راه ترقی

آخرين مطالب

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند اقتصاد

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فارس / در اقدامی هماهنگ برای عبور از محاصره تحریم‌های غرب و بازطراحی معادلات انرژی اوراسیا، ایران و روسیه با امضای قراردادی تاریخی 20 ساله، توسعه میادین کشور از جمله میدان گازی چالوس را در دستور کار قرار دادند.
 در اقدامی جسورانه در تقابل با تحریم‌های غرب و بازتعیین استراتژیک سیاست‌های انرژی اوراسیا، ایران و روسیه توافقنامه تاریخی 20 ساله‌ای را نهایی کرده‌اند که زمینه توسعه میدان عظیم گازی چالوس در دریای خزر را تضمین می‌کند. اویل پرایس گزارش داده، این معامله که از اواخر 2021 به صورت محرمانه مذاکره شده و اکنون عملیاتی شده است، مشارکتی را تثبیت می‌کند که جریان انرژی جهانی و اتحادهای ژئوپلیتیک را بازسازی خواهد کرد.میدان گازی چالوس، تغییردهنده بازی ژئوپلیتیک میدان چالوس که به دو ساختار «چالوس بزرگ» (5.9 تریلیون مترمکعب) و «چالوس کوچک» (1.2 تریلیون مترمکعب) تقسیم شده، حدود 7.1 تریلیون مترمکعب گاز طبیعی را در خود جای داده است که تقریباً نصف ذخایر میدان پارس جنوبی ایران، بزرگترین میدان گازی جهان، است. با قیمت‌های اروپایی گاز در فوریه 2025، حجم قابل استخراج (50 تا 70 درصد ذخایر) می‌تواند تا 380 میلیارد دلار درآمد ایجاد کند. بر اساس مفاد توافق، یک کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های روسی گازپروم و ترانس‌نفت (40 درصد)، شرکت‌های چینی CNPC و CNOOC (28 درصد)، شرکت ایرانی KEPCO (25 درصد) و خاتم (7 درصد) توسعه این میدان را برعهده خواهند داشت.فراتر از انرژی، همکاری استراتژیکاین توافق فراتر از استخراج منابع است. این پیمان، بخشی از یک قرارداد همکاری استراتژیک 20 ساله گسترده‌تر است که در سال 2024 امضا شد و انرژی، دفاع و تجارت را پوشش می‌دهد.
تحلیلگران تاکید می‌کنند این توافق، محور مسکو-پکن-تهران را تقویت می‌کند و شامل برنامه‌هایی برای ایجاد مرکز مشترک گاز در شمال ایران است که مکمل مرکز پارس جنوبی خواهد بود و احتمال مشارکت قطر و ترکمنستان وجود دارد. در جریان سفر اخیر وزیر نفت ایران به مسکو، چهار قرارداد 4 میلیارد دلاری دیگر برای توسعه هفت میدان نفتی ایران با شرکت‌های روسی امضا شد که عمق این مشارکت را نشان می‌دهد. این پیمان پاسخی مستقیم به تحریم‌های آمریکاست. همانطور که وزیر نفت ایران در مسکو اعلام کرد: «ما شرکای جدیدی داریم». این همکاری نه تنها سیستم‌های مالی غرب را با استفاده از مبادلات روبل-ریال دور می‌زند، بلکه پیوندهای تجارت را تقویت می‌کند. برای واشنگتن اما پیام روشن است: نظم قدیمی در حال فروپاشی است و محور انرژی جدیدی که در برابر تحریم‌ها مقاوم است، جایگزین آن می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرنوشت قیمت طلا در دستان روسیه و چین؛ آینده طلا به چه چیزی بستگی دارد؟

کشف بیش از 250 شیوه کلاهبرداری در معاملات سنتی خودرو

رونمایی از پیراهن ویژه بارسا برای ال‌کلاسیکو

هالیدی برای دومین بار برنده جایزه منش ورزشی NBA شد

مهدی طارمی، به یاد مردم بندر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

تیزر گل‌گهر برای دیدار با سپاهان با حال و هوای روز معلم

معروف‌ترین لیدر دنیا درگذشت

اشلوت: بهترین پیام تبریک از سمت کلوپ بود!

وزیر خارجه آمریکا: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم

سردار صفوی: ایران با رهبری حکیمانه مسیر ثبات را پیمود

جورج کلونی نامزد جایزه تونی شد

دلتنگی فلامک جنیدی برای دوقلوهایش در «شام ایرانی»

افشاگری بهاره افشاری درباره امیرعلی نبویان و همسرش

ترانه «اول ندیدمت» با صدای روزبه بمانی

وضعیت نزدیک‌ترین فروشگاه به کانون حادثه بندر شهید رجایی

اختراع هولوگرام‌های سه‌بعدی با قابلیت تعامل فیزیکی

غزل زیبای سعدی

زنگ خطر تورم خدمات به صدا درآمد

لیست مدعیان توپ طلای 2025 تغییر کرد

ریو فردیناند: می‌خواستند کاسمیرو را بفروشند اما او ستاره شد

ترکیب احتمالی تراکتور برای بازی سرنوشت‌ساز

ماموریت فلیک به گاوی؛ بدرخش و محروم نشو

حسین چرخابی: سپاهان با حضور بن یدر 10 نفره بازی می‌کند

فصل برای کنعانی‌زادگان به پایان رسید

تهران تایمز: گروسی مذاکرات هسته‌ای را مختل می‌کند

من از آدمی که اول جمله‌ش قسم می‌خوره، می‌ترسم!

قتل 3 عضو خانواده با سلاح گرم؛ پسر و عروس زخمی شدند

رئیس سازمان سنجش: امکان تقلب در کنکور صفر است

نوای سنج و دمام به یاد جانباختگان حادثه بندرعباس در محفل روز دختر

تغییر محاسبات ترامپ با وسوسه معامله برد_برد با تهران؟

برگشت محصولات کشاورزی ایرانی از روسیه کاهش یافت

تامین مالی 45 درصدی برای شرکت‌ها به دلیل ضعف نظام بانکی

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته پیش رو؛ بازار خودرو به بن‌بست رسید؟

تمام گل‌های آرین روبن در لالیگا

ویدیوی باشگاه لیورپول به بهانه قهرمانی در لیگ برتر

گل‌های دراماتیک و شوکه‌‌کننده در لحظات پایانی مسابقه

هاروی الیوت: اگر دست خودم بود تا ابد در لیورپول می‌ماندم!

یاگو آسپاس: اعتراض رئال به داوری برایم خنده‌دار است

سرقت عجیب گذرنامه بازیکن سابق استقلال

غیبت حسن یزدانی در زاگرب سوژه تزارها شد

ابراهیمی: کارتال متوجه ایرادهای جدی خط دفاعی پرسپولیس شده است

حسین‌زاده: هر کجا باشم مدیون فرهاد مجیدی هستم

بازگشتی برای معجزه آرسنال در پارک دو پرنس!

وزیر خارجه آمریکا: ایران نباید غنی‌سازی کند

به یاد معلمان زحمتکش و عزیز ایران‌زمین

بازیگری چی داره که همه دوست دارن بازیگر بشوند؟

آهنگ «دیوار» با صدای اموبند

حمله عمدی راننده‌ به گروهی از دانش‌آموزان؛ 7 کودک زخمی شدند

پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا انجام شد

محدودیت عقل و دلایل عقلانی در شناخت موضوعات مختلف جهان از منظر مولانا