالای هر کیلو تخم‌مرغ ، تولیدکننده به دلیل قیمت های دستوری مجبور است تخم مرغ را درب مرغداری حدود 20 هزار تومان بفروشد.
تقوی‌فر با بیان اینکه نمی‌توان تخم‌مرغ را تحت فشار تولید کرد، تصریح کرد این فشار اقتصادی نه‌تنها انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت باقی نمی‌گذارد، بلکه بسیاری از تولیدکنندگان را به سمت تعطیلی واحدهای خود سوق داده است. او گفت در ظاهر گفته می‌شود امنیت غذایی کشور مهم است، اما در عمل، هیچ پشتیبانی از تولیدکننده‌ای که امنیت غذایی را تأمین می‌کند، وجود ندارد.
به باور او، اگر این روند ادامه پیدا کند، صنعت تخم‌مرغ کشور با بحران جدی مواجه خواهد شد. تولیدکننده‌ای که سال‌ها در این حوزه کار کرده، دیگر توان ادامه ندارد و سرمایه‌گذار جدید هم، وقتی ببیند بازگشتی در کار نیست، وارد این حوزه نخواهد شد.
تقوی‌فر خواستار بازنگری جدی در صدور مجوزها، ساماندهی بازار و اصلاح فوری نظام قیمت‌گذاری شد. او هشدار داد اگر همین مسیر طی شود، نه‌تنها تولید کاهش می‌یابد، بلکه وابستگی به واردات و تهدید امنیت غذایی کشور دور از انتظار نخواهد بود.
به نقل از اتاق بازرگانی ایران، مهدی‌زاد رئیس کارگروه طیور اتاق ایران نیز با نقد قیمتگذاری برای تخم مرغ گفت: طی یک ماه گذشته بارها نسبت به پیامدهای این سیاست‌ها هشدار داده شده است. اما باوجود هشدارهای مکرر، اقدام مؤثری برای اصلاح روند موجود صورت نگرفته است.
او با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری بین 25 تا 27 هزار تومان است، افزود: باوجود کاهش قیمت در سطح تولید، تخم‌مرغ همچنان با نرخ‌های گذشته به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.
به گفته او، افزایش 20 تا 30 درصدی نهاده‌ها و مواد اولیه در کنار قیمت‌گذاری نامناسب، تولیدکنندگان را دچار زیان‌های شدید کرده و ادامه فعالیت بسیاری از آن‌ها را ناممکن ساخته است.
مهدی‌زاد همچنین توضیح داد که مرغداران عمدتاً در مناطق بیابانی و با امکانات محدود فعالیت می‌کنند و این شرایط ناپایدار فشار مضاعفی بر آن‌ها وارد کرده است. او تأکید کرد: اگرچه کاهش قیمت تخم‌مرغ ممکن است در کوتاه‌مدت به نفع مصرف‌کنندگان کم‌درآمد باشد، اما در عمل نه‌تنها به کاهش قیمت برای مصرف‌کننده منجر نشده، بلکه حیات اقتصادی تولیدکنندگان را تهدید کرده است.
بر اساس گفته‌های رئیس کارگروه طیور اتاق ایران، در 45 روز گذشته ده‌ها واحد مرغداری تعطیل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم‌مداخله فوری دولت، نیمی از مرغداران تا پایان سال جاری ورشکست شوند؛ موضوعی که به بیکاری هزاران کارگر و از بین رفتن مشاغل مستقیم و غیرمستقیم منجر خواهد شد.
او ضمن تأکید بر اینکه این بحران تنها محدود به صنف مرغداران نیست، هشدار داد: کاهش تولید تخم‌مرغ در نیمه دوم سال، با توجه به سهم بالای این کالا در سبد غذایی خانوار و نبود امکان واردات گسترده، می‌تواند امنیت غذایی بخش قابل‌توجهی از جامعه را به خطر بیندازد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران اعلام کرد: امروز با سیاست‌های ناهماهنگ وزارت جهادکشاورزی نه‌تنها امکان ادامه فعالیت از ما سلب شده، بلکه شاهد نابودی سرمایه‌های ملی هستیم. اگر دولت فوراً وارد عمل نشود، فروپاشی زنجیره تولید تخم‌مرغ اجتناب‌ناپذیر خواهد بود؛ این بحران تنها یک صنف را در برنمی‌گیرد، بلکه امنیت غذایی کشور را با چالشی جدی روبه‌رو خواهد کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1070793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

روسیه: هرگونه بیانیه ستیزه‌جویانه علیه ایران غیرقابل قبول است

گشایش دفتر یادبود جان‌باختگان انفجار بندر شهید رجایی در نیویورک

دیوید فینچر و خبر جذابی که دروغ نبود

وقتی دنبال شوهر عمه میگردی!

خاطره جالب منتقد سینما از نقدی که نوشت و فراستی رد کرد!

تیغ تا حالا سُریده روی پوستت؟!

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

پدر ستاره لیورپول لو داد: تمدید نزدیک است!‏

تصمیم جدی رودریگو؛ جدایی تابستانی از رئال!

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی