راه ترقی

آخرين مطالب

«توبه» بابک زنجانی نوشتارها

«توبه» بابک زنجانی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیاوش پورعلی| ثروتمندترین ایرانی جهان در سال 2012 نامش اولین‌بار در دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به رسانه‌ها آمد.
یک ابَر بدهکار بانکی که هنوز عمق پرونده‌اش به‌دلیل نامشخص پنهان باقی مانده است و آنچه در رسانه ‌آمده و می‌توانیم به آن اشاره کنیم، «بابک زنجانی» پیش از اینکه یک ابرمحکوم اقتصادی شناخته‌شده محسوب شود، یک بازرگان موفق بود که پروژه‌های بزرگی را در ایران و خارج از کشور در دست داشت و همچنین سفرهای پر زرق و برق که در شبکه‌های مجازی مخاطب زیادی پیدا کرد، ولی «بیژن زنگنه»، وزیر نفت ایران روز سه‌شنبه 19 شهریور 92 اعلام کرد که «ب.ز» تاجر ایرانی بیش از 2 میلیارد دلار حاصل از فروش نفت ایران را به خزانه دولت واریز نکرده و وزارت نفت و مجلس ایران در حال پیگیری این مساله هستند. همچنین او به خبرنگاران اظهارکرد که آقای زنجانی معتقد است این پول به حسابش ریخته شده اما این حساب از طرف آمریکایی‌ها بلوکه شده است. در ادامه یک نماینده مجلس هم گفت این مبلغ 2 میلیارد و 800 میلیون دلار است. روند کار به‌نوعی پیش رفت که گویی مجرم اصلی چالش‌های اقتصادی پیدا شده است. ولی بعد از آن گفتند که شاید صدها بابک زنجانی در ایران وجود داشته باشد که نامی هم از آنها برده نمی‌شود. با این حال بسیاری او را یکی از حلقه‌های احتمالا گسترده «کاسبان تحریم» می‌دانند. باید به این موضوع هم اشاره کنیم، دستگیری زنجانی یک روز پس از دستور حسن روحانی صورت گرفت که به کابینه‌اش دستور داده بود با فساد اقتصادی خصوصا در مورد کسانی که برای پرکردن جیب خود از تحریم‌ها سود برده‌اند، مبارزه کنند. البته او هرگز نامی از بابک زنجانی نبرد اما بلافاصله بعد از این گفته‌ها میلیاردر معروف بازداشت شد. کاسبان تحریم اما همچنان مشغول مال‌اندوزی هستند.
بازار
زیرمجموعه ب.ز؟
با همه این حاشیه‌ها و داستان‌ها که تنها به چند مورد آن اشاره کردیم، عقد قرارداد شرکت ریلی «آوان ریل» منتسب به هلدینگ ب. ز در یک تفاهمنامه 61 هزار میلیارد تومانی شرکت راه‌آهن زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی حاشیه جدیدی است که شاید به استیضاح وزیر راه هم ختم شود. بعد از این قرارداد جنجالی، سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی این وزارتخانه در اطلاعیه‌ای مدعی شده است که فرزانه صادق هیچ‌گونه اطلاع یا شناختی از تعلق شرکت آوان‌ریل به مجموعه‌های مرتبط با بابک زنجانی نداشته و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص ادامه مسیر این تفاهمنامه، با رعایت مصالح عمومی و در چارچوب ضوابط قانونی خواهد بود. این ولی پایان کار نبود. همانطوری که در ادامه این گزارش اشاره خواهیم کرد سخنگوی قوه قضاییه گفته که او توبه کرده و مشمول عفو قرار گرفته است. جهانگیر همچنین به این نکته اشاره کرده که از نظر قضایی هر فردی در چارچوب مقررات می‌تواند فعالیت اقتصادی کند و منعی ندارد مگر اینکه قانون را نقض کند.
زنجانی در مرخصی است
اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه، در پاسخ به سوالی درباره فعالیت بابک زنجانی و اینکه آیا آزاد شده یا خیر و آیا هلدینگی که تحت نام او در حال فعالیت است مشروعیت قانونی دارد، گفت: «نامبرده در سال 92 در پرونده قضایی بازداشت و محکومیت پیدا کرد و محکومیت ایشان به 2 میلیون یورو در حق شرکت ملی ایران بود که دیوان عالی ضمن حکم اعدام نامبرده مقرر کرد در صورتی که نامبرده رد مال به شرکت ملی نفت ایران را بدهد مشمول ماده 114 قانون مجازات شود. به‌دنبال همکاری نامبرده با دستگاه قضایی اموالی از ایشان در یکی از کشورهای خارجی شناسایی و پس از دو مرحله کارشناسی و تایید کارشناسان، اموال به داخل کشور منتقل شد و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت. با توجه به‌شرایط توبه نامبرده از اقدامات گذشته و تلاش در جهت جبران خسارت به پیشنهاد قاضی اجرای احکام و دادگستری تهران، نامبرده در فهرست عفو از مجازات اعدام قرار گرفت و پس از اینکه رهبری با آن موافقت کردند و در لیست عفو قرار گرفت از تخفیف مجازات بهره‌مند شد و به 20 سال حبس مجازاتش تبدیل شد». جهانگیر در همین مورد ادامه داد: «او بیش از 11 سال از محکومیتش را بدون استفاده از مرخصی سپری کرد و رد مالش انجام شد لذا در سالجاری برابر مقرراتی که به زندانیان داده می‌شود ایشان از مرخصی بهره‌مند شده است ولی مرخصی که استفاده می‌کند تحت نظارت ضابطین است. در مورد مسائل اقتصادی ایشان که شما گفتید و در حین مرخصی انجام می‌دهد یا داده است، مسئولیتش متوجه دستگاه‌های ذیربط است و از نظر قضایی هر فردی در چارچوب مقررات می‌تواند فعالیت اقتصادی کند و منعی ندارد مگر اینکه قانون را نقض کند».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1071259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

قرارداد تاریخی میان ایران و روسیه؛ پزشکیان و پوتین قرار چالوس گذاشتند

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

ویتکاف؛ دیپلماتی که چیزی از دیپلماسی نمی‌داند

به بهانه روز جهانی کارگر

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد

چهره ها/ قاب صمیمی و جذاب دو بازیگر زن سینمای ایران

سام درخشانی: ما در سینما به تماشاگر فقط یک آدامس می‌دهیم!

«تک‌تیرانداز آمریکایی» راز خود را فاش کرد

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

مقدار واقعی پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

آیا گاز ایران می‌تواند آینده انرژی اروپا را نجات دهد؟

قیمت گوشت قرمز امروز 11 اردیبهشت 1404

کارگر نمی‌تواند یک اتاق 20 متری اجاره کند

برآورد یگ پژوهش؛ آتش 4 میلیارد دلاری «بندر»

آخرین موقعیت مس مقابل دروازه پرسپولیس از دست رفت

تساوی چادرملو و فولاد؛ هوادار سقوط کرد

دست رد پیکان به افزایش فاصله و برد مهم صنعت نفت آبادان

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!

لیگ یک؛ آبادانی‌ها دوباره در بالای جدول

نساجی در یک قدمی سقوط؛ نیاز به معجزه!

یک مصدوم جدید روی دست ربیعی!

امیدواری پرسپولیس به کسب سهمیه؛ علیپور به تنهایی در صدر جدول آقای گلی

جان مرشایمر: ادعای ضعیف شدن ایران احمقانه است