راه ترقی

آخرين مطالب

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد اقتصاد

کاهش 25 هزار تومانی دلار در یک ماه؛ شکاف ارز 20 هزار تومان کم شد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / در یک ماهه اخیر کاهش نرخ دلار در بازار آزاد از مرز 25 هزار تومان عبور کرد و امروز فاصله و شکاف میان نرخ دلار در بازار آزاد با دلار رسمی (ارز تجاری) از 33 هزار تومان به 10 هزار تومان کاهش یافته است.
پس از آنکه نرخ ارز در بازار آزاد در ابتدای سال جاری به اوج خود رسید و در برخی از روزهای ایام نوروز دلار حتی تا 106 هزار تومان نیز در بازار آزاد قیمت گذاری شد، در هفته‌های اخیر ارز در بازار آزاد شروع به فروکش کردن نرخ‌های التهابی کرد و به شکل قابل ملاحظه‌ای حباب ارز در هفت‌های اخیر در حال ترکیدن است؛ به طوری که دلار تا آستانه 30 هزار تومانی نیز کاهش قیمت را در بازار آزاد تجربه کرده و یورو نیر به همان میزان با کاهش قیمت روبرو بوده است.
کاهش 20 هزار تومانی شکاف دلار طی یک ماه
نکته قابل ملاحظه اما، کاهش شکاف میان ارز تجاری با بازار آزاد است؛ به طوری که در حال حاظر فاصله میان نرخ دلار و یورو در بازار آزاد با نرخ این ارزها در بازار ارز تجاری مرکز مبادله، به 10 هزار تومان رسیده است. در حالی که همین چند هفته پیش بود که شکاف میان دلار در بازار ارز تجاری و بازار آزاد از مرز 33 هزار تومان نیز عبور کرد.
شکاف 33 هزار تومانی دلار در 5 فروردین
در اولین روز از آغاز بازار ارز در سال جدید یعنی از پنجم فروردین ماه، دلار به 103 هزار تومان رسید و یورو نیز 112 هزار تومان قیمت گذاری شد. در این روز نرخ دلار رسمی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله 70 هزار و 663 تومان و نرخ یورو رسمی در این بازار 76 هزار و 282 تومان معامله شد.
پنج روز بعد یعنی در تاریخ 10 فروردین ماه دلار در بازار آزاد به 104 هزار تومان و یورو به 113 هزار تومان رسید در حالی که نرخ این دو ارز پر متقاضی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله برای دلار 70 هزار و 778 تومان و برای یورو 76 هزار و 781 تومان بود.
پس از آنکه تعطیلات ایام نوروز به پایان رسید و فعالان و تجار فعالیت خود را در سال جدید از سر گرفتند در روز 20 فروردین و 10 روز بعد از نرخ گزارش شده قبلی، دلار در بازار آزاد به 100 هزار تومان کاهش یافت و یورو نیز 110 هزار تومان قیمت گذاری شد. از سوی دیگر در این روز دلار در بازار ارز تجاری 70 هزار و 878 تومان و یورو 77 هزار و 331 تومان قیمت گذاری شد. در این روز نرخ ارز در بازار آزاد روند کاهشی خود را آغاز کرد.
بازار



دو موضوع مهم را می‌توان علت آغاز روند کاهشی ارز در بازار آزاد و شروع سیر نزولی قیمت ارز در بازار دانست. مورد اول همان آغاز معاملات و بازگشت اقتصاد کشور به فعالیت عادی خود پس از ایام تعطیل نوروز بود و مورد دوم کاهش ریسک‌های سیاسی-اقتصادی کشور در سال جدید بود که با موضوع آغاز روند مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا به میزبانی مسقط مطرح شد.
دقیقا یک هفته پس از این تاریخ و در روز 27 فروردین ماه، دلار در بازار آزاد تا 87 هزار تومان و یورو در این بازار تا 100 هزار تومان رسید که کاهش 13 هزار تومانی دلار و 10 هزار تومانی یورو در بازار آزاد را نسبت به هفته قبل نشان می‌دهد. در این روز دلار در بازار رسمی یا همان بازار ارز تجاری با نرخ 71 هزار و 218 تومان و یورو با نرخ 80 هزار و 382 تومان معامله شد.
روند کاهشی نرخ ارز در بازار آزاد به کار خود پایان نداد و چند روز بعد در اول اردیبهشت ماه دلار در بازار آزاد به 83 هزار تومان رسید و یورو نیز 93 هزار تومان معامله شد. در این روز دلار در بازار ارز تجاری 71 هزار و 412 و یورو 81 هزار و 280 تومان قیمت گذاری شد.
چند روز بعد و در تاریخ ششم اردیبهشت ماه دلار در بازار آزاد به 82 هزار تومان رسید و یورو نیز با قیمت 92 هزار تومان معامله شد. در این روز همچنین، دلار در بازار ارز تجاری 71 هزار و 200 تومان و یورو به 81 هزار و 35 تومان رسید.
فاصله میان نرخ دلار در بازار آزاد با بازار ارز تجاری که سیاستگذاری پولی آن را بازار رسمی ارز کشور می‌داند از ابتدای سال جاری از مرز 30 هزار تومانی عبور و به 33 هزار تومان رسید. در روزهای اخیر این فاصله به میزان چشمگیری کاهش یافته و به 10 هزار تومان رسیده که نشان‌دهنده کاهش بیش از 23 هزار تومانی شکاف میان بازار آزاد و بازار تجاری است.
به عقیده بسیاری از کارشناسان، به هر میزانی که فاصله میان ارز چند نرخی تعدیل شود و به یک نرخ تعادلی برسد؛ اقتصاد و بازار؛ به عبارتی مولفه‌های اقتصاد کلان، بیشتر ثابت خواهد بود و فعالان اقتصادی از این امر استقبال می‌کنند و به عقیده فعالان این حوزه، هر چه نرخ ارز ثابت‌تر باشد و از تکانه‌ها و نوسان‌های کمتری برخوردار باشد، اقتصاد پیش بینی پذیرتر خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071250/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

به بهانه روز جهانی کارگر

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

آخرین موقعیت مس مقابل دروازه پرسپولیس از دست رفت

تساوی چادرملو و فولاد؛ هوادار سقوط کرد

دست رد پیکان به افزایش فاصله و برد مهم صنعت نفت آبادان

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!

لیگ یک؛ آبادانی‌ها دوباره در بالای جدول

نساجی در یک قدمی سقوط؛ نیاز به معجزه!

یک مصدوم جدید روی دست ربیعی!

امیدواری پرسپولیس به کسب سهمیه؛ علیپور به تنهایی در صدر جدول آقای گلی

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است

بررسی روند تعویق مذاکرات از نگاه تهران تایمز

چهر ه ها/ عرفان طهماسبی در بیمارستان بستری شد